PLEASE SHARE!!! – 68 De Motive Invocate de Statul Norvegian Pentru A Lua Copiii De La Parintii Lor

Barnevernet Bodnariu

Photo credit Norway, return the children you stole

Marianne Haslev Skanland, 14 Martie 2012

(Tradus de aici (Agnus Dei) 68 Reasons Given By The Norwegian State For Depriving Parents of Their Children)

Marianne Haslev Skanland, Professor Emeritus, Bergen, Norway

Marianne Haslev Skanland, Professor Emeritus, Bergen, Norway

Marinne Haslv Skanland este o profesoara emerita de lingvistica de la Universitatea din Bergen, Norvegia.Ea este interesata in special de analiza si critica a stiintei si este un critic de lunga durata de asistenta sociala si pshihologie asa dupa cum se practica in regimurile de protectie a copilului din Occident.

Lista de mai jos a fost initiata la 14 Martie 2012 la care se vor adauga noi puncte in functie de cum timpul va permite.

Lista contine argumente care au fost toate folosite de Serviciul Nordic de Protectia  a Copilului (CPS) si/sau de profesii aliate si oameni, in cazuri reale, cum ar fi in rapoartele de cazuri si in instanta de judecata cand CPS argumenteaza pentru necesitatea de a lua copiii de la parintii lor si plasarea lor in foster care sau in institutii. Ei aduc acelasi tip de argumete pentru a preveni reantoarcerea copiilor din aceste centre de plasament, la parintii lor, in cazul in care atat copiii cat si parintii spun in mod clar ca vor sa fie reuniti.  Doua argumente standard care sunt folosite in aceste situatii sunt: Copilul adoptat ,, a dezvoltat acum atasamentul fata de parintii sai adoptivi” (chiar si atunci cand coplului spune ca nu-i asa), si ,,copilui trebuie sa aiba rutina si stabilitate si sa nu fie mutat”  (cu toate ca CPS a mutat copilul de multe ori la alte case de parinti adoptivi).

Este grav ca aceste tipuri de argumente sunt permise in instantele noastre de judecata si sunt chiar acceptate de judecatorii nostri. Cel mai revelator  dintre toate este chiar faptul ca CPS vine si sugereaza astfel de argumente. Daca sunt cu adevarat asa de multi copii, dupa cum pretinde CPS, care traiesc in conditii atat de serios de rele incat este absolut necesar sa se scoata copiii afara din casele lor, de ce mai sunt aduse atunci astfel de argumente, cum sunt cele de mai jos, in caz dupa caz?

Si de ce sa  creada cineva ca „expertii de copii” care vin cu astfel de argumente – chiar si numai intr-un singur caz – pot fi demni de incredere in „diagnosticarea” altor cazuri?

Prin urmare nu se poate lua nici o alta concluzie decat aceasta: Copiii sunt luati de la parintii lor si de la casele lor pentru motive neacceptabile. Asistentii sociali si pshihologii care sustin cu nerabdare in favoarea smulgerii copiilor de la parintii lor, au motivele lor, dar ele nu sunt acceptabile si nu sunt deloc  in cel mai bun interes al copilului.

(1) Tatal este fara lucru si nu poate sustine familia.

(2) Tatal este bolnav si mama nu-si poate gasi munca platita. Prin urmare este in situatie financiara prea rea ca sa poata sa plateasca pentru jucarii si pentru activitatile din scoala si de dupa scoala pentru copii. (Parintii adoptivi primesc  multe mii de coroane in fiecare luna pentru fiecare copil adoptat).

(3) Hainele curate nu sunt puse in „ordine de armata” in dulap.

(4) Pshihologul a inregistrat ca mama nu a fost in stare sa faca o omleta dupa gustul lui si a taiat feliile de paine prea groase.

(5) Copilul se uita cu neradare la necunoscuti si le zambeste. Aceasta insemneaza ca ei nu sunt atasati de mama lor. (Mama statea de vorba cu niste oameni dupa ce a vizitat biroul de Securitte Sociala, in timp ce copilul din carucior se uita cu nerabdare la oamenii din jur{.

(6) Copilul isi intoarce fata de partea cealalta cand tatal sau i-o spala. (Probabil o insinuare ca copilul nu a vrut sa se uite la tatal sau pentru ca nu-i placea de el. In realitate, probabil ca nu a vrut sa-i intre sapun in ochi, deci care este modul „gresit” sau „negresit” de a evita asta?

(7) Mama foloseste prea mult sapun cand curata. (Raportat la CPS de un „ajutor de curatenie”, care a fost instruita de CPS nu sa ajute la munca practica, ci la „observarea” familiei).

(8) Tata este prea activ, mama este prea pasiva. (Observatorii de la CPS sunt sufficient de infricositori incat pot face pe orisicine sa actioneze sau prea pasivi sau prea activi).

(9) Tatal s-a accidentat la picior si nu poate sa se urce pe scara. De aceea el nu este capabil sa curete partea de sus a ramelor de la geamuri.

(10) Casa nu are toaleta inlauntru, ci doar facilitati afara. (Aceasta evaluare a lui CPS te face sa te-ntrebi cum isi imagineaza ei ca generatiile de oameni din  Scandinavia au spravietuit in secolele anterioare, cand toata lumea avea toaleta afara, si fara incalzire, si nu era CPS acolo sa-i protejeze pe copii impotriva lor. Numai cu 60 de ani in urma astfel de toalete se gaseau chiar in centrul orasului Oslo si sunt si acum comune in cabanele de vara sau de iarna din munti, – unde poate fi foarte frig).

(11) Mama a facut un proprietar anterior sa se supere din cauza ca pisicile ei au urinat pe podea. (Acest lucru s-a intamplat cu cativa ani inainte ca fetita sa se nasca, dar CPS a folosit aceasta ca dovada ca mama nu a furnizat un mediu bun pentru fiica ei).

(12) Copilul nu este interest in „antrenarea de concept” la gradinita.

(13) Mama vrea sa lase bunica sa duca copiii la fizioterapie si alte tratamente medicale de care au nevoie, in loc de ea. Prin aceasta mama isi pune interesele ei mai presus de interesele copiilor. (Mama copiilor este singura furnizoare. Ea a luat cursuri de educatie si orele coincid cu timpul in care copiii merg la tratamente. Bunica este mai mult decat dispusa sa duca ea copiii la aceste tratamente.  CPS incearca sa puna presiune pe mama sa renunte la pregatirea ei profesionala – care ar tine-0 pe mama blocata in puterea serviciilor sociale din motive financiare – si sa duca ea copiii la tratamente, incercand sa interzica bunicii sa faca acest lucru.

(14) Copilului ii place sa chiuleasca de la scoala. (Mama si-a luat concediu fara plata ca sa duca ea copilul la scoala si acasa. CPS totusi pune vina pe ea de ce copilului nu-i place scoala.

(15) Parintii au cerut ajutor de la CPS deoarece copilul lor nu tine pasul cu ceea ce ar trebui sa invete la scoala. (De fapt multe cazuri incep cand parintii cer vreun ajutor celor de la CPS. Ei sunt etichetati ca fiind incapabili de a da ingrijire copiilor lor.

(16) Mama este foarte mica de statura. Cand fiica ei va creste si va deveni adolescent, mama nu va fi capabila sa o controleze.

(17) Bunica are 54 de ani. Este prea batrana. Sora mamei are 28 de ani. Ea este prea tanara. (Mama baiatului a murit si familia a vrut sa aiba grija de el. Avea 12 ani).

(18) Cand bunica a vizitat copiii, a vrut sa-i imbratiseze. CPS a trebuit sa opreasca aceasta, din moment ce aceasta poate creia un atasament nedorit.

(19) Cand a fost intrebata de judecator daca vrea sa mearga acasa la parintii ei fata a raspuns, „da”, dar aceasta este ce vor toti copiii adoptati. Ea nu a dat nici un motiv pentru care a dorit sa plece acasa. (Dintr-o hotarare judecatoreasca. Faptul ca toti/multi  vor sa mearga acasa, cu alte cuvinte, s-a trasformat intr-un argument pentru a le fi refuzat dreptul de fi reuniti cu parintii lor. Fata a fost de 13 ani.  Mai tarziu, ea a spus ca motivul pentru care nu a raspuns la „De Ce”-ul lor, a fost pentru ca ea a crezut ca judecatorii au fost nebuni, din moment ce o mai si intreaba pentru un motiv pentru care vrea  sa mearga la parintii ei iubiti).

(20) Ei bine, fata spune ca vrea sa mearga acasa, dar desigur ca ei trebuie sa-i fie permis sa se duca inapoi sa traiasca cu parintii ei adoptivi. (Aceasta a fost spus in instanta de avocatul fetei, care a fost numit la acest caz de catre autoritati, complet impotriva vointei fetei, ca sa reprezinte interesele ei. Astfel de avocati „reprezinta” de regula client private, dar spun ceea ce CPS vrea sa auda.

(21) Mama sufera de depresie, asadar un copil ii este destul pentru a face fata. (Mama avea doi gemeni si CPS a luat unul de la ea).

(22) Mama are problema cu spatele. Ea nu poate avea grija de mai mult de un copil. (CPS I-a luat celalalt copil dintre cei doi gemeni).

(23) Mama este cu dezabilitate si  nu are utilizarea deplina a picioarelor. Prin urmare, ea nu se poate juca cu copiii in parcela de nisip sau  sa mearga cu ei iarna la schiat.

(24) Mama este o persoana care face abuz de medicamente. (Medicamentele au fost prescrise de doctor pentru o boala pur fizica)

(25) Parintii vreau sa pastreze copiii cu ei si nu vor sa fie plasati in foster care. Acest lucru dovedeste ca ei nu pot coopera cu CPS pentru cel mai bun interes al copilului.

(26) Tatal are o atitudine negativa fata de CPS.

VA URMA….

CITESTE si aceste articole importante:

48 comentarii (+add yours?)

  1. Andreea
    ian. 04, 2016 @ 11:52:02

    mi se pare ca citesc un basm , chiar daca stiu ca legile Norvegiei sunt „umpic” deplasate si ca oamenii aia ce conduc Barnevernet-ul o sa plateasca cu varf si indesat toate prostiile ce le fac , tot nu pot sa cred ca astea ar fi motive adevarate , ii ireal …. !!

    • rodi
      ian. 04, 2016 @ 12:00:06

      ce e si mai greu de crezut este ca judecatorii cazurilor le primeste ca motive serioase pentru a despartii definitiv un copil de parintii sai! De aici, noi credem ca e o tara si un sistem corupt.

      • calin
        ian. 08, 2016 @ 04:27:42

        Pana azi am crezut ca cea mai ilogica persoana din lume este bunica mea la cei 86 de ani, de azi imi dau seama ca cele mai ilogice persoane din lume sunt judecatorii tarilor scandinave care, de-altfel, au facut atatia ani de scoala, s-au chinuit si au mai si platit pentru scoala ca, in final, sa piarda baza sau esentialul-logica gandirii simple omenesti.

  2. gizellaliliana
    ian. 04, 2016 @ 12:30:54

  3. anatatar
    ian. 04, 2016 @ 12:43:12

    Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

  4. Maria Goron
    ian. 04, 2016 @ 12:56:23

    Reblogged this on Sănătate fără doctori.

  5. Elena Parvu
    ian. 04, 2016 @ 13:52:00

    Mi se pare uimitor si ireal ceea ce citesc ori cit ai fi de corect orice familie poate gresi si incalca una din acele reguli stricte si aberante,Numai Dzeu ii poate schimba altfel nu vad nici o solutie Ma rog ca Dzeu sa intervina in acest caz

    • rodi
      ian. 04, 2016 @ 13:53:15

      lista e incredibila si acestea sunt doar a treia parte din motivele de pe lista. Vom reveni cu restul dupa ce le traducem….

  6. Elena Parvu
    ian. 04, 2016 @ 13:59:49

    Mi se pare ireal si greu de crezut ceea ce citesc si cred ca ori cit ai fi de corect orice familie poate gresi si incalca una din acele reguli ,De aceea cred ca numai dzeu poate schimba si interveni in acest caz Eu ma rog in continuare ca DZeu sa intervina si sa rezolve situatia acestor copii smulsi din bratele parintilor lor care ii iubesc neconditionat

    • George Smadu
      ian. 08, 2016 @ 13:48:18

      Nu este ireal, Elena! Asa se intampla in tarile comuniste. Absurdul ia locul bunei judecati!

  7. Mitza
    ian. 04, 2016 @ 14:04:10

    Poate fi adevarat. Lucrez printre si cu ei de multi ani. Am stat la meeting-uri de luat decizii si am fost/ sunt sef peste unii norvegieni. Felul lor de abordare m-a blocat din primele zile. Fara sa judec sau sa fac batjocura, dar din experienta mea norvegienii sunt niste copii in corpuri de oameni mari sau tarani cu foarte multi bani ajunsi in pozitii foarte inalte. Se potriveste proverbul „Celui prost nu-i stă bine să trăiască în lux,cu atât mai puţin unui sclav să domnească peste prinţi.”

    • rodi
      ian. 04, 2016 @ 14:06:58

      Va dati seama ca si dintre ei sunt inca oameni care judeca corect si cinstit. Aceasta femeie nu e oricine si dansa este socata la ce a degenerat Barnevernetul si incearca sa educe si sa lupte impotriva nebuniilor lor. E o femeie curajoasa.

    • Adina
      ian. 09, 2016 @ 21:45:51

      Am citit ce ati scris,credeam ca numai eu am aceasta parere,dar vad ca nu m-am inselat! Niste copii in corp de oameni mari,uneori am impresia ca sunt chiar retarzi,sunt insarcinata in 7 luni si viitorul sot e norvegian,sunt socata de ceea ce vad! I-am spus ce se intampla cu acea familie si nu crede ca au fost luati abuziv,este naiv,ma rog la D-zeu pt aceasta familie si pt mine,dar sper ca intr-o zi se v-a descoperi adevarul! Nici nu stiu ce sa fac….imi vine sa o iau de nebuna😢

  8. Realist
    ian. 04, 2016 @ 14:18:18

    Norvegia doreste sa creeze o generatie de malformati psihic …….inca nu stiu cu ce pretext , dar asa urareste…..cu siguranta copiii luati sunt supusi experimentelor ” lui Hitler ” si conducerea TACE ….o fi prevazut si pt alte tari.Norvegia este doar un inceput.

  9. octavpelin
    ian. 05, 2016 @ 09:41:10

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  10. Valeria Iancu
    ian. 05, 2016 @ 09:48:00

    Reblogged this on Dumnezeu e în control.

  11. geta
    ian. 05, 2016 @ 12:00:55

    de fapt , tot ce fac fac in primul rand impotriva lui Dumnezeu , care stim ca nu se lasa batjocorit, o sa li se intoarca ca un bumerang.

  12. ioan
    ian. 07, 2016 @ 06:36:34

    Puneti ceva serios! am crezut ca e pe bune la inceput 😦

    • Ramona
      ian. 08, 2016 @ 04:49:29

      Este pe bune. Nu ai decat sa nu crezi si sa te simti bine in continuare in negarea ta.

  13. Trackback: O alta familie a parasit Norvegia cu fetita…. | agnus dei - english + romanian blog
  14. Trackback: O familie de romani din Norvegia a fugit aseara impreuna cu toata familia spre Romania, deoarece sistemul draconic numit Barnevernet le-a spus ca le ia copiii | agnus dei - english + romanian blog
  15. anda
    ian. 09, 2016 @ 21:39:10

    Este ora 4.30 in Sarpsborg-Norvegia unde locuiesc,si citesc….sunt in soc! Imi tremura mana! Sunt insarcinata in 7 luni,viitorul sot norvegian,i-am spus despre acest caz si altele,nu imi da crezare,spune ca nu se iau copii fara motive neantemeiate,dupa cate cazuri am auzit,nu mai cred asa ceva,cum spunea cineva mai sus,ca norvegienii sunt ca niste copii in corp de oameni mari,exact asa mi s-au parut si mie,uneori chiar retarzi,deci din cate vad,nu m-am inselat! Am crezut ca vin intr-o tara sigura sa imi fac o familie,dar cred ca am dat din lac in put! Ma rog la D-zeu! Atat mi-a ramas,pentru mine si pentru ceilalti din acest caz!

    • rodi
      ian. 10, 2016 @ 19:50:40

      Draga Anda,
      aceasta lista este intocmita dn cazuri reale. Este scrisa de profesor emerit de la Universitatea de la Bergen. Cum sa nu creada cand aici este scris negru pe alb din ce motive s-au luat copiii. In cateva ore mai adaugam la lista, ca Avram (sotul) a mai tradus urmatoarele 20 de motive din acest raport. Speram sa avem video de la Antena 3 care a intervievat una dintre cele trei familii care au fugit din Norvegia in saptamana care a trecut din cauza ca Barnvernetul i-a vizitat. Dar, multi nu au o a doua sansa ca le ia copiii din prima vizita. La altii le-a luat copilul din spital. Daca cauti pe youtube, vei gasi videos cu astfel de rapiri. Dumnezeu sa iti poarte de grija tie si copilului tau.

    • coman
      ian. 18, 2016 @ 04:29:21

      Eu în locul tău aș fugi cât m-ar ține picioarele,sau luat copii chiar nou născuți,am auzit cazuri din Norvegia,D-zeu să fie cu voi 😦

  16. Lukas
    ian. 10, 2016 @ 02:02:21

    Acest set de legi, nu este altceva decat distrugerea firescului si normalului din oameni, nu pot sa cred, dedesubturile legilor le vezi usor, cat despre logica lor… se vede ca nu au citit nimic din scrierile celui mai mare Psihanalist din toate timpurile, chiar daca oarecum pe undeva era ruda cu ei, Sigmund Freud.Iar asa ceva nu se poate aceepta intr-o instanta fara a fi trecut bine printr-un filtru atent initial, dar ce mai incoace incolo, spun eu , Cand stana este pazita de lupi, normal ca nu mai ramane nici o oaie.

  17. Ionica
    ian. 10, 2016 @ 10:01:36

    Mai incetati cu spalatul creierului , povestiti lui bunica timpeniile astea , ea poate va va crede !

  18. Cristy Circota
    ian. 10, 2016 @ 11:03:43

    Acestea nu sunt MOTIVE sunt niste ABERATII rautacioase si dusmanoase si ei fac orice pentru a-si duce planurile diabolice la capat si a distruge oameni si familii nevinovate . Nu-mi vine sa cred cat de departe pot merge acesti reprezentanti ai diavolului si probabil aceasta nu este totul . Cine stie de ce mai sunt capabili sa faca .

  19. dor de vesnicii
    ian. 10, 2016 @ 12:20:14

    Reblogged this on O Inimă Pentru România.

  20. Gogu
    ian. 11, 2016 @ 01:51:22

    Nu va mai agitati, nu ati observat de mult timp ca aceste tari nordice plus Olanda sunt cumva tari experimentale pentru sistem si masurile lui? masuri care in viitor vor fi implementate in toate tarile deci problema e mult mai ampla si nu se rezuma doar la cazul Norvegiei. Nu stiu dc au fost alese sau pe ce criterii pot doar sa presupun. Probabil pt ca sunt tari relativ mici ca populatie si au un nivel foarte bun de trai acesti 2 factori facilitand adoptarea unor legi care in alta parte ar fi respinse imediat de catre polpulatie sau macar ar intampina opozitie puternica. Aceste incidente din pacate pot doar in cel mai fericit caz sa ne dea o idee despre viitorul ce ne ateapta…

  21. nina
    ian. 11, 2016 @ 07:10:09

    @anda. ce naiba te impiedica sa pleci? il ai in burta! poti sa pleci si in Zair…si-n Chile….dupa ce-l scoti nu mai pleci nicaieri. si daca-ti ia cineva copilul…roaga-te sa ai forta, ca-ti pleaca si mintile din cap, si sangele din vene! si aruncatul in fata trenului o sa tie se para spa de lux!

    • rodi
      ian. 11, 2016 @ 10:43:07

      poate comentariul dvs. suna dur, dar cand vad durerea adanca si sfasietoare din fetele mamelor carora li s-au smuls copiii, parca au ramas fara suflet in ele…

  22. Trackback: Barnevernet a luat copiii de la o alta familie din Norvegia | agnus dei - english + romanian blog
  23. dero
    ian. 13, 2016 @ 06:51:41

    Inteleg ca mama celor 5 copilasi este norvegianca get -beget,asa ca statul a facut un abuz in primul rand asupra ei – ceea ce nu cred,

    • rodi
      ian. 13, 2016 @ 08:01:36

      vezi lista de mai sus? Vezi ce abuzuri oribile s-au facut in lista de mai sus? Atunci de ce iti e greu sa crezi? Unele cazuri din lista sunt despre familii norvegiene. deci, nu crezi pentru ca nu vrei. Asta e treaba ta. Dar, nu astepta sa te creada altii nici pe tine cand vei avea nevoie de ajutor.

  24. Justin Time
    ian. 13, 2016 @ 15:46:54

    Sursa informațiilor?

  25. Tudor
    ian. 14, 2016 @ 09:06:54

    Sunt Nebuni !!! toti , de la condcerea statului ,judecatorie, politie si pana la omul de rand care inghite ca un peste fara minte tot ce ei le ofera, isi bat joc si refuza sa vada adevarul .!!! REGRESEAZA !!!
    Ps. Ar trebui parasita Norvegia de toti oamenii normali sa ramana numa ei , (nebunii) .

  26. Trackback: NOU! PAGINA Facebook si PETITIE Online in sprijinul familiei NAN din Norvegia | agnus dei - english + romanian blog
  27. coman
    ian. 18, 2016 @ 04:34:15

    Anda@ în locul tău aș fugi cât m-ar ține picioarele,au fost cazuri când sau luat copii chiar din spital,D-zeu fie cu ține și naștere usoara

  28. Trackback: PLEASE SHARE!!! – Part 2 – 68 De Motive Invocate de Statul Norvegian Pentru A Lua Copiii De La Parintii Lor | agnus dei - english + romanian blog
  29. Trackback: Shocking Barnevernet Statistics | agnus dei - english + romanian blog
  30. Trackback: Shocking Barnevernet Statistics #JHedzWorlD | JHedzWorlD
  31. Trackback: BARNEVERNET (…or UPSIDE-DOWN PSYCHIATRY FOR DUMMIES ) Dr. Daniela Mariş | agnus dei - english + romanian blog
  32. Trackback: Lista COMPLETA: 68 De Motive Invocate de Statul Norvegian Pentru A Lua Copiii De La Parintii Lor – Marianne Haslev Skanland | agnus dei - english + romanian blog
  33. Eugeniamaria Samson
    mai 15, 2016 @ 05:28:49

    isi inventeza tot ce vor ei ca sa aibe castig de cauza , dar in felul acesta pot lua toti copiii de la parintii lor pt ca toti avem defectele noastre , nu e nimeni perfect

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari