Deputații din Carolina de Sud au reintrodus un proiect de lege care protejează drepturile profesorilor de a participa la rugăciuni

COLUMBIA, S.C. – Deputații din Carolina de Sud au reintrodus un proiect de lege care ar proteja drepturile profesorilor de a participa la rugăciunile conduse de studenți în școlile publice. Un al doilea proiect de lege la care se lucrează, de asemenea, ar permite profesorilor să conducă și rugăciuni, potrivit Christian News.

Un forum de Universitate a avut loc luni la biserica baptistă Savannah Grove pentru a discuta propunerile cu publicul. Mai mulți parlamentari care susțin acest proiect au participat la întâlnire și au auzit părerile ambelor părți.
„Este trist faptul că trebuie să introducem un proiect de lege care în primul rând este  un drept dat de Dumnezeu”, a declarat Rep. Richie Yow, R-Chesterfield, potrivit ziarului Morning News din Florența.

„Chiar acum, modul în care este stability de stat este că profesorii nu se pot ruga cu elevii, chiar și atunci când ei o cer, și este dreptul nostru dat de Dumnezeu să putem face asta”, a spus el. „Noi luăm de la oameni libertatea de exprimare, iar aceste proiecte de lege dau doar o parte din acea libertate înapoi pe care aceste familii le-au dobândit”.

Reprezentantul Bill Chumley, R-Spartanburg, a spus: „Când scoți rugăciunea din școli, o înlocuiești cu detectoare de metale”.
După cum s-a raportat anterior, parlamentarii au prezentat de asemenea H.B. 3345 în 2016 și 2017, dar nu a trecut de Comitetului pentru Educație și Lucrări Publice.

„Un profesor angajat într-un district școlar public poate exprima un punct de vedere religios și poate conduce sau participa la orice rugăciune condusă de studenți sau grupuri de rugăciune organizate de studenți, cluburi religioase sau alte adunări religioase organizate de studenți ai unei școli publice” se citește în proiectul de lege.. afirmă că profesorii ar trebui să aibă dreptul să se angajeze în exercitarea liberă a religiei fără retribuție.

Nu este clar dacă al doilea proiect de lege a fost depus încă din moment ce nu a fost localizat pe site-ul Legislativului din Carolina de Sud.
În timpul ședinței, un musulman a vorbit împotriva propunerilor, spunând că, dacă rugăciunea este creștină, ar putea face pe cei de alte credințe să se simtă marginalizați.
„Este o pantă alunecoasă”, a spus Michael Muhammad. „Am mai fost aici inainte. Să o lăsăm în pace.
Dar un rezident a spus că nu se va simți lăsat pe dinafară dacă ar vedea un profesor care se roagă cu studenții creștini.

„Dacă profesorul meu, atunci când eram la școală (din clasa șasea până într-a opta), se ruga la catedră sau se ruga cu câțiva studenți și eram agnostic, ateu, evreu sau orice altceva – nu o parte din rugăciunea ei sau a lui – nu cred ca m-aș simți intimidat sau incomod „, a declarat Alan Patrick, potrivit WSOC-TV.

Reprezentanții: Mike Burns, R-Greenville; Steven Long, R-Boiling Springs; Todd Atwater, R-Lexington; Josiah Magnuson, R-Campobello; Rick Martin, R-Newberry și Ashley Trantham, R-Greenville, sunt co-sponsori ai facturilor. Mai mulți sunt activi în bisericile lor.

In 2014, peste 400 de locuitori din Carolina de Sud au participat la un miting în sprijinul punerii rugăciunii înapoi în școală. Rugăciunea oficială la școală a fost înterzisă pentru prima dată în America în 1962 în decizia Curții Supreme a lui Engle v. Vitale, care a implicat un caz din Hyde Park, New York. Înainte de hotărâre, elevii au fost condusi în fiecare dimineață într-o rugăciune scriptică, care se citea: „Dumnezeule Atotputernic, recunoaștem dependența noastră de tine și binecuvântează-ne pe noi, pe părinții noștri, pe învățătorii noștri și pe țara noastră. Amin.”

„Când î-L lăsăm pe Dumnezeu înapoi în școlile noastre în mod deschis, cred că ne putem aștepta ca mâinile lui Dumnezeu să ne crească copiii”, a spus el pentru WBTW-TV atunci.
După cum s-a raportat anterior, în 1806, dr. Benjamin Rush, semnatar al Declarației de Independență și vicepreședinte al Societății Biblice din Philadelphia, a spus: „Singurul mijloc de a întemeia și perpetua formele republicane de guvernare este educația universală a tinerilor noștri în principiile creștinismului prin intermediul Bibliei „.

În 1828, la numai 41 de ani de la semnarea Constituției Statelor Unite, Noah Webster, cunoscut sub numele de Tatăl American de Bursă și Educație, a scris: „În opinia mea, religia creștină este cea mai importantă și una dintre primele lucruri în care toți copiii, sub un guvern liber, ar trebui instruiți. … Nici un adevăr nu este mai evident în mintea mea decât că religia creștină trebuie să fie baza oricărui guvern destinat să asigure drepturile și privilegiile unui popor liber „.

http://christiannews.net/2018/02/17/south-carolina-lawmakers-re-introduce-bill-that-would-protect-rights-of-teachers-to-join-in-student-led-prayers/

RUGACIUNE La o scoală

Video

Iosif Ton – Sa experimentam adunarea – Emanuel Church Portland 8 Februarie 2015

TEXT 1 Corinteni 12:27- cap. 13, cap. 14, cap. 16:14

27 Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.
29 Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni?
30 Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?
31 Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.

Capitolul 13, cap 16:14

1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.
2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.
11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
13 Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

14 Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!

 Se pare ca Romanii au uitat ce-i aia adunare, inmultire si stiu numai impartire. Si incercam sa reversam acest proces. Sa vedem daca-i posibil. Incercam. Vreau sa pun, in dimineata aceasta, bazele acestei incercari.

Si pentru aceasta, vreau sa ne ducem multi multi ani in urma, pe vremea cand vorbeam la Europa Libera si cand am inceput sa proorocesc ca comunismul se va prabusi. Ca Uniunea Sovietica se va destrama. Si toti expertii spuneau invers: Comunsimul va birui in toata lumea si ca Uniunea Sovietica va stapani lumea. De obicei, proorocii adevarati is putini. Uitati-va in Biblie, cei mai multi erau falsi. Acuma, eu spuneam asa: „Problema voastra, care ziceti „nu se poate”, problema voastra este ca voi vedeti numai dusmanul. Eu vad deasupra dusmanului pe Tata.  Si intr-o zi, Tata va face cu mana asa si comunismul se va prabusi.” Si intr-o zi, Tata a facut cu mana asa.  Si dintr-o data, asa ca la un domino, au cazut toate piesele. S-a prabusit comunismul.

Eu am promis ca indata ce se va prabusi comunismul, ma voi intoarce inapoi in tara. Lunea l-au impuscat pe Ceausescu si Miercurea i-am spus lui Petrica Lascau, care era angajat la noi, la Societatea Misionara: „Fa-ti bagajele, ca maine plecam in Romania.” Dupa ce am plecat noi, cineva i-a spus, i-a dat telefon lui sotia: „Spune-le sa nu vina, ca pe aici inca se mai impusca.” Dar noi eram deja in avion. Sunt 25 de ani de atunci.

Toate astea au fost o introducere sa ajung la evenimentul acesta. Dupa ce am stat vreo 3 zile in Oradea, am plecat la Bucuresti. La Bucuresti m-am intalnit cu cativa prieteni buni: Silviu Cioata, de la Crestini dupa Evanghelie, Emil Bulgar de la Penticostali,  si Vasile Talos, de la Baptisti. Le-am spus despre dorinta mea de a crea o alianta evanghelica. Le-am spus principiile. Ei au fost de acord. Si le-am spus: „Uite, eu plec inapoi in America, ma intorc peste 2 luni si ceva si uite, pe data de 25 martie, adunati lideri de la toate cultele evanghelice pentru o zi intreaga de discutii. S-au hotarat, au stabilit sa ne intalnim la Biserica Baptista de pe strada Iuliu Van – la ora 8 dimineata, si daca nu ma insel, erau 42 din toate cultele evanghelice. Le-am explicat din nou ca noi avem foarte multe in comun si foarte putine lucruri care ne despart. Si am spus: „Astazi, urmeaza sa stabilim tot ce credem impreuna la fel si sa stabilim impreuna ce nu credem la fel. Nu vom dezbate, ci doar sa identificam- ce credem la fel si ce credem altfel. Unii m-ati mai auzit povestind lucrul asta, dar, astazi, e foarte important sa recapitulam. (Din primele 10 minute ale mesajului)

Formarea Aliantei Crestine din Romania 1989.
2/8/15 at Emanuel Church Portland, OREGON
Mesajul incepe la minutul 51:50

Video

Who are the Christians of Syria and Iraq? David Michelson

VIDEO by Vanderbilt University

Video

Vasile Oprea si fratii de la Toflea – Leul din Iuda – Zalau 2015

Vasile Oprea si fratii de la Toflea –

Ce mare esti Tu Doamne – Zalau 2015

Vasile Oprea si fratii de la Toflea – ,,Leul din Iuda”
Evanghelizare la Biserica Penticostala ,,Noua Speranta” Zalau – 11 februarie 2015
Imagine: Emanuel Pavel (www.emanuelpavel.ro), Gabriel Pripon (www.gabrielpriponfotograf.blogspot.ro), Daniel Rus (www.danielrus.com)
Montaj: Emanuel Pavel

VIDEO by livesoundromania

Vasile Oprea si fratii de la Toflea – Leul din Iuda

VIDEO by livesoundromania

 

Video

OS Guinness – Civilitate, cum sa fii un cetatean bun intr o era a globalizarii

Os Guiness, vizita in Romania-

Conferinta sustinuta la Facultatea de Stiinte Politice Administrative si Ale Comunicarii din Cadrul Universitatii Babes Bolyai. „Civilitate, cum sa fii un cetatean bun intr o era a globalizarii „.

VIDEO by Credo TV

VEZI si –

 

Video

Nelu Brie – Puterea Duhului Sfant

 • Nelu BrieEu cred cu toata inima si am afirmat si in alte imprejurari, ca viitorul bisericii este mult mai mare si glorios decat trecutul ei. Viitorul bisericii lui Dumnezeu este mai inaltator decat trecutul ei. Sa nu uitam ca ne asteapta ziua intalnirii cu Domnul. Dar si in expresia ei de pe pamant, biserica lui Dumnezeu are rezervate  din partea Domnului multe binecuvantari. In seara asta as dori sa vorbim despre una dintre ele si anume puterea Duhului Sfant….
 • Umplerea cu Duhul Sfant – Duhul lui Dumnezeu, Duhul Sfant, poate sa patrunda sufletul, sa penetreze sufletul, sa ajunga in ratiune, in sentimente, in vointa. Poate sa penetreze mintea, sa intre in mintea unui om, sa treaca asa cum lumina trece prin aer. Poate ca pe palierul acesta vom intelege mai bine conceptul de umplere cu Duhul Sfant.

TEXT – Faptele Apostolilor 1:4-8

4 Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care”, le-a zis El, „aţi auzit-o de la Mine.
5 Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.”
6 Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?”
7 El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
8 Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Biserica crestina este chemata sa fie un popor a lui Dumnezeu, prin care Dumnezeu sa-Si proslaveasca Numele si sa-Si faca pe pamant, printre oamenii Sai, lucrarile Sale minunate. Domnul Isus, inainte de a pleca la cer, a lasat  copiilor Sai fagaduinta, fagaduinta care a primit- de la Tatal, fagaduinta care anunta ca, nu dupa multe zile, Duhul Sfant se va cobori peste ucenici. Si in urma acestei lucrari Dumnezeiesti, ei, ucenicii, vor primi o putere, in urma careia, prin care vor fi capacitati sa fie martori pentru Domnul Isus in toata Iudeea, in Ierusalim, in Samaria si pana la marginile pamantului. Adevarul este ca cei 12 ucenici ai Domnului Isus, nu ar fi avut nici o sansa de succes in implinirea misiunii lor, daca nu ar fi venit peste ei puterea Duhului Sfant.

De fapt, biserica primara a fost insotita de Dumnezeu si binecuvantata de Dumnezeu prin aceasta putere. Marturia lor, miracolele care au fost savarsite, providenta divina care s-a exprimat printre ei, toate acestea erau reprezentari concrete ale puterii Duhului care opera in biserica. Biserica a inceput prin puterea Duhului, a continuat, a actionat prin puterea Duhului. Si asa a facut tot timpul cat a fost Duhul Sfant in mijlocul ei. Cand biserica a pierdut puterea, ea s-a ascuns, cum spunea un om a lui Dumnezeu, in transee- incercand cumva sa protejeze teritoriile cucerite. Biserica insa nu este chemata sa fie o entitate care sta in transee. Caracterul ofensiv al bisericii lui Dumnezeu este marturisit de Domnul Isus in multe locuri, mai ales atunci cand El spune ca portile locuintei mortilor nu vor birui biserica. Batalia dintre biserica si locuinta mortilor nu se da la usile bisericii, ci se da la usile locuintei mortilor.

Pe de alta parte, nu putem sa nu observam faptul ca in vremurile noastre, adunarile noastre trec printr-o criza de putere duhovniceasca, de putere spirituala. Se vede aceasta criza, nu doar in adunari, ci se vede si in familii. Se vede la fel de bine si in vietile crestinilor. O criza de putere, o lipsa de angajare duhovniceasca, care poate sa aiba la baza multe explicatii. Probabil ca in unele circumstante este vorba de indoiala, in altele de indiferenta, in altele, poate ca au aparut frustrari de un fel sau de altul. Sau, poate si mai rau, in loc s-au asezat surogate care sunt numite putere a lui Dumnezeu, dar de fapt nu sunt asa.

Eu cred cu toata inima si am afirmat si in alte imprejurari, ca viitorul bisericii este mult mai mare si glorios decat trecutul ei. Viitorul bisericii lui Dumnezeu este mai inaltator decat trecutul ei. Sa nu uitam ca ne asteapta ziua intalnirii cu Domnul. Dar si in expresia ei de pe pamant, biserica lui Dumnezeu are rezervate  din partea Domnului multe binecuvantari. In seara asta as dori sa vorbim despre una dintre ele si anume puterea Duhului Sfant.

Puterea Duhului Sfant

Vorbind pe marginea acestui subiect si cu gandul la timpul de rugaciune care urmeaza sa-l avem peste o saptamana, in aceasta seara vom cauta raspunsla trei intrebari:

 1. Cine este Duhul Sfant? Cu atat este mai relevanta aceasta intrebare, cu cat Isus a spus: „Voi veti primi o putere cand se va pogori Duhul Sfant peste voi.” Cine este de fapt Duhul? Cine urmeaza sa vina?
 2. Ce este puterea Duhul Sfant? Care sunt valentele si expresiileacestei puteri? Domnul a zis: „Voi veti primi o putere.” Ce asteptam sa vina? Ca in final, sa mergem spre lucrurile concrete cautand raspunsul la intrebarea:
 3. Cum se primeste aceasta putere? Si ce implica de fapt cautarea dupa ea?

Sigur ca, daca ar fi sa punem intrebarea: cati dintre noi cei prezenti suntem linistiti, multumiti,  cu experientele noastre duhovnicesti si cu masura de putere pe care am primit-o de la Dumnezeu> Probabil ca n-ar fi printre noi niciunul care sa spuna: „Starea in care ma gasesc e buna si n-are cum sa cunoasca vreo imbunatatire pentru ca sunt deja pe culme.” Nu cred ca ar fi printre noi un asemenea om cu o asa indrazneala, cu o asa experienta, ca sa nu zic: cu o asa orbire. Haidem sa luam la rand aceste trei intrebari.

1. Cine este Duhul Sfant?

Sau, cine este Duhul? Cuvantul Duh vine din ebraicul Ruach, care inseamna vant sau miscare a aerului si cuvantul grecesc pneuma, care inseamna acelasi lucru. Cu alte cuvinte, Duhul lui Dumnezeu, sau ‘duhul’, cum spunea un om a lui Dumnezeu numit Tozer, un mod de fiintare, un mod de existenta. Si aici, ne referim la duh in general. Dumnezeu care a creat tot ceea ce exista, a creat si a impartit lucrurile in doua mari realitati: Realitatea spirituala si realitatea materiala.

Cand e vorba de realitatea spirituala in aceasta componenta a existentei sunt ceea ce se numeste duhurile. Sunt duhuri de ingeri, duhuri rele care si-au pierdut demnitatea. N-au fost facute de la inceput rele. Ele au devenit rele in urma caderii in pacat. Sunt duhurile oamenilor, duhul nostru, fiecare are un duh al lui. Este Creatorul care este duh. Dumnezeu este Duh. In sanul Sfintei Treimi este aceasta persoana care se defineste pe Sine ca fiind Duhul Sfant.

Materia are un mod al ei de fiintare. Materia are greutate. Este supusa legii gravitatiei. Poate fi cantarita. Poate fi masurata. Poate fi prelucrata. Asa-i materia. Noi avem corp si din aceasta perspectiva suntem materie. Ne-am nascut in trup. Ne-am hranit cu lapte, care este materie. Am mancat paine, care-i materie. Ne-am imbracat cu haine, care sunt tot materie. Locuim in case care-s facute tot din materie. Aceasta componenta a existentei lumii materiale este o forma de existenta creeata de Dumnezeu. Dar mai exista o forma de existenta, o forma fiintiala creata tot de Dumnezeu si aceea se numeste duh.

Este duhul nostru, sunt duhurile ingerilor, sunt duhurile demonice. Dar deasupra acestor forme create de Dumnezeu, exista ceva suprem, insusi Dumnezeu care este duh. Daca materia are propietatile ei si Duhul are propietatile lui. Felul lui de fiinta, felul lui de existenta- el nu se poate cantari. E duh. Dimensiunile nu i se pot masura. E duh- nu poate fi incadrat in spatiu. Nu-i materie, e duh. Si ceea ce este foarte interesant de observat este ca duhul poate patrunde materia. Trece prin ea. O patrunde, daca am folosi expresia lui Tozer- „o penetreaza”. Trece prin ea. Asa cum lumina trece prin aer, e aer, e intuneric bezna. Se deschide un geam, se aprinde un bec. De-odata lumina intra prin aer. Asa, duhul trece prin materie. Zgomotul merge prin aer. Sunetul. Duhul are propietatea de a patrunde corpurile. De a patrunde lucrurile. De-a patrunde lumea materiala si de a influenta, de-a locui in ea.

Duhul poate sa patrunda trupurile noastre. Nu doar duhul, ca Duh Sfant, si duhurile. De aceea vorbim despre duhuri demonice care locuiesc in trupuri de oameni. Un duh rau a intrat in cineva, spunea Scriptura intr-o imprejurare. Asa avem duhurile noastre, duhul care locuieste in noi, duhul nostru. Trup, suflet si duh suntem. Dar acel duh anima corpul. Il ia Dumnezeu? Cade fara viata corpul. De ce spun toate acestea? Noi vorbim despre locuirea Duhului Sfant in noi.

Duhul lui Dumnezeu, Duhul Sfant, poate sa patrunda sufletul, sa penetreze sufletul, sa ajunga in ratiune, in sentimente, in vointa. Poate sa penetreze mintea, sa intre in mintea unui om, sa treaca asa cum lumina trece prin aer. Poate ca pe palierul acesta vom intelege mai bine conceptul de umplere cu Duhul Sfant. Mai trebuie sa spunem ca Duhul lui Dumnezeu este cel care da viata, energizeaza. Nu trebuie sa intelegem Duhul ca fiind curajul pe care cineva s-ar putea sa-l aiba, adica: ‘Ii plin de duh’- ca ii curajos. Nu, Duhul da curaj. Dar, Duhul nu e curaj. Nici n-ar trebui sa intelegem ca Duhul este entuziasm sau ceea ce vine, asa, de odata peste noi, o bucurie, o stare de bucurie. Acestea sunt efecte ale Duhului. Duhul este ceva mult mai adanc.

Nu trebuie sa pierdem din vedere ca Duhul Sfant este viu. E persoana. El reprezinta o fiinta cu caracter personal, cu existenta personala. Aceasta fiinta care in natura ei, in substanta ei este Duh, ne patrunde in corpul tau, madularele, in oase, in vene, in muschii, in organele tale interne, in brate, in picioare, El patrunde in personalitatea ta. El poate patrunde personalitatea omului, structurile interne ale sufletului, ale spiritului. Acel izvor al vietii, inima omului, acolo intra Duhul. E persoana, si e Divina. E Dumnezeu. E Atotputernic, prezent pretutindeni, e vesnic, e neschimbator. Simte. Se bucura sau se intristeaza. Iubeste sau se manie. Actioneaza. Misca. Imputerniceste. Ridica, trimite, cheama, e dinamica in – Lui. aici gasim sensurile sau raspunsurile la intrebarea „Cine este Duhul”. Prin urmare, cand ne apropiem de Dumnezeu sau cand citim aici in acest Cuvant ca „Voi veti primi o putere cand se va pogori Duhul Sfant peste voi”, nu trebuie sa intelegem ca si cum ar veni peste noi o umbra. Nu trebuie sa intelegem ca si cum s-ar apropia de noi o influenta, cum ar bate un vant a carui adiere o simti peste tine.

Nu, e Duh si are propietatea de a penetra, a patrunde materia, sufletul, trupul,  mintea, carnea, simtamintele, personalitatea. Si tu esti persoana. Iata cum Duhul Sfant intra intr-un om. Il patrunde si face din el locuinta- templu, casa. „Trupurile voastre,” spunea Pavel, „sunt temple ale Duhului Sfant.” Adica, a venit aceasta persoana care este Dumnezeu Duhul Sfant si efectiv s-a napustit, s-a aruncat, s-a coborat peste om si l-a patruns. Inchipuiti-va spatiul aceasta care-i plin cu aer, il respiram. S-a facut lumina. Lumina asta trece prin aer. Aerul e aer, lumina e lumina. Dar lumina e aici, a patruns prin aer, prin moleculele de aer a trecut. Aerul are greutate. E materie. Dar, lumina l-a penetrat. Tu esti trup, suflet si spirit. Duhul are propietatea de a patrunde materia, spiritul si Duhul si sufletul omului. Fiinta lui personala se aseaza peste persoana noastra si divinitatea, Dumnezeirea, in atotputernicia Sa, face din noi locuinta Sa. Asta a vrut sa spuna Domnul cand a spus cuvintele: „Se va pogori Duhul Sfant peste voi.”

Nu e numai asa, stiu eu, o emotie, o tresarire. Nu e o influenta venita din exterior. Este efectiv un mod de fiintare care se suprapune pe modul nostru de fiintare omenesc. E Duhul care intra in noi. Trebuie sa avem asta in minte. Asta face din crestini ceva unic. Pentru ca o persoana divina, Dumnezeu Creatorul, Dumnezeu care impreuna cu Tatal si cu Fiul e slavit in veci – Dumnezeu Duhul Sfant, vine. Nu o putere, e acest Duh care se coboara, se aseaza si locuieste in acela in care si-a gasit placerea. Acuma, te intreb: E Duhul lui Dumnezeu in tine? E Duhul lui Dumnezeu in fiinta ta, a patruns fiinta ta? Cu asta sa mergem spre intrebarea:

2. Ce este puterea Duhului? Cum se cuantifica ea? 

De observat este ca in cuvantul  ‘putere’ – limba greaca este foarte complexa si cu multe nuante de sens. Limba romana nu are aceeasi bogatie. E cuvantul ‘dunamis’, care inseamna forta, putere. E energie acolo. E o forta dinamica. De aici, poate si cuvantul dinamita. Inchipuiti-va energia care se declanseaza prin explozie, se elibereaza prin explosie. Puterea Duhului este acea energie spirituala capabila sa transforme radical viata unui om. Cand vine, are capacitatea de a transforma radical viata unui om. Cand se aseaza, cand il patrunde, cand se aseaza in personalitatea lui, se aseaza in fiinta lui, in mintea lui, in sentimentele lui, in judecata lui, in vointa lui, in liberul lui arbitru, cand se pune acolo, rupe legaturile pacatului, desfiinteaza vechile obiceiuri si transforma efectivfiinta aceea. Asta-i puterea Duhului.

Noi nu putem asta. Nu putem nici lamuri pe cineva. Daca ar fi sa ne batem in vorbe doi, cel mai destept invinge pe cel mai putin destept. Vorba lui Petre Tutea: Cel cu scule mai multe il bate  pe ala fara scule. Dar inima, nu i-o castigi niciodata. Exista insa ceva de la Dumnezeu. Cand acest Duh patrunde, cand intra efectiv in omul care aude cuvantul, cand prin vorbele vii rostite din Evanghelia lui Dumnezeu, Duhul care a agatat aceste vorbe si care a si creat aceste vorbe intra efectiv, patrunde ca lumina prin aer, asa intra in fiinta aceea, il schimba. Acolo-i putere de viata.

O discutie intre doi mineri: Amandoi betivi candva. De acuma, unul s-a intors la credinta. Si daca s-a intors la credinta, de pahar nu s-a mai tinut. S-a tinut de familie, s-a tinut de Evanghelie, s-a tinut de bierica si de munca. Dar, gata cu paharul. Colegii lui l-au luat peste picior si la bascalii. SI printre altele, i-au spus: „Auzi, Daca tot e rau sa bei vin, ia explica-ne si noua, cum a facut Hristos din apa vin?” La care, omul s-a uitat asa la el si a zis: „D-le, eu nu stiu multe lucruri N-as putea sa-ti explic cum a facut din apa vin. Dar, pot sa-ti explic ceva: Cum a facut din vin, ciorapi.” Au facut ochi: „Ce vorba-i asta?” „Iti explic. Cand eram cu voi la pahar si dupa ce luam salariu, nu ne mai trezeam trei zile. Mergeam acasa, faceam scandal, spargeam tot ce-i princ asa, imi bateam nevasta si copiii. Si, nu mai ramaneau bani nici de mancare, nici de taxa si nici de cele si imi trimiteam copiii, incalcati fara ciorapi, la scoala. S-au dus banii pe bautura. De-acuma, m-am intalnit cu Isus, copiii mei au ciorapi. Vezi cum a facut din vin, ciorapi?” E Duhul care schimba.Cand vine, trebuie sa faca aceasta schimbare, oameni buni. Schimbarea este o schimbare profunda, o schimbare care te transforma in martor.

Ungerea Spirituala – Puterea Duhului este ungerea spirituala care da consistenta cereasca inchinarii noastre, inchinarii noastre in biserica, inchinarii noastre personala. E asa numita rugaciune prin Duhul. Exista o parte a inchinarii care tine de efortul nostru. Ne silim. Dar, peste efortul nostru vine ceva Dumnezeiesc. Cand acest Du vine si patrunde biserica, iata, ceva se intampla, simtim in aer. Am simtit azi dimineata. Asa-i? E ceva Dumnezeiesc care patrunde comunitatea. Merge printre randuri, ne atinge. Cei duhovnicesi o simt. Iar cei care nu sunt duhovnicesti se mira: Ce-i aici? Dar cand vine si peste ei, ei zic: Vai de mine! Aici e Dumnezeu. Taina inimii e data pe fata. Omul incepe sa-si vada pacatele. Incepe sa se caiasca, sa se intoarca la Dumnezeu si spune: Si eu vreau sa ma pocaiesc. E Duhul care intra in atmosfera bisericii. Dar si cand te rogi acasa. Cateodata rugaciunea e asa o povara, numai sa te rogi n-ai vrea. In schimb, cand vine Duhul si patrunde atmosfera aceea, intra peste tine, se aseaza in vorbele tale si iti curg din gura vorbe  la care nu te-ai gandit. Ce sa mai vorbim, cand iti spune vorbe in alta limba? Dar, chiar si cele romanesti, simti cum din cosul pieptului tau, tasneste pentru lauda lui Dumnezeu rugaciunea. Ala-i Duhul. O, cum nu L-am dori si in cantarile si in rugaciunile si in toata atmosfera bisericii si in predici. Amin.

Aceasta putere a Duhului, cand vine si de ea avem nevoie si pe ea trebuie s-o cautam, acorda bisericii o trasatura- foarte interesanta trasatura. Trasatura care face din ea o marturie divina. Numai Duhul poate sa faca asta. Duhul lui Dumnezeu se coboara peste biserica si biserica nu-s peretii astia (fizici). Nu, nu, biserica sunteti/suntem noi, dvs., noi impreuna. Acei 2 sau 3 sau 200 sau 500 pusi impreuna in numele lui Isus, in adunarea lor, in comunitatea lor, in comuniunea lor, din ei, Duhul face o fiinta spirituala, un organism spiritual care-i comparat cu un corp. E folosita metafora trupului, care trup, are madulare ce-s legate intre ele si au un cap. Acolo-i unitate, e o legatura. Duhul, cand vine si se aseaza peste biserica, face ca in biserica sa fie bucurie, sa fie pace, sa fie putere, sa fie dulceata, sa fie har, sa fie semnificatie, sa-ti doresti, cum spunea astazi cineva, cu cat vine mai mult, cu atat te simti mai atras sa te duci la adunare.

Mai in  urma cu ceva vreme am primit asa o observatie, un comentariu din partea unui membru din adunarea noastra. Stiti ce a zis ca-i place cel mai mult in adunare? Timpul de rugaciune. Ca acolo-i ceva. Si printre altele mi-a zis: „Nu stiu ce sa facem cu spectacolul.” Nici  eu nu stiu. Intelege-ti? La un moment dat, deci, cand Duhul se retrage, ramane spectacolul, distractia. Daca-i de calitate sau nu. Te chinui sau te bucuri, depinde de calitatea spectacolului. Dar, cand e Duhul, acolo-i viata. Cantarea da viata. Trebuie sa cantam. Nimeni n-a zis sa nu cantam. Daca cineva a vazut ca este spectacol, inseamna ca a notat absenta Duhului. Roaga-te sa vina Duhul si toate o sa prinda viata. Ca biserica trebuie sa se roage, trebuie sa cante, trebuie sa citeasca si sa predice Evanghelia. Ce sa facem cand venim laolalta? Biliard? Astea le vom face pana Domnul va veni. Dar daca Duhul lipseste, ele raman doar un spectacol ieftin. Daca Duhul e prezent si opereaza prin acestea, toate-s vii si schimba. De asta avem nevoie. Si pentru asta, in aceste zile, postim si ne rugam. Si de maine intr-o saptamana, vom fi seara de seara sa staruim sa vina acel Duh, care sa dea bisericii Emanuel acel specific Dumnezeiesc, care sa-i convinga, fara sa-i spunem noi o vorba, pe oamenii care intra aici. Sa-i convinga si sa stie: Aici e Dumnezeu. Dumnezeu sa ne ajute si sa aiba de noi mila.

Puterea Duhului Manifestata Prin Miracole – Puterea Duhului, cand Duhul lui Dumnezeu vine, El este acea forta, acea energie care produce minuni. El face minuni. Aduce raspuns la rugaciuni. Realizeaza miracole. Noi credem in minuni, vindecari supranaturale. Eliberari de puterea intunericului, dezlegari de patimi. Exorcizari. Interventii providentiale a lui Dumnezeu. Circumstante gandite, operate de el. Cand esti in mijlocul lor, ti se par fara noima. La doua, trei luni distanta, iti pui mana in cap s zici: „Slavit sa fi, Doamne, cum ai lucrat.” E opera Lui. Duhul lui Dumnezeu, cand vine, puterea Duhului cand vine intr-o comunitate, intr-o familie , intr-un om, el capaciteaza cu aceasta energie, cu aceasta putere, de-a fi miracole.

Puterea lui Dumnezeu se manifesta prin minuni, prin vindecari. Si adevarul este ca pe acest palier avem mult de cautat pe Dumnezeu. Ii multumim ca ne-a raspuns. Ne-a raspuns in multe feluri. Si ce mai stiu este ca Duhul lui Dumnezeu va face acele miracole ori de cate ori considera ca este necesar. E persoana, e Dumnezeu, noi sa-L cautam si Duhul va dirija si lucrurile acestea. Noi sa fim dependenti de El. Sa venim la El cu trupurile noastre, cu sufletele noastre, cu duhurile noastre, ca El sa intre prin noi cum lumina intra prin aer. Sa se salasuiasca in noi si apoi va stii El ce e de facut si cu minunile si cu vindecarile.

Vom fi echipati cu daruri, pentru ca aceasta putere a Duhului inseamna exprimarea  potentelor, a darurilor Duhului, care sunt lasate dupa cum voieste El si  si cui voieste. Este tot lucrarea Duhului.

Elanul Divin – Mai trebuie sa spunem ceva. Duhul lui Dumnezeu, puterea Duhului lui Dumnezeu, e reprezentata de acel elan divin. Nici nu stiu cum sa-mi gasesc cuvintele – acel elan divin pus peste cantaret. Adica, e ceva Dumnezeiesc ce vine peste el, il suprapune. Peste predicator- acel elan Dumnezeiesc care creeaza o convingere, care-l determina pe cel care aude Evanghelia ca sa zica: „Cred si ma pocaiesc.” Duhul va dovedi lumea vinovata. Trebuie sa cautam asta. Avem nevoie de asta. Fara aceasta putere a Duhului in mijlocul bisericii ne stingem, murim. Devenim robii sistemelor religioase, dirijate de oameni- fara Hristos, fara viata, fara mantuire. 

Spurgeon a zis ca daca n-ar fi Duhul in biserica sau daca nu-i Duhul in biserica, atunci, pe usa acelei biserici trebuie sa batem niste scanduri. Sa nu mai poata fi deschisa usa aia. Si ca sa inteleaga cineva de ce s-au batut scanduri in usa ei, sa se scrie acolo mare: AICI LOCUIESTE MOARTEA. NU INTRATI ACOLO. Dar daca-i Duhul, acolo-i viata. El face ca toate sa propaseasca, sa prospere, sa infloreasca. V-as intreba: Avem noi nevoie de Duhul Sfant sau n-avem noi nevoie? O, cati dintre noi traim ca si cum n-am avea nevoie. Ne-am gasit mersul nostru si fara sa ne mai punem multe intrebari, stim … In viata unui om, in viata unei familii, in viata unei biserici din care lipseste Duhul, totul este previzibil, predictibil, usor de anticipat, nu se intampla nimic, nu te abati din drum, totu-i cum stii.

Un frate, cu inima zdrobita, care mijlocea in rugaciune pentru trezire spirituala, l-au pus fratii sa se roage la deschiderea unei slujbe. S-a rugat printre altele zicand: „Doamne, fa azi ce n-avem in program.” Cand avem totul in program si nimic din afara programului nu se mai intampla, e bai mare. E bai mare. Sa vina in acea viata de la Dumnezeu peste noi, oameni buni. Sa aspiram catre Dumnezeu, sa tanjim dupa El, ca sa vina peste noi. Si atunci, ce vom face? Ma gandeam asa: Cum cantam noi alta data? Claudiu, iti aduci tu aminte cum cantam noi alta data – „E putere.. e putere..”? Cum cantam alta data? Tot cantam si acuma cantam. Da cum? Amintiti-va, va rog, de vremea aceea de cercetare, de bucuria aceea care s-a asezat ca ceva, ca un curent care a trecut prin noi. Conductorul e acolo, dar lipseste forta adusa de curent sa vina peste noi. Sa ne-o dorim. Sa o cautam.

Acum, mergand spre incheiere, n-as putea totusi sa trec la urmatorul gand cu incheierea fara sa fac o indoita observatie. Duhul lui Dumnezeu lucreaza in acord cu planul lui Dumnezeu. Nimeni nu-L poate manipula. Nimeni nu poate sa-L dirijeze, nu-L poate trimite. Nu-L poate lua, nu-L poate controla. El opereaza in acord cu planul lui Dumnezeu. E fiinta divina, e persoana divina, e Dumnezeu. Nu-L obligi sa faca minuni cand vrei tu. Nu. Nu. El e suveran. Au aparut facatori de minuni la comanda. Ei sunt siguri ca vor fi minunile si camerele de luat vederi le aduc. Ziaristii is de fata. Se vor intampla minuni. Poftim?

Si mai inca o observatie. Duhul lui Dumnezeu isi manifesta puterea in slabiciune. Adica, puterea Lui se face desavarsita, nu cand se uneste cu partile noastre tari! Ci atunci cand se intalneste cu slabiciunea noastra, care ne face sa strigam strigatul disperarii omului limitat. „Doamne, ai mila de noi!” Atunci vine Duhul. Pavel nu mai putea. Tepusul, suferinta: „I-al de la mine, Doamne. Nu-l mai pot duce.” De trei ori s-a rugat. Si Duhul i-a spus, Domnul i-a spus: „Puterea mea se face desavarsita in slabiciune.” Iar cand le scria Corintenilor, le vorbea despre felul lui de predicare. Avea asa un fel de predicare ap. Pavel, cel putin asa se descrie pe sine, in ep. 1 Corinteni. Nu stiu daca am avea placere mare sa-l ascultam vorbind. Ca orator stralucit nu l-am auzit. Mi-e teama sa fac comentarii. Citesc doar textul. Deduceti dvs.

1 Corinteni 2:1-

1 Cât despre mine, fraţilor, când am venit la voi, n-am venit să vă vestesc taina lui Dumnezeu cu o vorbire sau înţelepciune strălucită.
2 Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit.
3 Eu însumi, când am venit în mijlocul vostru, am fost slab, fricos şi plin de cutremur.
4 Şi învăţătura şi propovăduirea mea nu stăteau în vorbirile înduplecătoare ale înţelepciunii,

Ati vrea sa ascultati un asemenea predicator? Auziti ce zice el:

ci într-o dovadă dată de Duhul şi de putere,
5 pentru ca credinţa voastră să fie întemeiată nu pe înţelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu. 

Sa o aduca Dumnezeu peste noi. Puterea lui Dumnezeu se face desavarsita in acest fel de slabiciune.

3. Cum putem sa primim aceasta putere? 

Acum, mergand spre a treia intrebare: Cum putem sa primim aceasta putere?

 1. Intai, trebuie sa fii sigur ca poti sa fii umplut de Duhul Sfant. Trebuie sa fii sigur ca-i pentru tine, ca-i planul lui Dumnezeu pentru tine. Ca esti vizat, ca Duhul te poate patrunde. Trebuie sa fii sigur.
 2. Apoi este foarte, foarte important sa fii sigur ca a fi umplut cu Duhul Sfant nu implica nimic ciudat, bizar, anormal, excentric, ceva de care trebuie sa fugi. Am inatlnit printre noi aceasta parere: „Vai, esti umplut cu Duhul Sfant, botezat cu Duhul Sfant. Ce patesti! Ce ti se intampla, te manifesti!” Ascultati-ma, astea sunt descurajari de la cel rau. Va trebui sa fii convins ca in aceasta opera Dumnezeiasca nu-i nimic bizar, nimic ciudat, nimic de care trebuie sa fugi. Este Dumnezeiesc. E de la El. Slavit sa fie numele Lui.
 3. Apoi, trebuie sa doresti sa fii umplut cu Duhul Sfant. Trebuie sa-ti doresti asta. Vei spune: „Dar, eu imi doresc, frate.” Chiar esti sigur? Intelegi tu ce-ti doresti? Esti siur ca-ti doresti? De fapt, ce-ti doresti, cand iti doresti sa fii plin cu Duhul? Iti doresti ca aceasta fiinta  suprema, numita Duhul Sfant, parte din Sfanta Treime, Dumnezeu adevarat, El e Duh, sa vina peste tine. Sa-ti patrunda oasele, muschii, venele, sistemul nervos. Sa intre in organele tale interne. Sa intre in sufletul tau. Sa-ti patrunda vointa, ratiunea, sentimentele. Sa intre in caracterul tau si sa intre in acele incaperi ale sufletului inc are nu-i lumina. Si apoi sa puna randuiala, sa-si aseze tronulin sufletul tau. Sa patrunda in constiinta ta si sa decida ce-i rau si ce-i bine. Sa faca reforma in personalitatea ta. Iti doresti asta? Sau, de fapt, n-ai chiar vrea? „El sa-mi conduca afacerea? Pai, am atatea lucruri planificate, prgramate, care trebuie sa se implineasca.” Ecouri din trecut. Curse, tot soiul. Sa le fac si pe astea. Relatii de cultivat. Promisiuni de implinit. Nu chiar e vremea sa vina Duhul sa faca revolutii din astea. Ne punem in randuiala intai.” Ce inseamna, de fapt, sa vina Duhul? A veni Duhul inseamna efectiv – sa fii stapanit de El. Gata cu libertatea. De fapt, asa gasesti adevarata libertate. Vorba fratelui Petru, la predica de dimineata: „Cine-i liber? Cine nu se poate lasa de fumat? Sau cine nu vrea sa se apuce de el?” Cine-i liber? Stim cine-i liber.
 4. In final, ati dori sa fii plin de Duhul Sfant inseamna sa vrei sa fii stapanit de El. Sa-i predai Lui cheile sufletului. Sa te predai total si ireversibil. Sa accepti. Sa asculti. Cand zice El sa vii, te duci. Cand zice El sa pleci, pleci. Nu uita ca este persoana. Si plinatatea Duhului nu poate fi definita decat in termenii unei relatii interpersonale. Esti persoana, Duhul e persoana. A fi plin de Duh inseamna sa fii patruns de Duhul care sa te conduca din interior. Sa faca din tine un ucenic autentic al Domnului Isus. Vrei asta? Slavit sa fie Domnul daca vrei!

Dar, trebuie sa stii pretul, ca s-ar putea ca unii oameni sa nu primeasca raspuns cand se roaga, pentru ca ei doresc doar beneficiile, doar statutul, care deriva din ce inseamna plinatatea Duhului. Nu vor ascultarea. Si Dumnezeu nici nu le da. Ce sa le dea? Ca nue Duhul Sfant si botezul Duhului Sfant un trofeu cu care sa ne impodobim si sa ne aratam intre ceilalti mai grozavi. Trebuie ascultare totala. De fapt, asta a spus Petru, cu cuvintele: Dumnezeu a dat Duhul Sfant celor ce asculta de El. Apoi, trebuie sa fii sigur ca ai nevoie sa fii botezat, sa fii umplut. Trebuie as fii sigur ca ai nevoie. E foarte posibil ca unii dintre noi sa nu fie atat de siguri. E foarte posibil sa ne fii gasit felul nostru independent de supravietuire. Putem depasi marea si in barca gaurita. Mai scoatem apa, mai vedem noi. Rezolvam noi cumva. Exista oare acea disperare pe care a avut-o Petru, nu in barca, a fost si acolo disperat, dar stia ca e in barca. Disperarea omului aceluia care s-a pornit sa umble pe mare si incepe sa se scufunde. Strigatul acela: „Doamne, scapa-ma!” No, acolo a fost exprimata in mod autentic nevoia. Si acolo a dat Dumnezeu. Dar, cand zici [simplu]: „Doamne, scapa-ma,” dar am planul B, C, D, E… nu mai functioneaza.

Mai e ceva. Ceva foarte, foarte important. Va trebui sa-ti aduci trupul inaintea lui Dumnezeu. Cum scrie la Pavel: „Aduceti dar trupurile voastre ca o jertfa vie.” „Doamne, aici sunt.” Stiti ce inseamna asta, practic? Sa vii la rugaciune. Si cu fiinta ta, cu tot ce e, sa te pui in fata lui Dumnezeu si sa zici: „Doamne, acum coboara-te peste mine si fa din mine locuinta Ta. Schimba-ma. Transforma-ma. Innoieste-ma. Locuieste-ma, patrunde-ma prin trupul meu, sufletul meu, duhul meu. Fa din mine casa Ta, Templul Tau.” Roaga-te asa. Isus a zis ca Tatal v-a da Duhul Sfant celor ce Il cer. Si crede ca Dumnezeu iti va raspunde. Ca va face. Slavit sa fie Domnul.

Mesajul incepe la minutul 1:17:45 (77:45)

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Video

Legamantul Casatoriei (Subtitrare in Limba Romana)

Nu ai niciodata o relatie mai buna cu Dumnezeu decat cea pe care o ai cu sotul/sotia tau/ta. Si nu ai un concept mai profund despre Dumnezeu decat ai despre casnicie. Deoarece casnicia este o imagine in oglinda a relatiei cu Dumnezeu, si El a creat-o astfel ca noi sa putem intelege dinamica relatiei de legamant si modul in care trebuie sa relationam unul cu altul. Si astfel, casnicia functioneaza doar pe baza legamantului. Si daca nu e pe baza legamantului, atunci nu functioneaza de loc.

„Mai functioneaza casatoria azi?” Rapsunsul este „DA”, atunci cand o facem dupa voia lui Dumnezeu. Voia Sa este pentru noi sa avem un angajament de durata (legamant) bazat pe dragostea care nu se sfarseste. Astazi vorbim despre una dintre cele mai importante baze pentru casnicie: stabilirea unui legamant cu sotul/sotia dvs.

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al legamintelor si fiecare relatie din Biblie pe care o stabileste Dumnezeu cu oamenii, o stabileste pe baza unui legamant. Biblia are doua parti: legamantul cel vechi si legamantul cel nou. Tot ce a facut Dumnezeu in Biblie a facut pe baza  relatiilor unui legamant.

Casnicia este cea mai clara relatie de legamant pe pamant,  care sa reflecte relatia noastra cu Dumnezeu. Unul din principalele motive pentru care Dumnezeu a creat casnicia a fost cel de a ne ajuta sa intelegem  relatia noastra cu El. Ascultati Efeseni 5, cel mai graitor text din Biblie, oriunde in lume, cu privire la casnicie. Efeseni 5:29 – Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; 30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui

Va amintiti cand Dumnezeu a luat coasta lui Adam si a creat femeia. Adam s-a uitat la Eva si a zis: „Os din oasele mele,  si carne din carnea mea?” Aceeasi fraza este folosita si despre noi si Isus, ca noi suntem os din oasele Lui si carne din carnea Lui. Acelasi nivel de intimitate pe care Dumnezeu l-a creat pentru Adam si Eva. Nu era o intimitate exterioara. Ci, tu esti osul meu si carnea mea. Eu sunt parte din tine si tu esti parte din mine. Exact asta spune Biblia despre noi si Isus. Ea spune: „De aceea,

30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. 31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup.”32 Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). – 33 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat.  

Cand apostolul Pavel vorbeste despre Isus si  biserica si casnicie este interschimbabil. Acum crezi ca vorbeste despre casnicie si apoi revine. Insa el vorbeste despre Isus si biserica. Si ceea ce el spune este ca aceasta taina este mare. ‘Va arat o taina mare’. Adica, ce anume? Casnicia este imaginea relatiei noastre  de legamant cu Dumnezeu. Exact cum ne relationam noi unul cu celalalt, asa ne relationam cu Dumnezeu. Ascultati-ma! Nu ai niciodata o relatie mai buna cu Dumnezeu decat cea pe care o ai cu sotul/sotia tau/ta. Si nu ai un concept mai profund despre Dumnezeu decat ai despre casnicie. Deoarece casnicia este o imagine in oglinda a relatiei cu Dumnezeu, si El a creat-o astfel ca noi sa putem intelege dinamica relatiei de legamant si modul in care trebuie sa relationam unul cu altul. Si astfel, casnicia functioneaza doar pe baza legamantului. Si daca nu e pe baza legamantului, atunci nu functioneaza de loc. Deci, iata ce inseamna cuvantul „legamant” – o intelegere solemna care leaga partile impreuna in relatii permanente, definite. O intelegere solemna. Un legamant este o intelegere solemna pe care o realizam in prezenta lui Dumnezeu, care leaga partile impreuna in relatii permanente, definite. Acestea sunt cuvinte puternice, tari.

Acesta este un legamant. Este cel mai puternic agent de legare.  de pe pamant care leaga oamenii impreuna in relatie. In casnicie primesti ceea ce ai platit. Daca doresti o relatie usoara, astazi prezenta, dar maine disparuta in care mutarea hainelor talein casa persoanei este baza relatiei voastre, atunci ai ceea ce ai platit. Si mutarea hainelor afara va fi la fel de usorca mutarea hainelor in acea casa. Insa, daca-ti doresti o relatie solida, vesnica, tu vrei un legamant. Asta iti doresti. Iata cele trei caracteristici ale legamantului.

„Legamant” inseamna sa tai relatie sacrificala care ne leaga impreuna in relatii permanente, definite. Exista trei caracteristici in fiecare legamant.

1. Promisiunile si juramintele – Nu poti face un legamant fara a face promisiuni. Acesta este, apropo, motivul juramintelor casniciei. In Evrei 8:6 ni se spune ca Noul Testament este un legamant mai bun, intemeiat pe promisiuni mai bune. Aceasta este, apropo, tara ta promisa , sute de promisiuni in Biblie. Iar Biblia ne spune ca in Isus, toate fagaduintele lui Dumnezeu sunt ‘da’ si ‘amin’. Dumnezeu vine si ne promite toate aceste lucruri in Biblie, iar legamantul Sau este bazat pe Cuvantul Sau netagaduit fata de noi. El va face tot ceea ce spune.

2. Peceta si semnul – A doua caracteristica a legamantului este ca fiecare legamant pe care Il face, Dumnezeu are o pecete si un semn. Dar casnicia? Ea nu e semnul lui Dumnezeu, este semnul nostru. Eu port un inel. Cred ca e ceva tare. Cred ca cine a venit cu ideea aceasta, e o idee buna. Dar acesta nu este semnul.  lui Dumnezeu pentru casnicie. Pecetea si semnul casniciei sunt sexul. Desavarsim juramintele legamantului nostru prin sex. Si ceea ce am facut ca societate este ca am luat sexul de la Dumnezeusi din casnicie, si ceea ce am spus este ca „voi face sex cand vreau, unde vreau, cu cine vreau si-n oricare mod in care vreau eu si e in regula asa, pentru ca e in controlul meu.” Iar Dumnezeu spune: „Ai grija! Ai grija! Este un legamant cel de care vorbesti si Eu sunt foarte, foarte sensibil atunci cand e vorba de semnele legamantului, iar atunci cand te vad purtand acel semn al legamantului in mod cinstit, te voi binecuvanta asa cum nu ai fost binecuvantat vreodata. Te voi face ca Avraam, cea mai binecuvantata persoana de pe fata pamantului. Insa, daca iei acel semn al legamantului si il porti in mod nesincer, ai grija! „Pentru ca este semnul legamantului Meu si ai de-a face cu un Dumnezeu al legamintelor.”

Dati-mi voie sa va spun ceva. Trebuie sa-mi dati dreptate. Suntem o societate caracterizata prin promiscuitate si suntem blestemati. Si suntem blestemati. Exista un duh de adulter printre oamenii lui Dumnezeu. Nu e vorba numai de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Exista un duh de imoralitate sexuala si adulter pentru ca Satan uraste legamantul si vrea sa il distruga, iar sexul este pecetea si semnul legamantului, ca sa ne distruga vietile. El nu vrea sa faci legamant. El nu vrea sa intelegi legamantul. El nu vrea ca tu sa porti semnul legamantului partenerului tau in casnicie. De fiecare data cand faci sex, nu te bucuri doar de placere, ci  ii spui sotului/sotiei: „Imi amintesc, imi amintesc de angajamentul facut tie. Imi amintesc ca te-am ales dintre toti ceilalti si am crezut ca Dumnezeu ne-a pus impreuna.” Si atunci cand facem sex nu e vorba numai despre mine si despre a fi satisfacut. Este vorba despre noi si ceea ce iti spun este ca ma relationez in mod corect. Traiesc ca sa te multumesc si sa-ti implinesc nevoile si sa-L onorez pe Dumnezeu. Si iti voi fi credincios/credincioasa in privinta sexului tot timpul vietii mele. Acest semn al legamantului este al tau!

(Din primele 9 minute, mai sunt aprox 20 min din mesaj)

VIDEO by trinitytv3

Video

Florin Ianovici – Evanghelizare in Glina

TEXT 1 Imparati capitolul 17

Proorocul Ilie.
1 Ilie, tişbitul, unul din locuitorii Galaadului, a zis lui Ahab: „Viu este Domnul Dumnezeul lui Israel al cărui slujitor sunt, că în anii aceştia nu va fi nici rouă, nici ploaie, decât după cuvântul meu.”
2 Şi cuvântul Domnului a vorbit lui Ilie cu aceste vorbe:
3 „Pleacă de aici, îndreaptă-te spre răsărit şi ascunde-te lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului.
4 Vei bea apă din pârâu, şi am poruncit corbilor să te hrănească acolo.”
5 El a plecat şi a făcut după cuvântul Domnului. S-a dus şi s-a aşezat lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului.
6 Corbii îi aduceau pâine şi carne dimineaţa şi pâine şi carne seara, şi bea apă din pârâu.
7 Dar după câtăva vreme, pârâul a secat, căci nu căzuse ploaie în ţară.
Văduva lui Sarepta.
8 Atunci cuvântul Domnului i-a vorbit astfel:
9 „Scoală-te, du-te la Sarepta, care ţine de Sidon, şi rămâi acolo. Iată că am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească.”
10 Ilie s-a sculat şi s-a dus la Sarepta. Când a ajuns la poarta cetăţii, acolo era o femeie văduvă care strângea lemne. El a chemat-o şi a zis: „Du-te şi adu-mi, te rog, puţină apă într-un vas, ca să beau.”
11 Pe când se ducea ea să-i aducă, a chemat-o din nou şi a zis: „Adu-mi, te rog, şi o bucată de pâine în mâna ta.”
12 Şi ea a răspuns: „Viu este Domnul Dumnezeul tău, că n-am nimic copt, n-am decât un pumn de făină într-o oală şi puţin untdelemn într-un ulcior. Şi iată, strâng două bucăţi de lemne, apoi mă voi întoarce şi voi pregăti ce am pentru mine şi pentru fiul meu: vom mânca şi apoi vom muri.”
13 Ilie i-a zis: „Nu te teme, întoarce-te şi fă cum ai zis. Numai, pregăteşte-mi întâi mie, cu untdelemnul şi făina aceea, o mică turtă şi adu-mi-o; pe urmă să faci şi pentru tine şi pentru fiul tău.
14 Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea, şi untdelemnul din ulcior nu se va împuţina până în ziua când va da Domnul ploaie pe faţa pământului.”
15 Ea s-a dus şi a făcut după cuvântul lui Ilie. Şi multă vreme a avut ce să mănânce, ea şi familia ei şi Ilie.
16 Făina din oală n-a scăzut, şi untdelemnul din ulcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care-l rostise Domnul prin Ilie.
Învierea fiului văduvei.
17 După aceea, fiul femeii, stăpâna casei, s-a îmbolnăvit. Şi boala lui a fost atât de cumplită, încât n-a mai rămas suflare în el.
18 Femeia a zis atunci lui Ilie: „Ce am eu a face cu tine, omule al lui Dumnezeu? Ai venit la mine doar ca să aduci aminte lui Dumnezeu de nelegiuirea mea şi să-mi omori astfel fiul?”
19 El i-a răspuns: „Dă-mi încoace pe fiul tău.” Şi l-a luat de la sânul femeii, l-a suit în odaia de sus unde locuia el şi l-a culcat pe patul lui.
20 Apoi a chemat pe Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeule, oare atât de mult să mâhneşti Tu chiar pe văduva aceasta, la care am fost primit ca oaspete, încât să-i omori fiul?”
21 Şi s-a întins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeule, Te rog, fă să se întoarcă sufletul copilului în el!”
22 Domnul a ascultat glasul lui Ilie, şi sufletul copilului s-a întors în el, şi a înviat.
23 Ilie a luat copilul, l-a coborât jos în casă din odaia de sus şi l-a dat mamei sale. Şi Ilie a zis: „Iată, fiul tău este viu.”
24 Şi femeia a zis lui Ilie: „Cunosc acum că eşti un om al lui Dumnezeu, şi cuvântul Domnului în gura ta este adevăr!”

Vine o vreme in viata, cand in primul rand, nu Dumnezeu din cer, ci in primul rand, noi insine, spunem sufletului nostru: destul. Uneori parca ne acrim noi de rautatea sufletului nostru. Uneori cand stai, te gandesti si spui: O Doamne, iarta-ma, cum am ajuns eu unde am ajuns? Exista momente in viata cand noi, cantarindu-ne, in momente ca acestea, cand Dumnezeu din cer isi arata mila Lui si harul Lui, exista momente cand tu despre tine insuti spui: Doamne, parca-i prea mult. Si vreau sa va intreb in aceasta dupa amiaza, iubitii Domnului, cum m-am intrebat pe mine aici si m-am gandit s ava intreb pe voi, cum ma intreb pe mine: Oare n-a fost bun Dumnezeu din cer cu noi? Oare nu ne-a ingaduit Dumnezeu in atatea randuri? Oare nu ne-a pus Dumnezeu o paine pe masa, cand am gandit ca nu vom avea nici un viitor? Oare nu ne-a iertat Dumnezeu pe noi ori de cate ori ne-am cerut iertare inaintea Domnului? Nu ne-a ingaduit Dumnezeu  cu relele noastre? Nu ne-a ingaduit Dumnezeu cu micimile noastre? Nu ne-a ingaduit Dumnezeu cu lucrurile slabe ale vietii noastre?

Vreau in aceasta dupa amiaza, iubitii Domnului, sa va ganditi, fiecare sa coboare in sufletul lui  si fiecare din sufletul nostru sa spuna impreuna cu mine: Doamne, da-mi in aceasta dupa amiaza puterea prin Duhul Sfant sa  sa spun: DESTUL. Destul oricarei forma de rautate, destul oricarei invidii, destul oricarei alunecari inspre cel rau si ajuta-ma, Doamne, sa pun frau si capat nebuniei mele si da-mi puterea Doamne sa  fac voia Ta si ajuta-ma sa ma intorc cu toata inima spre Tine. Si binecuvanteaza sufletul meu, Doamne, sa nu se adape din izvoare straine, ci binecuvanetaza-ma Doamne, sa ma adap  din izvorul apelor vii care este Domnul. Constiinta aceasta care Domnul ne-a dat-o, e cea mai mare binecuvantare. Stai seara, cateodata in pat si te gandesti la ziua de maine. SI cand te gandesti la ziua de maine, te apuca ingrijorarea in inima. Si apoi iti aduci aminte ca exista un Dumnezeu care ti-a purtat de grija. Iubitii Domnului, Dumnezeu din cer n-a saracit. Dumnezeu din cer are resurse nelimitate

Ma uit in aceste momente, ma uit cum exista zvonuri de razboi. Uitati-va cum tancurile incep sa vina la granita aici. Uitati-va la razboiul care sta ca un praf de pusca si doar o scanteie, e gata sa porneasca. Uitati-va la copii nostri care parasesc tara. Uitati-va la tinerii care nu mai au ce sa caute in Romania pentru ca nu mai gasesc un loc de munca si o casa. Uitati-va la bolile care au inceput sa incoletasca. Uitati-va la copiii nostri care se pierd. Uitati-va la saracia care este in tara. Uitati-va la oamenii care cad. Uitati-va ca de dimineata pana seara avem aceleasi lucruri- oameni incatusati, oameni mari care ar trebui sa conduca tara si se fac de rusine. Si in aceste momente, sa ne ridicam si sa spunem: „Destul, Doamne, intoarce-ti fata catre noi. Intoarce-ti fata catre tara aceasta si binecuvanetaz-o, Doamne.”

Credeti ca Dumnezeu nu vrea sa ne dea binecuvantare? Credeti ca Dumnezeu din cer nu-i pregatit sa ne ofere binecuvantare? Credeti ca Dumnezeu din cer are nevoie sa fie rugat ca noi sa primim binecuvantarea Lui? Domnul Dumnezeu L-a trimis pe Isus Hristos sa moara la Golgota. Nu-i nevoie de mai mare dovada de iubire. Dar Dumnezeu, ina ceasta dupa amiaza, vrea sa spuna un singur lucru. Spune-i sufletului tau: Destul, Doamne, am alergat pe cai straine. Destul, Doamne, am vorbit ceea ce nu trebuia vorbit. Destul, Doamne, am facut ceea ce nu trebuia facut. In aceasta dupa amiaza, stand aici in casa de cultura, vreau sa spun sufletului meu: destul, suflete! Ai alergat unde ai vrut tu. De acum incolo sa vii la cruce, la Domnul Isus Hristos si de acolo sa incepi un drum al credintei.

Biserica, copii de Dumnezeu, este timpul sa ridicam capul si sa spunem: DESTUL, nu va mai certati. Este timpul sa spunem: Destul. E timpul sa ne ridicam si sa spunem: Onoarea Domnului e mai importanta decat folosul meu. Onoarea Domnului e mai importanta decat mandria mea. In aceasta localitat, in Glina, credinta trebuie sa straluceasca. Permiteti-mi sa va spun ce mi-a spus mie Duhul Sfant in timp ce stateam si impreuna cu cei ce laudau numele Domnului, ma rugam. Dumnezeu din cer vrea ca in Glina sa aiba marturie. Dumnezeu din cer vrea ca numele Lui sa fie onorat si inaltat. De aceea, Biserica sa se curateasca. Biserica sa se pregateasca ca o adevarata mireasa. Si Biserica sa aiba o marturie vie in aceasta localitate pentru ca Dumnezeu se vede prin noi. Dumnezeu se aude prin noi. Dumnezeu este cunoscut prin noi. Dumnezeu nu mai coboara, sa se rastigneasca a doua oara. Trebuie sa se rastigneasca copiii Lui, ca oamenii sa inteleaga cine este Hristos. Amin! Domnul sa ne binecuvanteze.

Omul lui Dumnezeu, Ilie, a mers intr-o zi si a zis: „Doamne, cat de mult bine ne-ai facut. AI trimis la timp ploaie si nimeni n-a luat seama ca Dumnezeu trimite ploaie din cer. Ai binecuvantat cu rodul campului si fiecare si-a umplut cu rod hambarul.” Si nimeni dintre cei care au mancat n-au stiut sa spuna: „Doamne, iti multumim frumos.” Poporul acesta s-a uitat el din jur imprejur si a vazut ca si-a pierdut busola. Poporul chemat sa fie lumina a devenit o umbra. Poporul chemat sa fie o mangaiere a devenit un popor care muncea de dimineata pana seara, numai pentru folosul lui. Si la un moment dat, Ilie, din propria initiativa, nu Dumnezeu i-a vorbit lui Ilie, ci, Ilie i-a vorbit lui Dumnezeu. Ilie s-a uitat spre cer si a zis: „Doamne, destul, ca oamenii nu vor intelege niciodata  lectia pe care vrei sa le-o predai.

Daca omului ii merge bine, mintea lui se strica si sufletul lui se departeaza de Dumnezeu. S-a uitat spre cer si a zis: „Inchide-l. Nu pentru ca ai fi un Dumnezeu rau, ci pentru ca oamenii sunt rai. Inchide, Doamne, cerul. Poate ca asa il vor privi!” Vreti sa inchida Dumnezeu cerul? Sa ne duca Dumnezeu prin spitale? Ca sa aflam ce este crucea Domnului Isus Hristos? Sa ne vina copiii acasa nenorociti? Ca sa intelegem ce inseamna Dumnezeu? N-ar fi bine in aceasta zi, sa privim inspre cerul lui Dumnezeu si sa spunem: „Toarna, Doamne, rau de binecuvantare si lasa Doamne harul Tau sa curga in continuare.” S-a uitat omul lui Dumnezeu si a zis: „Daca altceva omul nu intelege, asta o va intelege.” Trei ani si jumatate s-au uitat de dimineata pana seara, poate astazi ploua. Poate astazi vom bea apa. Poate astazi vitele se vor adapa. Poate astazi, campul va primi ploaia binecuvantata. Poate ca vom iesi din nenorocire.

De ce vine nenorocirea in viata noastra? N-are Dumnezeu putere sa aduca izbavire? Ba are, dar noi nu stim sa fim recunoscatori. Ridica-te astazi in sufletul tau si spune: „Sarut mana, Doamne, pentru painea de pe masa. Multumesc pentru sanatatea pe care mi-ai dat-o, pentru haina pe care o port, pentru casa in care sunt si Doamne, te rog frumos, da putere sufletului meu sa se opreasca din orice alergare straina de voia Ta si sa mearga pe calea curatiei si a adevarului.” Binecuvantat sa fie Domnul. Glorie lui Isus Hristos. Spuneti: Destul, in cele rele. ” Si spuneti Domnului: Pastreaza inca mila Ta, Doamne si nu inchide binecuvantarea.” Glina are nevoie de binecuvantarea Domnului. Glina are nevoie de un cer deschis din care sa curga harul lui Dumnezeu. Dar Dumnezeu din cer ii spune sufletului tau: „Opreste-te din ce nu-i bun si mergi pe calea curatiei. Glina, ca biserica, ca mireasa Domnului, sa se ridice si sa spuna: „Destul, Doamne, pentru onoarea numelui Tau, voi fi o marturie, Doamne.” Domnul sa ne binecuvanteze.

Un tanar s-a dus sa predice undeva in Cernauti. Si dupa ce a predicat, asa cum a deschis Biblia, dupa ce a citit textul biblic, a inchis Biblia si a pus-o undeva in spate, pe banca si si-a pastrat numai schita la amvon. Si undeva in spate, prezbiterul care il chemase sa predice a inceput sa planga. Si a inceput sa planga puternic, cu sughituri. Tanarul s-a speriat, s-a oprit din predica, s-a uitat spre prezbiter si i-a zis: „Am gresit cu ceva?” La care, batranul s-a ridicat tremurand, a luat de pe banca Biblia pe care El o asezase si s-a uitat la Biblie si el a zis: „Tinere, pentru Biblia aceasta, aici in Cernauti, au fost oameni batuti si aruncati in puscarie. Pentru Biblia asta au fost oameni care au murit. Tu ai deschis-o, ai citit un cuvant, ai lasat schita aici si ai pus Biblia in spate. Sa nu mai pui niciodata Biblia in spatele tau. Biblia sa fie intotdeauna inaintea ta. Si cu reverenta a sarutat Biblia si a pus-o pe amvon.

Ne pierdem mintile, cand altcineva decat Cuvantul lui Dumnezeune invata sufletul. Ne pierdem pentru ca ne uitam mereu la oameni. Ne uitam si ne comparam intre noi. Lasam televizorul, lasam alte lucruri sa invete mintea noastra. Dumnezeu din cer ne spune: „Deschideti Scriptura, ca asa veti avea puterea sa va pocaiti.” Prin Scriptura si prin puterea Scripturii, stiti ce-ti va spune Duhul Sfant? „Barbatule, fa-te mai bun si mai sfant. Curateste-ti mainile. Roaga-te mai mult. Posteste mai mult.” Cum ne spunea Ioan in aceasta seara? Puterea rugaciunii si a postului din pruncie, spune el ca a invatat-o.

Daca Dumnezeu spune sa citim Scriptura, ce ne invata Dumnezeu? Asa spune in Biblie? Sa ai ura pe vecinul tau, sa nu-l ierti niciodata? Sa crape, numai sa-ti fie tie bine. Asta spune Scriptura? Biblia spune: „Iertati-va unii pe altii, cum v-a iertat Hristos pe voi.”  Asa sa ne ajute Domnul. Si ina ceasta dupa amiaza, sa ne rugam lui Dumnezeu asa: „Vorbeste-ne, Doamne, prin Scriptura si binecuvanteaza-ne Doamne prin Scrpitura. Si da-ne harul ca niciodata sa nu uitam sfanta Scriptura. Cantati si cititi Biblia. Cititi Biblia si cantati. Ridicati-va in numele Domnului si nu uitai niciodata ca omul devine salbatic fara Scriptura. Omul isi pierde mintile. Omul se raceste, omul devine o fiara fara Biblie. Biblia este lumina lui Dumnezeu lasata pe pamantul acesta  ca noi sa intelegem cat de mare este Domnul, cat de mult ne-a daruit Dumnezeu. Aleluia! Glorificat sa fie Isus!

Vreau sa va mai spun un lucru. Cum sa vii tu, corb, pe timpul foametei cu carnea in plisc? Si tu, om, facut dupa chipul lui Dumnezeu, sa nu poti sa te abtii de la a face raul? Era foamete si corbul venea cu carne. E carnivor corbu. Si o aduce lui Ilie, ca-i poruncise Dumnezeul cerului. Si corbul a zis: „Eu nu pot face decat voia celui care m-a facut.” Dar omul, intoarce spatele Creatorului si se infrupta din otrava lumii acesteia. (Din primele 18:26 min, mai sunt aprox 50 de min din mesaj)

VIDEO by Prodocens Media

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

 

 

Video

Ce zice Biblia despre soare?

Photo credit apod.nasa.gov

Ati stiut ca sunt cel putin 99 de versete despre soare in Biblie?

In Geneza 1:16 – scrie ca soarele a fost facut sa stapaneasca ziua:

Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.

In Deuteronom 17:3 – scrie ca unii oameni au ajuns sa se inchine soarelui, impotriva poruncilor lui Dumnezeu:

…care să meargă după alţi dumnezei ca să le slujească şi să se închine înaintea lor, după soare, lună sau toată oştirea cerurilor, aşa cum eu n-am poruncit. 

Iar apoi, in Psalmi 113:3 – scrie ca Numele Domnului sa fie laudat de la rasarit pana la apus, deci cat suntem noi treji, sa-L laudam pe Creatorul nostru!

De la răsăritul soarelui până la apusul lui, fie Numele Domnului lăudat.

…si niciodata nu ne vom putea opri din admiratia noastra pentru maiestria lui Dumnezeu in creatiune!

Vezi mai multe versete/trimiteri despre soare, aici (in L. Engleza) – http://bible.knowing-jesus.com/topics/The-Sun

Aici, un time lapse de la NASA cu soarel, imagini din ultimii 5 ani – VIDEO by NASA Goddard

The Solar Dynamics Observatory (SDO) celebrates its 5th anniversary since it launched on February 11, 2010. This time-lapse video captures one frame every 8 hours starting when data became available in June 2010 and finishing February 8, 2015. The different colors represent the various wavelengths (sometimes blended, sometimes alone) in which SDO observes the sun.

For more about SDO, please visit http://sdo.gsfc.nasa.gov/

 

Video

Florin Ianovici – Pilda nuntii fiului de imparat

Photo credit www.lookandlearn.com

Pilda nuntii fiului de imparat – cea mai frumoasa poveste si, daca vreti, cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu. Istoria lumii este in 3 nunti: o nunta stricata, o nunta imperfecta si o nunta desavarsita care va urma.

Pilda nuntii fiului de imparat: Dumnezeu a adus una dintre cele mai frumoase pilde cu privire la ce ne asteapta sus in cer. Deseori, mi-am dat seama ca pe pamantul acesta suntem deznadajduiti pentru ca singurul lucru pe care-l vad e doar pamantul. Pana si cei care au credinta in Dumnezeu, tare greu le este sa explice ce asteapta ei cand vor fi sus. Foarte multi dintre oamenii pe care-i cunosc, daca-i intreb cum va fi locul pe care-l astepti, locul unde vrei sa te duci, daca e sa vorbim despre raiul lui Dumnezeu, daca ar fi sa vorbesti despre locul acela unde te duci tu, locul de odihna, numeste-l cum vrei, cand ii intrebi pe oameni cum va fi acolo sus, foarte putini oameni stiu sa spuna. Va fi bine, vom canta. Va fi bine. Vom fi… si ne oprim aici. Tare putine stim de ceea ce vine si de ceea ce ne-a pregatit Dumnezeu.

De aceea, in dupa amiaza aceasta, iubitii Domnului, am ales sa vin la dvs. cu cea mai frumoasa poveste si, daca vreti, cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu. Nu toti am avut un tata dupa cum am meritat. Nu toti am avut o familie asa cum noi ne-am dorit. Dar fiecare, in inima lui, poarta un dor ca intr-o zi sa gaseasca pe cineva care sa-l iubeasca sau s-o iubeasca. Orice fetita, care o vei intreba de mica, vei vedea ca se gandeste la ziua casatoriei ei: o rochie alba, ce viseaza o fetita de cand e mica, sa se duca la altar. Sigur, ce viseaza un baietel, de cand este mic, sa aiba o masina. Visele noastre sunt diferite.

Dar Dumnezeu stia ca fiecare dintre noi avem nevoie, ca sa traim pe pamantul acesta, de iubire. Si atunci, Dumnezeu a venit si a spus: Imparatia cerului se aseamana cu un mire si o mireasa. Un mire care isi cheama mireasa la nunta. M-a intrebat odata cineva, intr-o imprejurare: Pastore, poti sa-mi rezumi istoria lumii? Cum va fi? Ca am auzit ca exista o carte sfanta, de la Geneza la Apocalipsa. Cum va fi viitorul? Cam care-i istoria, asa, condensata? Si i-am spus acelui profesor: „D-l profesor, pentru mine istoria e in 3 nunti.

 1. O nunta care a inceput in Eden si pe care a stricat-o cel rau
 2. O a doua nunta a fost cand a coborat Fiul lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu, la nunta din Cana, s-a descoperit pe Sine insusi ca fiind Mesia Cel asteptat. Binecuvantat sa-I fie Numele!Dar nici nunta aceea n-a fost perfecta, ca in mijlocul nuntii a avut o criza. S-a ispravit vinul, ca asa-i pe pamant.
 3. De aceea, Dumnezeu ne invita la ultima nunta care va fi sus in Imparatia Lui.

Istoria lumii este in 3 nunti: o nunta stricata, o nunta imperfecta si o nunta desavarsita care va urma. Aceasta este ceea ce Dumnezeu ne spune in aceasta dupa amiaza si vreau sa va spun, iubitii Domnului, de ce-i frumos sau de ce Dumnezeu a dorit ca  ea, credinta, sa fie prezentata ca o nunta. Iubitii Domnului, vreau sa spun un lucru, sunt anumite lucruri care le aduce varsta. E un privilegiu pe care ti-l aduce varsta. In dupa amiaza aceasta as dori ca Dumnezeu sa ridice in Pitesti oameni plini de putere. Traim un moment a unei lehamite nationale, intr-un moment de aproape lipsa de vis. Oamenii nu mai au motivatie sa se ridice din pat si sa mearga sa faca ceva. Si Dumnezeu din cer ne spune: Viata nu este altceva decat o invitatie la nunta. Dar, Mirele nostru este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat si lumina din lumina adevarata. (Din primele 7 minute, mai sunt aprox 42 min. din mesaj).

Emisiunea Pastorul Cel Bun – Duminica 2 pm pe NASU TV (Predica din Pitesti)
Realizator: Dan Damian

VIDEO by aciducip

Video

VIDEO Lazar Gog – Perspectiva Profetica 8 Februarie 2015

Perspectiva Profetica Lazar Gog

Vom reveni cu transcrierea mesajului …

-Update 9 Februarie – Vezi aici TRANSCRIEREA (mesajul scris) de la o parte din Perspectiva Profetica 2015  – Lazar Gog – Perspectiva Profetica 2015 – Partea 3 – Aspectul Profetic Shemittah & Partea 4 – Aspectul profetic – Ioel si impartitorii lui Israel

-Update #2 8 Februarie – In legatura cu punctul semnelor spre sfarsitul mesajului – Papa Francisc va vizita Philadelphia in SUA si Congresul American la ultimul tetrard 2014 – 2015 Va fi o luna sangerie si Sarbatoarea Corturilor

Perspectiva Profetica a Pastorului Lazar Gog
a fost tradusa LIVE si in Limba Engleza de Leonard Semenea.

Emanuel Church Anaheim – California (08.02.2015). Predici pentru vremuri grele – http://www.fiti-oameni.ro

Video

21 Animated Bible Stories

 1. Wisdom of Solomon
 2. The walls of Jericho
 3. The Ten Commandments
 4. The Serpent of Brass
 5. The Red Sea
 6. The Call of Samuel
 7. Shadrach, Meshack and Abdenego
 8. Samson
 9. Noah and the Ark
 10. Naaman, the Leper
 11. King Ahab
 12. Joseph in Egypt
 13. Jonah and the Big Fish
 14. Gideon
 15. Elisha and the Syrian Army
 16. Elijah & the Prophets of Baal
 17. Favid and Saul
 18. Daniel in the Lion’s Den
 19. Book of Books
 20. Belthazzar’s Feast
 21. Baby Moses

Video

David Jeremiah – 2015 Moody Founder’s Week

David Jeremiah, senior pastor of the Shadow Mountain Community Church in California, speaks at Moody Founder’s Week.

Other messages –

Video

VIDEO: Mii De Musulmani Din Orientul Mijlociu Il Primesc Pe Christos

c

Zakaria Botros predica musulmanilor prin internet. Al Qaida S-a pus o suma de 60 de milioane de dolari ca premiu pentru capul sau de catre extrimistii jidadisti islamici. Photo www.youtube.com

Acest video este tradus in Limba Romana, dar va recomandam sa faceti click pe video ca sa vedeti cum puterea Duhului Sfant il insoteste pe acest om al lui Dumnezeu.

Iran. Arabia Saudita. Pakistan. Sudan. Egipt. Crestinismul se inmulteste cu milioanele, in ciuda persecutiilor din partea extrimistilor islamici.

Adevarul nu poate fi continut si chiar acum, este posibil datorita „Razboiului de pe calea Aerului.”

Rosenberg in calitate de narator spune: In acest razboi de pe calea aerului un lider revolutionar al trezirilor spirituale este un preot coptic egiptean cu numele de Parintele Zakharia Botros. El predica Evanghelia cu multa inflacarare si determinare, si cu putere de la Duhul Sfant si multi musulmani se intorc la Christos.

,,Este timpul, spune Zakaria Botros, ca Biserica sa se ridice cu curaj si convingere si sa zica prin puterea Duhului Sfant ca Islamul nu este raspunsul, jihad nu este calea, Isus este calea, Isus este Adevarul. Isus este viata. Si barbatul sau femeia nu poate sa vina la Tatal decat prin credinta in Isus Christos. Acesta este mesajul din Ioan 14:6, acesta este mesajul intregului Nou Testament.”

El este vizionat de 50 de milioane de musulmani in fiecare zi, de-a lungul Orientului Mijlociu. El tine un program de 90 de minute in care nu numai ca explica adevarurile crestine dar si critica persoana lui Mohamed si invataturile Coranului si alte invataturi islamice cunoscute sub numele de hadid, si explica din punctul sau de vedere de ce ei sunt gresiti si de ce Isus are dreptate, explica Rosenberg.

,,Acum nu este timpul sa ne ascundem, continua Zakharia, de lumea musulmana, acum este timpul sa luam Evanghelia lui Isus Christos si s-o ducem la fiecare barbat si femeie si copil de pe aceasta planeta, la fiecare evreu, fiecare dintre neamuri, si sa-L proclamam ca fiind speranta pentru omenire, singura speranta pentru o lume tulburata.

Am facut aceasta cea mai mare parte din viata mea, impartasind vestea buna a salvarii prin Isus Christos oamenilor din Orientul Mijlociu. Pentru aceasta am fost exilat din tara mea de obarsie, Egipt. Pentru aceasta am fost numit inamicul public numarul unu al Islamului, pentru aceasta acum este pus un pret pentru capul meu, dar eu Il iubesc pe Isus, mai mult ca si pe viata mea, si pentru ca Isus iubeste pe musulmani, pentru ca El a venit sa-si dea viata pentru ai salva, de aceia si eu ii iubesc. Si sunt dispus sa-mi dau viata daca este necesar, ca sa-i aduc la preaiubitul meu Isus.”

Nimeni altcineva nu vorbeste in felul acesta, spune naratorul Rosenberg, in Arabia Saudita, in Iran, in Egipt, in Maroc, asa ca oamenii asculta pentru ca nu le vine sa creada ce va urma sa zica, dar radicalii sunt absolut infuriati. Odata pe saptamana Parintele Zakharia raspunde celor ce-l suna live (in direct) in timpul programului, si clerici musulmani il suna zbierand la el zicand ca de ce este un om rau, si de ce el este gresit, dar el ii provoaca sa raspunda punct dupa punct, verset dupa verset, din Coran si  din Biblie.

Parintele Zakharia: ,,Dumnezeul din Biblie lucreaza cu putere in lumea musulmana astazi, El ii scoate afara pe musulmani din Islam, si ii aduce la credinta in Isus Christos intr-un numar record. Da, exista multe vesti rele astazi in lumea musulmana, dar sunt de asemenea mult  mai multe vesti bune pentru musulmani. Mai multi musulmani au venit la credinta in Isus Christos in ultimele trei decenii decat in toate celelalte 14 secole de Islam laolalta. Aceasta este maretia Dumnezeului nostru mare.”

Rosenberg adauga: Centrul la care slujeste Parintele Zakharia primeste atat de multe raspunsuri de la musulmani care suna sau scriu prin email-uri spunand ca s-au hotarat sa-L urmeze pe Christos,  incat al-Qaida a pus pe una din websiturile lor fotografia lui, fiind unul din cel mai cautati oameni de ei din intreaga lume. S-a pus o suma de 60 de milioane de dolari ca premiu pentru capul sau de catre extrimistii jidadisti islamici. Ca sa se inteleaga cat de mult este vrut Parintele Zakharia de acesti extremisti, notati ca Statele Unite a pus un premiu de 25 de milioane pentru Osama Bin Laden. Va dati  seama deci, cat de mult doresc sa-l reduca la tacere pe Parintele Zakharia, totusi el a devenit un fenomen in Televisiunea prin Satelit de-a lungul lumii musulmane.

In Arabia Saudita sunt acum peste 100 de mii de convertiti la crestinism, in Pakistan sunt acum peste 2 milioane si jumatate de crestini, in Egipt sunt de asemenea peste 2 milioane si jumatate de crestini, in Sudan actual sunt mai mult de 5 milioane de urmasi ai lui Christos.

Vizionati acest video in care veti vedea cum Christos captiveaza inimile musulmanilor.

Nota ed. – VIDEO cu chemarea la Hristos  a fost sters de youtube si contul persoanei a fost inchis fara explicatie, dupa ce a fost postat online in mai multe ziare si websaituri – VIDEO by Xabi Alonso-http://youtu.be/UpjFfXu6L5s

Dar, l-am gasit video la un alt utilizator – gwana8919 . Zakaria Botros predica la minutul 2:25

Un alt video cu Zakaria Botros- VIDEO by Maria Jozef

Video

Flash Mob BBSO #2 [OFFICIAL VIDEO] OSC Oradea mall

VEZI PAGINA PRINCIPALA pentru Biserica Baptista Speranta Oradea aici

Vezi si Flash mob, aceasta cantare cantata in Limba Engleza in Dublin, Ireland.

Video

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari