A modificat mass-media înțelesul termenului „evanghelic”?

Mass-media a modificat înțelesul termenului „evanghelic”, afirmând că este mai degrabă un set de convingeri politice decât expresia creștinismului. 

Evanghelicii au jucat un rol esențial în alegerea președintelui Trump și acum au acces fără precedent la Biroul Oval. Astfel, ei și credința lor ajung în centrul atenției. Unii spun că mass-media a modificat înțelesul termenului „evanghelic”, afirmând că este mai degrabă un set de convingeri politice decât expresia creștinismului. Mark Martin de la CBN a vorbit cu profesorul Corne Bekker despre definiția corectă a termenului „evanghelic”, despre modul evanghelicilor de a face politică și despre președintele Trump.

– Dr. Bekker, de ce sunt creștinii evanghelici diferiți de ceilalți evanghelici?
– Conform savanților, creștinii evanghelici și-au luat patru angajamente. Primul angajament s-a luat față de ideea conform căreia fiecare persoană trebuie să se convertească. În limbajul biblic, asta înseamnă să fie născut din nou pentru a putea intra în Împărăția Cerului. Al doilea angajament se referă la o apreciere a Scripturii. Scriptura nu este doar infailibilă, ci este și regula fără cusur a credinței și a practicării credinței. Al treilea angajament este foarte important și se referă la importanța sacrificiului ispășitor al lui Isus Hristos pe cruce, pentru păcatele noastre. Esența Evangheliei este sacrificiul lui Isus pe cruce pentru noi, moartea și învierea Sa. Acest angajament poate schimba lumea noastră. În ultimul rând, importanța activismului. Nu este vorba doar de activismul politic ci de activismul care promovează valorile sociale pe care le găsim în Scriptură.

– Credeți că termenul evanghelic a fost modificat și acum este, mai degrabă, un termen politic?
– Sunt mulți care vor să separe acest bloc de creștini. Adesea, acest termen nu mai este folosit ca un termen pozitiv și într-un mod jignitor. Înțelesul termenului a fost modificat de cei care nu sunt creștini și încearcă să definească cine ar trebui să fie evanghelici.

– Credeți că președintele a împărțit evanghelicii?
– Nu, eu cred că dânsul a făcut exact opusul. Președintele în funcție, mai ales înainte de a fi ales, a unit un grup mare de creștini în jurul unor valori care sunt cu adevărat importante pentru ei.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 720 – 6 mai 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: