Ministrul Meleşcanu: În maximul o lună vom avea concluziile privind oportunitatea mutării ambasadei din Israel

În maximum o lună am putea avea o decizie privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, subiect ce a lansat ultimul scandal politic dintre preşedinteţie şi guvern.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a afirmat, duminică, la Parlament, că în maximum o lună va fi finalizată analiza privind oportunitatea relocării ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, admițând că, din punct de vedere al securității, există unele riscuri.

”Într-un orizont de timp rezonabil (vom avea concluziile – n.r.). Va fi în maximum o lună de zile”, a declarat ministrul de Externe

”Este o chestiune (analiza – n.r.) extrem de simplă. Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele și dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic – care sunt problemele juridice pro și contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice și sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni”, a adăugat Meleșcanu, conform mediafax.ro.

Afla mai mult – B1.ro

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari