Aniversare – Un An Binecuvintat in Blogosfera

Dumnezeu ne-a chemat pe toti la o lucrare, in Romani 10:14 este scris-

14Dar cum vor chema pe Acela în care n’au crezut? Şi cum vor crede în Acela, despre care n’au auzit? Şi cum vor auzi despre El fără propovăduitor?

si in tot ce facem, ne-a indemnat prin Coloseni 3:17,23

17Şi orice faceţi, cu cuvîntul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus, şi mulţămiţi, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.23 Orice faceți, lucrați din suflet – ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni

Astazi se implineste un an de  la infiintarea acestui blog, fapt pentru care doresc sa ii multumesc lui Dumnezeu, si Fiului Sau iubit (si Mintuitorul sufletelor noastre) si Duhului Sfint care ne calauzeste in totul si ne invata ce sa facem.

Acum un an, cind tatal meu si-a propus sa inceapa sa scrie din experientele lui cu Dumnezeu, ne-am pornit la drum impreuna cu taticu si sotul meu Avram ca sa facem o lucrare pentru Domnul. Nu am stiut ce an ne asteapta si cita mingaiere Dumnezeu a avut sa ne dea prin insusi lucrarea care El ne-a pus-o pe inima sa o facem.  Taticu a reusit sa scrie prea putin din marea lui experienta, ca Dumnezeu prin suveranitatea Sa la chemat acasa in data de Noiembrie 14,2011.

In zilele tatalui meu in care a trait suferinta fizica cea mai grea, ascultam impreuna la predici sau la cintari care trebuiau selectate pentru blog. Citeodata ii priveam fata blinda si parca vedeam o seninatate in timp ce asculta predicindu-se din Cuvintul lui Dumnezeu si parca si boala se ameliora pentru citeva minute. Cea mai mare binecuvintare am primit-o deci, noi familia, inapoi, insutit! Ca familie obsinuiam din tinerete sa ascultam la predici in timpul saptaminii, obicei care l-am invatat de la parintii mei la care radioul avea setarea cu postul de radio Moody Bible Institute, care difuza mai mult predici si mai putine cintari 24 de ore la zi. Din copilarie la noi mergea acest post de radio, fara oprire. Acest obicei a fost preluat si de una din fetele noastre care astazi studiaza la un seminar biblic. (Ca si crestini, acesta este cel mai eficient mod de a ne debarasa de televizor :-). Ba mai mult, cu cit stringem Cuvintul Domnului in inimile noastre, cu atit ne ajuta ca sa nu pacatuim impotriva Lui.) Cititul Bibliei trebuie sa fie pe prim plan, dar in timp ce ne facem lucru prin casa avem marele har sa ascultam predici si sa ne zidim fiind cu inima si gindul la Domnul mai mult decit la lucrurile pamintesti.

Cel mai pretios lucru pe care l-am invatat de la tatal meu este ce scrie apostolul Pavel in aceste versete:

Romani 14:10-13

10 De ce-l condamni pe fratele tău? Sau de ce-l disprețuiești pe fratele tău? Toți vom sta înaintea tronului de judecată al lui Dumnezeu!
11 Este scris:”Pe viața Mea, spune Domnul, că orice genunchi se va pleca înaintea Mea și orice limbă Îl va mărturisi pe Dumnezeu!”
12 Deci fiecare dintre noi este răspunzător înaintea lui Dumnezeu.
13 Așadar, să nu ne mai condamnăm unul pe altul, ci, mai degrabă, să hotărâm să nu mai creăm ocazii care l-ar putea face pe alt frate să cadă sau să păcătuiască.

Apoi, toate persoanele pe care le-am intilnit in anul care a trecut au fost si continua sa fie o mare binecuvintare pentru noi! Citeodata nu ne dam seama de universalitatea bisericii pina cind nu avem tangenta cu crestini din toata lumea, oameni sinceri care il iubesc pe Dumnezeu si depun eforturi mari pentru propasirea Evangheliei. Prin interactiunile de pe acest blog  am gustat putin din cerul care ne asteapta la sfirsitul alergarii noastre.

Multumesc Domnului ca El binecuvinta inceputurile slabe, si de la inceput, ne-am bucurat de Pastori Americani si alte sit-uri (chiar si un ziar ‘mainstream’ din Polonia) care au preluat din materialele publicate aici si le-a folosit pe sit-urile lor prominente. Dumnezeu ne-a aratat ca daca ne lasam folositi de El, si ne ghidam ca in ceia ce scriem sa o facem in totalitate  inspre  propovaduirea mintuirei Sale in dar, prin Fiul Sau, El va trimite oameni care sa citeasca si sa „auda” Evanghelia.

Din cauza ca blogul este bi-lingual (avem postari in doua limbi, face ca sa fie mai dificil. Dar Dumnezeu ne-a dat o inima pentru semenii nostri din tara in care traim si pentru alti Romani care nu inteleg sau nu citesc bine materialele scrise in Limba Romana. Multumesc tuturor cititorilor Romani care s-au abonat sa primeasca email de cite ori se publica ceva pe blog. Ca o mica explicatie am incercat sa postez in Limba Romana pe la orele 6-8 dimineata (ora Romaniei) si in Limba Engleza pe la orele 12, amiaza (ora Chicago).

Fara sa fi avut vreun sponsor sau prieteni in blogosfera care sa anunte aparenta blogului ne-am asteptat si am fi fost bucurosi ca sa avem 50,000 de accesari in primul an. Dar Domnul a stiut cine are nevoie de Cuvintul Lui si i-a trimis si iata ca Dumnezeu a lucrat in asa mod ca in primul an au fost peste 170,000 de accesari la articolele postate. Ce ma bucura si mai mult e cind ma uit la statisticile pentru videos, care sunt aproximativ 85% strict predici (restul cintari). In primul an s-au vizionat:  prin 56,000 accesari de la cele 325 de videos care le-am incarcat pe Vimeo si Youtube personal. Accesare nu inseamna neaparat ca a fost vizionat  video pina la capat, dar si daca o fractiune din acele 56,000 de accesari au fost integrale, Dumnezeu sa fie slavit, ca fratii nostri au staruit in cuvint si sper ca si in stare de rugaciune, ascultind predici si indemnuri inspre o viata traita pentru Hristos si o rivna mai mare pentru Cuvintul Lui si  deasemeni o comunicare personala prin rugaciune. Cel putin din partea noastra, le postam cu lacrimi si rugaciuni si ne rugam ca Dumnezeu sa lucreze prin Cuvinul Sau la inimile cititorilor acestui blog.

Daca nu a-ti accesat toate paginile inca, sunt citeva foarte folositoare ca si Carti Online/Carti Electronice, Filme crestine, Marturii, si Pagina Familiei si Pagina Rugaciune

Pe viitor, si cu ajutorul lui Dumnezeu lucram la unele traduceri (Avram) si la pagini utile, ex. pagina Bisericilor din SUA si pretutindeni, si pagini cu index al predicatorilor al caror predici sunt postate aici pe blog (Engleza vs. Romaneste).

Multumesc Domnului pentru colaborarea, ajutorul, ingaduinta si sprijinul sotului meu Avram si sper sa ii dea Domnul mai mult timp liber ca sa traduca citeva lucrari importante in anul care ne sta in fata.

Pina aici Domnul ne-a ajutat si pe viitor ne bizuim tot pe El ca El sa isi desfasoare lucrarea, precum El vrea, si noi sa fim un simplu instrument in mina Lui.

Psalmi 100

1(Un psalm de laudă.) Strigaţi de bucurie către Domnul, toţi locuitorii pămîntului!
2Slujiţi Domnului cu bucurie, veniţi cu veselie înaintea Lui. 3Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu! El ne -a făcut, ai Lui sîntem: noi sîntem poporul Lui şi turma păşunei Lui.
4Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cîntări în curţile Lui! Lăudaţi -L şi binecuvîntaţi -I Numele. 5Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci, şi credincioşia Lui din neam în neam.

In cautarea unui nume pentru acest blog, care sa il onoreze pe Mintuitorul nostru Isus am ales ‘Agnus Dei’ care in latina inseamna ‘Mielul lui Dumnezeu’. Toata lauda si cinstea sa fie adusa Mielului despre care scrie in Ioan 1:29-
„A doua zi, Ioan a văzut pe Isus venind la el, şi a zis: ,,Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”
Doresc sa inchei multumirile mele lui Dumnezeu si cititorilor si prietenilor acestui blog cu cintarea cu care am inceput, care este in limba Engleza, dar cred ca se stie, si se cinta si in multe biserici Romane. Din nefericire, unele video-uri nu sunt permise pe internet din cauza ‘copyrightului’ si de aceia il postez acest video filmat la un Institut Penticostal din Indiana. Cintarea este din textul Apocalipsa 5:11-14
11 M-am uitat și am auzit vocea multor îngeri care înconjurau tronul, cele patru ființe vii și bătrânii. Numărul lor era de zece mii de ori zece mii și mii peste mii.
12 Ei spuneau cu voce puternică:”Vrednic este Mielul care a fost înjunghiat
să primească putere, bogăție, înțelepciune, tărie,
onoare, glorie și laudă!”
13 Le-am auzit apoi pe toate făpturile – din cer, de pe pământ, de sub pământ, din mare și tot ce se află în aceste locuri – zicând:”Ale Aceluia care stă pe tron și ale Mielului
să fie lauda, onoarea, gloria și puterea,
pentru totdeauna!”
14 Cele patru ființe vii au zis: „Amin!”, iar bătrânii au căzut la pământ și s-au închinat.

Praise unto the Lamb who sits on the throne from Rodica on Vimeo.

16 comentarii (+add yours?)

  1. Paul Cornel Micula
    dec. 14, 2011 @ 23:47:42

    Rodi ! Doresc sa va felicit pentru aceasta minunata realizare. Acest blog este un izvor binecuvintat de apa proaspata. Te asigur atit pe tine cit si pe sotul tau Avram ca jertfa voastra va primi o frumoasa rasplata de la Dumnezeu , caruia ii sunteti credinciosi si care va chemat la aceasta frumoasa lucrare spre gloria Sa. Ma rog Domnului sa va dea sanatate ,multa putere de lucru si multe satisfactii in aceasta lucrare. ,, Keep up the good work”

    • rodi
      dec. 14, 2011 @ 23:53:11

      Cornel, iti multumesc din toata inima pentru aprecierea ta si mai ales pentru faptul ca frecventezi blogul. E o onoare pentru mine sa stiu ca frati ca si tine citesc si asculta acest material pentru care ne rugam la Dumnezeu de cite ori postam ceva, ca totul sa fie pentru gloria Lui si zidirea noastra. Domnul sa te binecuvinteze pe tine si familia ta si El sa ne creasca in intelepciune si dragoste pe toti ca sa luptam lupta cea buna si sa ajungem in imparatia Lui.

  2. Lucian I. Dobre
    dec. 15, 2011 @ 12:36:42

    felicitari Rodi, keep up the good work ! Merry Christmas !

  3. Doina-Tatiana
    dec. 15, 2011 @ 13:06:33

    Domnul sa te binecuvinteze in tot ce faci…..Iti doresc din suflet sincere ..Sarbatori fericite.

    • rodi
      dec. 15, 2011 @ 13:18:34

      Multumesc din inima sora Doina, si daca va fi voia Lui, El sa ne implineasca si dorinta discutata ieri 🙂 Sarbatori Fericite!

  4. micicoi solomia
    dec. 15, 2011 @ 13:35:30

    Eu mi-am deschis un cont pe facebook cam de vreo 2 luni si acum invat sa lucrez po a te vi se pare curios dar nu am considerat necesar deoarece ma gindeam ca imi este suficient cuvintul Domnului .Sa nu credeti ca nu citesc si altceva sau nu ascult predici ,fiind de pe vremea picapului fara radio sau televizor asa ascultam predicile fiind copil,adunam si vecini si ascultam toti ca la biserica.Multumesc DOMNULUI ca am descoperit posibilitatea asta de a comunica .Astazi v-am descoperit pe dumnevoastra nu stiu nimic despre acest blog dar din ce ati scris ati avut o activitate bogata sper sa pot ivata mai mult si sa va descopar si eu .Va doresc din toata inima binecuvintarea DOMNULUI sa va ajute mai departe sa fiti folositori lucrari LUI .Imi pare rau pentru tatal dumnevoastra si eu am pierdut o sora la numai50 de ani avina cancer .DOMNUL sa ne mingaie .VA asigur ca de acum incolo ma simt onorata sa ma pot ruga pentru dumneavoastra si lucrarea pe care o faceti .DOMNULsava ajute AMIN .

    • rodi
      dec. 15, 2011 @ 13:56:12

      Mi-ati facut mare bucurie prin comentariul dumneavoastra si va multumesc si va incurajez sa va rugati pentru noi si pentru aceasta lucrare. Cu toate problemele si capcanele internetului, noi crestinii si iubitorii si tematorii de Dumnezeu ne putem folosi de aceasta metoda inspre slava lui Dumnezeu. Ceia ce descrieti dumneavoastra este o foamete si o sete dupa Dumnezeu care ne-o potolim prin Cuvint, prin partasia cu fratii la Biserica, dar iata ca Dumnezeu ne-a binecuvintat cu oportunitatea sa avem partasie din Cuvint si prin alte metode-radio,televizor, si prin internet. Atit de incurajator este de cite ori primesc comentarii sau emailuri de la personae diferite, dar mai ales de la tineri si imi dau seama cit de arzatori sunt dupa Cuvintul Domnului si dupa invatatura si indemnuri din Cuvint, ca la inceput ma mir dar intotdeauna imi dau seama ca Dumnezeu pune acest dor arzator in noi dupa prezenta Lui, si pe deasupra in ziua de azi ne da si metode in care sa ne desfatam in Cuvintul Lui si de acasa. Dumnezeu sa va binecuvinteze si inca un mod de a fi la curent cu toate articolele este prin pagina ‘Agnus Dei’ pe internet (cea cu poza cu Mielul si Leul’ -sa intri in ea in fiecare zi; sau poti sa faci ‘bookmark’ (nu prea situ cum merge la toate sistemele dar poate cineva poate sa iti arate, sau sa te inscrii sa primesti fiecare articol prin email. In partea dreapta a blogului este o rubrica unde poti sa faci click ca sa te inscrii. Multumesc si pentru rugaciunea pentru noi si Domnul sa va mingaie si pe voi si pe noi si sa ne ajute sa ne traim viata linga El!

  5. Greta Andreica
    dec. 15, 2011 @ 15:11:32

    ” Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.”(1 Petru 5. 10)

    Fiţi binecuvântaţi de Domnul care a făcut cerul şi pământul

  6. viorica
    dec. 15, 2011 @ 16:13:25

    Draga mea nici nu mai stiu cum ne-am cunoscut ,dar de atunci intru mereu pe acest blog ,imi place este ziditor ,serios .Doresc din toata inima ca Dumnezeu sa va insoteasca,sa va invioreze ravna,si sa continuati lucrarea tatalui vostru in vestirea Evangheliei.Mare va va fi rasplata sus in ceruri .Good Work! Sarbatori fericite !

    • rodi
      dec. 15, 2011 @ 16:38:58

      sora Viorica multumesc Domnului pentru dumneata si te cunosc (mai bine) prin (din cauza) matusii mele Florica. Domnul sa te binecuvinteze cu sanatate si sa aveti Sarbatori Fericite cu intreaga familie!

  7. Angela...salvata prin HAR
    dec. 15, 2011 @ 23:15:51

    Aveam pe inima sa ajung mai repede pe la tine sa te binecuvantez cu versetele din Filipeni 4:4
    ” Bucuraţi-vă totdeauna( TOTDEUNA ) în Domnul!
    Iarăşi zic: Bucuraţi-vă! si Psalmi „Domnul îmi ascultă cererile şi Domnul îmi primeşte rugăciunea!
    Psalmii 6:9

    The words of the LORD are pure words, Like silver tried in a furnace of earth, Purified seven times.

    Psalm 12:6

    ‎” Cuvintele Domnului sunt cuvinte curate, un argint lămurit în cuptor de pământ şi curăţat de şapte ori.”
    Psalmul 12:7

  8. Gabi Bogdan
    dec. 16, 2011 @ 10:10:39

    Felicitari ptr. unul dintre cele mai bune bloguri românești. Keep it up.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari