Klaus Iohannis, REACȚIE VIRULENTĂ după ce România a blocat un document al UE

Președintele Klaus Iohannis a avut sâmbătă o primă reacție după ce România a blocat, împreună cu Cehia și Ungaria, un document al UE care condamnă mutarea Ambasadei SUA în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Șeful statului a lansat un nou atac la adresa Guvernului precizând că „psd-iștii” au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu președintele și a avertizat că prin astfel de acșiuni România riscă să fie scoasă din Europa.

„Iată un nou exemplu, cum PSD guvernează foarte prost, ei s-au folosit, acești psd-iști de lipsa unei clarități în legislația în vigoare și au blocat un document la nivel european fără să se consulte cu președintele. Este a doua oară în care încearcă să facă politică externă după ureche și iese prost. Prin blocarea unei declarații dintr-o dată România este readusă în margimnea UE, împreună cu țări care sunt de esență mai degrabă eurosceptică. Vreau să le reamintesc acestor psd-iști că românii sunt proeuropeni, iar aceste măsuri risca să ne scoată din Europa. Așa ceva nu se poate, nu este admisbil ca PSD, printr-o guvernare după ureche, să ia din ce în ce mai des anumite decizii care sunt convins că sunt dictate de la nivelul partidului, nu de la guvern, și să ne aducă la marginea Europei. Românii își doresc să fie parte integrată din nucleul Europei”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a anunțat că îl va invita pe ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, pentru a da explicații cu privire la poziția adoptată de România și a subliniat că Ambasada României din Israel nu poate să fie schimbată fără acordul său.

Afla mai mult- https://b1.ro/stiri/externe/klaus-iohannis-reactie-virulenta..

2 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 13, 2018 @ 03:11:04

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  2. mike
    mai 13, 2018 @ 22:22:32

    Dupa revolutie Romania a fost adusa la marginea prapastiei din punct de vedere -material – acum tu, domle pre–vrei sa o aduci la prapastie din punct de vedere -moral-Ori cum suntem marginalizati – mai mult nu se poate – Te intreb domle pre- citi bani ai luat de la soros– de te opui cu atata inversunare unui popor care te–a ales ca sa-l reprezinti? – Sti ca tradarea se pedepseste? Eu zic sa te intorci la catedra sa inveti -ISTORIA Societati Umane – sa pui mana sa rasfoiesti –BIBLIA – Nu lua exemplul lui hitlerica–ca sa nu sfarsesti aidoma lui – mai gindeste , ai dat cu piciorul in popor –daca mai ai cumva sansa sa fi reales ceace eu nu mai cred – ti-ai aratat ARAMA – ne e deajuns –stim cine esti– .– WE, THE PEOPLE !!!-man , NOT YOU!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: