De ce este Ierusalimul capitala indivizibilă a Israelului?

FOTO Bibleplaces.com

America se aliniază la un adevăr biblic. Biblia menționează Ierusalimul și Sionul de aproape 1 000 de ori, oraș care e capitala poporului evreu de 3 000 de ani.

Mulți oameni cred că mutarea ambasadei va aduce binecuvântare peste America. Ivanka, fiica președintelui Donald Trump și ginerele său, Jared Kushner, fac parte din delegația SUA prezentă la ceremonia de mutare a ambasadei.

Președintele Trump e lăudat ca fiind curajos pentru că a implementat o lege veche de 23 de ani care obliga efectuarea mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. După cum vom vedea, mutarea reprezintă un punct de cotitură pentru oraș și pentru poporul evreu.
Tot acest entuziasm survine după exact 70 de ani de când președintele Harry Truman a devenit primul lider mondial care a recunoscut statul Israel.

America se aliniază la un adevăr biblic. Biblia menționează Ierusalimul și Sionul de aproape 1 000 de ori, oraș care e capitala poporului evreu de 3 000 de ani.
„Această temă face parte din ADN-ul nostru spiritual. Așadar, când președintele SUA mută ambasada SUA la Ierusalim și recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, el invocă ceva ce e la baza identității evreiești. În spatele meu puteți vedea noua adresă a ambasadei SUA. Președintele Trump scrie istorie în timp ce mută ambasada de la Tel Aviv aici la Ierusalim.”
Acea istorie a început, de fapt, cu mii de ani în urmă, când regele David a cucerit Ierusalimul și l-a făcut capitală. 400 de ani mai târziu, poporul evreu ajunge rob în Babilon pentru 70 de ani, după care se reîntoarce, reconstruind al doilea templu cu ajutorul lui Cir, regele persan.

Fostul ambasador al Israelului la ONU, Dore Gold, spune că mutarea ambasadei de către Trump e comparabilă cu acțiunea lui Cir.
„Acea acțiune a fost una de mare caritate, care a rămas în amintirea noastră comună, iar faptul că, acum, președintele Trump mută ambasada SUA la Ierusalim îl pune într-o categorie specială, poate chiar aceea în care a fost Cir, regele antic al Persiei. Ne reîntoarcem în 1967, la Războiul de Șase Zile, când Israelul reunește Ierusalimul sub suveranitatea sa.”
Apoi, în 1980, Israelul face oficial Ierusalimul capitală, după care națiunile pământului încep să-și mute ambasadele lor din Ierusalim în semn de protest.

ICEJ, ambasada creștină, a fost fondată după ce 13 națiuni și-au mutat ambasadele din Ierusalim, ceea ce a oferit un moment grozav când poporul evreu era dispus să ne accepte ca prieteni.
David Parsons e șeful International Christian Embassy Jerusalem. Fiind avocat, a contribuit la elaborarea legii ”Jerusalem Embassy Act”, adoptată în 1995 de către Congresul SUA și care mandata mutarea ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim.

Iată că acum, după 22 de ani, după toate aceste întârzieri și derogări, lucrurile au revenit la normal și președintele Trump recunoaște

Ierusalimul, iar ambasadorii vor lucra aici și apoi se va trece la construcția clădirii propriu-zise. Pentru mine, e ca un moment de răzbunare.

Tony Perkins și Michele Bachmann fac parte din consiliul evanghelic al președintelui Trump și ei spun că acțiunea va aduce beneficii pentru SUA, pentru alte națiuni și pentru pacea din Orientul Mijlociu.

Biblia vorbește foarte clar că cei care binecuvântează Israelul vor fi binecuvântați. Dușmanii Israelului au luptat întotdeauna și prin cuvinte, spunând că prezența Israelului e ilegitimă și că Israelul n-are niciun drept la această țară. Președintele Trump a scos asul din mânecă, a dat la o parte această dispută și a spus că nu vom mai pune în discuție dacă Ierusalimul e sau nu al Israelului, noi decidem că este.

Decizia președintelui Trump a făcut ca partea vestică a Ierusalimului să fie recunoscută ca fiind capitala Israelului. Cele mai multe locuri sfinte sunt, însă, în partea de est și Dore Gold spunea că acele locuri pot fi protejate doar într-un Ierusalim reunit, aflat sub suveranitate israeliană.
„Ierusalimul e capitala poporului evreu de 3 000 de ani și nu văd cum s-ar putea schimba.
Cred că atâta vreme cât e garantată libertatea de închinare și de acces, mulți din lumea arabă vor accepta ideea că Ierusalimul rămâne capitala indivizibilă a Israelului.”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 229 – 19 mai 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari