Autorităţile din Ierusalim au instalat primele panouri care indică direcţia către noul sediu al ambasadei SUA din Israel

Autorităţile din Ierusalim au instalat primele panouri care indică direcţia către noul sediu al ambasadei SUA din Israel

Muncitori au instalat luni, la Ierusalim, primele panouri care indică direcţia către Ambasada Statelor Unite, ce va fi deschisă pe 14 mai, în urma unei decizii salutate ca istorice de Israel şi larg condamnate de comunitatea internaţională, scrie AFP.

Muncitori în vestă de culoarea portocalie, căţăraţi pe schele, au agăţat sus, pe străzi din jurul sediului, panouri care indică spre „Ambasada Statelor Unite“, în ebraică, arabă şi engleză, a constatat un fotograf AFP. Rupând cu decenii de diplomaţie americană şi de consens internaţional, preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 6 decembrie că recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi transferul ambasadei americane, aflată în prezent la Tel Aviv. Ambasada urmează să fie inaugurată cu mare pompă săptămâna viitoare, pentru a coincide cu marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea Israelului ca stat. De dimensiuni mici, ea va fi găzduită iniţial în actualul complex al Consulatului Statelor Unite la Ieruslim, până la planificarea şi construirea unei ambasade permanente, o întreprindere care se anunţă îndelungată, potrivit Departamentului de Stat.

Citeste mai mult: adev.ro/p8d15y

Ultimele pregătiri. La Ierusalim se pun la punct ultimele detalii pentru deschiderea ambasadei SUA

În Israel au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim care va fi deschisă pe 14 mai. Astfel, au fost amplasate primele semne care indică direcția noii ambasade „Ambasada Statelor Unite ale Americii” în ebraică, arabă și engleză, informează AFP.

Decizia de recunoaștere a Ierusalimului drept ambasadă a Israelului a fost anunțată pe 6 decembrie 2017 de Donald Trump și în aceeași zi a anunțat și transferul ambasadei care în prezent de află la Tel Aviv. Această decizie a președintelui american este considerată istorică de Israel dar condamnată de comunitatea internațională.

Ambasada va fi inaugurată pe 14 mai pentru a coincide cu aniversarea a 70 de ani de la crearea Statului Israel. Complexul ambasadei va fi unul de dimensiuni mici, urmând să găzduiască doar consulatul SUA preconizându-se extinderea acesteia dar prezintă o perspectivă de lungă durată.

Citeste mai mult- https://magnanews.ro/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari