LASĂ-MI, TE ROG, PAIUL ÎN OCHI… – Samy Tuțac

LASĂ-MI, TE ROG, PAIUL ÎN OCHI…

Samy Tutac Photo credit http://www.baptist-tm.ro

Samy Tutac Photo credit http://www.baptist-tm.ro

Suntem experți în observarea paiului din ochiul aproapelui nostru. Am devenit atât de abili în asta. Nu ne scapă nimic, nici paiul cel mai mic.

Mai mult, ne-am specializat în scoaterea paielor din ochii altora. Ne facem un țel din asta. Umblăm după alții și dorim cu orice preț să le facem un mare bine.

Nu degeaba spune o vorbă din bătrâni:”Toți îți vor binele, nu-i lăsa să ți-l ia.” Problema este că, cei după care alergăm să le scoatem paiele din ochi, sunt mai răniți după ce ne întâlnesc decât înainte. Nu doar că nu am reușit să le scoatem paiul din ochi, dar i-am umplut și de cucuie. De ce?

Pentru că în dorința noastră nebună, după scoaterea paielor din ochii altora, am uitat un lucru esențial, să privim în oglindă.

Dacă am privi în oglindă, noi cei specializați în scoaterea paielor din ochii altora, ne-am trezi la realitate. Am vedea de ce îi tot umplem de cucuie pe cei care cad pradă dorinței noastre de a-i vindeca. Am observa bârna din ochiul nostru care ne împiedică să scoatem paiul din ochiul altuia și-i mai provoacă și răni.

Cristos sugerează, ca înainte de a încerca scoaterea paiului din ochiul altuia, să scoatem mai întâi bârna din ochiul nostru. „De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu observi bârna din ochiul tău?! Sau cum poți să-i spui fratelui tău: «Lasă-mă să-ți scot paiul din ochi!», când iată că tu ai o bârnă în ochiul tău?! Ipocritule! Scoate mai întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea clar să scoți paiul din ochiul fratelui tău!”(Matei 7:3-5 NTR).

Câtă vreme nu asculți sfatul lui Cristos și încerci să scoți paiul din ochiul altuia, rănindu-l cu bârna din ochiul tău, nu fi surprins când iți va spune:”Lasă-mi, te rog, paiul în ochi!”

Articole de Samy Tutac

4 comentarii (+add yours?)

 1. Radu Oprea
  feb. 26, 2015 @ 12:29:44

  Este foarte adevarat. Oamenii in general refuza sa acceada la nivelul de constiinta
  prin care sa se vada pe ei insisi in ceilalti si in tot ce li se intampla. Tocmai de aceea
  asa cum se aminteste in articol, Domnul Isus avertizeaza asupra acestui aspect,in
  Matei cap.7
  Din acest scurt articol se desprinde o invatatura care trebuie (neaparat) pusa in
  practica: ai grija ce spui, ce gandesti,ce parere ai despre altul,cum te exprimi in public, fiinca toate acestea sunt in realitate mai mult despre tine decat despre el…
  parerile,etichetele sau judecatile despre alti oameni nu ajuta neaparat la evolutia
  personala,spre un mod de gandire si traire la nivelul cerut de standardele crestine.

  • rodi
   feb. 26, 2015 @ 12:52:44

   e nevoie sa fim avertizati de cuvintele Domnului Isus din Matei 7, din cand in cand… Avertismentul Pastorului Tutac este bine venit!

 2. Radu Oprea
  feb. 26, 2015 @ 13:34:07

  …sigur ca este binevenit. De fapt aceste scurte mesaje ale fratelui pastor Samy ne reamintesc de „invatatura” care,ca si crestini o cunoastem, dar nu prea o aplicam intodeauna. Asteptam si altele…

 3. Trackback: ÎN TIMP CE NOI DORMEAM… si alte EDITORIALE de Samy Tuțac | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: