Confruntări între Israel și Iran pe Înălțimile Golanului

SUA spunea că Israelul are dreptul la autoapărare după ce forțele iraniene de pe teritoriul Siriei au lansat atacuri cu rachete spre teritoriul israelian de la Înălțimile Golan. Israelul a ripostat și a decimat mai multe instalații militare iraniene din Siria. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, spunea că Iranul a întrecut măsura și că Israelul nu va tolera prezența militară iraniană la granițele sale.

Forțele iraniene Quds aflate în Siria au lansat 20 de rachete spre Înălțimile Golan din Israel.
„A fost un atentat la suveranitatea Israelului. Au lansat 20 de rachete de pe un multiplu lansator de rachete iranian, rachete care aveau ca țintă mai multe poziții ale Armatei Israeliene pe care le puteți vedea aici. E vorba de prima linie a pozițiilor Armatei de la Înălțimile Golan. Din cele 20 de rachete, patru au țintit pozițiile Armatei, dar au fost interceptate de sistemul Iron Dome, restul căzând pe teritoriu sirian.”

Ca răspuns, Armata Israeliană a trimis avioane de luptă care au efectuat zeci de bombardamente aeriene asupra țintelor militare iraniene din Siria.
„Am spus foarte clar că suntem aici pentru a ne apăra. Cei care au început această rundă de violențe au fost iranienii care au atacat Israelul, iar noi am răspuns pe măsură. Urmează să vedem cum vor răspunde iranienii.”

Armata Israeliană a publicat un videoclip cu multilansatorul de rachete în timp ce părăsea baza militară, vehicul ce a fost bombardat mai apoi, iar camera plasată pe bombă a reușit să filmeze parțial operațiunea.

Un videoclip din Siria arăta interceptarea bombelor trimise de avioanele israeliene, iar mass-media siriană raporta că au fost peste 20 de victime.

Ronen Bergman, un expert în problemele cu Iranul, spunea că serviciile secrete israeliene au o singură dilemă serioasă: „Ei vor spune fără ezitare că îngrijorarea lor cea mare e faptul că Iranul desfășoară trupe iraniene în Siria, fiindcă Iranul încearcă să construiască acolo un dublu front pentru Israel, cu ei și Hezbollah.”

După ce atacul a încetat, școlile s-au redeschis și viața și-a reluat cursul normal în zona Înălțimii Golan din Israel. În ciuda momentului apariției incidentului, analiștii spun că aceasta e o chestiune ce nu are legătură cu retragerea președintelui Trump din acordul nuclear iranian. Israelul e însă pregătit a împiedica Iranul să prindă rădăcini în Siria.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 229 – 19 mai 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 19, 2018 @ 03:16:59

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: