Viorel Iuga – Alfie Evans m-a ajutat! … Nu uitaţi să vă cereţi drepturile de cetăţeni! Dacă găsim scuze să renunţăm la ele, în curând nu vom mai putea face nimic.

Alfie Evans m-a ajutat! Suferinţa şi moartea lui Alfie mi-au întărit convingerea că trăim vremuri în care familia este lovită cu brutalitate, drepturile şi dorinţele părinţilor sunt ignorate, iar binele major al individului îl decid alţii, conform intereselor lor.

…nu uitaţi să vă cereţi drepturile de cetăţeni! Dacă găsim scuze să renunţăm la ele, în curând nu vom mai putea face nimic.

Alfie Evans m-a ajutat!

Unii spun că s-a făcut prea puţin, alţii că s-a investit prea mult, iar alţii susţin că a fost suficient. Nu mă voi exprima pe aspectele mediatizate, ci voi vorbi despre mine. Micuţul Alfie Evans, copilul britanic în vârstă de 23 de luni, cu care nu sunt rudă, pe care nu l-am întâlnit, căruia nu am putut să-i ofer ajutor, m-a ajutat: cazul şi moartea lui m-au ajutat să îmi reamintesc valoarea vieţii. Deşi privită diferit de semeni, viaţa individului, indiferent de vârstă, sex, categorie socială, stare de sănătate, pregătire etc. este preţioasă în ochii Domnului. Dumnezeu mă priveşte ca persoană şi mă iubeşte. Semenii mă privesc prin limitările şi prin interesele lor. Cazul Alfie Evans mi-a reamintit că nu trebuie să îmi pun încrederea în niciun sistem omenesc. Indiferent că vorbim de sistemul social, juridic, legislativ sau religios, nu pot fi sigur dacă voi fi ajutat, în ce condiţii voi fi ajutat şi în ce va consta ajutorul oferit. În cazul lui Alfie Evans, cei care au aflat motive să-l ajute să trăiască, au fost învinşi de cei care au găsit suficiente motive să-l ajute să moară. Mai mult, cazul Alfie mi-a reamintit că niciun sistem din lume nu trebuie lăsat să aibă puteri absolute.

Suferinţa şi moartea lui Alfie mi-au întărit convingerea că trăim vremuri în care familia este lovită cu brutalitate, drepturile şi dorinţele părinţilor sunt ignorate, iar binele major al individului îl decid alţii, conform intereselor lor. Chiar dacă nu mai era nevoie, cazul Alfie mi-a reconfirmat că mass-media face ce i se dictează. Dacă se dictează tăcerea, media va asculta. Dacă se decide dezinformarea, minciuna, jurnaliştii şi reporterii vor executa. Dacă un anume caz trebuie mediatizat, va ajunge până la marginile pământului, indiferent care sunt costurile şi consecinţele.

În acelaşi timp, cazul Alfie m-a încurajat să apreciez, să mă bucur şi să fiu mulţumitor pentru identitatea spirituală: sunt copilul lui Dumnezeu. Aceasta îmi asigură iubirea Lui, îndrumarea Lui şi protecţia Lui. Cazul Alfie m-a încurajat să citesc mai mult şi să cred mai ferm Sfintele Scripturi, Adevărul Absolut. Trăind în orice împrejurare, cum îmi spune Creatorul, mă voi comporta cu iubire, cu respect şi cu demnitate în relaţiile cu toţi semenii. Cazul Alfie m-a ajutat să îmi verific şi să îmi reafirm credinţa şi convingerile. Tot el m-a ajutat să vă îndemn insistent, în funcţie de situaţie, să deveniţi Copiii lui Dumnezeu, să vă întăriţi relaţia cu Dumnezeu şi astfel să vă asiguraţi ajutorul divin în fiecare domeniu şi în fiecare situaţie. Având în vedere conjunctura în care trăim, vă îndemn să vă consolidaţi relaţia de familie, să vă consolidaţi convingerile biblice şi relaţia cu biserica. Apoi, pentru că suntem mandataţi să ne iubim şi să ne ajutăm semenii, exprimaţi-vă convingerile cu încredere, cât mai clar, cât mai vizibil şi cât mai frecvent posibil! Biserica nu are voie să tacă! Biserica, în dragoste, terbuie să glăsuiască Adevărul lui Cristos pentru fiecare domeniu şi cât mai multe persoane. Biserica trebuie să îşi înveţe membrii şi să îi ajute pe semeni. Nu în ultimul rând, nu uitaţi să vă cereţi drepturile de cetăţeni! Dacă găsim scuze să renunţăm la ele, în curând nu vom mai putea face nimic.

Viorel Iuga Facebook

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mai 10, 2018 @ 02:56:54

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Anthony Ianosel, L.C., Esq. (Ret)
  mai 17, 2018 @ 13:03:30

  OH, CE VREDNIC SI MINUNAT PASTOR BAPTIST AVEM, CARE NE PUNE TOTUL PE O FARFURIE DE CRISTAL…POPORUL CRESTIN NUMAI TREBUIE SA SE SCOALE DIN AMORTEALA SI SA-SI CEARA DREPTURILE!

  Nu am mai avut un astfel de Pastor extraordinar in 100 de ani! In timpul comunistilor pastorii Cestini–probabil toti, 97%–au fost intinati cu ceva de Securitatea comunista!

  Crestinii mai vizibili, cum au fost Richard Wulbrand, George Calciu Dumitreasa, si mai multi, care au fost trimisi la munci fortate, in Baragan, au fost „interogati” in camerele de TORTURA COMUNISTA, care de obicei se aflau la subsolul Sectiilor de Militie. Acestea existau pt. a extrage prin tortura INFORMATII inculpatoare („incriminating evidence or confessions”), care apoi sa fie folosite in Tribunale impotriva Crestinilor care erau acuzati de „raspindire de literatura ostila Statului” (pt. ei Bibliilec erau pe prima pozitie, cit si altele ca acstea); o alta „inculpatoare evidenta” era „instigarea la imigratie” (eu am fost clasat in aceasta categorie cind am fost trimis 18 luni la aceste secrete lagare de munci fortate); o alta acuzatie era „dusmanul statului Roman” (care se solda cu expulzare fara cetatenie, ori cu munca brutala/fortata si batai ani de zile).

  Acestea de mai sus,sunt aranjamentele structurale sociale care au suportat sistemul de invatamint din Romania (si celelalte sisteme politice si economice), cu care Statul comunist si-a crescut elevii, inginerii, doctorii, avocatii, si toti ca acestia! Ei, acum sunt printre noi, inclusiv in Diaspoa, pe la amvoane mai mult, si fara nici-o rusine sau simt de REGRET si REMORSE, ne explica Biblia noua care am crescut in familii de pocaiti, de Crestini. Si multi dintre noi am fost huiduiti de ei si suporterii lor in Romania! Si culegeau informatii despre noi, sa le dea la Securitate!
  Am scris in limba mea de nastere, limba Romana, dar de 43 de ani, Engleza este limba mea de zi cu zi.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: