A doua venire a Domnului Isus – Tiberiu Pop

Photo jesuschristprayers.com

Photo jesuschristprayers.com

Matei 24:1-35

1 La ieşirea* din Templu, pe când mergea Isus, ucenicii Lui s-au apropiat de El ca să-I arate clădirile Templului.
2 Dar Isus le-a zis: „Vedeţi voi toate aceste lucruri? Adevărat vă spun că nu* va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.”
3 El a şezut jos, pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii* Lui au venit la El, la o parte, şi I-au zis: „Spune-ne**, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?”
4 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă* să nu vă înşele cineva.
5 Fiindcă* vor veni mulţi în Numele Meu şi vor zice: ‘Eu sunt Hristosul!’ Şi** vor înşela pe mulţi.
6 Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci.
7 Un* neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi.
8 Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor.
9 Atunci* vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu.
10 Atunci, mulţi vor* cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii.
11 Se vor scula mulţi* proroci mincinoşi şi vor** înşela pe mulţi.
12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.
13 Dar* cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.
14 Evanghelia* aceasta a Împărăţiei va** fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.
Pustiirea Ierusalimului şi venirea Fiului omului
15 De aceea*, când veţi vedea urâciunea pustiirii, despre care a vorbit prorocul Daniel**, aşezată în Locul Sfânt – cine† citeşte să înţeleagă! –
16 atunci, cei ce vor fi în Iudeea să fugă la munţi;
17 cine va fi pe acoperişul casei să nu se coboare să-şi ia lucrurile din casă;
18 şi cine va fi la câmp să nu se întoarcă să-şi ia haina.
19 Vai* de femeile care vor fi însărcinate şi de cele ce vor da ţâţă în zilele acelea!
20 Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici într-o zi de Sabat.
21 Pentru că* atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
22 Şi dacă zilele acelea n-ar fi fost scurtate, nimeni n-ar scăpa; dar, din pricina celor aleşi, zilele acelea vor fi scurtate.
23 Atunci*, dacă vă va spune cineva: ‘Iată, Hristosul este aici sau acolo!’, să nu-l credeţi.
24 Căci se* vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi, vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă** va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi.
25 Iată că v-am spus mai dinainte.
26 Deci, dacă vă vor zice: ‘Iată-L în pustie’, să nu vă duceţi acolo! ‘Iată-L în odăiţe ascunse’, să nu credeţi.
27 Căci*, cum iese fulgerul de la răsărit şi se vede până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului omului.
28 Oriunde* va fi stârvul1, acolo se vor aduna vulturii.
29 Îndată* după acele zile de necaz, soarele se** va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate.
30 Atunci* se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate** seminţiile pământului se vor boci şi† vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă.
31 El* va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă.
32 De la smochin învăţaţi pilda* lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că** vara este aproape.
33 Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.
34 Adevărat vă spun că nu* va trece neamul acesta până se vor întâmpla toate aceste lucruri.
35 Cerul* şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Tiberiu Pop Biserica Peniel Londra

Pastor Tiberiu Pop, Biserica Peniel Londra: Acesta este pasajul pe care Isus l-a spus uceicilor Sai si astazi il spune Bisericii Peniel. Traim vremuri ciudate, am putea spune, ca si crestini. America a fost fondata imediat dupa ce a fost descoperita de Cristofor Columb. Toti pocaitii din Europa, care n-au putut sa se inchine in libertate, pentru ca erau prigoniti si asupriti, au fugit si s-au stabilit in Statele Unite ale Americii. Tara aceasta, cand s-a fondat, s-a fondat pe legile Scripturii, pe baza Cuvantului lui Dumnezeu, si anul acesta am vazut cu totii ca aceasta tara, care inca se declara crestina, au fost de acord ca sa se dea o lege ca barbatii cu barbatii si femeile cu femeile sa se poata casatori. In acelasi timp in Detroit, pentru prima data in lume, s-a inaugurat o statuie. S-a instalat acolo si a devenit oficiala, care este inchinata diavolului. Traim o vreme in care auzim tot felul de vesti, tot felul de lucruri, o vreme ciudata. In Anglia, in doua scoli, pentru ca unii copii au vorbit pe fata, ca nu sunt de acord cu homosexualii, au fost considerati extremisti si periculosi si ei nu potrivesc cu cultura tarii acesteia.

Tot anul acesta au fost tot felul de inundatii, de cutremure. Au fost cateva eruptii solare. Anul acesta se spune ca va fi o eclipsa de soare care luna se va transforma in rosu, (in sange, cum zic unii) si tot anul acesta se spune in Statele Unite ca un meteorit in jur de 4 km va ateriza si va lovi partea de Nord, informatie spusa de un ministru din Franta, anul trecut. In vremea aceasta, in care auzim tot felul de lucruri si ne confruntam cu tot felul de lucruri, m-am gandit ca e potrivit sa vorbim in aceasta seara despre ‘A doua venire a Domnului Isus Hristos’.

Ce stim si ce nu stim despre ‘A doua venire a Domnului Isus Hristos’?

Dumnezeu mi-a pus pe inima sa aduc in fata dvs. patru aspecte despre a doua venire a lui Isus Hristos.

I. Stim sigur ca exista o a doua venire a Domnului Isus Hristos

De unde stim lucrul acesta si cum putem fii siguri ca intr-adevar exista o a doua venire a lui Isus Hristos? In primul rand, stim din Cuvintele Lui. In perioada in care a trait pe pamant, El a propovaduit invatatura aceasta. In al doilea rand, stim din cuvintele altora din Scriptura, care au vorbit despre asta.

II. Nu stim ziua, ceasul in care va veni Domnul Isus

Sunt peste 40 de mari slujitori ai lui Dumnezeu din istoria bisericii cu tentative si tendinte, care s-au avantat sa declare  cand va fii venirea Domnului Isus.

  • Hipolitus de Roma a prezis intoarcerea lui Isus in anul 500
  • Un calugar spaniol, Beatus, care a prezis intoarcerea lui Isus pe 6 aprilie 793.
  • Papa Silvester II a prezis intoarcerea lui Isus in 1 ianuarie 1000
  • Ioachim de Fiore a prezis inceperea mileniului in 1260
  • Jean de Roquetaillade  a prezs venirea anticristului si inveperea mileniului in 1370
  • Sandro Botticelli a prezis mileniul si Necazul cel mare  in anul 1504
  • In total sunt 40 de preziceri facute de oameni importanti, de lideri religiosi printre care si John Wesley. Si Wesley a prezis mileniul in anul 1836.
  • Isac Newton a prezis inceperea mileniului in anul 2000
  • In 2 octombrie 1944, William Miller, un predicator american a prezis venirea lui Isus Hristos. Prezicerea aceasta si  lucrarea pe care el a facut-o s-a numit Marea Dezamagire. A convins mii de credinciosi sa se mute undeva in munti si sa se sfinteasca si sa se pregateasca, sa-si vanda averile, sa-si vanda ogoarele, sa-si vand propietatile. Au stat luni de zile in pregatire si in sfintenie. El a spus ca va veni Hristos in anul acela, in 1844, si nu a venit.
  • Altii care au prezis venirea lui Isus sunt Martorii a lui Iehova. Ei au cea mai tare varianta. Ei au zis ca a venit in anul 1914, in 1 octombrie, dar a venit invizibil. Ei spun ca Isus a venit intr-o forma invizibila si El de atunci a ramas aici pe pamant si este impreuna cu Turnul de Veghere. Aceasta lucrare poate fi contrazisa de argumentul  pe care-l aduc ingerii in Faptele Apostolilor 1:11 unde ingerii zic asa: – şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” – Deci, El a mers la cer vizibil, fizic si tot asa trebuie sa se intoarca. Versetul acesta darama toata teoria Martorilor lui Iehova
  • Au fost multe alte preziceri.

Sunt sapte preziceri despre venirea Lui in viitor.

  • Anul acesta sunt doi oameni care au prezis venirea lui Isus. Unul dintre ei a zis ca va fi i 28 Septembrie cand va fi o eclipsa de soare si acest om, Mark Biltz crede ca aceasta va fi a doua venire a lui Isus Hristos.
  • Un faimos rabin pe nume Chaim Kanievsky crede i aul acesta va veni Mesia.

Ce stim si ce nu stim: nu stim nici ziua, nici ceasul, nici ora cand va vei Domnul Isus Hristos. Orice teolog, orice predicator, oricat de intelept ar fi si oricat de destept ar fi si oricata cunostinta ar avea cand da o astfel de data, greseste, Citim in Marcu 13:31-32, cuvitele care le-a spus Domnul Isus – 31 Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele* Mele nu vor trece. 32 Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Slavit sa fie Dumnezeu! Nimeni nu stie, nici ingerii nu stiu. Nici Domnul Isus, cand era pe pamant, nu stia. Singurul care stie ora, ceasul si ziua cand se va intoarce Domnul Isus este Tatal.

III. Stim cand venirea lui Isus va fi aproape

Privind in Scriptura, cercetand cuvintele Domnului Isus, putem sa stim cand venirea Luiva fi aproape. Si citim in Matei 16:1-3 – 1 Fariseii* şi saducheii s-au apropiat de Isus şi, ca să-L ispitească, I-au cerut să le arate un semn din cer. 2 Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: ‘Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roşu.’ 3 Şi dimineaţa ziceţi: ‘Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roşu-posomorât.’ Făţarnicilor, faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi? Domnul Isus, in aceasta discutie, ca ei, din cunostinta care o au despre Dumnezeu, din materialul care este la dispozitie, ar trebui sa stie sa discearna vremurile. Domnul Isus ne-a spus in Matei 24 care sunt semnele care ne vor arata ca venirea Lui este aproape. Si, in al treilea rand, vreau sa va spun ca STIM CAND venirea Domnului Isus este aproape. Nu stim ziua, nu stim ceasul, numai Dumnezeu stie. Insa noi, bazat pe Cuvantul lui Dumnezeu stim [cand e aproape].

Am gasit, din Cuvantul lui Dumnezeu, zece semne care vor fi inaintea venirii lui Isus Hristos si care vor faptul ca venirea Lui este foarte aproape:

  1. Intoarcerea evreilor. „Cand vedeti ca smochinul va inflori, sa stiti ca sfarsitul este aproape.” In anul 1948 evreii s-au declarat, pentru prima data dupa mii de ani, ca si stat, ca si tara. De atunci, din 1948 si pana in ziua de azi, continua multi evrei sa se intoarca in tara lor. Cand au fost atentatele in Franta, mai multe sute de familii de evrei au vandut tot ce au avut si s-au intors in Israel. Sunt o tara mica in mijlocul lumii arabe, pe care nimeni nu poate sa-i cucereasca si nimeni nu poate sa-i domine. Este singura tara care face ordine cu toti arabii. Este singura tara in care crestinii sunt liberi sa se inchine si musulmanii sunt liberi sa se inchine. In tot Orientul Mijlociu nu mai exista o tara care sa permita crestinilor, sa permita musulmanilor si sa permita evreilor sa se inchine decat in Israel.
  2. Prigonirea crestinilor – Un alt semn pe care-l avem in vremurile din urma, un alt semn pe care-l spunea Domnul Isus, este prigonirea crestinilor. In vers. 9-10 ni se spune ca in vremurile din urma, crestinii vor fi prigoniti. Si aici, citim asa: 9 Atunci* vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. 10 Atunci, mulţi vor* cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. Statisticile spun ca atatia crestini prgoniti, ucisi, martirizati, cati au fost in ultimul secol, n-au fost in 19 secole de istorie crestina. La ora actuala sunt in jur de 200 milioane de crestini care traiesc in tari in care sunt prigoniti, in care credinta lor este ingradita. Libertinismul si legile care vin si care urmeaza vor face crestinismul sa fie dificil si in tarile crestine. Va fi din ce in ce mai greu sa fii crestin, sa vorbesti despre valorile tale crestine, sa iti afirmi credinta ta, crezul tau, sa te inchini. Lumea in care traim ingradeste tot mai mult crestinismul.
  3. Razboaiele si vesti de razboaie – Un alt semn, pe care Domnul Isus l-a dat, este razboaiele si vesti de razboaie. Matei 24:6 Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. In lume, se spune ca au fost in jur de 14.500 de razboaie. Se zice ca au murit in jur de 4 miliarde de oameni. Doar din anul 1889 au fost in jur de 130 de razboaie. Anual se estimeaza ca mor in lume 250.000 de oameni in razboaie. Mai bine de jumatate din oamenii de stiinta lucreaza in industira militara. Pamantul la ora actuala se spune ca este inarmat asa de bine incat poate fi distrus de sapte ori. Armamentul nuclear si tot ce exista pe pamant poate fi folosit sa distruga sapte pamanturi. Din anul 2.000 incoace, umanitatea si tarile dezvoltate au marit bugetul  de investitie in industria militara cu 50% mai mult. Traim intr-o lume in care razboaiele si vestile de razboaie parca devin tot mai des.
  4. Dezastre naturale – Un alt semn pe care Domnul Isus l-a spus in Matei 24 este in vers. 7 si aici vorbeste despre dezastrele naturale –  Un* neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie, împotriva altei împărăţii şi, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumi. M-am uitat peste studiile acestea de cutremure si am vazut ca in anul 1950, in lume, au fost inregistrate 9 mari cutremure. In anii 1960′ au fost inregistrate 13 cutremure. In anii 1970′ au fost inregistrate 56 de cutremure. In anii 1980′ au fost inregistrate 84 de cutremure. In anii 1990′ au fost inregistrate 125 de cutremure. Si cu trec anii si cum trece perioada aceste dezastre naturale se inmultesc si devin  din ce in ce mai multe. Bolile, in ultimii ani, sunt boli noi care n-au leac: SIDA, cancerul. Se spune despre cancer  ca in anul 2012 au fost  diagnosticati 14 milioane de oameni sin care 8.2 milioane au murit. Si pana in anul 2020 se estimeaza ca numarul celor bolnavi de cancer va creste cu 50% din cauza industriei alimentara, transformarile si toate lucrurile care sunt impotriva modului in care ne-a creat Dumnezeu, ne afecteaza. Si oamenii devin din ce in ce mai bolnavi.
  5. Predicarea Evangheliei la toate natiunile – Un alt semn pe care l-am notat, este predicarea Evangheliei la toate natiunile. Cred ca la punctul acesta, biserica si-a facut datoria foarte bine. Misiunea Wycliffe are ca viziune pana in anul 2025 sa ajunga cu Biblia tradusa in toate limbile pamantului. The Egyptian Bible Society in anul 1990 videa 3000 de copii a filmului Isus . Nu de mult, au vandut 600.000 de copii a filmului Isus si peste 750.000 de Biblii. 98,8% din lume are Biblia in propria ei limba. Este tradusa Biblia in jur de 7.600 de limbi. La ora actuala sunt covertiri in asa in ntarile musulmane, in China, in America de Sud. Sunt oameni care se intorc la Dumnezeu. Si Domnul Isus spunea ca atunci cand Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, vers. 14 –  Evanghelia* aceasta a Împărăţiei va** fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. 
  6. Scaderea dragostei – Un al saselea semn pe care l-am observat in cuvitele Domnului Isus si pe care mi le-am notat in aceasta seara, este scaderea dragostei. In vers. 12 din cap. 24 Biblia spune asa: 12 Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci.  Dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele nostru va deveni tot mai slaba. Oamenii vor fi tot mai putin interesati de Dumnezeu. Oamenii vor fi tot mai putin interesati de valorile lui Dumnezeu, de biserica, de Scriptura. Vorbeam cu un frate din America, un american, ca astia de aici nici nu mai prea cred in Dumnezeu, ce sa mai mearga la biserica, ca daca te uiti la bisericile de englezi, trei babe si cinci mosi. Nu mai au oameni la biserica, astia nu mai cred in Dumnezeu. Traim intr-o perioada in care biserica, in care valorile lui Dumnezeu, in care dragostea fata de Dumnezeu se va raci si crestinii, o mare parte din ei vor fi de forma. Avand doar o forma de evlavie, fara sa aiba dragoste de aproapele lor, fata de semenul lor. In vremurile din urma, spunea Domnul Isus, dragostea celor mai multi, fata de Dumnezeu si fata de aproapele lor se va raci. 
  7. Anticristul – Un al saptelea semn este Anticristul. Biblia spune ca in vremurile din urma se va ridica un lider pe pamant, pe care toti oamenii o sa-l urmeze. Dar, cum se va ajunge acolo? Orice mica organizatie trebuie sa aiba un lider. O biserica trebuie sa aiba un pastor principal. Un spital trebuie sa aiba un director principal. Un grup de fotbal trebuie sa aiba un manager principal sau un patron. Orice institutie si orice organizatie  trebuie la varf sa aiba pe cineva, care este liderul. In lumea in care traim exista o mare tendinta catre globalizare, Uniunea Europeana, Uniunea Euro-Asiatica, ca si rusii vor sa-si faca uniunea lor acuma. Uniunea mondiala- NATO, toate aceste tendinte ne spun ca lumea se indreapta catre un guvern, catre o banca, catre o conducere care la varf va avea un lider, unul care va hotari soarta lumii intregi. Biblia spune ca in vremurile din urma se va ridica unul care va avea raspuns la toate problemele, la problemele foamei, la problemele bolilor, care va rezolva toate lucrurile si acela, unul dintre ei va putea fi Anticristul.
  8. Necredinta si ignoranta despre a doua venire a Domnului Isus – In 2 Petru 3:3 ap Petru – 3 Înainte* de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi** după poftele lor. 4 şi vor zice: „Unde* este făgăduinţa venirii Lui? Căci de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” Subiectul asta nu va mai fi interesant. Va parea asa, demodat si expirat. Unii oameni vor incepe sa zica: „Mai, sunt 2.000 de ani de cand a plecat si iata, nu se mai intoarce. Uite in ce stare a ajuns lumea. Uite cum merg lucrurile si nici un semn ca El se intoarce. In vremurile din urma, spune ap. Petru, vor veni unii care vor batjocori subiectul acesta. Vor veni unii care mai departe decat atat, nici nu vor crede in Dumnezeu. Spune Biblia ca in vremea lui Noe, Dumnezeu i-a vorbit lui Noe si i-a zis: Vreau sa-mi construiesti o corabie si dupa ce-i gata corabia, vreau sa aiba o singura usa. Du-te si spune tuturor ca mai sunt sapte zile si usa corabiei se inchide.” Cati l-au crezut pe Noe? Spune Biblia, ca numai familia lui. Si a venit ziua in care usa corabiei a trebuit sa se inchida cu totul, pentru ca avea o singura usa. Cand a inceput sa ploaie un pic si un pic mai mult, si mai mult, cred ca multi s-au inghesuit la corabia lui Noe si au inceput sa bata si sa bata in usa. Unii poate erau vecinii lui Noe, altii erau poate cei i-au vandut lemne pentru corabia lui Noe, altii, poate erau rudeniile lui Noe. Dar Noe n-a mai putut sa faca nimic. Oamenii din vremea lui Noe n-au crezut in propovaduirea lui si Petru zice: nici cei din vremea din urma, nu vor crede in a doua venire a lui Isus Hristos. 
  9. Depravarea omului – Un al noualea semn este depravarea omului. In 2 Timotei 3:1-5, ap. Pavel e spune ca in vremurile din urma, omul si starea lui va fi una deteriorata. 1 Să ştii că în* zilele din urmă vor fi vremuri grele. 2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine*, iubitori de bani**, lăudăroşi, trufaşi††, hulitori*†, neascultători de părinţi†*, nemulţumitori, fără evlavie, 3 fără* dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori**, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, 4 vânzători*, obraznici, îngâmfaţi, iubitori** mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu,5 având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea*. Depărtează-te de oamenii aceştia**. Oamenii se vor iubi pe ei tare mult. Vor avea grija de eul lor si de persoana lor. In vremurile din urma, starea omului va deveni din ce in ce mai grava. Acuma au fost probleme cu casatoria (homosexuala), mai tarziu o sa fie alt gen de probleme. Si toate aceste probleme se vor agrava si cine stie, poate oamenii nici nu se vor mai casatori peste cativa ani. Sau poate ca nici nu vor mai purta haine peste cativa ani. Nu se stie unde va ajunge societatea aceasta cu modul in care gandeste. Biblia ne spune in Luca 17:26 – 30, cum arata oamenii din vremurile din urma:  Ce s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului: 27 mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi. 28 Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau, 29 dar*, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi. 30 Tot aşa va fi şi în ziua când Se* va arăta Fiul omului
  10. Va veni ca un hot – Ultimul semn pe care l-am gasit in Scriptura legat de vremea in care va veni Domnul Isus este in cuvintele ap. Pavel in 1 Tesaloniceni 5:1-3. L-am lasat ultimul pentru ca cred ca asa va arata ultima perioada.  1 Cât despre vremuri* şi soroace, n-aveţi** trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. 2 Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua* Domnului va veni ca un hoţ noaptea. 3 Când vor zice: „Pace şi linişte!”, atunci o prăpădenie* neaşteptată va veni peste ei, ca** durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare. Ce spune ap. Pavel este ca ziua Domnului va veni intr-o lume in care va fi o mare pace, o mare liniste, cand oamenii vor fi multumiti, cand oamenii vor fi impliniti, cand oamenii se vor simti bine, cand oamenii nu vor suspecta ca venirea Lui va fi prezenta. 

Am vazut, in al treile rand, in seara aceasta, ca stim care sunt semnele si cum arata perioada in care Domnul Isus Hristos va veni.

jesus is coming again gold gif

IV. Ce trebuie si cum trebuie noi sa fim, copiii lui Dumnezeu, care vrem ca intr-o zi sa ne intalnim cu Dumnezeu.

Domnul Isus a vorbit in Matei 24  despre semnele venirii, ucenicilor Lui. N-a vorbit celor straini. A vorbit la cererea lor. Ucenici au zis: care vor fi semnele? Cum va arata vremea aceea? As vrea in aceasta seara, in al patrulea rand, sa vedem ca stim ce trebuie sa facem in aceasta perioada  in care Domnul Isus Hristos este foarte aproape sa vina.

  1. Sa fim pregatiti – In primul rand, primul lucru pe care trebuie  sa-l facem este ca trebuie sa fim pregatiti de venirea lui Isus. Noi ca si biserica, eu si tu ca si credinciosi, trebuie sa fim pregatiti de momentul in care Domnul Isus va veni. Am o intrebare care sa dovedeasca daca esti sau nu, pregatit. Daca la iesire din biserica, cand am iesi toti in parcare, ar veni Domnul Isus pe norii cerului si si-ar lua biserica, esti pregatit? Cum este viata ta? Este viata ta in randuiala? Esti tu gata sa-l imbratisezi, sa-L iei in brate si sa te muti cu El in slava pentru totdeauna? Primul lucru pe care Biblia ni-l cere si care stim ca trebuie sa-l avem in aceasta perioada este sa fim pregatiti de venirea Lui. Sa fim pregatiti pentru intampinarea cu El. Sa fim pregatiti sa lasam toate lucrurile din viata aceasta si sa ne mutam cu El in imparatia Lui stralucita si glorioasa pentru totdeauna. Ce inseamna sa fii pregatit?
    (A) A fi pregatit, in primul rand, inseamna a avea o viata sfanta. In Apocalipsa 21:27 Cuvantul lui Dumnezeu spune asa: Nimic intinat nu va intra in ea. (Adica, in Imparatia lui Dumnezeu.) Nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna.  Ci, numai cei care sunt scrisi in Cartea Vietii Mele.  A fi pregatit, in primul rand, inseamna a avea o viata sfanta, o relatie buna  cu Dumnezeu, un caracter moral. Un caracter, care sa semene cu valorile lui Dumnezeu, cu ceea ce doreste Dumnezeu si cu ceea ce iubeste Dumnezeu.
    (B) Apoi, a fi pregatit inseamna a fi plin de Duhul Sfant. In Efeseni 5:18 Biblia ne indeamna si zice: Nu va imbatati de vin, ci fiti plini de Duhul Sfant.
    (C) Apoi, in al treilea rand, a fi pregatit inseamna a-L iubi pe Dumnezeu si a iubi cu adevarat pe oameni. In Matei 22, Biblia ne spune ca la un moment dat, la Domnul Isus a veit un invatator al legii, ca sa-L ispiteasca. Si l-a intrebat: Invatatorule, care-i cea mai mare porunca  pe care o are Dumnezeu in cer si pe pamant pentru oameni? Si Domnul Isus a zis: Cea mai mare porunca este sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau .. dar, nu numai cand cantam aici in fata, si doar de pe buze si cand sunt repetitii si cand ne vedem la biserica. Sa-l iubesti cu toata inima ta. Sa-L iubesti cu toata puterea ta. Sa-L iubesti cu toata gandirea Ta. Asa sa-L iubesti pe Dumnezeu. Asta inseamna ca, in viata ta, Dumnezeu este pe primul loc si Duminica dimineata si marti si vineri seara si in fiecare zi Dumnezeu e pe primul loc. Daca Dumnezeu nu e pe primul loc, El o sa vina si tu o sa fii cu alea de pe primul loc. N-o sa mergi cu El. Tanarului bogat, ce i-a cerut Domnul Isus a fost sa-L puna pe El pe primul loc si sa dea toate lucrurile la o parte. A fi pregatit inseamna a-L avea pe Domnul Isus Hristos intronat, pe tronul vietii tale pe primul loc si pe cea mai inalta treapta din viata ta. Domnul sa ne ajute! Amin!
    (D) Apoi, inseamna a-l iubi pe aproape ca pe tine insuti. Domnul Isus a zis: Prima porunca este sa-L iubesti pe Dumnezeu si a doua este sa-l iubesti pe aproapele tau. Sa ne iubim semenii. Sa-i iubim pe cei din jurul nostru. Sa nu tinem ura. Sa ne ajutam unii pe altii. Si sa facem in felul acesta ca poruncile Lui sa fie implinite de noi.
  2. Sa veghem – Apoi, un al doilea lucru pe care-l stim aici, la al patrulea aspect despre venirea Domnului Isus este ca stim ca trebuie sa fim pregatiti. Apoi, stim din Biblie ca Dumnezeu vrea sa veghem. Indemnul care Domnul Isus il asociaza cu venirea Lui este VEGHEATI. In Matei 25:13, cand Domnul Isus vorbeste de a doua Lui venire si in mai multe locuri in Scriptura, cand se vorbeste despre a doua venire a Domnului Isus se asociaza indemnul acesta: Vegheaţi dar, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului. – Matei 25:13 
    Tot am incercat sa inteleg ce vrea sa zica cuvantul asta „sa vegheati”. Si m-am uitat pe dictionarul limbii romane sa vad ce inseamna a veghea. Cuvantul acesta are mai multe semnificatii.
    ~~A veghea inseamna a fi treaz. Ca sa veghem, pentru ca nu stim venirea Domnului Isus Hristos, inseamna a fi treji, a avea o relatie vie cu Dumnezeu si nu una moarta, nu una taraganata. Ci, una vie, activa. Si Domnul sa ne ajute.
    ~~A fi treaz inseamna a vedea pericolul de la distanta. Daca esti un soldat in armata si te pune pe post sa veghezi cazarma, cand ceilalti se culca, a veghea inseamna a fi treaz si a veghea inseamna a vedea dusmanul. A vedea pericolul. A vedea influentele care sunt. Din punct de vedere spiritual, a veghea mai inseamna  si sa vedem vremurile in care traim si sa discernem voia lui Dumnezeu. Sa intelegem lumea spirituala cu gandirea lui  si cu modul in care Dumnezeu vrea sa gandeasca crestinul.
    ~~Si a veghea mai inseamna a pazi poruncile lui Dumnezeu. Si Domnul sa ne ajute. 
    Stim ce trebuie sa facem in vremea din urma. Stim ca atunci cand va veni Domnul Isus, El isi doreste sa ne gaseasca pregatiti. Stim ca El ne invita si ne cheama sa veghem in acea perioada.
  3. Sa dorim venirea Lui – Un al treilea lucru, pe care stim ca trebuie sa-l facem, este ca trebuie sa ne dorim venirea Lui. In Apocalipsa 22:17, Cuvantul lui Dumnezeu ne spune ca noi trebuie sa ne dorim sa vina Domnul Isus. Si aici, citim asa: Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată! – Apocalipsa 22:17 In al treilea rand, noi trebuie sa ne dorim sa vina Domnul Isus. Noi trebuie sa dorim sa ne intalnim cu El. Noi trebuie sa tanjim dupa lucrul acesta pentru ca Duhul Sfant care este in noi si Duhul lui Dumnezeu sunt pe aceeasi unda, pe aceeasi linie. Si daca nu-ti doresti, s-ar putea sa fie un semn ca Duhul lui Dumnezeu e cam slabit in tine sau e pe cale de disparitie. Un om plin de Duhul Sfant isi doreste sa vina Hristos. Pentru ca Duhul si Mireasa, Biserica lui Hristos zic: Vino! Si cine aude, sa zica: Vino! Si Domnul  sa vina in mijlocul nostru. Amin! 
  4. Sa grabim venirea Lui – Si un al patrulea lucru pe care stim ca-l cere Dumnezeu de la biserica este sa grabim venirea Lui. In Matei 24:14 Cuvantul lui Dumnezeu spune: Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. Dumnezeu vrea ca noi sa grabim venirea Lui. Dumnezeu vrea ca noi sa slujim, sa ne implicam. Sa facem ca lucrarea lui Dumnezeu sa progreseze, sa propaseasca. Suntem unii care venim doar la biserica si tot ce intelegem in a fi crestin este prin a ne ruga, a mai citi Biblia, a nu face anumite pacate si cam la asta se rezuma tot crestinismul nostru. A fi crestin inseamna a fi activ. A fi implicat. A fi unul care faci ca lucrarea lui Dumnezeu sa propaseasca. Se predica aici de dimineata si se spunea: Pai, daca noi nu-L aparam pe Hristos, cine sa-L apere? Homosexualii? Musulmanii? Drogatii? Cine sa-L apere pe Hristos, daca noi nu-L aparam pe Hristos in lumea asta in care traim? Dumnezeu vrea ca noi sa grabim venirea Lui, implicandune in Evanghelizare si am multe proiecte pe inima, sa facem pentru viitor, prin care sa atragem oamenii la Dumnezeu. Sa sustinem lucrarea lui Dumnezeu. Sa facem ceva. Sa nu fim doar consumatori. Sunt unii care doar vin la biserica: ‘Aia imi place, aia nu-mi place…’ Dar, tu ce faci ca sa mearga mai bine? Care e raportul pe care-l faci tu? Care este participarea ta, ca lucrarea lui Dumnezeu sa mearga mai bine? Dumnezeu vrea sa grabim si asta inseamna:
    Activitate
    Slujire
    Sacrificiu si
    Implicare.

Si Domnul sa ne binecuvanteze. Iata, ca am vazut in aceasta zi ce stim si ce nu stim despre a doua venire a Domnului Isus.

  • -Stim ca Domnul Isus va veni din nou. Nu stim exact ziua, ceasul si ora. Toti care s-au avantat au dat-o in bara. S-au facut de rusine. Au gresit. Au dus si pe altii in ratacire.
  • -Stim care vor fi semnele care vor insoti venirea Lui.
  • -Si stim ce vrea Dumnezeu de la biserica, in vremurile din urma in care El este gata sa vina. El vrea ca biserica sa fie pregatita. El vrea ca noi sa veghem. El vrea ca noi sa fim implicati si sa dorim venirea Lui.

Imi place asa de mult faptul ca inainte ca Domnul Isus sa vina.. si in pasajul nostru spune ca daca n-ar fi cei alesi, zilele n-ar fi fost scuturate. Si si in Apocalipsa ni se spune ca inainte de venirea Lui si inainte ca Dumnezeu sa trimita acele mari chinuri peste pamant, in care se spune ca vai de cei care vor fi la camp sau vai de femeile care vor fi insarcinate. Sau, vai de cei care vor fi prinsi in anumite lucrari, de cand a fost lumea, nu va mai fi asa o groaza mare. Nici in vremea lui Sodoma, nici in vremea lui Noe, cum va fi i vremea in care va veni Domnul Isus Hristos.

Insa, imi place foarte mult ca totusi Dumnezeu va avea un mare har cu copiii Lui, cu biserica Lui, cu cei care Il slujesc si cauta sa faca voia Lui. In Apocalipsa 7 de la vers. 1-3, ni se vorbeste  despre lucrul acesta. Despre harul care Dumnezeu il are fata de copiii Lui in vremea din urma. Si aici, zice asa:

1 După aceea am văzut patru îngeri care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau* cele patru vânturi ale pământului, ca** să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac. 2 Şi am văzut un alt înger care se suia dinspre răsăritul soarelui şi care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, 3 zicând: „Nu* vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii până nu vom pune pecetea** pe fruntea† slujitorilor Dumnezeului nostru!”

Slavit sa fie Dumnezeu! Cand va veni aceea vreme  grea, acea groaza peste pamantul acesta, inainte sa se intample, Dumnezeu va pune pecetea pe cei care sunt copiii Lui si care-L slujesc pe El. Slujitorii Lui, nu consumatorii Lui, cei care slujesc si grabesc lucrarea lui Dumnezeu.

VIDEO Biserica Peniel Londra

4 comentarii (+add yours?)

  1. Iosif
    aug. 22, 2015 @ 02:38:15

    „Bagati de seama sa nu va insele cineva.”

    „…Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbeasca privirile.
    Nu se va zice:”Uite-o aici” sau”uite-o acolo !”Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.”(Luca 17:20,21)

    Fiti binecuvintati.

  2. Trackback: Ispitele dulci ale Amvonului – Pastor Tiberiu Pop | agnus dei - english + romanian blog
  3. crestinreal
    aug. 28, 2015 @ 11:03:05

    No coment

  4. Trackback: Proorocia buna ~ Pastor Tiberiu Pop | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari