SUA: Statul Iowa interzice avorturile după șase săptămâni de sarcină

UPDATE – guvernatorul republican Kim Reynolds a promulgat legea in data de 4 mai 2018! (The nation’s strictest abortion ban is now law. Iowa Gov. Kim Reynolds signs ‘fetal heartbeat’ bill)
Legiuitorii – majoritari republicani – din acest stat agricol din centrul țării au interzis avortul din momentul în care sunt detectate bătăile inimii fătului – ceea ce este posibil în săptămâna a șasea de sarcină. Excepție fac victimele volului și incestului. Acest text al proiectului de lege este necesar să fie promulgat de guvernatorul republican Kim Reynolds, care se opune avortului, pentru a intra în vigoare.
Parlamentarii republicani din statul Iowa au adoptat un proiect lege care interzice avortul odată ce a fost înregistrată prima bătaie de inimă a fătului, iar acesta a fost transmis guvernatorului pentru a fi transformat în lege, relatează BBC.
Dacă va intra în vigoare, legea va interzice majoritatea avorturilor după șase săptămâni de sarcină, iar organizațiile pentru drepturile omului spun că va fi cea mai restrictivă lege privind avortul din SUA.
Criticii susțin că legea va face ca avortul să fie ilegal înainte ca majoritatea femeilor să își dea seama că sunt însărcinate.
Guvernatorul republican al statului Iowa, Kim Reynolds, nu a spus deocamdată dacă va semna proiectul de lege.
Reprezentantul republican Shannon Lundgren a declarat, săptămâna aceasta, presei locale că ea crede că proiectul de lege va deveni lege.
Alți democrați au numit proiectul de lege drept ”neconstituțional”
Afla mai mult – https://www.hotnews.ro/stiri-international-22425923-sua-statul-iowa-este-punctul-interzice-avorturile-dupa-sase-saptamni.htm

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: