Florin Ianovici – ,,O Zi De Veste Buna” la Biserica Penticostala Speranta Oradea

2 Imparati 6:24 – Împresurarea Samariei

24 După aceea, Ben-Haded, împăratul Siriei, strângându-şi toată oştirea, s-a suit şi a împresurat Samaria.
25 În Samaria a fost o mare foamete şi atât de mult au strâmtorat-o încât un cap de măgar preţuia optzeci de sicli de argint şi un sfert de cab de găinaţ de porumbel, cinci sicli de argint.
26 Şi, pe când trecea împăratul pe zid, o femeie i-a strigat: „Scapă-mă, împărate, domnul meu!”
27 El a răspuns: „Dacă nu te scapă Domnul, cu ce să te scap eu? Cu venitul ariei sau al teascului?”
28 Şi împăratul i-a zis: „Ce ai?” Ea a răspuns: „Femeia aceea mi-a zis: ‘Dă-mi pe fiul tău să-l mâncăm astăzi, şi mâine vom mânca pe fiul meu.’
29 Noi am* fiert pe fiul meu şi l-am mâncat. Şi în ziua următoare i-am zis: ‘Dă pe fiul tău să-l mâncăm.’ Dar ea a ascuns pe fiul ei.”
30 Cum a auzit împăratul cuvintele acestei femei, şi-a rupt* hainele, când stătea pe zid. Şi poporul a văzut că, pe dinăuntru, avea un sac de păr pe trup.
31 Împăratul a zis: „Să mă* pedepsească Dumnezeu cu toată asprimea dacă va rămâne astăzi capul lui Elisei, fiul lui Şafat, pe trupul lui!”
32 Elisei şedea în casă şi bătrânii* şedeau lângă el. Împăratul a trimis pe cineva înainte. Dar, înainte ca să ajungă solul, Elisei a zis bătrânilor: „Vedeţi** că acest fiu de ucigaş† trimite pe cineva să-mi ia capul? Ascultaţi! Când va veni solul, închideţi uşa şi opriţi-l la uşă. Nu se aude oare sunetul paşilor stăpânului său în urma lui?”
33 Pe când le vorbea el încă, solul se şi coborâse la el, şi împăratul a zis: „Iată, răul acesta vine de la Domnul. Ce mai am* de nădăjduit de la Domnul?”

Capitolul 7 – Vestirea lui Elisei

1 Elisei a zis: „Ascultaţi cuvântul Domnului! Aşa vorbeşte Domnul: ‘Mâine*, la ceasul acesta, se va vinde la poarta Samariei o măsură de floare de făină cu un siclu şi două măsuri de orz cu un siclu.’”
2 Călăreţul pe braţul căruia se rezema împăratul a răspuns* omului lui Dumnezeu: „Chiar** dacă ar face Domnul ferestre în cer, cum s-ar putea întâmpla un asemenea lucru?” Şi Elisei a zis: „Vei vedea cu ochii tăi, dar tu nu vei mânca din ele.”
3 La intrarea* porţii erau patru leproşi, care au zis unul către altul: „La ce să şedem aici până vom muri?
4 Dacă ne vom gândi să intrăm în cetate, în cetate este foamete şi vom muri şi, dacă vom sta aici, de asemenea vom muri. Haidem dar să ne aruncăm în tabăra sirienilor: dacă ne vor lăsa cu viaţă, vom trăi, iar, dacă ne vor omorî, vom muri.”
5 Au plecat dar în amurg să se ducă în tabăra sirienilor. Şi, când au ajuns la intrarea taberei sirienilor, iată că nu era nimeni.
6 Domnul făcuse să se audă* în tabăra sirienilor un vuiet de care şi un vuiet de cai, vuietul unei mari oştiri, şi îşi ziseseră unul către altul: „Împăratul lui Israel a tocmit împotriva noastră pe împăraţii hitiţilor** şi pe împăraţii egiptenilor ca să vină să lupte împotriva noastră.
7 Şi s-au sculat* şi au luat-o la fugă în amurg. Şi-au lăsat corturile, caii şi măgarii, tabăra aşa cum era şi au fugit ca să-şi scape viaţa.
8 Leproşii, ajungând la intrarea taberei, au pătruns într-un cort, au mâncat şi au băut, au luat din el argint, aur şi haine şi s-au dus şi le-au ascuns. S-au întors iarăşi, au pătruns într-un alt cort şi au luat şi de acolo lucruri pe care s-au dus şi le-au ascuns.
9 Apoi, şi-au zis unul altuia: „Nu facem bine! Ziua aceasta este o zi de veste bună. Dacă vom tăcea şi dacă vom aştepta până la lumina zilei de mâine, vom fi pedepsiţi. Veniţi acum şi haidem să dăm de ştire casei împăratului!”
10 Au plecat şi au chemat pe străjerii de la poarta cetăţii şi le-au spus aşa: „Am intrat în tabăra sirienilor şi iată că nu este nimeni, nu se aude niciun glas de om; n-am găsit decât cai legaţi şi măgari legaţi şi corturile aşa cum erau.”
11 Străjerii de la poartă au strigat şi au trimis vestea aceasta înăuntrul casei împăratului.
12 Împăratul s-a sculat noaptea şi a zis slujitorilor săi: „Vreau să vă spun ce ne fac sirienii. Fiindcă ştiu că suntem flămânzi, au părăsit tabăra ca să se ascundă în ogoare şi şi-au zis: ‘Când vor ieşi din cetate, îi vom prinde vii şi vom intra în cetate.’”
13 Unul din slujitorii împăratului a răspuns: „Să se ia cinci din caii care au mai rămas în cetate – li se va întâmpla doar cum s-a întâmplat la toată mulţimea lui Israel care a mai rămas, toată mulţimea lui Israel care se istoveşte – şi să trimitem să vedem ce se petrece.”
14 Au luat două care cu caii lor şi împăratul a trimis nişte soli pe urmele oştirii sirienilor, zicând: „Duceţi-vă şi vedeţi!”
15 S-au dus după ei până la Iordan şi iată că tot drumul era plin cu haine şi lucruri pe care le aruncaseră sirienii în goana lor. Solii s-au întors şi au spus împăratului.
16 Poporul a ieşit şi a jefuit tabăra sirienilor. Şi s-a vândut o măsură de floare de făină cu un siclu şi două măsuri de orz cu un siclu, după* cuvântul Domnului
17 Împăratul încredinţase paza porţii în mâna călăreţului pe braţul căruia se rezemase atunci. Dar călăreţul acesta a fost călcat în picioare de popor la poartă şi a murit, după cuvântul* pe care-l rostise omul lui Dumnezeu când se coborâse împăratul la el.
18 Omul lui Dumnezeu spusese atunci împăratului: „Mâine, la ceasul acesta, se vor vinde la poarta Samariei două* măsuri de orz cu un siclu şi o măsură de floare de făină cu un siclu.”
19 Iar călăreţul răspunsese omului lui Dumnezeu: „Chiar dacă ar face Domnul ferestre în cer, cum s-ar putea întâmpla un asemenea lucru?” Şi Elisei zisese: „Vei vedea cu ochii tăi, dar tu nu vei mânca din ele.”
20 În adevăr, aşa i s-a şi întâmplat: a fost călcat în picioare, la poartă, de popor şi a murit.

Florin Ianovici: Nu stiu daca dvs. ato observat, dar, vestile rele se inmultesc si vestile bune sunt din ce in ce mai rar. Sunt foarte multi oameni obositi. Sunt foarte multi oameni care trec prin incercari. In dimineata aceasta a ajuns la mine un bilet a unei femei, care printre lacrimi scria: Rugati-va si pentru mine si casa mea, pentru  familia mea. Sunt in pragul divortului. Sotul si-a pus in minte sa ma paraseasca. Ma intalnesc cu prieteni aici in Oradea. Am foarte multi prieteni aici, pe care-i pretuiesc. Si aproape saptamanal primesc vest ide genul: Rugati-va pentru fiica mea, e in problema de sanatate. Rugati-ca pentru mine, am necazuri, am greutati.

Si acum, am stat si m-am intrebat acest lucru: acest pasaj biblic vorbeste despre o zi de veste buna. Vreau sa va intreb cu sinceritate: cati dintre dvs. ati vrea ca astazi sa fie o zi de veste buna? Dar intrebarea mai buna ar fi: Ce sa facem ca fiecare zi sa fie o veste buna? Intrebarea care ma framanta este: Oare, trebuie neaparat sa dea peste mine belsugul de fericire pamanteasca, pentru ca sa am o zi de veste buna? Oare o zi de veste buna este sa doboare Dumnezeu pe dusmanul tau? Sa poti sa intri in tabara si sa te intorci incarcat? Oare, o zi de veste buna este ziua in care te intorci acasa plin de bucuria unei afaceri reusite? Oare ziua de veste buna este ziua in care scapi de ascutisul sabiei? Oare, viata noastra ar trebui sa depinda de aceste lucruri pentru ca sa avem o zi de veste buna? Framantati-va impreuna cu mine.

Pentru ca, iubitii Domnului, eu cred ca Dumnezeu din cer, ne binecuvanteaza in fiecare zi cu o zi de veste buna. Numai ca noi va trebui sa avem atitudinea si intelepciunea de a intelege ce trebuie sa privim. Va trebui sa avem intelepciunea de a stii incotro trebuie sa ne indreptam pasii si care sa fie atitudinea sufletului nostru, pentru ca fiecare zi sa fie o zi de veste buna.

VIDEO by Credo TV

3 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 2. Vasile
  iun. 27, 2015 @ 01:24:51

  Pionerii credintei au suferit pentru ca au refuzat sa-si faca cruce, au suferit prin inchisori au fost torturati si voi acum va instati crucile in bisericile penticostale. ! Daca urmati credinta Apostolica asa cum au primit-o inaintasii nostrii, astazi era Porumbelul in biserici… Sa va fie rusine celor care a-ti stricat Cuvantul Evangheliei…!

  • Avram
   iun. 28, 2015 @ 21:32:08

   Vasile,
   Am auzit pe mai multi frati batrani ca au refuzat sa-si faca cruce si au fot persecutati. Si ne pare rau pentru tot prin ce au trecut datorita persecutiilor Bisericii Ortodoxe. Totusi, crucea este simbolul crestinismului, asa cum semiluna este simbolul musulman, etc.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: