Moment istoric – Cu ocazia a șaptezeci de ani de aniversare a Israelului, Statele Unite își va dedica luni ambasada din Ierusalim

TRAD. AGNUS DEI – CHARISMA NEWS

Statele Unite își va dedica luni ambasada din Ierusalim.
„Cred că suntem foarte fericiți și entuziasmați să participăm la un astfel de eveniment istoric”, spune ambasadorul David Friedman.

„Și suntem extrem de mândri de faptul că am reușit să deschidem ambasada, așa după cum președintelui îi place să spună, înainte de termen și sub buget. Și cred că este o mare dovadă a iscusinței Casei Albe și a capabilității nu numai de a – nu numai că a avut viziunea și curajul de a lua decizia de a recunoaște Ierusalimul ca capitala Israelului, ci să continue apoi  într-un mod foarte eficace din punct de vedere al costurilor și eficienței, astfel încât să ne deschidem ambasada la aproximativ patru luni și jumătate (sau cinci luni) de la decizia președintelui „, spune Friedman.

Președintele Donald Trump a anunțat mutarea Ambasadei Americane de la Tel Aviv la Ierusalim în decembrie.

Mulți lideri credincioși creștini au felicitat anunțul și se vor întâlni marți cu Friedman pentru a sărbători această mișcare.
„În calitate de lideri ai credinței, stăm cu toți laolaltă, uniți, pentru a sărbători mutarea Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la locul ei legitim din Ierusalim, un oraș care a reprezentat importanța patriei ancestrale a poporului evreu de mii de ani”, spune Mario Bramnick, președintele Coaliției Latine pentru Israel.

Prietenii Sionului au plasat 150 de panouri publicitare în jurul Ierusalimului pentru a-l onora pe Trump înainte de dedicarea ambasadei.
„În numele a milioane de evanghelici, dorim să exprimăm cea mai profundă recunoștință președintelui Donald Trump și ambasadorului David Friedman pentru angajamentul lor solemn și hotărârea lor fermă de a-și aduce la îndeplinire promisiunea din campanie a Președintelui Trump de a muta Ambasada SUA în Ierusalim, toate acestea în fața nenumăratelor voci disidentive „, spune Bramnick.

Trump s-a angajat să transfere ambasada în timpul campaniei electorale. Când a anunțat oficial această mișcare, unii oameni, din întreaga lume, au crezut că proclamația va induce violența într-o zonă deja volatilă.
„Ne concentrăm foarte mult atenția asupra mediilor din jurul nostru, sunt oameni care sunt mulțumiți de decizie, si există oameni care nu sunt mulțumiți de decizie, cred că este mult prea devreme pentru a măsura reacțiile. Pe plan de lungă durată, sunt convins că această decizie creează o oportunitate și o platformă pentru a continua procesul de pace pe baza realităților, mai degrabă, decât a fanteziei, și suntem destul de optimiști că această decizie va crea în cele din urmă mai multă stabilitate, decât mai puțină „, a spus Friedman în timpul unei înregistrări telefonice.

 

 

11 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mai 13, 2018 @ 03:09:11

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Trackback: Moment istoric – Cu ocazia a șaptezeci de ani de aniversare a Israelului, Statele Unite își va dedica luni ambasada din Ierusalim — agnus dei – english + romanian blog – Si ce ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde
 3. nanaarpy78
  mai 13, 2018 @ 10:56:00

  Ce zi istorica incepand de Duminica seara. Ce ocazie va rata Romania cu acest presedinte care si a aratat adevarata fata

  • Avram
   mai 13, 2018 @ 12:12:41

   Acest presedinte nu cunoaste ca Dumnezeu este Acela care a pregatit o zi ca asta. Mai degraba asculta de cei lepadati.

  • rodi
   mai 15, 2018 @ 01:44:25

   traim vremuri incredibile in care se desfasoara o istorie profetica…

   • nanaarpy78
    mai 15, 2018 @ 13:12:09

    Cumva sunt mahnit. Un frate tanar incearca de o vreme sa ma faca sa inteleg sa nu fiu asa de naiv, ca Israelul de azi nu este sub nici o forma cea Biblica. Ca ce argumente am pt ceea ce sustin si de unde m am imformat? M a intrebat daca m am interesat si de la altii sa mi verific teoriile? Ca e bine ca armata israeliana a omorat palestinieni civili? In fine. Nu prea pot sa fiu de acord cu el chiar daca sustine ca nici Biserica penticostala si nici o alta Biserica nu sustine ideea ca Israelul de azi e cea Biblica. Apoi eu nu vreau sa am discutii contradictorii. Nu prea pot crede ca Israelul de azi ce altceva decat vrea Dumnezeu

    • rodi
     mai 15, 2018 @ 23:18:11

     Sunt cateva articole aici la GotQuestions.org in Limba Romana care explica foarte bine si BIBLIC subiectul acesta. Mai intai –
     „Promisiunile necondiționate ale lui Dumnezeu nu sunt invalidate de necredincioșia omului. Nimic din ceea ce facem nu-L surprinde vreodată pe Dumnezeu și El nu are nevoie să-Și ajusteze planurile în funcție de cum ne comportăm. Nu, Dumnezeu e suveran peste toate lucrurile – trecute, prezente și viitoare – și ceea ce a hotărât mai dinainte atât pentru Israel, cât și pentru Biserică se va împlini, indiferent de împrejurări. Romani 3.3-4 explică faptul că necredința Israelului nu va anula promisiunile Lui în privința lor: „Și ce are a face dacă unii n-au crezut? Necredința lor va nimici ea credincioșia lui Dumnezeu? Nicidecum! Dimpotrivă, Dumnezeu să fie găsit adevărat și toți oamenii să fie găsiți mincinoși, după cum este scris: «Ca să fii găsit neprihănit în cuvintele Tale și să ieși biruitor când vei fi judecat.»”

     Promisiunile făcute lui Israel vor continua să fie ținute în viitor. Putem fi siguri că tot ceea ce Dumnezeu a spus este adevărat și se va întâmpla, datorită caracterului și a consecvenței Lui. Biserica nu-l înlocuiește pe Israel și nu trebuie să se aștepte la o împlinire simbolică a promisiunilor vechiului legământ. Când citești Scriptura, Israelul și Biserica trebuie să fie considerate separate.” de la acest link – https://www.gotquestions.org/Romana/israel-si-biserica.html

     Apoi, aici, explica foarte bine Teologia Inlocuirii, care este eronata: https://www.gotquestions.org/Romana/teologia-inlocuirii.html

     Si inca un articol bun – De ce Dumnezeu a ales pe Israel ca popor al Său?

     Apoi, hai sa fim seriosi, palestinienii se rascoala impotriva unui stat suveran, Israel, si vrea sa le impuna unde sa-si considere capitala Israelului, aceiasi palestinieni care zic ca Israelul nu are dreptul de-a exista… Care alta tara nu si-ar apara cetatenii intr-o rascoala? Nu stiu cu cine ati avut discutii, dar stiu ca exista foarte multi romani care chiar urasc evreii si ii blameaza pentru tot raul din lume… Acestia sunt anti-semiti, uitand ca si Domnul Isus s-a nascut dintr-un neam evreiesc.

     Citez tot dintr-unul dintre articolele care le-am citat mai sus:

     „Dumnezeu a ales poporul Israel ca să fie poporul în care să se nască Domnul Iisus – Mântuitorul care ne salvează de păcat şi moarte (Ioan 3:16). Prima dată când Dumnezeu a promis venirea lui Mesia a fost după căderea în păcat a lui Adam şi Eva (Geneza capitolul 3). Mai târziu, Dumnezeu a confirmat venirea lui Mesia pe linia genealogică a lui Avraam, Isac şi Iacov (Geneza 12:1-3). Iisus Hristos este motivul fundamental pentru care Dumnezeu a ales ca poporul Israel să fie poporul Său. Dumnezeu nu avea nevoie să aibă un “popor ales”, dar a decis să procedeze astfel. Domnul Iisus trebuia să se nască într-un popor şi Dumnezeu a ales Israelul.” – de aici – https://www.gotquestions.org/Romana/Dumnezeu-ales-poporul-Israel.html

     Dumnezeu sa aiba MILA de oameni care denigreaza un intreg popor „ales de El”, pe nu stiu ce motiv…

     • nanaarpy78
      mai 16, 2018 @ 09:50:33

      Foarte corect. Va multumesc frumos

      • rodi
       mai 16, 2018 @ 23:08:41

       chiar azi am dat peste un articol in care scria ca majoritatea dintre cei ucisi in Fasia Gaza faceau parte din grupul Hamas, un grup care Wikipedia il descrie astfel:

       „Hamas (Arabă: حركة حماس) este acronim al Harakat al-Muqawama al-Islamiyya (Arabă:حركة المقاومة الاسلامية, lit. „Mișcarea de rezistență islamică“)

       Hamas este o organizație paramilitară palestiniană islamistă. Scopul său declarat este cucerirea teritoriilor aflate în prezent în cadrul statului Israel, Cisiordania și Fâșia Gaza.Uniunea Europeană, Canada, Statele Unite și Israel consideră Hamas un grup terorist ale cărui atacuri îndreptate către civili evrei și alte abuzuri privind drepturile omului, au fost condamnate de Națiunile Unite și Organizația pentru protecția Drepturilor Omului. În urma alegerilor legislative din 2006, Hamas a câștigat majoritatea în fața rivalilor de la Fatah din care face parte președintele Mahmoud Abbas. Majoritatea îi conferă dreptul de a forma guvernul formându-se un dezechilibru între puterea executivă și cea legislativă. În 15 decembrie 2006 în Fâșia Gaza, Hamasul s-a revoltat împotriva autorităților palestiniene (care erau sub controlul Fatahului) și după lupte armate au cucerit stăpânirea Fâșiei Gaza.”

       • nanaarpy78
        mai 17, 2018 @ 13:54:10

        stiu ca e un grup islamist si ce vor Israelului, dar ati descris foarte frumos

 4. mike
  mai 13, 2018 @ 22:41:07

  prezidentul- Romaniei si-a fact patru dusmani – DUMNEZEU, Statele Unite , Israel si Romanii de buna credinta,– Eu (unul nu-l mai consider presedintele meu)– Cred ca stiesi cunoaste , dar face parte din categoria celor -din -Romani-1-32. Si asta manie si mai mult cerul.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: