Un nou val de antisemitism se ridică în Europa

Dacă există pericole în mod fizic aici, în Israel, care e înconjurat de dușmani, în Europa, evreii au parte de alt pericol: antisemitismul. După cum relatează Dale Hurd, unii se întreabă dacă nu cumva e momentul să părăsească acest continent.
Acest video, filmat cu un telefon în Germania, arată cum un om ce purta kippa evreiască a fost atacat în plină stradă.

Videoclipul a devenit „viral” săptămâna trecută, stârnind controverse la nivel național în Germania făcând-o pe cancelarul Angela Merkel să recunoască în mod public faptul că marele număr de refugiați arabi pe care guvernul său i-a adus în Germania au adus antisemitismul cu ei.

Șeful comunității evreiești germane îi sfătuia chiar pe evrei să nu mai poarte kippa în public. Alți lideri, însă, i-au îndemnat pe toți nemții să poarte kippa miercuri, iar ca rezultat, vedeți cel mai mare miting de susținere al evreilor nemți de la Al Doilea Război Mondial încoace.
„Nu rezolvăm problema antisemitismului ascunzându-ne. Mai mult, aceasta n-a fost niciodată soluția corectă. Aceasta le dă curaj oamenilor care încearcă să ne înfricoșeze.” a spus Rabbi Yehuda Teichtal.

Franța a fost șocată luna trecută după ce o supraviețuitoare a Holocaustului, care ajunsese la 85 de ani, a fost ucisă, poliția franceză spunând că a fost vorba de o crimă din motive antisemitice. Femeia a fost înjunghiată de 11 ori înainte ca atacatorul să-i dea foc. 300 de lideri francezi au elaborat un manifest prin care denunțau noile apariții ale antisemitismului, care, așa cum scria acolo, ar conduce la o epurare etnică a evreilor din Franța.

Chiar și în Anglia, antisemitismul afișat la scară largă din partea unor membri ai partidului Laburist a devenit un scandal politic.
Noul val de antisemitism care a măturat Europa a ajuns și în Belgia. E aceeași poveste. Atacuri fizice, injurii la adresa evreilor în plină stradă…

În acest videoclip de pe camera de supraveghere, postat recent pe Twitter, omul e surprins distrugând mezuza, un însemn religios de pe ușa unei sinagogi din Antwerp.
În unele părți ale Europei, fenomenul e atât de des întâlnit, încât această sinagogă din Bruxelles a decis să dea jos mezuza de pe ușa sa.

Președintele Israelului spune că antisemitismul e din nou în văzul tuturor în Europa.
„Există îngrijorări în acest sens în Ungaria, în Franța și există îngrijorări că începe un nou val de antisemitism care mătură vestul Europei și cred că tot mai mulți evrei vor veni în Israel.” a spus Alan Hoffman, șeful The Jewish Agency – organizație care ajută evreii să se întoarcă în Israel.
„Aflăm de copii evrei că sunt batjocoriți în școli și familiile spun că, dacă așa arată viitorul, nu își doresc acestea pentru copiii lor.” a mai adăugat el.

În Polonia, acest supraviețuitor al Holocaustului ne spunea că oamenii încă vorbesc despre Hitler că a făcut o mulțime de lucruri rele, dar și că el i-a eliberat de evrei. Evreii din Europa de azi știu însă ce s-a întâmplat în anii ’30 și par a fi hotărâți să nu mai facă aceeași greșeală de atunci.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 227 – 5 mai 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: