„Suntem prea mulţi!” Şi cum s-ar putea să nu mai fim prea mulţi… Familia malthusiană, noul concept occidental

malthusian-catastrophe-foto-soapboxie

Nicuşor Gliga Bucureşti, 30 noiembrie 2016:

Există o armată numeroasă de tineri, şcoliţi în Occident şi la noi, care gândesc la fel: „Suntem prea mulţi!” Şi cum s-ar putea altfel să nu mai fim prea mulţi decât curmând răul de la rădăcină, lichidând copiii, chiar din pântece, pe cale chimică şi fizică, fără părere de rău, fără remuşcări. Extrema cealaltă este un concurs de produs copii şi mame eroine.

Dumnezeu, de Care dl. Avramescu n-a auzit la şcolile prin care a trecut, a spus după ce a făcut prima pereche de oameni: „Creşteţi şi înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul şi supuneţi-l!” (Facerea, 1,28, BVA). La plinirea vremii, Iisus Hristos, Dumnezeu înomenit, a adăugat: „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, că a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu. Adevăr vă spun: Cel ce nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil, nu va intra în ea“. (Marcu 10, 14-15). În aceste cuvinte se cuprind toată buna rânduială privind facerea de copii şi tot echilibrul demografic. Dacă lumea ar vrea să-L cunoască pe Hristos şi să facă ce spune El.

N-aş fi aflat de acest nou concept occidental, „familia malthusiană” dacă nu citeam articolul d-lui Cătălin Avrămescu: „De ce să plătim pentru copiii altora?

Ce sunt copiii şi cât valorează ei? O pereche de pantofi, un frigider, tabla nouă pusă pe casă, o reparaţie a autoturismului la service… lucruri strict necesare, care mă privesc personal şi pentru care plătesc eu şi nu alţii. Aşa sunt şi copiii – şi atât valorează.

În lume nu sunt sau, pe alocuri, sunt sisteme de alocaţie pentru copii, sisteme care funţioneaza mai bine sau mai prost. Unii plătesc pentru copiii altora. Ceea ce este imoral şi duce la sărăcia societăţii:

„Sărăcia cronică a familiilor nu este asociată cu lipsa copiilor, ci dimpotrivă, cu excesul de copii. Unii părinţi fac copii fără să îşi permită acest lucru. (Nu toţi – trebuie adăugat. În ciuda faptului că sunt încurajaţi de stat să nu fie responsabili ei înşişi, majoritatea oamenilor normali judecă atent. Dovadă şi scăderea natalităţii, care este un răspuns raţional la o situaţie de criză)”,

spune dl. Avramescu.

Numai „familia malthusiană” (denumire inspirată de teoriile lui Thomas Malthus) este morală şi asigură prosperitatea unei naţiuni „Familia malthusiană a fost un mare pas înainte în plan moral. […..]

Numai că reuşita capitalismului în Anglia secolelor XVIII-XIX (în care a trăit şi Malthus) n-ar fi fost posibilă cu sărăcia de acasă, dacă aceeaşi Anglie n-ar fi găsit în colonii (mai ales în India) aşa o abundenţă de oameni tineri pe care să-i exploateze (inclusiv copiii) fără considerente morale. Şi astăzi, englezii sunt convinşi că pe unde au fost au emancipat şi civilizat lumea. Capitalurile occidentale n-ar alerga spre noul Eldorado, China, dacă acolo n-ar fi sute de milioane de sclavi copii şi tineri pe care să-i exploateze. Unii spun că ca. 300 mil. de chinezi o duc binişor, bine şi foarte bine. Dar ceilalţi, un miliard? O societate formată numai din familii malthusiene, responsabile şi chibzuite, ar dispare într-o generaţie. De aceea popoarele nemalthusiene invadează astăzi Occidentul malthusian.

CITESTE mai MULT aici – http://www.culturavietii.ro/2016/12/01/familia-malthusiana/

Reclame

4 comentarii (+add yours?)

 1. thetrouth
  Dec 01, 2016 @ 22:25:07

  Personal m-am saturat de aceasta gandire secularista , mizerabila si plina de ura impotriva a tot ce este normal si firesc. Daca eu ca om , carne pacatoasa am ajuns sa-mi fie lehamite ma intreb cum vede Dumnezeu toata aceasta mizerie umanista.Cu siguranta daca Dumnezeu nu intervine in salvarea valorilor stabilite de la inceputul creatiei ,acestia sunt ultimii ani ai acestei omeniri in forma aceasta. Cat de clar este acum Genesa 6:5-7. Daca eu sunt mahnit in inima mea ca om , oare cum este inima Lui Dumnezeu.Sa ne rugam ca El sa salveze ce mai poate fi salvat.

 2. Liviu Cristinel Circota
  Dec 02, 2016 @ 01:03:22

  Degradarea mentala si spirituala la care a ajuns OMUL creat de Dumnezeu a ajuns la cote alarmante de aceea Dumnezeu va trebui sa intervina ,altfel se ajunge la distrugere totala . Suntem prea multi ??? Daca intr-o clipa tot pamantul ar incepe sa traiasca dupa legile lui Dumnezeu am face o incredibila constatare ca suntem prea putini in comparatie cu cat este pamantul capabil sa hraneasca . Dar atentie mare la ce am spus . Trebuie sa traim cu totii in totalitate dupa legile si voia Lui Dumnezeu .

 3. octavpelin
  Dec 02, 2016 @ 01:54:33

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: