Marșul pentru Viață 2018 la Londra

Marșul a fost preceddat de Life Fest, un festival al vieții și familiei. Apoi s-a desfășurat pe traseul Covent Garden – Trafalgar Square – Whitehall – 10 Downing Street (reședința premierului) – Westminster, unde s-a încheiat cu o adunare publică în Piața Parlamentului.

Aici s-au adresat mulțimii, printre alții, și:

  • Charlotte Fien, prima persoană cu Down Syndrome care vorbește la Marșul pentru Viață: ea a reamintit că Irlanda este printre puținele țări din lume unde copiii diagnosticați înainte de naștere cu același sindrom sunt în siguranță, datorită Constituției țării, în timp ce în Marea Britanie peste 90% din acești copii sunt avortați în ultimul trimestru de sarcină.
  • Rachel MacKenzie, fondatoarea organizației Rachel’s Vineyard, care oferă consiliere pentru femeile post-abortive, a povestit că, după ce și-a avortat al doilea copil, un băiat, pe care ulterior l-a numit Jude. Un preot i-a deschis ochii când i-a spus: „Nu este adevărat că nu mai poți fi mamă. Tu ești mamă”.
  • Christie Spurling, care a fost conceput în urma unu viol și, în urma propriei experiențe de viață, a fondat N-Gage, o organizație care ajută la prevenirea și remedierea abandonului școlar.

La marș au participat aproximativ 4.000 de catolici, ortodocși, un episcop anglican (primul din istoria acestui eveniment) și persoane de alte religii din diversa Capitală britanică.

La final au urcat pe scenă șapte mame de etnii și religii diferite care se duseseră la o clinică de avort din vestul Londrei, dar au fost oprite din drum și ajutate să-și nască copiii de cei care făceau veghe pașnică cu rugăciune în spațiul public din fața clinicii. Din păcate, între timp, consiliul local a votat o prevedere prin care activiștilor pro-viață li se interzice accesul în spațiul public din apropierea clinicii de avort.

SURSA – STIRI PENTRU VIATA

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: