Statele Unite şi-au mutat ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim (VIDEO)

Statele Unite şi-au mutat ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, luni, în cadrul unei ceremonii la care preşedintele american, Donald Trump, nu a fost prezent. Fiica sa Ivanka şi secretarul american al trezoreriei, Steve Mnuchin, au fost cei care au dezvelit sigla oficială a noii ambasade a Statelor Unite la Ierusalim.

VIDEO – Be a witness to history! Seventy years after President Truman

the State of Israel, today we are proud and excited to open the new U.S. Embassy in Jerusalem the capital of the State of Israel. Join us for this historic moment, LIVE from the dedication ceremony, Monday, May 14 from the dedication ceremony, Monday, May 14 at 15:30.

‘Vă primim în mod oficial şi pentru prima dată în ambasada SUA, aici la Ierusalim, capitala Israelului’, a spus Ivanka, dezvelind sigla misiunii diplomatice americane în timpul ceremoniei care marchează mutarea acesteia de la Tel Aviv.

Ceremonia, la care au participat sute de demnitari, a fost deschisă de ambasadorul american David Friedman.

‘Astăzi, deschidem ambasada SUA la Ierusalim, Israel. Astăzi, ne respectăm promisiunea dată poporului american şi recunoaştem Israelului acelaşi drept pe care-l recunoaştem oricărei alte naţiuni – dreptul de a-şi alege capitala’, a spus diplomatul în discursul său, în care a făcut referiri la Biblie şi istorie.

Donald Trump a transmis de la Washington un mesaj video în care a asigurat că ‘Statele Unite rămân deplin angajate în facilitarea unui acord de pace durabil’ între israelieni şi palestinieni.

‘Astăzi ne concretizăm recunoaşterea Ierusalimului (capitală a Israelului) şi ne deschidem ambasada pe pământul istoric şi sacru al Ierusalimului’, a spus liderul de la Casa Albă, asigurând totodată că ‘Statele Unite vor fi mereu un mare prieten al Israelului şi un partener în cauza libertăţii şi păcii’. ‘Cea mai mare speranţă a noastră este pacea’, a subliniat el.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a mulţumit preşedintelui american pentru decizia curajoasă prin care ‘a scris istorie’ şi care va fi amintită de generaţii de israelieni de acum înainte.

‘Este o zi mare. O zi mare pentru Ierusalim. O zi mare pentru statul Israel. O zi care va fi gravată în memoria noastră naţională pentru generaţii’, a spus Netanyahu în discursul rostit la ceremonia de inaugurare a noului sediu al ambasadei Statelor Unite ale Americii, la Ierusalim, oraş pe care Netanyahu l-a numit capitala ‘eternă, indivizibilă a Israelului’.

De partea palestiniană, Nabil Abou Roudainah, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a declarat că deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim va genera şi mai multă tensiune şi instabilitate în Orientul Mijlociu.

‘Prin această măsură, administraţia SUA şi-a anulat rolul în procesul de pace şi a insultat lumea, poporul palestinian, naţiunea arabă şi islamică, creează tensiune şi instabilitate’, a spus Roudainah.

Luni, zeci de palestinieni au fost ucişi şi câteva sute răniţi în Fâşia Gaza de soldaţi israelieni în apropiere de frontiera cu Israelul, unde zeci de mii de persoane protestează împotriva mutării ambasadei americane la Ierusalim.

Într-un comunicat, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a reafirmat angajamentul SUA pentru o ‘pace globală şi durabilă între Israel şi palestinieni’, însă nu a făcut nicio referire la zecile de palestinieni ucişi la frontiera între Israel şi Fâşia Gaza de către soldaţi israelieni.

Uniunea Europeană a îndemnat toate părţile la ‘cea mai mare reţinere’ pentru evitarea escaladării suplimentare a confruntărilor, iar secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat ‘deosebit de îngrijorat’ faţă de situaţia din Fâşia Gaza.

Afla mai mult – ANTENA 3

President Donald J. Trump‘s remarks in honor of the dedication of U.S. Embassy in Jerusalem this evening

6 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  mai 14, 2018 @ 22:52:31

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. Calator printre "Astrii virtuali"
  mai 14, 2018 @ 23:27:39

  Ce’ar mai fi de spus și ce’a mai rămas de făcut? Templul și fiul pierzaniei pe care evreii îl așteaptă să”i „mântuiască” definitiv..
  https://www.breakingisraelnews.com/107721/an-end-of-days-guide-to-the-embassy-move/

 3. Trackback: Statele Unite şi-au mutat ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim (VIDEO) – CrestinTotal.ro
 4. dininimapentrutine
  mai 15, 2018 @ 01:19:32

  Mare este puterea lui Dumnezeu

 5. octavpelin
  mai 15, 2018 @ 03:08:59

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: