Paul Washer – How should a christian woman clothe herself? Cum ar trebui sa se imbrace o femeie? English/Romanian

Transcriere: In cartea Ezechia, capitolul 3, versetul 10 spune, „Femeile nu au voie sa poarte pantaloni.” Si, „Femeile nu au voie sa foloseasca niciun fel de ruj.” Si, „Femeile trebuie sa incerce sa fie cat se poate de urate.”

Exista insa o singura problema: Cartea Ezechia nu face parte din canon. Si a fost scrisa recent de un grup de legalisti. Se pare ca fiecare merge intotdeauna spre o extrema.

Un invatator al Bibliei foarte bun, pe nume Conrad Murrell a spus, „Poti sa mergi 1000 de kilometri in aceasta directie (stanga) si sa umbli in neadevar. Si poti merge 1000 de kilometri in cealalta directie (dreapta) si sa umbli tot in neadevar. Dar a umbla in adevar este ca si cum ai umbla pe muchia unei lame de barbierit.” E foarte usor sa cazi intr-o parte si sa fii liberal si este foarte usor sa cazi in cealalta parte si sa devii legalist. In special atunci cand Biblia nu spune in mod specific  tot ceea ce noi dorim sa spuna.

In 1 Timotei capitolul 2:9 spune: „Femeile, de asemenea, vreau sa se imbrace in haine decente, cu modestie si cumpatare, nu cu impletituri ale parului, nici cu aur sau cu margaritare, sau cu haine scumpe, asa cum se cuvine unor femei care  se declara evlavioase.” Uneori ne-am dori ca apostolul Pavel sa fi zis mai mult. Dar cred ca Duhul Sfant este mai intelept decat suntem noi.

Cuvantul folosit aici este „cu modestie”. Si „cu cumpatare” (cu discretie). Iata cateva lucruri pe care cred ca le puteti extrage din acest pasaj. Nu spune ca imbracamintea nu trebuie sa fie frumoasa sau atractiva. De fapt femeia din Proverbe 31 se imbraca in purpura. Dar ideea de aici este ca infatisarea ta nu ar trebui sa fie o pricina de poticnire pentru alti oameni.

Iata cateva cuvinte pe care cred ca ar trebui sa le evitati: lux, extravaganta, senzualitate.

Iata cateva cuvinte care ar fi potrivite: frumusete, excelenta, simplitate, modestie. Si un cuvant pentru care nu stiu daca aveti o traducere: frugalitate. Adica a folosi banii lui Dumnezeu ca un bun administrator.

Sa va dau un exemplu. Aceti secondhand-uri aici? De unde poti cumpara haine purtate? Sotia mea este regina hainelor de second hand. Intr-o zi noi faceam cumparaturi impreuna si ea a vazut o fusta lunga si eu am spus: „Este foarte frumoasa.” Costa 85 de dolari. Iar pe mine m-a apucat frica. Dar ea s-a uitat la acea fusta si a zis: „Nu o sa o cumpar.” Ea sa dus la secondhand si a cumparata aceeasi fusta cu 5 dolari. Doamnelor daca veti invata sa faceti acest lucru, barbatii vostri vor fi oameni foarte fericiti.” Sotia mea mi-a spus ceva odata si am folosit acest lucru in  multe din predicile mele. Daca imbracamintea ta este o rama pentru fata ta, este de la Dumnezeu. Pentru ca de pe fata ta ar trebui sa straluceasca gloria lui Dumnezeu. Dar daca imbracamintea ta este o rama pentru trupul tau, atunci este senzuala. Si este gresita. Si esti o pricina de poticnire.

Simplitate si frumusetea adevarata, biblica

Dar cand vine vorba de imbracaminte, trebuie de asemenea sa ne gandim la convingerile personale. Unele femei prefera sa poarte, si au convingerea ca ar trebui sa poarte doar fuste. Bine, va aplaud! Dar fusta ar trebui sa nu fie senzuala. Unele femei au libertatea sa poarte pantaloni. Acum, s-ar putea sa nu fiti de acord cu acest lucru. Dar chiar nu aveti nici un text biblic pe care sa va bazati, decat daca pantalonii sunt senzuali. Atunci ar fi gresit. Unele femei isi acopera capul. Si o fac din ideea lor de ascultare de Dumnezeu. Slava Domnului!

Alte femei nu isi acopera capul. Si, ascultati-ma, motivul nu este ca ele nu cred Scriptura. Pentruca acel pasaj in 1 Corinteni este foarte dificil. Si voi spuneti, „Pai, nu este. Spune ca trebuie sa isi acopere capul.” Dar stiti ce inseamna asta? Inseamna ca ea trebuie sa isi acopere capul oridecate ori iese in public. Nu doar cand este in biserica. Si acoperitoarea nu a fost doar a palarie mica sau un batic care coboara pana pe aici, ci era mai mult ceva asemanator cu ceea ce vedeti ca poarta musulmanii. Asa ca, vedeti, trebuie sa fiti foarte atenti.

S-ar putea sa aveti ceva pe cap si sa credeti ca Il ascultati pe Dumnezeu, cand de fapt nu faceti nimic din ceea ce spune textul. De asemenea, cele mai multe principii din Biblie sunt supraculturale. Ele merg dincolo de cultura. Guverneaza peste cultura. Dar unele lucruri apartin culturii. Si, deasemenea convingerile personale. Unii consuma carne, altii doar legume. Cu privire la cultura, daca o femeie in Olanda nu are nimic pe cap, vor crede barbatii ca este o femeie adultera? Nu. Dar in unele locuri in Orientul Mijlociu, daca femeia nu are ceva pe cap, vor crede ei ca este o femeie adultera sau o prostituata? Da. Deci ,vedeti, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare.

Si apoi vorbim de lucruri cum ar fi cerceii, de exemplu. Acum, daca cerceii tai sunt de marimea unei anvelope (roata) de masina, probabil ar trebui sa o dezumflati un pic. Dar ideea, din nou, este: lipsa de extravaganta, sau de senzualitate, dar simplitate. Vorbind de machiaj. Odata o doamna a sunat un pastor care predica la radio si l-a intrebat: „Este pacat ca o femeie sa poarte machiaj?” Si el a raspuns: „Sora, este un pacat ca unele femei nu poarta machiaj.” Si apoi a adaugat: „Nu strica sa zugravesti o casa veche.”

A-ti auzit vreodata acest lucru… ‘strecori un tantar dar inghiti o camila’? Asa ca trebuie sa fim foarte atenti. Ideea este: simplitate si frumusete adevarata biblica. Iar senzualitatea e un pacat. Dati-mi voie sa impartasesc inca un lucru care este important.

Exista femei a caror inima a caror inima nu este intr-o relatie buna cu Dumnezeu, asa ca chiar daca poarta haine decente, toata lumea stie ca sunt senzuale. Nu poti sa iti ascunzi inima in spatele hainelor religioase. Am vorbit de mai multe ori cu sotia mea despre urmatorul lucru. Ea are o prietena care este o femeie foarte frumoasa. Vreau sa spun ca ar putea fi un top model. Dar ea este o femei foarte evlavioasa. Cand intra in biserica si o vezi, singurul lucru care iti vine in minte este: aceasta este o femeie frumoasa. Nimic altceva. Dar sunt alte femei care nu sunt nici pe jumatate de frumoase cum este ea, dar in momentul cand ele intra in incapere, trebuie sa iti intorci capul (de la ele) pentru ca sunt senzuale. Conteaza mult conditia inimii tale.

Published on Nov 12, 2012 by  poti sa-i vizitezi si blogul la  www.unmesajpentruRomania.blogspot.com

Related posts

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: