VIDEO – Statul Israel celebrează 70 de ani de independență. Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.

 

 „Hallelujah” in honor of Israel’s 70 Independence Day celebrations”

Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.

Israelul a început festivitățile de sărbătoare cu cântece, dansuri și jocuri de artificii. Israelul și-a declarat independența pe 14 mai 1948, dar în Israel, sărbătorile sunt după calendarul evreiesc. Deși sărbătoarea a fost în toi, evreii au comemorat aflându-se sub amenințarea Iranului.

Sărbătoarea națională evreiască a fost împletită cu tematici legate de avansul tehnologic, dar și de supraviețuirea sa în cei 70 de ani de istorie modernă.

S-a relatat povestea poporului evreu, cu referiri de la Moise până la evreii pionieri, de la Holocaust până la ridicarea națiunii și la progresul tehnologic.

S-a mai spus că renașterea națiunii lor a fost momentul când profeția a devenit realitate și a reprezentat răspunsul la rugăciunile lor.
„Ne-am rugat lui Dumnezeu să ne putem reîntoarce la Ierusalim, cetatea Lui și, în urmă cu 70 de ani, Ierusalimul, orașul Său, a fost deschis pentru noi.” a spus Robert Auman, câștigător al premiului Nobel.
„Rugăciunile evreiești erau în mare măsură legate de reîntoarcerea în Sion, la Ierusalim.

Iată-ne aici, după 70 de ani, în ciuda tuturor celor întâmplate și a amenințărilor Iranului și iată că lucrurile merg mai departe, tehnologia avansează. Acesta chiar pare a fi un miracol.” a spus Sharon Alshul.

O sirenă a sunat în toată țara în timp ce israelienii au păstrat un moment de reculegere pentru cei căzuți la datorie în multele războaie și atacuri teroriste.

Comemorările și celebrările au avut loc în ciuda amenințărilor din partea Iranului.
Un purtător de cuvânt al Iranului a spus că Israelul e vinovat de un atac asupra unei baze iraniene din Siria și a avertizat că Iranul va riposta.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu spunea că Israelul nu va fugi de amenințarea Iranului.„Acum nu mai suntem descurajați de conflictele cu cei ce vor să ne anihileze, fiindcă putem să ne apărăm prin forțele noastre. Aceasta e esența independenței.” a spus el.

Netanyahu i-a mulțumit, de asemenea, președintelui Trump și Americii. „Cu toții apreciem puternica alianță cu Statele Unite și salutăm cu bucurie decizia istorică a președintelui Trump de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala noastră și de a muta acolo ambasada celei mai mari puteri din lume. Mulțumim, domnule președinte! Mulțumim, America!” a mai adăugat el.

Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 226 – 28 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

 

Citat

Tim Tebow spune cum Dumnezeu l-a chemat să împărtășească dragostea lui Hristos oamenilor de la aeroport

Atletul creștin Tim Tebow a împărtășit recent modul în care a simțit pe Dumnezeu chemându-l să slujească celor aflați în nevoie în timp ce călătorea, potrivit Christian Headlines.

Vorbind la Biserica Liquid din Parsippany, New Jersey, jucătorul de baseball la St. Lucie Mets și analist de fotbal al SEC a împărtășit cum a simțit pe Dumnezeu chemându-l să slujească la unii dintre călătorii săi în timpul unei opriri recente pe aeroportul din Atlanta, Georgia.

Tebow a spus mulțimii de aproximativ 1.000 că, în timp ce se afla pe aeroport, îl simțea pe Dumnezeu chemându-l să meargă la un om care umbla schiopătând. Tebow, a avut raceală atunci și nu se simțea foarte bine , așa că a pus această oportunitate  deoparte.

Mai târziu, însă, a început să se simtă mustrat pentru faptul că și-a folosit sănătatea fizică ca scuză să nu asculte chemarea lui Dumnezeu, așa că s-a rugat ca Dumnezeu să-i dea o altă ocazie de a împărtăși dragostea lui Hristos cu cineva.

Tebow și-a continuat povestea, menționând că Dumnezeu i-a dat această ocazie atunci când a văzut un om cu picioare prostetice care era veteran militar. Tebow s-a apropiat de om, i-a mulțumit pentru serviciul său și cei doi au purtat o conversație. Deoarece se aflau pe același zbor, Tebow i-a oferit bărbatului scaunul lui de la clasa întâi.

Deși a recunoscut că ar fi beneficiat de singurătatea și de odihna pe care ar fi putut să o aibă la clasa întâi, Tebow a împărtășit că Dumnezeu avea alți pasageri pentru el cu care să converseze în acea zi, cum ar fi o femeie care și-a descărcat inima cu problemele din relația sa pe care le avea.

După ce Tebow a împărtășit acest mesaj de încurajare de a asculta îndemnurile Duhului Sfânt în a sluji altora, Biserica Liquid tweeted, „Mulțumesc @ TimTebow pentru mesajul tău inspirat la noul nostru centru de emisiune de radio.”

 

 

Citat

Vladimir Pustan – Când lui Dumnezeu Îi place drumul nostru ne dă picioare bune de mers pe el…

Jack Green cade la Olimpiada 2012  Londra Photo credit www.zimbio.com

„Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui.” Psalmul 37:23
Când lui Dumnezeu Îi place drumul nostru ne dă picioare bune de mers pe el. Când nu-i place pune bariere, iar când le sărim de multe ori ne rupe câte un picior. Apoi întrebăm „De ce?”. La Dumnezeu nu contează viteza ci direcţia.

PAGINA Vladimir Pustan Facebook

PREDICI Vladimir Pustan

Citat

God is dangerous apart from Jesus

christ_alone

Piper: The reason Jesus’s name is used is because we have no rights to go to God, except through Jesus. If you try to go to God apart from Jesus, you may be incinerated. God is very dangerous apart from Jesus. He is angry apart from Jesus. He has put Jesus Christ forward to remove His anger and to clothe us with righteousness, so that we can walk right into the flame of His holiness and not be consumed. Jesus is the only hope that any prayer will be heard, so we come in Jesus’s name.

Teach your children what it means to pray in Jesus’s name. THIS IS NOT A THROWAWAY PHRASE! Everything hangs on this phrase. It means: In the name of the One, in whose worth , in whose righteousness, in whose sacrifice we come. And no other way. That’s true, not only for our salvation, but for our supplication. You all know we’re saved through Jesus, and you SHOULD know we pray through Jesus. And they really are the same mediator role. ‘There is one mediator between God and man, the man Christ Jesus.” Don’t come any other way.

I am troubled when people feel like, ‘for the escape from mindless tradition’, we just leave off ‘in Jesus’s name’ from our prayers, and say nothing, except Amen. You don’t have to say it, BUT YOU HAD BETTER THINK IT! And if you’re thinking it, it wouldn’t hurt to say it, so that I know you’re thinking it. And not going any other way. It is not a throw away phrase. It’s not tradition. It’s right out of that verse and its massively important that we come in Christ alone to ask the Father for favor. We won’t get it any other way.

VIDEO by desiringGod

Citat

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari