Stiri Crestine – Centrul de Reeducare #15 din Nord Koreea – Persecutia crestinilor din Iraq si Egipt – Avortul si nevoia pentru miresele sclave in China – Biserica Filadelfia Chisinau in actiune

~~min 00:00 Lagarul secret din Nord Koreea- Kwanliso / Yodok – Centrul de Reeducare #15 unde se estimeaza ca sunt detinuti 50,000 de cetateni Nord Koreeni. Amnesty International sesiseaza ca lagarul este in crestere, cu mai multi prizonieri ca si acum 10 ani dupa ce au studiat imagini luate prin satelit in comparatie cu cele luate acum 10 ani. In interior are loc un masacru cumplit. Amnesty International spune ca ce se intapla acolo este ceva infernal. Doi din cinci detinuti mor din cauza malnutritii. Altii mor de la tortura si executii. Acesta este doar unul dintre 6 lagare in Nordul Koreei unde se estimeaza ca sunt detinuti aproximativ 200,000 de oameni. VEZI MAI MULTE articole despre acest lagar, inclusiv poze facute prin satelit aici – Global Persecution Watch – in English and Romanian

~~min 6:00 Marturia lui Kim Eun Jin– nascuta in Pyongyang, Koreea de Nord, populatie- 24 milioane. Doar 2% sau 480,000 sunt crestini. In 1945 13% din tara era crestina si Pyongyang era centrul crestinismului in peninsula Koreeana. CIncizeci de ani mai tarziu, credinta lui Kim a transformata in victima. Se intalneau ca sa se roage impreuna pe ascuns. Bunica ei avea o Biblie de pe timpul cand Koreea era sub Japonezi. Bunica ei avea o Biblie in Limba Chineza si a tradus-o intr-un caiet in limba Koreeana. Asa citeau singura Biblie in posesia lor si gaseau tarie in Cuvantul lui Dumnezeu. Nu dupa mult timp, autoritatile au aflat ca tatal ei se inchina pe ascuns. In 1994 autoritatile au descoperit ca parintii lui Kim conducea o biserica subterana si l-a arestat pe tatal ei impreuna cu fratele lui. Asa au ajuns amandoi in unul dintre cele 6 lagare din Koreea de Nord.

Kim isi aminteste cum tatal ei le spunea zilnic la micul dejun, ca intr-o zi va veni dupa ei sa ii aresteze pentru ca sunt crestini. Le-a spus de pretul care il vor plati pentru credinta lor. Le spunea, „Il voi urma pe Isus chiar daca voi fi amenintat cu moartea.”   In aceiasi zi cand tatal ei a fost arestat, mama ei si bunica au reusit sa fuga in munti. In 2005, cu ajutorul unui pastor chinez, ea a traversat raul Tumen si a emigrat in China. Familia ei a urmat-o in cateva luni.

~~min 11:40 Crestinii ajuta si evanghelizeaza dupa cutremur si tsunami in Japonia.

~~min 15:20 IRAQ – Din 2003 si pana in prezent atacatorii au aruncat in aer 70 de biserici. In jur de 2/3 din crestinii din Iraq au fugit din tara. Iar in EGIPT, cei care au viza incep sa plece. Foarte multi ani, crestinii din Egipt au fost protejati de regimul dictatorial. Primavara Araba a pus capat protectiei. Vechea conducere seculara, chiar daca era dictatoriala si tiranica, le permitea sa aiba biserici si sa se roage liberi. Acum sunt preocupati de posibilitatea interzicerii acestor practici. In ARABIA SAUDITA, majoritatea crestinilor sunt muncitori straini. Bisericile sunt interzise. Se spune ca guvernul vaneaza oamenii cae se roaga in casele lor. Aceasta nu se intampla doar in orientul mijlociu.

Are loc o radicalizare a Islamului in intreaga lume, care impacta toleranta de non musulmani. Aceste tari sunt Nigeria, Nord Koreea, China, Vietnam si Pakistan. Totusi persecutia este ignorata de mass media. Crestinii sunt ucisi in lumea islamica din cauza religiei lor.Acest genocid ar trebui sa declanseze o alarma globala.

~~min 18:00 Granita intre Nord si Sud Koreea. Statisticile arata ca majoritatea Nord Koreenilor care deserteaza sunt femei. Apoi, majoritatea femeilor sunt vandute in China. Ele incearca sa fuga, dar sunt prinse. Femeile sunt batute din nou si din nou. Adeseori sunt inchise intr-o camera zile in sir. Cele care reusesc sa ajunga in China dau peste traficanti care pun mana pe ele. Femeile Nord Koreene au devenit o marfa pentru China.

Preferinta de secole a Chinei pentru baieti, combinata cu avortul a milioane de fete a dat nastere unui dezechilibru al sexelor. De exemplu, intr-o zona din nordvestul Chinei raportul dintre barbati si femei este de 14 la 1. In alte parti ale Chinei sunt sate in care nu exista femei. Asa, ca este o cerere mare pentru asa numitele ‘mirese sclave’ din Koreea de Nord.

Natiunile Unite spun ca aproape 2/3 din miile de refugiati Nord Koreeni sunt femei; 80% dintre ele sunt traficate pentru casatorie. Legea internationala spune ca femeile care fug din Nord Koreea sunt considerate refugiate. Dar China le deporteaza. Asa ca traficantii le ameninta cu arestul sau deportare.

~~min 23:00 Father of the sword-Tatal Sabiei in sudul insulelor Filipine, Barsilan– sunt foarte furiosi pe crestini si mai ales pe turistii crestini. Doresc sa Islamizeze intreaga insula Barsilan. Dar, e imposibil pentru ca aici crestinii si musulmanii locuiesc impreuna. Bruparea terorista a ucis mii de oameni, inclusiv 23 de soldati Filipinezi in 2009. Au decapitat 15 soldati in 2007 si 2011. Doar anul acesta, 2012 au ucis 6 muncitori de la planta de cauciuc si au ranit inca 20 atunci cand compania nu a platit taxa de protectie.

~~min 28:00 Biserica Filadelfia Chisinau ajuta o vaduva cu 4 copii.

Published on Nov 23, 2012 by  mai multe stiri si resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv/stiri

Related posts

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari