Brazilia îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim

Brazilia îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv, la Ierusalim. Anunţul a fost făcut pe Twitter de preşedintele ales al ţării, Jair Bolsonaro. Jair Bolsonaro susţine că prin această decizie statul sud-american respectă suveranitatea Israelului. De altfel, mutarea ambasadei a fost una dintre promisiunile sale din campania electorală.

Twitter –

As previously stated during our campaign, we intend to transfer the Brazilian Embassy from Tel-Aviv to Jerusalem. Israel is a sovereign state and we shall duly respect that.

De altfel, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a salutat imediat, tot pe Twitter, anunțul lui Bolsonaro: este un pas istoric și emoționant.
Translated from Hebrew by 

Welcomes my friends in Brazil, ז’איר, and his intention to transfer the Brazil embassy to Jerusalem. This is a historic, true and exciting step!

Dacă hotărârea va fi pusă în practică, Brazilia se va alătura Statelor Unite şi Guatemalei, ţări care şi-au mutat deja ambasadele la Ierusalim.

La rândul său, România ia în calcul acest lucru, iar un raport întocmit de Ministerul de Externe a fost finalizat şi se află pe masa premierului. De altfel, premierul Viorica Dăncilă se întâlnește vineri cu premierul israelian, la Varna, în Bulgaria și fără îndoială subiectul mutării ambasadei va fi abordat.

SURSA – DIGI 24

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: