Motivul pentru care unii ar vrea să treacă prin Necazul Cel Mare

2 Petru 3 – Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor, şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!”

Aurel Gheorghe: Spune Scriptura foarte clar ca in vremea din urma vor fi unii care vor batjocori, care vor lua in ras fagaduinta sau promisiunea venirii lui. Au ei un motiv si anume ca faptul ca toate lucrurile, spun ei, raman asa cum erau de la inceputul zidirii. Ce avem de obiectat la acest lucru si de ce ne-a lasat scris Domnul – pentru ca pana si acesta este un semn al faptului ca El este gata sa vina- Anume, faptul ca sunt batjocoritori.

In primul rand, este de observat ca oamenii acestia sunt oameni care traiesc dupa poftele lor si le merge bine. Viata de pe pamantul acesta  le e foarte frumoasa. Traiesc in voia inimii lor, in voia poftelor lor. Si le implinesc si prin urmare nu vor sa vina Domnul pentru ca i-ar gasi intr-o astfel de stare si nu vor sa aiba de-a face cu El. Ei sunt oameni carora li s-ar potrivi acel cuvant  pe care l-a rostit Domnul Isus. Nu vrem ca omul acesta sa imparateasca peste noi. Ei nu vor sa stie de Dumnezeu si din aceasta cauza spun ca El nu va veni. Eventual, unii dintre ei ar vrea mai degraba  sa-l vada pe Anticrist si nu venirea Domnului, pentru ca se gadnesc ca in momentul in care va veni Anticrist, ei vor stii clar ca Domnul este aproape si atunci vor avea timp sa se pocaiasca. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi vor sa treaca prin Necazul Cel mare. Adevarata motivatie este ca nu vor sa se pocaiasca mai inainte de venirea Domnului si din cauza aceasta prefera sa astepte eventual venirea lui Anticrist  si inceperea Necazului Celui Mare ca sa isi rezolve lucrurile din viata lor.

De alta parte, oamenii care batjocoresc au o imagine gresita asupra realitatii, spunand ca toate lucrurile raman asa cum erau de la inceputul zidirii. Bine fratilor, trebuie sa fii absolut ignorant , sa nu te uiti de loc in jurul tau, sa nu iti dai seama ca lucrurile nu mai sunt asa cum erau la inceputul zidirii si ca de fapt nu mai sunt nici macar ca acum 20 de ani sau ca acum 30 de ani, sa nu mai vorbesc de mai mult de atat pentru ca noi, cel putin care avem o varsta in jur de 40 de ani, ne aducem aminte cum era copilaria noastra, cum era vremea, cum erau lucrurile. Nu se mai potrivesc de loc. In numai zeci de ani nu se mai potrivesc lucrurile, aproape s-au schimbat. Ei spun ca toate raman asa cum erau de la inceputul zidirii. Repet, este o imagine deformata si unul dintre scopurile actualizarilor este tocmai acesta, sa avertizeze pe astfel de oameni si pe noi, ca nu sunt lucrurile la fel. Ca lucrurile sunt intr-o continua schimbare, ca Dumnezeu arata clar ca natura sufera durerile nasterii. Ca ea a intrat intr-un proces prin care Domnul o duce catre momentul acela numit ‘durerile nasterii’, anume- Necazul Cel Mare. Aceasta insa nu impiedica Ziua Domnului sa se apropie. Si ceea ce este scris in versetul 7 se va implini, adica –  Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi

Este o zi, si nu este vorba doar de o zi de 24 de ore. Este vorba de o perioada numita Ziua Domnului care se va extinde pe durata a 7 ani si ziua aceasta este numita Ziua de Judecata (perioada de judecata) prin care Domnul va rasplati celor care L-au ignorat. Le va arata ca El este si un Dumnezeu drept, nu numai un Dumnezeu iubitor. Cei care nu s-au pocait vor trece prin toate urgiile lui Dumnezeu. Si altii m-au acuzat ca induc frica si ca oamenii n-ar trebui sa vina la Domnul de frica. Bine. Acestora, am sa le raspund citind inca odata versetul 7 prin care fiecare poate sa-si faca o imagine. Iata ce zice Cuvantul – cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi Cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi.  

Scriptura este plina de astfel de avertizari. Dumnezeu, tocmai pentru ca este dragoste, El avertizeaza cu pieirea, cu ceea ce sta in fata omenirii, cu faptul ca vine un necaz, vine o judecata. Aici este manifestarea dragostei lui Dumnezeu. Si este corect sa ne fie teama de Dumnezeu pentru ca Domnul Isus a spus: Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de acela care poate sa piarda si trupul si sufletul in Gheena. De acela sa va temeti, nu de oameni, nu de ceea ce ar putea ei sa ne faca. Noi trebuie sa ne temem de Dumnezeu. Si, teama de Dumnezeu, spune Scriptura, este inceputul stiintei. Trebuie sa te temi de Dumnezeu ca sa vii la pocainta. La pocainta adevarata nu vii vazand doar asa o imagine numai a unui Dumnezeu plin de dragoste. Trebuie sa vezi si partea aceasta. Dumnezeu este drept si Dumnezeu va judeca lumea. Pocainta adevarata se face in fata unui Dumnezeu drept si credinta adevarata  vine in fata indurarii Sale. Noi trebuie sa avem ambele laturi  ale caracterului lui Dumnezeu in asa fel incat sa lucreze  Dumnezeu in inima noastra, o adevarata pocainta si intoarcere la El. Domnul sa-i ajute pe toti, si cei care au teama si cei care nu au teama, sa vina la pocainta. Lucrurile care se vor intampla sunt foarte serioase. Si mai mult decat teama , ar trebui sa simtim nevoia aceasta sa ne apropiem de Dumnezeu.

In timpul Necazului, in timpul celor sapte ani in care negresit vor veni, pentru ca Dumnezeu negresit vor veni fiindca Dumnezeu nu-si lasa nici macar o iota din Cuvantul Lui neimplinit si daca El a spus ca se vor implini, cu siguranta va fi asa. Ei bine, in timpul acelor ani de necaz, spunea Domnul Isus, oamenii isi vor da sufletul de spaima in asteptarea lucrurilor care vor veni. Vor fi unii care vor muri prin atatcuri de panica in fata grozaviilor care se vor intampla. De aceea, e mult mai intelept ca astazi  sa-ti fie teama si sa te pocaiesti. Si dupa ce te-ai pocait, atunci vei astepta pe Domnul  inainte de Necazul Cel Mare. Iar aceste lucruri nu vor face altceva decat sa te bucure  pentru ca iti arata faptul ca Domnul este foarte aproape sa vina, sa-Si ia biserica si sa inceapa nunta in Casa Tatalui, asa cum El ne-a promis. Asadar, pentru cei carora le e frica, este un cuvant- trebuie sa vina la pocainta. Pentru cei care s-au pocait, atunci daca inca le e frica, trebuie sa-si revizuiasca pozitia inaintea lui Dumnezeu. Poate n-a fost o pocainta de profunzime pentru ca omul care-L iubeste pe Dumnezeu nu mai simte frica. In dragoste, spune apostolul Ioan, nu este frica. Pentru ca dragostea adevarata  biruieste teama. Iar noi Il iubim pentru ca El ne-a iubit mai intai si dorim din toata inima, mai mult decat orice lucru de pe pamant, dorim sa ne intalnim cu El si sa fim vesnic in prezenta Lui.

Mergem acum la semnele propriu zise….. (din primele 8 minute al mesajului)

Vezi aici – Aurel Gheorghe – Semnele vremurilor – ian. 2018, actualizare

 

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: