Ce spun israelienii despre mutarea ambasadei SUA?

Oficialii guvernamentali din Israel îl ovaționează pe președintele Trump pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, dar oare ce spun israelienii?
Scott Ross al CBN a ieșit pe străzile din Tel Aviv și Ierusalim pentru a afla care e părerea lor.
– Ce părere ai de mutarea ambasadei la Ierusalim?
– Ierusalimul a fost întotdeauna capitala poporului evreu. Nu cred că face o mare diferență decât că faptul e acceptat la nivel mondial.
– Trebuia să se facă acum 20 de ani. După cum spunea Nikki Haley, Israelul n-a avut nevoie ca SUA să-i spună Israelului care e capitala sa. Ierusalimul a fost capitala noastră de 3 000 de ani.
– Cred că va fi o mare debandadă. Până acum a fost un status quo și totul a fost bine, însă acum o să ne dea multă bătaie de cap și ură.
– Era și timpul! A făcut-o împăratul David, acum era rândul națiunilor să o facă. Sper că America e doar prima din mai multe națiuni care o vor face.
– E vorba mai mult de o declarație politică, despre care nu am vreo opinie.
– Trebuia să se întâmple, doar Ierusalimul e capitala noastră de câtă vreme suntem aici și cred că e vremea ca toată lumea să recunoască acest lucru.
– Cei mai mulți americani au convingerea că Ierusalimul e capitala Israelului, dar efectuarea mutării poate genera conflicte, fiindcă a fost în Tel Aviv de atâta vreme. Cred că are sens să fie mutată la Ierusalim, nu știu însă dacă merită, având în vedere dezbinarea ce o creează.
– E frumos să avem Ierusalimul recunoscut drept capitală, fiindcă așa și este. E mai convenabil așa.
– N-am nimic împotrivă, chiar suntem bucuroși de acest fapt. Oricum, deja mai toate instituțiile guvernamentale sunt aici, în Ierusalim.
– Toți foștii președinți, când erau în campaniile prezidențiale, spuneau că vor muta ambasada din Tel Aviv la Ierusalim, dar nimeni n-a avut curajul s-o facă. Această mutare trebuia făcută cu mulți ani înainte.
– Sunt foarte mândră de Donald Trump, e un președinte deosebit. Trebuie să fie tare frumos că e președintele dumneavoastră. În sfârșit, avem un președinte de treabă care iubește Israelul și care ne susține!
– E cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi la aniversarea de 70 de ani a Israelului. Iată un mod nou de a vedea lucrurile, un cadou de ziua de naștere!
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 229 – 19 mai 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: