Vladimir Pustan povesteste: Am fost rugat sa particip la o cununie…

Vladimir Pustan povesteste:
Screen Shot 2013-06-10 at 9.30.02 AM
„Am fost rugat sa particip la o cununie ca sa tin locul unui coleg pastor plecat in America. M-am dus necunoscand pe nimeni si fara nici o tragere de inima pentru ca nu era sectorul meu si trebuia sa fac ceva ce nu-mi placea. Nu stiam ca Dumnezeu voia sa imi dea o lectie deosebita in seara aceea.

Eram in biserica, la amvon, cand au venit mirele si mireasa. Nu ii cunosteam, localitatea aceea fiind departe de casa mea. A intrat ea prima, la brat cu tatal ei, care a dus-o pana in fata altarului. Nu mi-am putut desprinde ochii de la ea, indiferent cat de pocait sau de intelept as fi fost in slujba mea de pastor… Cu toate ca nu aveam voie sa ma uit astfel, stateam cu ochii holbati la ea cu groaza si oarecum cu repulsie. Nu avea decat jumatate de obraz; cealalta parte era stramba iar la un ochi nu se vedea decat albul, fiind intors in orbita.

N-am stiut ce sa cred in clipa aceea, iar cand a intrat mirele am devenit si mai confuz. A venit insotit de mama lui la altar, un mire frumos – asa baiat frumos nu mi-a fost dat sa vad pana atunci. Am facut slujba, dar n-am putut sa o fac bine. I-am declarat sot si sotie. El i-a tras voalul de pe fata, a sarutat-o si i-a lasat voalul pe spate. NU imi puteam desprinde ochii de la ei… Desi o parte dintre cei prezenti stiau, eu nu stiam… M-au invitat la masa: „Doar putin frate Pustan, esti asa de departe si trebuie sa mananci ceva.” M-am asezat langa tatal miresei si gandindu-ma ca mireasa trebuie sa fie teribil de bogata, i-am zis: ”Frate, e o nunta frumoasa superba cu asa lucruri frumoase aranjate pe mese… Dumneavoastra a-ti organizat nunta?!!” El mi-a raspuns:”Nu frate Pustan, ca noi suntem saraci lipiti pamantului. Mirele a facut totul. Ei sunt bogati.” Am simtit ca ma prabusesc. Zic: ”Ce s-a intamplat cu fata dumneavoastra?”

Vroiam sa stiu daca din nastere a fost asa. Atunci au inceput sa-i curga lacrimile si sa-mi povesteasca: ”Eu i-am facut asta. Nu a fost fata mai frumoasa in cartierul nostru, poate nici in orasul nostru, ca ea. Cand a avut 6 ani sotia s-a despartit de mine, a plecat. Eu nu am vrut sa ma recasatoresc, ci am ramas cu fata ca sa o cresc, singura mea bucurie. In urma cu un timp oarecare pe cand era in ultimul an de liceu, a venit intr-o seara la mine si mi-a spus: ” Tata, sunt plina de bucurie si te rog frumos sa ma ierti daca am intarziat. In seara asta tata am fost la biserica si Dumnezeu mi-a vorbit in mod special. Incepand de astazi eu vreau sa fiu copilul lui Dumnezeu.” Furios, i-am raspuns: ”Cu mana mea te-am facut, cu mana mea te omor! Neam de neamul nostru nu ne-a mai facut nimeni de rusine casa. Te-am crescut pana acum si mi-am sacrificat viata; m-as fi putut recasatori dar n-am facut-o din cauza ta. Pentru ca am vrut sa fie asa cum vreau eu sa fie! Ma si gandisem la copilul unui prieten de-al meu cu care s-ar fi potrivit fata mea, om cu care facusem armata impreuna, vecin de-al nostru, om cu dare de mana.

De atunci am inceput sa o bat sistematic. Ea mi-a raspuns: ”Tata, eu de Dumnezeu nu ma pot lasa. Am investit tot ce am avut in El. Tie ti-a ramas doar dragostea de fiica. Lui i-am dat tot restul iubirii mele si nu am cum sa fac negot cu tine. TATA, nu ca nu vreau sa ma las de Dumnezeu, DAR NU POT SA MA LAS DE EL! Intr-o seara fiind mai beat ca de obicei am trantit-o jos si am lovit-o cu pumnii (nu stiu cati pumni i-am dat) dupa aceea cu bocancii in gura si in cap. Au scos-o vecinii din mainile mele si au dus-o la urgenta. Cand m-am trezit din betie era la reanimare. Cand am intrat in salon, toti medicii si asistentele sau uitat la mine si mi-au reprosat: ‘Iesi afara bruta. Puscaria sa te manance!’

Nu i-am putut salva nici ochiul nici jumatate din obraz. A ramas paralizata. Cu un ochi nu o sa mai vada niciodata.’ Le-am zis: ‘Va rog frumos sa imi dati voie sa ma duc la ea sa o intreb daca m-a iertat.’ Era toata infasurata in bandaje si i-am spus: ‘Ma poti ierta?’ Ea mi-a raspuns: ‘Tata vorbim mai tarziu ca acum imi e somn.’ M-am dus din nou la ea si am intrebat-o: ‘Ma poti ierta?’ iar raspunsul ei a fost: ‘Tata, Isus Cristos Si-a dat toata viata pentru mine! De luni intregi postesc sa te vad intors la Dumnezeu si am zis ca pot sa imi pierd viata aceasta, sa pierd ce am mai bun, dar tatal meu sa fie cu mine in cer. Am auzit ca n-o sa mai vad cu un ochi, dar nu-i nimic, slava Domnului, am mai ramas cu unul. Nu te ingrijora, o sa vezi ca o sa fie bine.’ M-am prabusit la poala crucii lui Isus Cristos si mi-am intors si eu viata spre Domnul. Dumnezeu mi-a mantuit sufletul, dar rana din inima mea, frate Pustan, nu-i vindecata decat in seara aceasta.

Pentru ca luni de zile m-am gandit la ce aduc eu in fata oamenilor acum, un rebut de fata, care nu mai are obraz. Cine se va casatori cu fata mea? Ce viitor mai are ea?” Dupa ce tatal mi-a povestit toate acestea, atat de mult l-am iubit pe mire, ca m-am dus la el si l-am sarutat. L-am intrebat:” Ce ai vazut in ea?” Mi-a raspuns:” Frate Pustan, tu nu vezi cum straluceste fata ei? Nu imi trebuie pe cineva cu carapace, carapacea vine si pleaca.” …Frumusetea adevarata este frumusetea sufletului, a unui suflet dedicat lui Dumnezeu. Acesta nu ni-l poate fura nimeni niciodata. Daca Dumnezeu a sadit Duh Sfant in voi sunteti cele mai frumoase fiinte de pe pamant!

Photo via http://www.davidsbridal.com

O cununie facuta in cer

Ii multumesc lui Pytt ca a incarcat predica aceasta pe youtube pentru noi.

 

91 comentarii (+add yours?)

  1. Paul
    iun. 11, 2013 @ 12:54:55

    EXCELENT ARTICOL !! Mai rar aşa ceva …

    • rodi
      iun. 11, 2013 @ 14:16:35

      zideste tare. Dumnezeu ne da intotdeauna exemple vii prin care ne invata sa iubim cum a iubit El cand si-a dat Fiul pentru noi, niste oameni plini de pacate si deci urati.

  2. ANDRE4JESUS
    iun. 11, 2013 @ 15:23:26

    cea mai frumoasa poveste care am citito
    fiti binecuvantati

  3. Anna
    iun. 11, 2013 @ 17:12:47

    Foarte frumos articolul. Totusi, daca l-ar citi si fratele Pustan, ce feedback ar avea, in ceea ce priveste gramatica limbii romane utilizate de tine??? „Mia fost” ..”ia tras”.. „Mia lasat”…”ia spus” .Trebuie sa fim mai atenti cand vrem sa transmitem o informatie, sa fie corecta si din punct de vedere gramatical ! 🙂 Sper ca nu am fost prea incisiva 🙂

    • rodi
      iun. 11, 2013 @ 17:17:07

      Ana,
      mi-ai facut o favoare. L-am copiat de la cineva de la pagina lor de Facebook, si apoi mi-a luat ceva timp sa adaug liniute si l-am postat fara sa mai intru sa verific articolul. Se pare ca nu a ‘savuit’ toate corectarile. Multumesc pentru atentionare. God bless you!

      • Anna
        iun. 11, 2013 @ 17:22:57

        Cu drag. Ma bucur ca esti open minded 🙂
        God bless you, too!

        • rodi
          iun. 11, 2013 @ 17:25:22

          Anna,
          e usor cand ti se spune frumos 🙂

        • dina
          iun. 19, 2013 @ 00:21:35

          cred ca toata privirea tia ramas doar pe greselile gramaticale si tia scapat din vedere lucrarea duhului sfint care nu are nevoie de gramatica , doar de oameni prin care sa lucreze

          • George
            feb. 10, 2015 @ 12:09:19

            Cine ti-a zis tie ca Duhul Sfant „nu are nevoie” de gramatica? Daca Biblia pe care o citesti are cuvinte, verbe, subtantive etc, inseamna ca Duhul Sfant „are nevoie” de gramatica sa iti transmita tie Cuvantul lui Dumnezeu. Ca sa poti transmite un mesaj ai nevoie de cuvinte, si cuvintele vin dintr-o limba, care limba are o structura, o gramatica. Duhul Sfant nu e ignorant.

    • alinivasco
      iun. 12, 2013 @ 11:08:43

      As putea spune si eu ca sunt obsedat de gramatica,dar cand un om scrie un astfel de articol sa vi si sa-i spui ca nu a pus cratima unde trebuia sau deloc,m-i se pare…,lipsit de intelepciune.Fiti binecuvantati toti si nu lasati perfectionismul lumesc sa il intreaca pe cel duhovnicesc.Cu stima si dragoste frateasca ALIN IVASCO din Arad.

      • rodi
        iun. 12, 2013 @ 12:14:26

        Alin,
        greselile gramaticale au fost ale mele. Cand am copiat articolul a trebuit sa adaug liniute in multe locuri si greseala mea a fost ca dupa ce am facut corectarile si cand am salvat postarea, wordpress nu le-a salvat pe toate. Am mai patit treaba asta mai demult si era bine daca verificam ca au fost salvate toate inainte de a posta povestirea. Dar, pentru ca lucram la multe transcrieri si traduceri in mod continuu, de obicei odata ce postam ne facem lucrarea mai departe la alte postari. Cam asa am facut si aici. Imi pare bine ca Anna mi-a atras atentia asupra greselilor gramaticale care le credeam rezolvate si am avut posibilitatea de a le corecta.

        Intr-un fel e bine ca cineva sa ne atraga atentia ca am observat ca de multe ori pe wordpress programul ‘spellcheck’ ne schimba cuvintele cand sunt asemanatoare cu alte cuvinte americane (chiar si in titlu). Si cand scrii repede si grabit si nu te uiti la fiecare cuvant pe care il scrii nici nu iti dai seama ca iti schimba cuvintele.

        Asa ca nu e nici o suparare si totul a fost corectat.

      • Anna
        aug. 08, 2013 @ 16:59:43

        aoleu, TU esti ‘obsedat de gramatica’? destept ramaneai daca taceai! tu ai niste greseli oribile si zici ca esti obsedat?! haha.

        • rodi
          aug. 08, 2013 @ 21:08:09

          Draga Anna,
          pe blogul nostru crestin incercam sa ne ingaduim si sa ne corectam cu blandete. 🙂 God bless you!

      • Dan
        feb. 11, 2015 @ 23:52:44

        obsedat de gramatica, „m-i se pare”. :))) ok.

    • anca
      iun. 13, 2013 @ 15:39:15

      Anna draga daca tu numa asta ai inteles din povestea asta cu gramatica, ii bai mare. ok trebuie sa fim si ateniti cum se scrie gramatical, dar trebuie sa lasi Duhul Sfant sa te cerceteze. mie mi-au curs lacrimile, sincer. Domnul sa iti vorbeasca si tie.

  4. Trackback: Ce e NOU la PAGINA – Vladimir Pustan | agnus dei - english + romanian blog
  5. Petru Bogdan
    iun. 12, 2013 @ 02:10:46

    Daca te gandesti bine nu e chiar asa frumoasa povestea. Mie nu mi se pare normal.

    • rodi
      iun. 12, 2013 @ 07:39:13

      Cred ca va inteleg dilema. Dar incerc sa va spun ce gasesc eu frumos in aceasta intamplare:

      E o poveste despre persecutie – a tatalui fata de fica si felul in care fata Il iubeste pe Dumnezeu nu e normal (adica multi cad in privinta asta si se leapada de Hristos, chiar daca temporar si de frica). E o dragoste a celor persecutati care si-au dat chiar viata, dar nu au renuntat la Hristos. Totusi sunt multi din acestia in istoria crestinismului. AICI VAD O MARE FRUMUSETE!!!

      Iar apoi, un mire care nu se uita ca viitoarea lui sotie are un ochi stricat si obrazul mutilat. Nici asta nu e ceva normal Iubeste cu iubirea lui Hristos acest mire.(Aici ma gandesc la persoane ca si sotia lui Nick Vujicic, si la sotia fratelui Sergiu Nichescu (fratele fara maini) SI AICI VAD O MARE FRUMUSETE!!!

      Marea frumusete este ca exista persoane ca acestea si Dumnezeu ni le pune in fata ca oglinda sa ne cecetam: Noi cum iubim? Noi cat induram pentru Hristos daca am fi persecutati? Dumnezeu sa ne ajute sa devenim mai buni si mai fideli Lui in orice circumstanta.

      Dumnezeu sa va binecuvanteze.

    • alinivasco
      iun. 12, 2013 @ 11:13:13

      Povestea in sine nu este frumoasa;dar ceea ce s-a intamplat este splendid.O fata desfigurata si saraca sa fie luata de sotie de un baiat frumos si bogat si mai mult un tata betiv si sadic devenind copilul lui Dumnezeu.
      Ce ar putea fi mai frumos de-atata?

  6. Emi Zarnescu
    iun. 12, 2013 @ 10:51:47

    Reblogged this on Emanuel – un blog creștin.

  7. Stana Ioan
    iun. 13, 2013 @ 10:37:58

    frumoasa intimplare dar DUMNEZEU nu se uita la fata omului ci la inima lui.

  8. ana opa
    iun. 13, 2013 @ 11:06:20

    Foarte faina marturisire.

  9. viorel
    iun. 13, 2013 @ 13:41:01

    CE FRUMOS…, DOMNUL SA VA BINECUVANTEZE

  10. Trackback: O cununie făcută în cer | B a r z i l a i – e n – D a n
  11. chis mircea
    iun. 13, 2013 @ 14:38:16

    cand vom intelege mai..pe deplin..ca..punctele noastre forte..vor deveni..cei mai impatimiti adversari..in timp ce..neajunsurile noastre…cei mai credinciosi servitori..mare realizare a vieti noastre.. va avea loc..ce-i drept..FIREA..are agenda ei…hmmmm…DAR….”Taticu,,are grija de toate..”si cel neprihanit….prin..CREDINTA..va trai…”
    multa binecuvantare…si sanatate..iti doresc frate Pustan..

  12. Trackback: UN TATA CARE A PERSECUTAT O FIICA A CAREI FATA STRALUCESTE LA NUNTA DESII E MUTILATA.VLADIMIR PUSTAN POVESTESTE | Ioan17 - John 17
  13. geta
    iun. 13, 2013 @ 15:57:49

    cand Il iubim cu adevarat pe Dumnezeu si dorim mantuirea celor din jurul nostru cu orice pret, nimic nu ne mai impiedica sa luptam, iar Dumnezeu aduce biruinta in lupta.Ajuta-ne Doamne sa plangem pentru cei din jurul nostru.

  14. crinel
    iun. 13, 2013 @ 16:17:36

    Aveti si despre parinte intors la Dumnezeu si copilul sau copiii NU??
    Este foarte greu.

  15. IuniElle
    iun. 13, 2013 @ 16:18:21

    E adevarata povestirea asta? Sau e doar o poveste cu morala?

    • rodi
      iun. 13, 2013 @ 21:07:06

      Da, a mai fost publicata in mai multe saituri cel putin cu un an in urma.

      • IuniElle
        iul. 25, 2013 @ 08:16:34

        🙂 Mersi, dar tot nu sunt sigura care e raspunsul. 🙂
        Da, e o poveste fictiva sau da, e adevarata?

        • rodi
          iul. 25, 2013 @ 08:22:27

          E o povestire adevarata. Am pus video mai sus, care mi l-a trimis cineva, ca sa poata fii ascultata povestirea Pastorului Pustan. Iar altcineva mi-a zis ca cunoaste cuplul despre care a predicat fratele Pustan.

  16. nicoleta
    iun. 13, 2013 @ 16:46:33

    Intrebarea mea: este adevarata povestea sau e doar o inventie pastoreasca cum mai au de obicei pastorii sa faca? Adica, daca e „poveste”, am citit altele cu adevarat bune, daca e reala, atunci totul se schimba. Mi.ar placea a doua varianta, nu-mi plac siropariile care tot circulape internet doar ca sa stoarca lacrimi.

  17. Flory
    iun. 13, 2013 @ 20:30:45

    Superba istorioara ! Daca e si adevarata, dupa cum pare …e extraordinara !
    Ar fii bine ca tinerii BAIETI sa ia aminte !…Cit despre cei doi tineri casatoriti le dorim Numai Bine …au ridicat standardul ! God bless You all !

  18. Trackback: Vladimir Pustan povesteste: Am fost rugat sa particip la o cununie… | The World I live in
  19. rodi
    iun. 14, 2013 @ 06:27:17

    voi incarca predica pe curand sa o puteti asculta si voi.

  20. Adina
    iun. 14, 2013 @ 16:04:23

    Chiar sper sa fie reala povestea….oare mai sunt baieti de genu asta…..?

  21. pytt72
    iun. 15, 2013 @ 00:37:29

    Vladimir Pustan povesteste (audio)

    • rodi
      iun. 15, 2013 @ 00:42:02

      Multumesc foarte mult. O sa postez sus pe pagina. Aveti cumva intreaga predica? O am si eu in format mp3, dar calatoresc si nu am timp sa o incarc pe video chiar acum.
      God bless you!

  22. pytt72
    iun. 15, 2013 @ 00:49:33

    Am aceasta predica doar in format mp3.

    • rodi
      iun. 15, 2013 @ 01:01:42

      o sa incerc sa lucrez eu la ea si sa o incarc pe youtube. Oricum va multumesc foarte mult pentru clipul acesta. E si mai emotionant decat mesajul scris. God bless you!

  23. Trackback: Vladimir Pustan – Cand este varsta optima pentru a te casatori? Cand ai minte… | agnus dei - english + romanian blog
  24. Perla Suferintei
    iun. 24, 2013 @ 15:42:42

    ” Povestea” este reală… Am un prieten care îi cunoaşte pe ” protagonişti”.. Nu este nimic fictiv 🙂
    Domnul să te binecuvânteze, Rodi!

    • rodi
      iun. 24, 2013 @ 20:10:03

      Elly, multumesc frumos pentru aceasta informatie. E interesant cat de suspiciosi suntem cand e vorba de fapte atat de minunate ca ale acestui mire, care merita tot respectul nostru.

  25. Trackback: Vladimir Pustan – Ce a vazut diavolul de Rusalii? | agnus dei - english + romanian blog
  26. E vremea ta !
    iun. 25, 2013 @ 02:03:05

    Daca Dumnezeu ne-ar face noua ,dupa cum ne-am face noi unii,altora!
    Daca Dumnezeu ne-ar iubi dupa greselile ce le facem zilnic!
    Daca ar privi Dumnezeu la incorectitudinile noastre ,la nevrednicia noastra ,fara sa priveasca prin mila si indurarea Lui,prin jertfa Domnului Isus!
    Daca ai fi sa fii tu lumina cea mai puternica …cum ar fii lumina ta?…cat ai reusii sa luminezi?
    Ce frumos face Dumnezeu toate lucrurile si le face perfect…chiar si atunci cand uneste un barbat si o femeie in casatorie! Dumenzeu doreste sa privim la El ,la frumusetea Lui ,nu la greselile oamenilor. De fapt cine nu greseste!!! Sunt multi plecati de multi ani si le este mai greu cu gramatica romaneasca,dar au in ei dorul dupa Isus si dragoste pentru semeni !
    Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si sa ne uneasca in dragostea Lui !

    • rodi
      iun. 25, 2013 @ 11:44:12

      Cred ca pentru cei care nu au locuit niciodata in strainatate este foarte greu sa ne inteleaga. Ca sa ma dau pe mine ca exemplu- am emigrat in SUA la 9 ani, tocmai terminasem clasa a III-a. Multumesc lui Dumnezeu ca am avut oportunitatea de a termina acele 3 clase pentru ca cel putin am stiut sa citesc si sa scriu in Limba Romana. Multi au venit de copii si mai mici sau s-au nascut aici. Toti ne-am invatat copiii Limba Romana, dar cand au inceput scoala si au studiat si au conversat in Limba Engleza majoritatea au uitat Limba Romana. Poate zice oricine ce vrea, dar asta a fost realitatea. Emigrantii au fost nevoiti sa lucreze, de multe ori ambii parinti lucrau (stiu ca tatal meu a sponsorat aproape 5,000 de persoane care au emigrat in SUA). Pe deasupra, am citit mai multe studii care dovedeau ca daca un copil invata o limba noua, limba folosita de zi cu zi va deveni limba dominanta. Desi conversezi cu copiii in L. Romana, limba dominanta este cea cu care ei gandesc si cu timpul uita L. Romana. De aceea este trist uneori sa vedem critici dure (spun sincer ca eu nu socotesc ca critica adusa la postarea asta a fost dura si nici nu a deranjat). Dar, pe cei ce se straduiesc prin interactiune sa isi spuna si ei punctul de vedere ar trebui incurajati, chiar daca gramatica lor nu este corecta sau nu se exprima bine. Mai ales in discutii printre crestini.

      Cred ca Dumnezeu ne invata prin toate experientele acestea si trebuie sa ne iubim unii pe altii asa cum suntem, sa ne ajutam unii pe altii (chiar si cu gramatica 🙂 – astfel implinim voia lui Dumnezeu aici pe pamant, iar vine vremea cand vom fi cu totii desavarsiti si nu vom mai face greseli- dupa vremea aceea tanjim si pentru tinta aceea lucram.

      Multumesc pentru comentariu si pentru lucrarea pe care o faceti. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  27. Ana Camelia Verde
    iun. 30, 2013 @ 08:27:31

    pe cine ajuta cu adevarat atatea animozitati,chiar si aici ne permitem critici rautacioase sau chiar indoieli de veridicitatea unor marturii,eu sunt din lume dar il ascult pe fratele Pustan de aproape doi ani la rve,la fel pe fratele Beni Faragau si mi-e drag de toti oamenii care au puterea dea marturisii cu gura Cuvantul Lui Dumnezeu acestia oamenii precum cei doi frati mentionati au trecut prin multe si cu siguranta nu doar ei,habar nu avem ce-a insemnat inainte de revolutie,sa aduni doi trei oameni sa pleci genunchii cu ei pentru o rugaciune,dar o biserica…,sa fii persecutat in forme inimaginabile pt crezul tau,crezul in Bunul Dumnezeu indiferent de forma religiei,tot ce conteaza cu adevarat e credinta pura,sa nu uitam credinta uneste,religia dezbina,lectia acestui articol e fantastica,din doua unghiuri,va rog sa priviti relatia frumoasa a celor doi tineri si faptul ca un om al lui Dumnezeu a primit o lectie de credinta, el insusi,firea pamanteasca s-a indoit de unirea celor doi tineri,de motivul lor,e o lectie a smereniei si a umilintei,sigur fiecare o aveam de aici si cutezanta de a critica chiar si un biet articol,ispita asta e…..fiti binecuvantati!

    • rodi
      iun. 30, 2013 @ 08:30:09

      Draga Ana,
      iti multumim pentru cuvintele tale. Sunt bine venite si Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa luam seama la ele. Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    • alinivasco
      iun. 30, 2013 @ 15:58:14

      Ana Camelia,frumoase cuvinte si pline de incurajare.Am inteles ce ai vrut sa zici prin „eu sunt din lume” dar sa sti ca nu se vede 🙂 Spunea Isus intr-o imprejurare „voi sunteti din lume dar nu sunteti ai lumii;nu sunteti ca lumea” asa te vad si pe tine poate ca esti din lume dar nu esti ca lumea;nu esti a lumii si ma rog Domnului sa te cerceteze prin Duhul sau cel Sfant sa realizezi ca Dumnezeu te vrea cu gelozie pentru El,iar tu trebuie sa fi copilul Lui.Trebuie doar sa iti doresti si sa ii ceri Domnului sa intre in viata ta.Daca ai nevoie de ajutor iti stau la dispozitie. alinivasco@gmail.com

  28. Trackback: Vladimir Pustan – Cum ar trebui sa fie un sot / o sotie crestin(a) Conferinta Casa Mea, Loc al Slujirii la Biserica Elim Bruxelles din 2006 | agnus dei - english + romanian blog
  29. Trackback: Vladimir Pustan – Provocarile Toamnei si Scrisoarea de la Simona 4 August 2013 | agnus dei - english + romanian blog
  30. Trackback: Nelu Brie povesteste: Nici nu s-a uscat cerneala dupa actul de botez si au venit indoielile existentei lui Dumnezeu | agnus dei - english + romanian blog
  31. Trackback: O fata povesteste: L-am intalnit in liceu…. Altfel decât majoritatea relaţiilor de dragoste… | agnus dei - english + romanian blog
  32. Trackback: Beniamin Fărăgău povestește – Era un sat in care atunci când pețeai mireasa… The Tale of the Eight-Cow Wife | agnus dei - english + romanian blog
  33. ivanovicisorin
    oct. 14, 2013 @ 15:32:38

    „”Cred ca Dumnezeu ne invata prin toate experientele acestea si trebuie sa ne iubim unii pe altii asa cum suntem, sa ne ajutam unii pe altii (chiar si cu gramatica 🙂 – astfel implinim voia lui Dumnezeu aici pe pamant, iar vine vremea cand vom fi cu totii desavarsiti si nu vom mai face greseli- dupa vremea aceea tanjim si pentru tinta aceea lucram””…….. Sora Rodi,va urmaresc postarile si va multumesc inca odata pt cea ce faceti.Nu cred ca banuiti cit de puternic lucreaza DOMNUL prin cea ce dumneata adaugi aici.Desi sunteti cu 5 ani mai tinara decit mine,am luat multe lectii de la dvs.Ultima este din fraza mai sus citata. Modalitatea gingasa, politicoasa si dragostea din DUMNEZEU, cu care raspundeti chiar si unora care in loc sa aprecieze cea ce faceti,se impiedica in gramatica romana,ma convinge inca odata ca toti copii fr George sint pocaiti.In romana se spune; aschia nu sare departe de trunchi…..STAPANUL si CREATORUL sa va poarte in continuare si sa va insoteasca,iar bunatatea si credinciosia SA sa fie cu fam Galis.Shalom !

    • rodi
      oct. 14, 2013 @ 19:31:33

      Sorin,
      pot sa spun si eu, odata in viata mea, cuiva, adica dvs. 🙂 ce scrie in Proverbe 16:24 „Cuvintele prietenoase sînt ca un fagur de miere, dulci pentru suflet, şi sănătoase pentru oase”

      Mai mare compliment nu mi-ati fi putut face, decat sa ma asemanati cu tatal meu. De la el am invatat finetea, blandetea, iertarea, si dragostea, inca din copilarie. Dumnezeu sa ma ajute ca sa le urmez credinta pana la capat. Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru fapta asta minunata, care a fost atat de bine primita astazi si care mi-a provocat printre lacrimi strecurate, o gramada de amintiri frumoase. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  34. ano.f.
    nov. 18, 2013 @ 14:29:22

    Superb! Dragoste de Dumnezeu pusă în om! Vă iubesc, sora Rodi, deşi nu vă cunosc decât de pe Agnus Dei. Vă urmăresc permanent.Fiţi binecuvântată pt. fiecare postare şi răsplata să vă fie mare din partea Tatălui ceresc!
    De abia aştept să aud predica de miercuri, de la Oradea a fratelui Pustan. La Arad l-am urmărit anul trecut. Mă gândesc la bucuria mamei lui, care s-a rugat atât de fierbinte pt. reîntoarcerea lui la Domnul pe care-L iubeşte atât de mult.
    Din păcate, am auzit că e bolnav, la spital.Să ne rugăm pt. el., pentru cireşari, pt. ca lucrarea să meargă înainte, spre slava Domnului.
    Harul şi pacea Domnului să fie revărsate din plin peste voi, toţi, de acolo, din State, dar şi peste noi, în România!

    • rodi
      nov. 18, 2013 @ 15:00:14

      Ano,
      iti multumesc frumos pentru cuvintele tale atat de frumoase! Multumim Domnului pentru astfel de cititori, dornici dupa Cuvantul Sau si iubitori de fratii si surorile lor.

      Ne-am bucurat sa-l vedem (prin internet) pe Fratele Pustan la biserica (Beius), Duminica trecuta si multumim Domnului pentru asta. Dumnezeu sa-i dea sanatate si o viata lunga, ca sa ne bucuram impreuna cu dansul in studierea Cuvantului mai multi (multi 🙂 ) ani.
      Domnul sa va binecuvanteze!

  35. ano.f.
    nov. 18, 2013 @ 14:35:06

    Pace! După ce am scris replica, am citit articolul de mai sus al fr. Sorin şi răspunsul dv. Am remarcat şi eu cele scrise de el, deci mai primiţi mii de complimente. N-am avut îndrăzneala să vă scriu, nu v-am cunoscut personal,dar vă apreciez şi vă iubesc.

    • rodi
      nov. 18, 2013 @ 15:07:22

      Va multumim din toata inima ca va impartasiti dragostea cu noi. Nu cred ca va dati seama cat de mult bine faceti dumneavoastra (si altii), prin ceea ce faceti! 🙂 Multumim Domnului pentru felul in care ne leaga unii de altii, din diferite continente, dar in slujba aceluiasi Mare Imparat si Domn al Domnilor! Si noi va apreciem si va iubim si ne rugam pentru voi, desi nu va cunoastem, dar intr-o zi, ne vom cunaoste cu toti!

  36. da
    apr. 16, 2014 @ 11:49:10

    Intr-o predica ascultata de fr Florin Ianovici in urma cu ceva ani , amintea de aceeasi poveste unde este si aici amintita dr fr Pustan.

  37. dumitru daniiel
    aug. 27, 2014 @ 12:07:23

    fr Pustan as dori daca puteti sa ma lamuriti in privinta confesiuni a celor care fac botezul in numele lui ISUS va rog daca puteti.

  38. Ionut
    feb. 10, 2015 @ 15:19:03

    Imi poate da cineva un link cu toata predica? am ascultato o data si as dori sa o reascult.Va multumesc

  39. Nica Ionel
    feb. 13, 2015 @ 15:55:30

    Reblogged this on tineridelanganoi.

  40. rodi
    apr. 30, 2015 @ 15:38:01

    Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:

    Circula acest articol din nou pe internet si m-am gandit sa-l repostez din nou si aici pe blog…
    O cununie facuta in cer…. asculta sau citeste-o aici

  41. Dorian C
    feb. 06, 2016 @ 15:01:05

    Reblogged this on Trezire si Restaurare.

  42. Marcus
    feb. 11, 2016 @ 19:24:41

    Pe mine mă interesa bruta de animal bețiv a fost pedepsit de cineva dintre autorități, dacă a fost procesat, amendat, încarcerat, etc. Hai că s-a pocăit omul, bine de el. Dar asta nu îi dă scutire de consecințele legale. A mutilat un om! Pe FATA LUI! Locul lui e după gratii câțiva ani buni. De acolo să-și plângă faptele.

  43. Veronica Elisa
    mart. 20, 2016 @ 10:44:39

    Sub ce nume gasesc intreaga predica pe Youtube ?

  44. douavieti2015
    aug. 07, 2016 @ 14:54:30

    Cu drag!

  45. douavieti2015
    aug. 07, 2016 @ 14:55:45

    Inainte se numea pe Youtube „Nunta fetei desfigurate”.

  46. douavieti2015
    aug. 07, 2016 @ 16:21:22

    Imi amintesc ca spunea tatal fetei in continuare ca dupa pocainta lui profunda, s-a rugat cu disperare Domnului sa-i dea fiicei lui cel mai bun sot posibil. Si Domnul i-a dat un sot care a vazut-o pe ea, nu vasul! Aici e slava Domnului in aceasta casatorie!
    Acum am observat ca la raspunsul catre Veronica, in loc de macar, am scris macat… Scuze, nu am vazut inainte sa trimit comentariul, desi verific.

    • rodi
      aug. 08, 2016 @ 09:55:18

      am corectat. De cate ori ma gandesc sla aceasta mireasa, nu pot sa nu ma mir de credinta ei si dragostea ei… Dumnezeu sa o binecuvanteze!

  47. douavieti2015
    aug. 09, 2016 @ 14:19:50

    Multumesc de corectura!
    Da. Asa este. Nici un pic de suparare sau rautate la adresa tatalui care o mutilase, practic… Si eu am remarcat credinta ei profunda si dragostea pentru Domnul ei, dar si pentru tatal ei.
    Prin aceasta credinta si dragoste, tatal a fost salvat. Apoi la pocainta si credinta profunda a tatalui in rugaciunile lui repetate pentru fata, Dumnezeu a onorat tot ce a venit din partea lui, fiindca a fost autentic. De atunci el s-a rugat incontinuu ca Dumnezeu sa-i dea fetei un sot care nu l-ar fi avut oricat de frumoasa ar fi fost… Iar Dumnezeu a ascultat o astfel de rugaciune si a implinit-o!
    Asa e Dumnezeul nostru. Numai noi sa ne facem partea cu credinta si dragoste!
    Spunea maica Tereza ca Dumnezeu nu ne cere sa facem lucruri mari, ci lucruri mici cu credinta mare.
    O, daca am lua seama…
    Doamne, mareste-ne credinta, adanceste-o in Tine, inradacineaza-ne picioarele in Stanca veacurilor, intareste-ne credinta, mareste-ne increderea in Tine pentru ORICE circumstanta! Amin!
    Dumnezeu sa va binecuvinteze deplin sora Rodica pe dvs. si toata casa dvs. Amin!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari