=Invelitoarea Capului Femeii, „…care se roaga sau prooroceste…”=

UN UPDATE – va multumim tutror celor care ne-ati anuntat ca comentariile afisate nu se mai vad. In ciorna (partea noastra in care prelucram articolele), toate comentariile se vad si nu vedem care este problema. Incercam sa rectificam situatia cu ajutor de la wordpress ca sa le restauram. Multumim!

Un update cu rezolvare (speram!) – acum credem ca am descifrat problema. Nu stiu daca si voua vi se apare cuvantul ‘OLDER’ chiar sub articol, ‘OLDER’ adica comentarii mai vechi, sa faci click ca sa se afiseze… Cred ca deja pagina a devenit asa de lunga, cu 60+ comentarii ca acum in mod automat le ascunde, ca sa fie afisate doar cand este dat click pe ‘OLDER’. Dupa ce dai click pe ‘OLDER’ si apar comentariile, cuvantul se schimba si acum trebuie sa dai click pe NEWER – adica comentariile mai noi, ca sa le vezi pe alea. Am mai avut articole cu peste 100 de comentarii dar a scris explicit sa dai click pentru comentarii ca sa se afiseze. Sper ca le puteti vedea acum. Multumim tuturor care ne-au adus la cunostinta problema asta!

CITITI mai multe pareri asupra TEXTULUI:


TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
 Toata Gloria in Veci !!!
 
              Invelitoarea Capului Femeii, „…care se roaga sau prooroceste...”
 
3. Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatuleste capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos. 

4. Orice bărbat, care se roagă sau prooroceşte cu capul acoperit, îşi necinsteşte Capul său. 
5. Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prooroceşte cu capul desvălit, îşi necinsteşte capul ei, pentrucă este ca una care ar fi rasă. 
6. Dacă o femeie nu se învăleşte, să se şi tundă! Iar, dacă este ruşine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învălească. 
7. Bărbatul nu este dator să-şi acopere capul, pentrucă el este chipul şi slava lui Dumnezeu, pe cînd femeia este slava bărbatului. 
8. În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat; 
9. şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 
10. De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpînirii ei. 

11. Totuş, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie. 
12. Căci dacă femeia este din bărbat, tot aşa şi bărbatul prin femeie, şi toate sînt dela Dumnezeu. 
13. Judecaţi voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu desvălită? 
14. Nu vă învaţă chiar şi firea că este ruşine pentru un bărbat să poarte părul lung, 
15. pe cînd pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului. 
16. Dacă iubeşte cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei şi nici Bisericile lui Dumnezeu. 
(I Corinteni 11:3-16).​
    Textul e destul de clar, scurt si usor de inteles.
   Un lucru care trebuie precizat de la inceput, e ca in text nu e vorba de evantuale femei stricate care s-au ras pe cap, ci de femei din Biserica si care se roaga si proorocesc. Nu scrie ca femeia e rasa, ci e „…ca una care ar fi rasă. „
     Nu e pentru nici de o confesiune religioasa, ci pentru toti barbatii si femeile care pretind a fi crestini, adica facand parte din Biserica Lui Hristos.
     Nu e vorba sa fim pentru sau contra invelitoarei femeilor. NU ni se cere parerea, cum dorim, cum ne place, cum e moda, cultura, obiceiul, cum votam, etc.
    Nu se precizeaza ca ar fi fost valabil numai pentru cei din Corint, sau pentru cei care au trait in primul secol, ci e scris pentru TOATE FEMEILEcare au CAP, adica barbatsot, (versetul 3 „… bărbatul este capul femeii,…”   ), atunci CAND se ROAGA sau PROOROCESC.
    Cred ca trebuie sa fim pentru ce este scris, NU pentru presupuneri!
   Nu cred ca trebuie facuta multa vorba si aratat cum se purtau romanii, grecii, evreii,etc. Nu au facut si nu fac oamenii de atunci sau de azi regulile, ci STAPANUL, DUMNEZEU!
   Trebuie sa ne uitam atent doar la ceea ce este scris, nu sa facem presupuneri, pareri personale, ale altora, indiferent de cine le-a spus, indiferent de obiceiuri si reguli locale, de moda actuala, de cultura sau incultura de atunci sau de azi, etc., ci trebuie sa ramanem la ceea ce zice Cuvantul DOMNULUI! Cine face alte reguli diferite de Biblie, va raspunde, iar raspunderea e personala. Punct.​
     Daca textul e scurt si predica poate fi scurta.
     In text se arata clar ca pentru femeie sunt doua invelitori:
1. O invelitoare naturala data de DOMNUL, tuturor femeilor de la Eva incoace, care e parul ei. (versetul 15).
2. O invelitoare artificiala, adica facuta de om si care trebuie pusa pe cap, peste invelitoarea naturala.
    Daca nu ar fi asa, nu le-ar mai spune femeilor sa se inveleasca, pentru ca toate au par, adica invelitoarea naturala creata de DUMNEZEU.
    CINE trebuie sa se inveleasca?
    FEMEILE maritate, care au cap, barbat; in versetul 3 vedem ca e vorba de cuplu, barbat-femeie:
     „…bărbatul este capul femeii,..”
     Invelitoarea e semnul autoritatii care e deasupra femeii, adica barbatul.
   „.semn al stăpînirii ei. ”   (are un stapan, un sef, un cap, un conducator al ei si al intregii familii –versetul 10).
     CAND, sau UNDE trebuie sa se inveleasca?
     Atunci cand se roaga sau proorocesc, adica atunci cand sunt lainchinare.
     DE CE sa se inveleasca?
     Daca nu intelegem exact de ce, raspunsul e : PENTRU CA ASA SCRIE!
Multi cand nu inteleg, cauta sa explice si daca e posibil cu pareri sofisticate, sau cu texte Biblice pe care le sucesc cumva sa-si justifice ei teoria lor sau a altora, cine-s ingerii, etc.
     Daca nu intelegi ceva, LASA-LE ASA CUM SUNT SCRISE, FRATE SI SORA, PASTOR, PREZBITER, DIACON, sau MEMBRU OBISNUIT!
     Sunt atatea lucruri in Biblie pe care nu le intelegem, sau nu stim de ce sunt asa, dar le facem pentru ca asa este scris. De exemplu: citim cum a fost creata lumea, omul, vietuitoarele, etc., dar asta nu inseamna ca si intelegem, ci credem.
     Apoi, multi fac botezul altfel, nu cum e scris in Biblie. De ce? Pentru ca asa vor ei, ca asa a zis si facut cineva, candva. Acestora stim sa le spunem ca nu fac cum e scris in Biblie si e adevarat.
    Ce-ar zice o femeie si cum ar reactionana daca sotul ar fi cu palaria sau caciula pe cap cand s-ar ruga? Cred ca i-ar lua-o rapid de pe cap, considerand ca a uitat!
    Cum, el nu are dreptul sa faca invers de cum e scris?  Nici intr-o Biserica nu ni s-ar parea normal sa vedem barbatii cu palarii sau caciuli pe cap in timpul serviciului divin. Regula pentru barbat e scrisa tot in acest text, unde e regula pentru femeie.
    De ce atatea femei isi permit sa faca invers de cum e scris? Barbatul nu poate zice ca s-a schimbat cultura de atunci cu cea de azi? Numai femeia are voie sa se adapteze la incultura lumii de azi pe care n-o intereseaza ce zice Cuvantul DOMNULUI si il inlocuieste cu cuvantul si parerile omului?
    Cu ani in urma intr-o vara calduroasa la un timp de inchinare am intrebat-o pe o femeie care avea batic pe cap si era si cu maneci lungi (netransparente), daca nu-i e cald imbracata asa. Ea a zis cam asa:
 „Oare DOMNULUI ISUS nu i-o fi fost cald cand a suferit si a murit pe cruce pentru mine?!”
   Raspunsul si atitudinea ei m-a impresionat mult si iata ca nu am uitat-o nici acum dupa vreo 12 ani si ceva!
     Sunt atatia care si-au dat si isi dau si azi viata pentru Hristos, iar noi ne cramponam de invelitoare, cum sa facem si cum sa ne justificam, inclusiv Biblic, ca nu ar fi necasara azi. Ba se taie tot mai ingusta, se pune cordeluta, panglica, agrafa, etc. Astea or fi semne (nu stiu pentru ce si pentru cine), dar nu corespund cu cele scrise in Biblie. Si mai e ceva: femeia nu se poate … inveli cu ele!
 Cuvantul DOMNULUI prin apostolul Pavel ne indeamna sa nu facem ” cearta de vorbe ” din asa subiect simplu si usor, pentru ca asta nu-i un obicei din Bisericile Lui DUMNEZEU.
     Ce trebuie facut?
   Sa ne conformam in toate lucrurile Cuvantului DOMNULUI si barbatii si femeile! Asta e spre folosul nostru. DOAMNE, ajuta-ne! Amin!
  P.S.: Prin cele scrise aici, sau in alta parte, nu trebuie sa se inceapa o „cearta de vorbe ” unii cu altii, ci fiecare are dreptul si …raspunderea de a verifica in BIBLIE, ca cei din Berea,  care
 „… cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa. „(Fapte 17:11). Deci fiecare poate si trebuie sa faca acelasi lucru, adica sa verifice, pentu ca toti putem gresi, inclusiv cei ce predica.
   Raspunderea e personala, atat la barbat, cat si la femeie.
   Problema e simpla: femeia nu face un pacat, nici daca e invelita tot timpul. Daca insa nu se inveleste cand „…se roaga sau prooroceste…”, trebuie sa-si puna problema daca nu cumva savarseste un pacat, neascultand de DOMN, ci de om, cu parerile lui personale. Pentru ca iata ce-i spune proorocul Samuel imparatului Saul:
      „22. Samuel a zis: „Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decît ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decît jertfele, şi păzirea cuvîntului Său face mai mult decît grăsimea berbecilor. 

23. Căci neascultarea este tot atît de vinovată ca ghicirea, şi împotrivireanu este mai puţin vinovată decît închinarea la idoli şi terafimii. Fiindcă ai lepădat cuvîntul Domnului, te leapădă şi El

​ ca imparat” (I Samuel 15:22-23).​
 
      Dupa cum se vede, pericolul neascultarii in aceasta problema, si-n altele, e mare!
​     DOMNUL sa ne ajute pe toti si toate sa ascultam in toate lucrurile de EL, ca sa nu vina pedeapsa!
                            Ioan Burca – robul DOMNULUI
                                  Doctor in Teologie​
  Cei care doresc sa vizioneze predici deosebite referitoare la familie, o pot face accesand link-urile de mai jos, de pe site-ul:  www.perlesicomori.net
    Sunt lucruri legate de viata din familia crestina, clarificate BIBLIC si importante atat pentru cei casatoriti, cat si pentru tineri care urmeaza sa-si intemeieze o familie.
     Pastor Matei Istudor
   Gwinnett Romanian Baptist Church – Atlanta
    Tentatiile femeilor =1=
    Tentatiile femeilor =2=
   Tentatiile barbatilor
   Importanta relatiei parinte – copil
                              TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
     Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie

sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,

​ ​

care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!

                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari