Perspectivele apocaliptice ale liderilor iranieni și implicațiile lor pentru lume

Atât șiiții cât și sunniții cred că vremea sfârșitului va fi marcată de evenimente apocaliptice.
Înainte de revenirea lui Mahdi, va fi haos în lume, războaie, foamete și catastrofe naturale vor devasta pământul, dar când Mahdi va veni, va aduce dreptate.
Aproape toți musulmanii cred că, la revenirea lui Mahdi, va fi însoțit de Isus, cunoscut în islam ca fiind profetul Isa. Ei cred că Isus se va reîntoarce pe pământ și va ucide „porcii”, va distruge crucile și îi va ucide pe evrei și îl va învinge pe anticrist.

Mulți iranieni și-au riscat viața ieșind în stradă și spunând că nu vor ca cei de la conducere să le impună o religie. Avem un reportaj al CBN realizat de George Thomas despre perspectivele multor lideri iranieni asupra sfârșitului lumii. Thomas a întocmit acest reportaj acum câțiva ani, pe când președinte era

Mahmud Ahmadinejad, dar care încă e relevant pentru Iranul de azi.
În timp ce se scandează „Moarte Americii și Israelului”, președintele Mahmud Ahmadinejad a anunțat mulțimilor de iranieni că se ivește un nou Orient Mijlociu.
„Prin harul lui Allah și mulțumită rezistenței opuse de națiuni, noul Orient Mijlociu se va uni în curând, fără americani și fără „regimurile” sioniste.”

El mai spune că haosul din regiune e organizat de imamul Mahdi.
„Suntem în ultima rundă, în mijlocul unei revoluții puse la cale de cel pe care noi îl iubim, cel de-al 12-lea imam. O mare trezire are loc și se poate vedea clar că e dirijată de imamul nostru.”
Pentru a înțelege perspectivele „mesianice” și apocaliptice ale lui Ahmadinejad, trebuie să mergem la o moschee din sătucul Jamkaran din Iran. În spatele acestei moschei e o fântână de unde Ahmadinejad și milioane de alți musulmani șiiți cred că, într-o bună zi, va ieși versiunea lor de mesia, unul islamic și anume Mahdi, sau cel de-al 12-lea imam. Joel Rosenberg a scris o carte despre el.

Se crede că acest lider islamic va veni într-o bună zi, în vremea sfârșitului, și va aduce judecată pe pământ.

Zeci de mii de musulmani merg în fiecare noapte la acea fântână, care e acoperită, pentru protecție, de o cutie luminată în verde. În marea parte a timpului, aici se spun rugăciuni și se sărută cutia din metal. Alții scriu rugăciuni către Mahdi, pe care le lasă să cadă în fântână.

Mulți sunt cei care, precum acest băiat cu lanternă, cred că Mahdi stă ascuns pe fundul fântânii și citește aceste rugăciuni.
„Mă uitam cu lanterna sperând că-l voi vedea pe Mahdi, dar n-am reușit în această seară.”
Potrivit erudiților șiiți, Mahdi, un descendent al profetului Mahomed, a dispărut la mijlocul secolului al IX-lea. Musulmanii șiiți așteaptă reîntoarcerea celui de-al 12-lea imam la sfârșitul zilelor, când va fi o vreme de genocid, războaie și haos în întreaga lume.
Sunniții, ce reprezintă majoritatea musulmanilor din lume, văd altfel venirea lui Mahdi, despre care cred că încă nu s-a născut și că va proveni din Fatima, fiica profetului Mahomed. Musulmanii șiiți cred că al 12-lea imam este în viață și că va reapărea înainte de ziua judecății.

Fratele Waheed, un musulman convertit la creștinism, e gazda unui talk show popular în Orientul Mijlociu.
„Cu siguranță, toți musulmanii trebuie să creadă în vremea sfârșitului. În ciuda diferențelor teologice dintre șiiți și sunniți legate de mesia islamic, a crede în vremea sfârșitului e ceva obligatoriu.”

Să-l vedem acum pe Mahmud Ahmadinejad! De când a devenit președintele Iranului în 2005, se pare că el e cel mai influent ucenic al lui Mahdi. În aproape toate discursurile sale, fie în țară, fie peste graniță, omul îl imploră pe Allah să grăbească reîntoarcerea lui Mahdi.
„Allah, grăbește venirea imamului Mahdi, dă-i sănătate și victorie și fă-ne ucenicii lui!”
Ahmadinejad pare să fie în legătură cu o societate islamică radicală din Iran care crede că omul poate grăbi venirea lui Mahdi prin anihilarea a două națiuni: Israelul, căruia îi spun „micul Satana” și SUA, „marele Satana”.

Atât șiiții cât și sunniții cred că vremea sfârșitului va fi marcată de evenimente apocaliptice.
Înainte de revenirea lui Mahdi, va fi haos în lume, războaie, foamete și catastrofe naturale vor devasta pământul, dar când Mahdi va veni, va aduce dreptate.
Aproape toți musulmanii cred că, la revenirea lui Mahdi, va fi însoțit de Isus, cunoscut în islam ca fiind profetul Isa. Ei cred că Isus se va reîntoarce pe pământ și va ucide „porcii”, va distruge crucile și îi va ucide pe evrei și îl va învinge pe anticrist.

Până atunci, Ahmadinejad, care se crede a fi un fel de Ioan Botezătorul, spune lumii să se pregătească.
El crede că vremea sfârșitului e aproape, că mesia islamic vine și că un mod de a grăbi venirea celui de-al 12-lea imam ca să domnească pe pământ e să distrugă civilizația iudeo-creștină așa cum o știm noi.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 211 – 13 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 19, 2018 @ 03:18:06

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari