Povestea FRIDEI de la Abba – ORORILE NORVEGIEI asupra COPIILOR dupa WW2 (Documentar)

Frida from Abba Photo credit ABBA

FRIDA from ABBA

Agnus Dei a fost primul sait care a raportat despre cazul familiei Bodnariu in mediul evanghelic si in presa. Si, am fost primii care, adancindu-ne in istoria Barnevernetului si al istoriei Norvegiei, am descoperit diverse informatii care le-am publicat in luna Noiembrie, dupa socul anuntului lui Daniel Bodnariu, fratele tatalui, Marius Bodnariu, a caror 5 copii au foat luati de Barnevernet in mod abuziv.  In zilele care au urmat acelui anunt socant, am citit tot ce am putut despre Barnevernet si rolul organizatiei in Norvegia. Printre multele articole, am dat peste aceste informatii, pe care le-am publicat aici la o saptamana dupa ce familia Bodnariu a fost separata. Pentru ca de atunci s-au adaugat mii de cititori noi si pentru ca s-a discutat la Sinteza Zilei exact acest caz pe 13 ianuarie, redam o portiune din articol aici:

Vezi 2 documentare despre Frida aici –

(DOCUMENTARE) Frida, una dintre solistele ABBA, victima SINISTRULUI sistem de REEDUCARE norvegian – Barnevernet continuă practicile născute de Europa nazistă

Norvegia, Banditismul demografic

[…]

Un experiment monstruos, cu originea în anii de imediat de după al doilea război mondial, initiat atunci în Norvegia, ia tot mai mult amploare în toată lumea civilizată. Este vorba despre ruperea copiilor de familiile lor sub pretextul ocrotirii acestora. Cum spuneam, originile acestui “experiment“ se regăsesc în anii celui de-al doilea război mondial, atunci când Norvegia a fost ocupată de trupele celui de-al treilea Reich.

Autoritătile germane de ocupatie au încurajat tacit legăturile amoroase pasagere dintre militarii germani si localnice, sperând pe de o parte în diminuarea ostilitătii populatiei locale, si pe de altă parte, sperând ca din aceste legături să se nască un număr de copii “de rasă ariană pură“, dat fiindcă tipul nordic se potrivea cel mai bine idealurilor rasiale germane. Să precizăm că a fost doar un experiment, o exceptie mai degrabă, dat fiindcă regulamentele armatei germane interziceau categoric contactele sexuale cu femeile din zonele ocupate. În ciuda legendelor urbane tesute pe această temă, cu violarea în massă a evreicelor, polonezelor si rusoaicelor de către sodatii germani, aceste atrocităti au fost apanajul rusilor, americanilor si trupelor coloniale franceze, chestiunea fiind extrem de bine documentată de istorici.

Trebuie spus că tinerele norvegiene nu au stat prea mult pe gânduri în fata chipesilor soldati germani, lipsa bărbatilor si mijloacele materiale de care dispuneau germanii fiind un argument în plus. În urma acestor legături amoroase, s-au născut un număr de cca. 10-12 mii de copii nelegitimi. Trebuie spus că o parte dintre tatii copiilor erau deja căsătoriti si aveau deja copii. Orisicât, toti au trebuit să se retragă împreună cu armata germană în momentul evacuării Norvegiei, spre sfârsitul războiului.

Germanii au încercat totusi să asigure un viitor sigur acestor femei si copiilor lor, construind pentru fiecare o locuintă, crese si scoli pentru copii. În fine, totul s-ar rezuma la un simplu fapt divers, povesti de război, asa cum se întâmplă întotdeauna, dacă n-ar fi urmat ceea ce a urmat. Ei bine, ceea ce a urmat depăseste orice poate imagina o minte omenească. Toate aceste tinere femei, cu exceptia celor care au reusit să fugă si să se ascundă, au fost declarate nebune, fiind arestate si închise în ospicii; casele, cresele, grădinitele si scolile fiind confiscate de către statul norvegian. Practic, desi aceste femei nu aveau nici o vină si nu încălcaseră nici o lege, s-a considerat că propriul corp, în ultimă instantă, propria sexualitate, ar fi fost “abandonate fără luptă“ în ghearele “dusmanului nazist“.

Ceea ce s-a întâmplat cu copiii acestor femei însă, chiar depăseste orice imaginatie. Copiii au fost luati de la mamele lor si internati în institutii “speciale” de reeducare. Educatoarele, fată de care Ilse Koch (căteaua de la Buchenwald) pare să fi fost Maica Tereza, torturau zi de zi si ceas cu ceas acesti copii, a căror singură vină era că aveau un tată german. Supravietuitorii acestui experiment povestesc cum copii de 3-5 ani ajunsi la capătul răbdării erau încuiati în camere cu un lat atârnat de tavan, fiind îndemnati să se spânzure. Apoi despre abuzurile sexuale inimaginabile ale “educatorilor”, la care erau supusi băietii si fetele de câtiva anisori. În fine, o parte dintre copii au fost supusi unor experienţe psihiatrice, fiind folositi drept cobai în cadrul unor experimente cu LSD.(programul MKULTRA)

Multi au fost internati în ospicii si azile pentru alienati mintali. Foarte multi au fost împiedicati să aibă acces la o educatie corespunzătoare. Trebuie subliniat faptul că toate acestea nu au fost efectul unei furii populare de moment, asa cum au decurs lucrurile în alte tări, acesti copii nefericiti au făcut obiectul unei serii de legi speciale promulgate între 1946-58. Astăzi, putinii supravietuitori ai acestui “experiment”, cca. 150 de persoane, s-au organizat, au angajat avocati şi au chemat în judecată statul norvegian, având totodată curajul incredibil de a dezvălui întregii lumi aceste atrocităti de neimaginat. Trebuie spus că toate demersurile lor au fost respinse de către guvernul norvegian, care a refuzat categoric orice discutie pe această temă, bazându-se pe faptul că în prag de secol 21, toate aceste fapte sunt mult prea greu de crezut de către opinia publică.

Totul ar fi rămas în “coadă de peste”, dacă una din supravietuitoare, acum celebră, nu s-ar fi hotărât să rupă tăcerea. Este vorba despre Anni-Frid Lyngstad, „Frida”, „bruneta” de la ABBA.

Retrasă în Elvetia, acum printesă, la adăpost de persecutii si calomnii, în urma întâlnirii cu tatăl ei natural, s-a hotărât să dea totul în vileag, confirmând punct cu punct toate atrocitătile descrise de către supravietuitorii acelui “experiment” monstruos.

Ea însăsi fusese răpită din institutia de “re-educare“ de către mama sa, cu care a fugit ulterior în Suedia, unde au trăit câtiva ani ascunse. Până la urmă, procesul celor 150 de supravietuitori a ajuns la Curtea Internatională de Justitie, care le-a dat dreptate, obligând guvernul norvegian la plata unor despăgubiri. De ce am mentionat toate acestea? Ei bine, pentru a arăta că nimic nu este întâmplător si că totul se leagă de politica actuală a guvernului norvegian în ceea ce priveste cresterea si educatia copiilor. […]

CITESTE articolul in intregime aici:

 https://rodiagnusdei.wordpress.com/20…

Documentar extras din „Sinteza zilei” din 13 ianuarie 2016 despre persecutiile monstruoase ale „copiilor rusinii” nascuti din tati germani, nazisti (invadatori, considerati dusmani ai Norvegiei), in urma celui de-al doilea razboi mondial, din randul carora a facut parte si viitoarea solista a formatiei Abba, Anni-Frid Lyngstad (Frida).

Din pacate, Norvegia are niste pete atat de urite in istorie, incat ele trebuie vazute pentru a fi inteles ansamblul lucrurilor. Mihai Gadea

24 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Povestea FRIDEI de la ABBA – ORORILE NORVEGIEI asupra COPIILOR după WW2 (Documentar) | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”
  2. cornelilioi
    ian. 14, 2016 @ 21:23:19

    Reblogged this on ENCOURAGE by cornelilioi.

  3. SandaTulics
    ian. 14, 2016 @ 21:24:21

    Norvegia este pomul cu mere otravite ,ea avind radacini otravite, de faptele trecutului ei, abuzuri de neimaginat asupra copiilor nascuti din propriul popor (femeile abzate de invadatorii germani). Daca fata de poporul ei nu a fost intelegatoare avind ca circumstante razboiul, ororile lui , cum ar fii astazi intelegatoare fata de o familie la care nu s-a gindit sa fie atit de iubita de fratii ei, copiii Dumnezeului Cel Viu? Sunt sigura ca vor urma multe intorsaturi, convulsii in care ea, Norvegia prin asa zisa Protectia Copilului, va cauta sa distruga toate probele sincere in cazul Botnariu dar DRAGOSTEA lui Dumnezeu pusa in cei care demonstreaza pasnic, civilizat si educat in rezolvarea cazului-intoarcerea copiilor in familie,VA INVINGE!
    Norvegia-ti-ai ales gresit adeversarul! Biblia scrie ca El, Domnul , n-a pierdut niodata o batalie! El este INVINGATORUL in lupta impotriva copiilor Lui !
    Citeste si tu sa intelegi promisiunile pe care le face preaiubitilor Sai copii!

  4. Octavian Curpas
    ian. 15, 2016 @ 00:25:02

    Va felicit pentru lucrarea minunata pe care o faceti cu multa daruire si promtitudine. Prin acest blog ne tineti la curent cu toate evenimentele care au loc in mediul crestin. Dumnezeu sa va binecuvinteze vietile, familia si slujirea!

  5. Anthony Ianosel, L.C.
    ian. 15, 2016 @ 00:53:16

    Rodi, please find a very good translator who has good command of Romanian grammar, and translate in English this article of the Princess, and send it to me, so that I can share with this famous U.S. lawyer.
    Thank you from the bottom of my heart for revealing to us, the Swiss Princess’ incredible experience and prolonged tortures she suffered at the hands of her captors and the demoniac-inspired humanoid bandits. I have not read a more compelling expose of Norway Barnevernet’s „modus operandi” than that written by the Swiss Princess–may GOD ALMIGHTY continue to COMFORT her forever!
    And may GOD ALMIGHTY also continue to bless you and strengthen you as you share these unprecedented evils that are raising up in our evil world RIFE WITH COERCIVE PRIMITIVE PRACTICES against the families of vulnerable, peaceful, and UNSUSPECTING immigrants! People inside the realm and from NATO nations should call upon the King to order His High Court’s own investigation of these terrible human tragedies inflicted on unsuspecting and peacefully-abiding families lawfully residing under His Court’s jurisdiction.

  6. Trackback: Povestea FRIDEI de la ABBA – ORORILE NORVEGIEI asupra COPIILOR după WW2 (Documentar) | ARMONIA MAGAZINE - USA
  7. Mihaly Gyorfi
    ian. 15, 2016 @ 05:15:25

    Norvegieni stiu ce vreau fara UE !

  8. Trackback: The Story of Anni-Frida of ABBA and Norway’s dark history | agnus dei - english + romanian blog
  9. Mihaela Gazner Rinaldi
    ian. 15, 2016 @ 12:18:59

    Thank you,Frida!!!

  10. Trackback: (DOCUMENTARE) Frida, una dintre solistele ABBA, victima SINISTRULUI sistem de REEDUCARE norvegian – Barnevernet continuă practicile născute de Europa nazistă | agnus dei - english + romanian blog
  11. YATOU
    ian. 16, 2016 @ 01:25:10

    Doamne, nici nu poti citi pana la capat atrocitatile acestor nazisti inumani si n-ai cuvinte sa-i caracterizezi! O fi chiar asa???OARE NU E NIMENI SA LE VINA DE HAC ,IN SEC. 21…SA SE INTAMPLE ASTFEL DE lucruri? chiar ca e de minteA noptii;Eu,UNA, nu le pot crede.POate sunt niste povesti inventate?nu pot sa cred,asa ceva!CUM SA FIE POSIBIL,UNA CA ASTA?astia ar trebui exterminati,desi ei isi vor primi mai devreme sau mai tarziu…pedeapsa meritata…dar pana atunci…sa chinuie niste oameni?LUMEEEEEEEE CIVILIZATA …FA CEVA!

    • Cristi
      ian. 16, 2016 @ 14:25:25

      dar de America ce mai ziceti. cititi despre senatoarea Nancy Schaefer, omorata fiindca a combatut abuzurile Protectiei Copilului din SUA. care a fost concluzia politiei: impuscata de propriul sot, si apoi s-a impuscat si el.
      daca asta se intampla in sec. 21 in SUA , sa ne mai mire ceva ?

  12. YATOU
    ian. 16, 2016 @ 01:34:31

    MAI,DA CE MARE PROTECTIE DA NORVEGIA, COPIILOR,RAMANEA-I-AR DE CAP SI OASE cu protectia lor nazista!!

  13. gabriela
    ian. 16, 2016 @ 06:53:05

    …monstrii …aparati de bani si tupeu….!semnati petitia A3…

  14. Trackback: Povestea FRIDEI de la ABBA – ORORILE NORVEGIEI asupra COPIILOR după WW2 (Documentar) | Life Mission
  15. Mucky
    ian. 17, 2016 @ 07:15:03

    Imi pare rau ca povestea este putin eronata,cu modificari grave din istorie. Tinand cont ca vorbim de 1945,cand si in Romania mamele copiilor din flori erau alungate din sat/oras cu atat mai mult ca erau copii de „nazisti”,multe mame au parasit Norvegia din cauza rusinii si persecutarii ca au dat nastere la copii nazisti care la ora aceea era cel mai urat popor. Frida nu a fugit cu mama ei in Suedia ci cu bunica ei . Mama ei a decedat in toamna lui1947 pe cand Frida fugise cu bunica in primavara lui 1947,deci la o varsta de 1,5 ani. Si tot de rusine i se spusese ca tatal ei a cazut in razboi pana in 1977 cand aflase adevarul ca de fapt traieste! Nu mai informati gresit cu povesti ajustate si aranjate ca sa dea bine pt voi!

    • Avram
      ian. 17, 2016 @ 14:27:27

      Mucky,
      Daca aveti link cu ceea ce spuneti puteti sa ni-l trimiteti? Daca este asa cum spuneti desigur ca vom corecta.
      God bless you.

  16. Trackback: Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea: CAZUL BODNARIU – UN ABUZ DE TIP FASCIST - ATITUDINI - Revista Fundatiei Justin Parvu | ATITUDINI – Revista Fundatiei Justin Parvu
  17. Trackback: Caracatita (Octopus vulgaris) Barnevernet | agnus dei - english + romanian blog
  18. Trackback: INCREDIBIL DESPRE: Caracatița (Octopus vulgaris) Barnevernet | ARMONIA MAGAZINE - USA
  19. Trackback: INCREDIBIL – Caracatița (Octopus vulgaris) Barnevernet | „A venit Învăţătorul şi te cheamă.”
  20. octavpelin
    aug. 10, 2016 @ 03:13:57

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari