John Piper Despre Decizia Curtii Supreme A Statelor Unite

Casa Alba luminata cu culorile steagului gay dupa decizia Curtii Suprema care a legalizat casatoriile intre persoane de acealsi sex. Photo http://www.businessinsider.com

Va recomandam sa cititi:

John Piper vorbeste despre decizia Curtii Supreme: Asa numita casatorie intre acelasi sex; Lamentand Noua Calamitate –

Isus Christos a murit pentru ca heterosexualii si homosexualii pacatosi sa poata fi salvati. Isus  a creat sexualitatea si are o vointa clara despre modul in care  trebuie sa fie exprimata in sfintenie si bucurie.

Voia Lui este ca omul sa lase pe tatal sau si pe mama sa si sa se lipeasca de nevasta sa (Marcu 10:6-9). Intr-acest fel de uniune, sexualitatea isi gaseste scopul desemnat de Dumnezeu, fie printr-o unificare personala fizica, reprezentare simbolica, jubilare senzuala sau procreatie roditoare.

Pentru cei ce au parasit calea lui Dumnezeu pentru implinire sexuala si savarsesc acte sexuale de homosexualitate sau relatii heterosexuale extraconjugale de curvie sau preacurvie, Isus ofera o mila uimitoare.

1 Corinteni 6:11 –Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru.

Dar astazi salvarea de sub pacatele relatiilor sexuale nu a fost acceptata. In schimb a avut loc o institutionalizare masiva a pacatului.

Intr-o decizie de 5-4, Curtea Suprema a Statelor Unite ale Americii a hotarat ca statele nu pot interzice casatoria intre persoane de acelasi sex.

Biblia nu este sub tacere despre astfel de decizii. Alaturi de explicatia clara a pacatului actului sexual de homosexualitate (Romani 1:24-27), apare si vinovatia aprobarii si institutionalizarii lui. Cu toate ca oamenii stiu in mod instinctiv ca actul homosexualitii (impreuna cu barfele, obraznicia, trufia, laudarosenia, nascocirea de rele, fara dragoste fireasca, calcatori de cuvant, neiduplecati, fara mila) sunt pacate, „ei nu numai ca le fac,  dar si gasesc de buni pe cei ce le fac” (Romani 1:29-32). ,,Si va mai spun plangand, ca slava lor este in rusinea lor” (Filipeni 3:18-19).

Aceasta este ceea ce Curtea cea mai inalta de justitie din tara noastra a facut astazi -stiind ca aceste fapte sunt rele ,,si totusi aproband pe cei ce le fac”.

Presedintele Obama a laudat decizia. Photo credit http://www.toledoblade.com

Sentimentul meu este ca noi nu ne dam seama de calamitatea ce se petrece in jurul nostru. Lucrul nou – nou pentru America si nou pentru istorie – nu este homosexualitatea. Aceasta stricaciune a fost aici de la inceputul caderii omului in pacat. (Si exista o mare distinctie intre orientare si act – tot la fel cum este o mare diferenta intre orientarea mea spre mandrie si actul de laudarosenie.)

Ce este nou nu este nici macar celebrarea sau aprobarea pacatului homosexual. Comportamentul homosexual a fost exploatat si dezvaluit si celebrat in arta de mii de ani. Ce este nou este normalizarea si institutionalizarea. Aceasta este noua calamitate.

Motivul meu principal ca sa scriu despre aceasta nu este pentru a pune la cale un contra atac politic. Eu nu cred ca aceasta este chemarea bisericii ca atare. Motivul meu de a scrie este pentru a ajuta biserica sa simta durerea acestor zile. Si  magnitudinea acestui asalt impotriva lui Dumnezeu si a imaginii Lui  in om.

Crestinii, mai clar decat altii, pot vedea valul fluxului de durere care este pe cale sa vina. Pacatul aduce cu el intreaga lui mizerie: ,, Tot astfel si barbatii s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor” (Romani 1 :27).

Si pe deasupra puterii auto distructive ale pacatului , vine  in cele din urma, mania finala a lui Dumnezeu: ,,curvia, necuratia, patima, pofta rea, si lacomia, care este o inchinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste fiii neascultarii” (Coloseni 3:5-6).

Crestinii stiu de ceea ce urmeaza sa vina, nu numai ca noi o vedem in Biblie, dar si pentru faptul ca noi am gustat din fructul amaraciunii pacatelor noastre. Noi nu scapam din vedere adevarul ca ceea ce vom semana vom si secera. Casatoriile noastre, copiii nostri, bisericile noastre, institutiile noastre – sunt toate tulburate din cauza pacatelor noastre.

Diferenta este: Noi plangem pentru pacatele noastre. Noi nu le celebram. Noi nu le institutionalizam. Noi mergem la Domnul Isus pentru iertare si ajutor. Noi strigam catre Isus ,,care ne izbaveste de mania viitoare” (1 Tesaloniceni 1:10).

Si in momentele noastre cele mai bune, noi plangem pentru lume, si pentru tara noastra. In zilele lui Ezechiel, Dumnezeu a pus un semn de speranta ,,pe fruntea oamenilor cari suspina si gem din pricina tuturor uraciunilor cari se savarsesc acolo” (Ezechiel 9:4).

Acesta este motivul pentru care scriu. Nu pentru actiune politica, ci din dragoste pentru Numele lui Dumnezeu si din compasiune pentru orasul de distrugere.

Psalmul 119:136 –Pleacă-mi inima spre învăţăturile Tale, şi nu spre câştig*!

Traducere Blogul Agnus Dei – Gospel Herald – http://www.gospelherald.com/articles/56272/20150626/john-piper-so-called-same-sex-marriage-lamenting-the-new-calamity.htm

Article originally posted on Desiringgod.org. © 2015 Desiring God

6 comentarii (+add yours?)

  1. Valeria Iancu
    iun. 27, 2015 @ 08:06:52

    Reblogged this on Dumnezeu e în control.

  2. aurel mihet
    iun. 27, 2015 @ 11:13:17

    Cea mai mare discriminare facuta in istoria Americi sa facut in data de 6-26- 2015 cand sa legiferat casatoria homosexualilor deoarece acest pacat din punct de vedere al legi supreme Divine este este pus la egal cu toate celelalte pacate ca vinovatie asa cum citim in 1 Corinteni 6.9,10 .Nu va inselati in privinta aceasta ; nici curvari,nici inchinatori la idoli , nici preacurvari,nici MALIAHI, nici SOdOMITI, nici hoti, nici cei lacomi,nici betivi nici defaimatori,mici rapareti , NU VOR MOSTENI IMPARATIA LUI DUMNEZEU. Din texrul mai sus citat rezulta clar ca homosexualitatea este la egal ca vinivatie cu, curvari,hoti… daca pe ceialalti ii pedepsesti pentru faptele lor ,iar la gay le dai drepturi ,nu este aceasta cea mai oribila discriminare ?? De ce justitia din America condamna discriminatre si aici o legifereaza ??? E trist ca pana si presedinte Obama a spus ,ca ” dragostea a invins „. Care dragoste a in vins ? Dragostea deavoleasca care este legata de manifestarile trupesti pacatoase , murdare si nu dragostea curata,sfinta de Dumnezeu. CASA ALBA care deanlungul istoriei a ramas ALBA pana acum cand si-a schimbat culoarea cu steagul acestor vinovati . Mare plaga pe poporul AMERICAN si nu numai….DOAMNE AI MILA DE AMERICA SI DE COPII TAI

  3. Trackback: Tiranii De La Curtea Suprema Suporta Casatoria Homosexualilor Impotriva Vointei Americanilor | agnus dei - english + romanian blog
  4. Trackback: Adevărata miză a legalizării căsătoriilor homosexuale, pentru SUA. Și ceilalți | agnus dei - english + romanian blog
  5. Trackback: Update: Sister Kim Davis Este O Eroina Americana + Apel la rugaciune pentru avocatii lui Kim Davis care sunt amenintati cu moartea | agnus dei - english + romanian blog
  6. Trackback: Homosexualitatea și Bătălia pentru drepturi egale | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari