Cazul Dr. Camelia Smicala din Finlanda

Avem o rugaminte pentru crestinii (si nu numai) care folosesc Facebook ca sa faca bine si sa ajute, daca tot intrati pe FB, apelam la dvs. sa va faceti timp si sa ajutati cu o incurajare si pe aceasta mama indurerata care a fost jefuita de cei doi copii ai ei. Puteti comunica cu Dr. Camelia Smicala aici – Suport pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei

Foto Facebook

Foto Facebook Camelia Smicala impreuna cu copiii: Mihai, Maria si Andreea

Medicului roman Camelia Smicala i-au fost rapiti cei doi copii din nou. Prima oara s-a intamplat in mai 2015, a doua oara in mai 2016.

Povestea Cameliei:

Ma numesc Mihaela Camelia Jalaskoski(Smicala),am 44 de ani si sunt cetatean roman cu domiciliul in Finlanda.Am absolvit Facultatea de Medicina Gr.T.Popa din Iasi in anul 1996 si am devenit medic specialist medicina de urgenta in 1999.Am lucrat ca medic specialist la Spitalul Judetean Neamt, sectia UPU,din 1999 pana in 2005.

M-am mutat in Finlanda in anul 2005,impreuna cu fiica mea Andreea (atunci in varsta de 4 ani)rezultata din casatoria anterioara.

Am plecat din Romania,pentru a ma casatori cu un cetatean finlandez, care mi-a promis marea cu sarea si nu din cauza conditiilor din Romania. Am fost si sunt in continuare un roman adevarat, mandra de originile mele .

Imediat dupa relocarea noastra in Finlanda, si dupa casatoria cu cetateanul finlandez, situatia mea si fiicei mele s-a schimbat radical. AM fost umilite, batjocorite zilnic de catre sotul finlandez si familia acestuia. Nimic din ce faceam nu era pe placul lor. M-as fi intors in tara dar, am ramas imediat insarcinata , iar mama mea nu mi-a permis sa ma intorc, pe motiv ca imi fac de ras familia (tatal meu era medic pediatru ,iar mama mea farmacista, oameni bine cunoscuti in orasul meu de bastina).
Din cauza presiunilor psihice la care am fost supusa ,am nascut prematur,cu 2 luni inainte de termen, prin cezariana de urgenta, in ianuarie 2006 , pe baiatul meu Mihail. In urma cezarienei, mi-au uitat 10 cm de placenta in uter. Fiind romanca, am fost tratata ca un gunoi, nimeni nu a vrut sa investigheze ce se intampla cu mine, asa ca, am stat 3 luni cu restul de placenta in uter, abia tarandu-ma si ingrijind singura un copil prematur si o fetita de 5 ani. Abia dupa 3 luni , mi-am luat inima in dinti, m-am dus la o clinica particulara, s-a descoperit restul de placenta , care a fost si extirpat.

Avand in vedere situatia mea de dupa a doua cezariana (Andreea a venit pe lume tot prin cezariana), precum si modul in care am fost tratata de catre noua familie finlandeza, relatiile cu proaspatul sot s-au racit considerabil, ajungand doar legati de o hartie. Imediat dupa extragerea restului de placenta, sotul finlandez m-a violat (la propriu)si, chiar daca s-a intamplat doar o data , am ramas din nou insarcinata.

Avand in vedere situatia precara a uterului meu ,mi s-a facut trimitere de urgenta pentru avort terapeutic ,ceea ce am refuzat vehement,in ciuda riscurilor. Sunt o persoana credincioása si am fost in legatura permanenta prin telefon si prin scrisori cu Parintele Iustin Parvu , care s-a rugat pentru noi.
2.07.2007, insarcinata fiind, sotul finlandez m-a agresat pentru prima data fizic. M-a lovit cu picioerele in burta si a incercat sa ma sugrume. Deoarece provin dintr-o familie onorabila ,mi-a fost rusine sa ma duc la politie si sa fac plangere. Am fost la spital si in fisa medicala e specificata agresiunea.

Cu ajutorul rugaciunilor Parintelui Iustin Parvu, Maria, al treilea copil al meu ,s-a nascut in ianuarie 2007 ,la termen, cu greutate normala (tot prin cezariana bineanteles , dar fara nici o complicatie).

Camelia Smicala

Dr. Camelia Smicala cu fetita, Maria

01.07.2007 .Ne pregateam sa mergem la biserica ortodoxa ,unde urma sa aiba loc slujba in limba romana. Sotul finlandez a inceput sa o loveasca pe fiica mea Andreea, pe motiv ca ea descoperise niste role ascunse in masina. Am scos-o pe Andreea din mainile lui , am urcat copiii in masina,impreuna cu bona (o profesoara rusoaica venita de o saptamana in Tampere ,de proba), gandindu-ma sa plecam la biserica fara barbatul meu . M-am gandit ca astefel lucrurile se vor linisti pana ne intoarcem acasa. Pornisem masina si dadean in marsalier sa ies din curtea casei (noroc ca nu aveam viteza,max 10 km/h), cand sotul meu a venit in fuga,a  deschis usa din spate si l-a smuls pe Mihai(in varsta de 1 an)din scaunul special de masina. Am oprit masina imediat. Baiatul meu era cazul in dreptul rotii din spate a masinii. Din fericire am reactionat rapid si nu s-a intamplat o tragedie. Am fost totusi socata de gestul sotului si am inceput sa tip (na ca toate femeile!).

In acel moment,sotul meu a inceput din nou sa ma stranguleze. Au venit vecinii si m-au salvat.
Pe certificatul medico-legal scrie:*leziuni prin strangulare ,care se potrivesc cu descrierea victimei. Chiar daca leziunile vizibile sunt minore ,strangularea a pus in pericol viata victimei_*

Ca urmare a acestei agresiuni am fost dusa ,impreuna cu cei trei copii la un centru de siguranta. Nu am primit translator si nimeni nu a vorbit cu mine engleza. Drept translator a fost folosit sotul agresor,care nu vorbeste limba romana.

Politia a refuzat sa asculte martorul (bona copiilor,pe motiv ca e rusoaica), Andreea nu a fost acultata , nu am primit nici un fel de consiliere psihologica iar centrul de siguranta era mai mult ca o inchisoare . Am cerut ajutorul ambasadei romane . Nu am obtinut Absolut nici un sprijin.
Fiind debusolata , speriata de cele intamplate ,fara nici o posibilitate de a intelege sistemul finlandez, am decis sa ma intorc acasa (dupa o luna petrecuta in acel centru), la sotul violent. M-am gandit sa invat singura limba finlandeza si sa ma duc la servici ,asigurandu-mi o libertate financiara ,pentru a putea pleca din iadul in care ajunsesem.

Ceea ce am si facut. In trei luni am invatat limba finlandeza (cat sa ma descurc la servici) si pe 2.01.2008 am inceput serviciul ca medic in Finlanda.
Baiatul meu ,din cauza abuzurilor psihice si fizice la care am fost supusa,a inceput sa vomite 10-20 ori pe zi, de la varsta de 3 luni. S-au facut toate investigatiile si s-a ajuns la concluzia ca are anorexie nervoasa.
Tot cu ajutorul rugaciunilor Parintelui Iustin Parvu,am reusit sa ma impun ca doctor, sa imi cresc copii, sa fac fata la multiplele spitalizari ale lui Mihai . A fost un efort urias. Ziua ingrijeam copiii si noaptea invatam limba finlandeza plus medicina de la capat .Lucrand ca medic de urgenta ,uitasem multe lucruri de care aveam nevoie la dispensar. Dupa cateva luni de serviciu la un dispensar ,am fost angajata ca medic anestezist. Specialitatea mea nu exista nici acum in Finlanda ,dar fiind apropiata de anestezie si, avand in vedere ca am invatat repede ce imi lipsea din a doua specialitate ,am facut fata cu brio ca medic anestezist plin, timp de un an de zile.

Situatia familiara era aceeasi dar acum aveam banul meu, intretineam toata familia ,am adus o bona din Romania, care ma ajuta cu copiii .Sotul finlandez era mai tot timpul plecat ,in mare venea seara acasa si pleca inainte de ora 6 dimineata. Nu se implica deloc in viata de familie ,iar umilintele nu ma mai dureau atat de tare.

In 30.01.2010 ,sambata seara,pe la ora 21,ma jucam si ascultam muzica, impreuna cu copiii. Sotul finlandez tocmai venise acasa si ne-a dat ordin sa mergem la culcare. I-am raspuns ca mai stam putin ca e sambata seara. Ca urmare ,a intrerupt curentul de la tabloul de comanda. Andreea a observat si ,ca urmare finlandezul *zburator*a inceput sa se bata cu Andreea ,care avea atunci aproape 9 ani. Bineanteles ca am sarit in apararea Andreei. Ca urmare ,am fost din nou strangulata ,Mariei a inceput sa-i curga sange din gura pentru ca s-a lovit la un dinte ,iar Andreea a fost proiectata intr-un perete. Mihai se ascunsese.

Copiii luati pe sus in Finlanda de langa mama lor, medic din Romania, filmare completa

Am sunat la politie. La fata locului, politia a dovedit ca din gura Mariei curgea sange, ca Andreea era socata, ca urmare, l-au dus pe finlandez la puscarie, unde a stat o noapte.

Cercetarea politiei,ca si data trecuta s-a oprit aici. Andreea nu a fost ascultat. Totul a fost musamalizat.

In aprile 2010 am divortat si m-am mutat cu copiii .Instanta a hotarat domiciliul copiilor la mine. Pentru ca am si cetatenie romana nu am primit custodia copiilor, pe motiv ca ,exista riscul de a ma muta impreuna cu copiii in Romania.

Partea buna a fost ca Mihai s-a vindecat complet de anorexie ,la 3 luni dupa mutatrea nostra din casa tatalui lui.

Incepand din 2010 agresiunea s-a mutat la tribunal si serviciul de protectia copilului. Fostul meu sot nu a avut nici un venit timp de mai bine de 6 ani, nu a platit niciodata pensia alimentara, in schimb mi-a deschis zeci de procese la tribunal. El, neavand nici un venit , statul finlandez i-a platit timp de 5 ani avocat din oficiu. Desi legea finlandeza prevede avocat din oficiu pentru copii, copiii mei nu au beneficiat de aceasta. Am platit peste 100.000 de euro timp de 3 ani .Din 2013 nu mi-am mai permis un avocat, asa ca am reprezentat singura copiii la procese. Avand in vedere agresiunea asupŕa copiilor ,precum si cea asura mea in fata copiilor, Mihai si Maria au refuzat sa-si vada tatal.
Am cerut psiholog pentru copii. Si aceasta mi s-a refuzat. Am platit 3 ani de zile, multe mii de euro un psiholog pentru a vindeca trauma copiilor. Psihologul a dat declaratie la tribunal ,precum si epicriza scrisa, precum am fost brutalizati sadic ,atat eu cat si copiii.

Justitia finlandeza nu a tinut cont de agresiune, pe motiv ca fostul meu sot nu a fost condamnat. El nu a fost condamnat deoarece, in ciuda tuturor probelor ,politia inchis cazul.

Au avut loc intalniri sub supraveghere tata-copii. Copiii au refuzat in continuare sa ia contact cu tatal lor. La intalnirile sub supraveghere,t atal copiilor nu a incercat sa stabileasca nici o legatura emotionala cu acestia, ba din contra, i-a amenintat non stop. Asa ca in 2013 ,oficialii care organizau intalnirile sub supraveghere au refuzat sa le mai organizeze. Au dat o declaratie scrisa prin care mentioneaza aceasta, precum si faptul ca tatal copiilor a spus in repetate randuri ca*copiii trebuie obligati sa aiba incredere in el si singura metoda ar fi ca el (tatal)s a bage copiii cu capul sub apa ,pana implora mila*

Ca urmare a acestui act, justitia finlandeza a hotarat ca,copiii sa mearga fara supraveghere sa-si vada tatal, iar mie mi s-au dat 15.000 euro amenda pentru ca oficialii au refuzat sa mai faca intalnirile sub supraveghere.

In toti acesti ani,protectia copilului a fost de partea tatalui si a aparat interesele tatalui, in defavoarea copiilor. Au mintit in mod repetat in documentele lor si au refuzat sa le corecteze cand am adus dovezi scrise ale greselilor lor.

Alaturi de noi ,in ultimii 2 ani ,a luptat un profesor universitar de sociologie,cunoscuta in toata lumea. Ea a venit cu mine la intalnirile cu cei de la protectia copilului dar, desi aveam acum martor al minciunilor lor (multe intalniri fiind si inregistrate) abuzurile au continuat.

Copiii erau foarte bine,sanatosi,scoala mergea exceptional. In tot acest timp ,protectia copilului nu a tinut cont nici macar de parerea scolii, a cunoscutilor, a vecinilor, a psihologilor. Contar tuturor dovezilor , au continuat sa apere interesele tatalui finlandez.

Pe 11.05.2015 mi-am facut mutatia legala ,impreuna cu copiii, in alt oras. Obtinusem o slujba mai buna, cu un salar dublu si speram sa scapam de socialul din Tampere. Am anuntat oficialitatile despre mutare si am cerut (conform legii finlandeze) transferul tuturor actelor la noua resedinta. Am cerut si informarea tatalui copiilor despre aceasta (in urma violentelor familare avem adresa secreta si o singura autoritate din Finlanda poate da adresa noastra celorlalte oficialitati, inclusiv politiei).

In urma telefonului meu, protectia copilului a planuit ,impreuna cu fostul meu sot , luarea copiilor din familie. Intr-un document al protectiei copilului este scris ca, tatal copiilor a stabilit cu sefa de la social luarea copiilor si ducerea lor intr-o unitate de plasament.

Pe 15.05.2015 tatal copiilor  obtine de la judecatoria din Tampere )in timp de 3 ore!!!!!!!) custodia totala a copiilor pe baza declaratiilor lui cum, ca as planui sa fug cu copiii in Romania. Hotararea a fost data fara proces, fara ca eu sa fiu ascultata si nici macar instiintata.

Incepand de pe 14.05 am inceput sa primesc mesaje de amenintare pe telefon de la cineva care se semna *executor judecatoresc* Nu am primit nici o hartie oficiala. Pe data de 15.05 m-am duś la politie cu mesajele de pe telefon. Nu am primit nici o lamurire despre ce era vorba.

In mesaje era scris ca executorul judercatoresc va veni pe 16.05 sa-mi ia copiii daca nu-i duc pe 15.05 la o anumita adresa. Neavand nici un document oficial si neantelegand despre ce este vorba, am chemat pe 16.05 2 familii prietene la noi.

Au venit la ora 12 3 executori judecatoresti si 2 reprezentante de la protectia copilului care au refuzat in continuare sa ne prezinte vre-un document oficial sau sa ne clarifice situatia. Au spus doar ca au venit sa-i duca pe Mihai si pe Maria sa se intalneasca cu tatal lor.Eu ,stiind legea finlandeza cum ca,copiii nu pot fi luati cu forta ,indiferent de orice hotarare judecatoreasca, am stat linistita , ba chiar i-am invitat la o cafea. Am acceptat ,la fel de linistita ,ca cei de la protectia copilului sa mearga jos sa vorbeasca cu ei. Pana cand de jos s-au auzit tipetele copiilor :*Ajutor, ne omoara!*Normal ca am sarit si am mers sa vad ce se intampla. Cei trei executori judecatoresti ii agresau pe Mihai si pe Maria. Am sarit sa-i apar. Prima reactie a fost sa-i iau in brate si sa-i apar cu corpul meu .Asa mi-au fost rupte coastele.*Lupta *se vede pe video Andreea a sunat la politie.

La venirea politiei,executorii judecatoresti au inhatat copii,i -au urcat in masina socialului si au disparut. Abia dupa ce copiii au fost rapiti , socialul a facut decizia de preluare a copiilor in plasament.

Cei cinci *calai *au fost ilegal la noi ,nici o hartie oficiala nu a existat. Hartia a fost facuta dupa ce copiii au fost rapiti.

Tatal copiilor nu are venituri ,nu are domiciliu ,dar a obtinut custodia mintind ca ,as vrea sa fug din Finlanda. Copiii nu au nici macar pasapoarte ,deoarece tatal lor ne-a interzis timp de 6 ani sa mergem macar in vizita in Romania.
Tatal copiilor a obtinut custodia dar a incredintat copiii unei case de copii. Copii foarte bine ingrijiti, fericiti , au fost luati din familie si dusi intr-o casa de copii .

Copiii au fost incredintati tatalui, anul trecut ,pe data de 13.07.Pe data de 23.09.2015 au fost luati de urgenta de catre serviciile sociale ,deoarece erau in pericol major in casa tatalui. Au fost dusi din nou la o casa de copiii si pe data de 21.12.2015 au fost dati acasa, spre adoptie temporara.

Copiii au inceput sa isi revina incet dupa traumele suferite,scoala a spus ca totul incepe sa reintre in normal. In aprile 2016 acelasi judecator care mi/a luat custodia fara proces ,impreuna cu protectia copilului ne/au obligat la un fel de Ancheta psihiatrica. Copiii au fost scosi de la scoala timp de aproape o luna, impotriva legii finlandeze ,conform careia scoala e obligatoare. Am fost supusi la traume psihice in timpul asa zisei anchete. Ancheta a fost facuta in mare parte de catre 2 asistente medicale ,iar doctoral, care nu a vorbit niciodata cu copiii a dat verdictul: intre mine si copii ar exista o relatie prea stransa, fara sa se precizeze ce insemna prea stransa~ si asta ar fi dovada alienarii parentale. Alienarea parentala nu este aprobata ca diagnostic in Finlanda si nici de sistemu;l juridic.

Ca urmare,pe data de 16.05 2016,copiii au fost ridicati cu politia ,de la scoala si dusi ,Mihail in aceeasi casa de copii in care a fost anul trecut,iar Maria intr/o familie.Copiii au fost separati ,pentru ca Mihail ,in varsta de 10 ani este acuzat ca ar manipula-o pe Maria.

Am cerut in mod repetat ajutorul Ambasadei Romaniei la Helsinki dar ,inafara de sustinere morala ,nu am primit nimic. Nu s-a rezolvat nici macar situatia certificatelor de nastere ale copiilor.

Ca urmare a repetatelor abuzuri ,incalcarilor grave ale drepturolor omului ,drepturilor copiilor ,precum si ale tratatului de la Istanbul,fiind si cetateni romani ,cerem ajutorul statrului roman si ale UE:

1=Cerem repatrierea urgenta a mea,Jalaskoski Camelia,a Andreei Mocanu ,Jalaskoski Mihail si Jalaskoski Maria ,ca urmare a incalcarii de catre Finlanda a Drepturilor Omului si Drepturilor Copiluli,tratate pe care Finlanda le-a semnat.Continuarea abuzurilor din partea oficialitatilor finlandeze va avea urmari ireparabile asupra cresterii si dezvoltarii copiilor ,precum si asupra sanatii noastre

2=Cerem ca institutiile Romaniei sa se implice la nivel European pentru respectarea Drepturilor Omului

3=Cerem ca Romania sa faca o plangere la CEDO ,pentru legea 39 din Tratatul Drepturilor Omului ,rezolvarea cazului in situatie de urgenta.Daca aceasta nu se va intampla ,copiilor li se vor provoca daune iremediabile.Cerem ca ,un avocet de drept international si drepturile omului ,sa fie ales de catre statul roman sa ne reprezinte.

Un avocat in Finlanda costa intre 30.000 -70.000 euro .Nu am acesti bani chiar daca mi-as vinde toate lucrurile.Tot ce am strans in timpul casatoriei ,mi-a fost furat de catre fostul sot(am primit drepturi doar pe hartie, bani nu am vazut un euro) si tot ce am muncit din 2010 incoace (inclusiv garzi) s-au dus in tribunale(peste 100.000 euro).

4=Cerem ca Romania ,prin institutiile sale ,sa ia atitudine in Parlamentul European ,pentru oprirea abuzurilor asupra copiilor in Tarile Nordice.In Finlanda ,peste 20000 de copii sunt luati din familii.Aceeasi situatie exista in Norvegia.

Cu respect,
Camelia Jalaskoski
21.05.2016

UPDATE 26 mai 2016 de la Camelia:

Am fost azi la proces. Demoralizant. Imi spun ca n-am nici o sansa. Cu adevarat, pentru ca nu imi pot permite un avocat,n-avem nici o sansa

Camelia Smicala

CAZUL dr. Camelia Smicala in limba daneza –

Meidän tarina
Camelia Jalaskoski

Olen muuttanut Suomeen kesällä 2005. Menimme naimisiin Petri Jalaskosken kanssa 7.7.2005. Heti avioiduttuamme Petri Jalaskoski ja hänen äitinsä Marita Jalaskoski ovat alkaneet käyttää henkistä ja fyysistä väkivaltaa minua ja tytärtäni Andreea Mocanua kohtaan. Kaikki mitä vaan teimme, oli Petrin ja hänen äitinsä mielestä väärää. Heti naimisiin menon jälkeen tulin raskaaksi. Stressin takia poikani Jalaskoski Mihail syntyi 2 kk. ennen laskettua aikaa hätäsektiolla 6.1.2006.

Sektion jälkeen tapahtui hoitovirhe, ja osa istukkaa jäi kohtuuni. Olin erittäin huonovointinen ja pyörtyilin monta kertaa kotona. Pyysin apua mieheltäni, mutta hän ei välittänyt. Sen sijaan Petri teki lastensuojeluilmoituksen ja väitti, että olisin vaarallinen lapsille. Apua en Suomessa saanut mistään, ja siksi äitini tuli Romaniasta asti auttamaan minua. Kävin useasti ensiavussa huonovointisuuteni takia. Asioiminen oli vaikeaa, koska en silloin (v.2006) puhunut lainkaan suomea. Petri Jalaskoski tuli joka kerta minun kanssani sairaalaan ja kertoi lääkärille, että minulla on masennusta. Kaikki uskoivat häntä, kukaan ei kuunnellut minua eikä tutkinut vaivaani. Kolmen kuukauden kuluttua vointini mentyä jatkuvasti huonommaksi, menin yksin Tampereen Koskiklinikalle. Professori Kirkkinen totesi kohtuuni jääneen kappaleen istukkaa sektion jälkeen, ja todellisen ongelman selvittyä sain asianmukaista hoitoa vaivaani.

Keväällä 2006 Petri Jalaskoski raiskasi minut. Olin erittäin heikossa kunnossa synnytyksen jälkeen. Parisuhteemme vuorovaikutus ei toiminut lainkaan ja olin sekä fyysisesti että psyykkisesti haluton ja kyvytön seksuaaliseen kanssakäymiseen. Eräänä päivänä hän pakotti minut törkeällä tavalla kanssaan yhdyntään. Tämän tapahtuman seurauksena tulin jälleen raskaaksi. Fyysisen tilani tähden raskaus oli suuri riski sekä minulle että vauvalle, ja minulle suositeltiin aborttia. En kuitenkaan halunnut tappaa vauvaa. Petri Jalaskoski ei olisi halunnut lasta. Hän painosti minua äitinsä Maritan kanssa toistuvasti tekemään abortin. Näihin aikoihin pojalla alkoi olemaan syömishäiriön oireita. Hän oksensi monta kertaa päivässä, eikä mikään ruoka pysynyt sisällä.

1. 2.7.2006

Olin syöttämässä Mihailia. Poika oksensi. Petri Jalaskoski tuli paikalle, riisti pojan väkivaltaisesti sylistäni niin, että pojan pää osui kaappiin. Otin lapsen takaisin, juoksin yläkertaan ja laitoin pojan sänkyyn. Petri tuli perässä, hän kuristi minua ja painoi minua mahasta polvella ja väänsi polveani.

Menin seuraava päivänä terveyskeskukseen. Polvesta otettiin röntgenkuva ja sikiön vointi tarkistettiin. En ole tehnyt rikosilmoitusta poliisille, enkä myöskään lastensuojeluilmoitusta. Olen muuttanut 2005 Suomeen, en osannut Suomen kieltä lainkaan, ja minulla ei ole ollut mitään tietoa siitä, kuinka pitäisi toimia. Kukaan ei kertonut minulle, mitä pitäisi tehdä.
Petri Jalaskoski kertonut poliisille vuoden päästä (kun tein rikosilmoituksen):„En mielestäni kuristanut häntä kuristamistarkoituksella. En voi sille mitään jos hän on niin kokenut, mutta tarkoitukseni oli rauhoittaa tilanne, ei vahingoittaa häntä. En pysty sanomaan olenko painanut polvella raskaana ollutta vaimoani mahasta„

2. 01.07.2007

Lapsiin ja minuun kohdistunut väkivalta jatkuu.
Meidän oli tarkoitus mennä yhdessä kirkkoon. Pyysin miestäni viemään lapset autoon. Olin täyttämässä tuttipulloa sisällä, kun kuulin tyttäreni itkevän pihalla. Andreea kertoi, että Petri oli lyönyt ja töninyt häntä. Meidän kanssamme oli venäläinen lastenhoitaja. Mies meni sisälle ja minä menin kuljettajan paikalle. Lapset ja lastenhoitaja olivat jo autossa. Ajattelin lähteä kirkkoon ilman Petriä toivoen, että hän poissaollessamme rauhoittuisi.

Aloin peruuttamaan pihasta, kun Petri tuli juosten ja avasi takaoven sekä irrotti pojan turvavyön. Hän otti pojan rajusti kiskoen syliinsä liikkuvasta autosta. Poika putosi maahan pää edellä. Jarrutin ja menin katsomaan mitä tapahtuu. Poika oli auton alla takarenkaan vieressä niin, että jalat olivat auton ulkopuolella. Menin shokkiin, ja itkien syytin Petriä hänen teostaan. Petri kävi kurkkuuni kiinni niin, että hänen käsivartensa oli kaulani ympärillä. Taistelin päästäkseni irti kuristusotteesta, koska en pystynyt hengittämään. Onneksi Mihail ei saanut putoamisestaan merkittäviä näkyviä vammoja.

Lääkäri lausuu saamistani vammoista: ”Vammat sopivat syntyneiksi kuvatulla tavalla. Papereista päätellen voin todeta saman. Näkyvät vammat olivat siis lievät. Kuitenkin kuristaminen on aina hengenvaarallinen tilanne ja voi johtaa kuolemaan.”

Petri Jalaskoski kertoi poliisille tapahtumasta seuraavaa:„Kielsin Andreea Mocanua tulemasta auton takaosan luo, koska minulla oli siellä piilossa hänelle ostettu lahja, rullaluistimet. Kielsin kolmasti tulemasta. Työnsin häntä taaksepäin, hän ei kaatunut. Tyttö alkoi kuitenkin itkeä ja kertoi äidilleen: Miksi löin häntä? Tästä tuli sitten sanallista riitaa. Otin luistimet ja vein ne sisälle. Sillä välin vaimoni oli mennyt autoon ja näytti siltä että hän oli lähtemässä ilman minua.(…) Avasin auton takaoven ja irrotin pojalta turvavyön „

Petri Jalaskoski kertoi samasta tapahtumasta poliisille 2013 näin:„Auton perässä oli lahja Andreealle, enkä halunnut näyttää sitä hänelle. Hän kaveli autolle, jolloin työnsin häntä pois,että sain lahjan peiteltyä.(…)Silloin työnsin Andreeaan rintakehästä painamalla pois autolta. Andreea saattoi silloin pyllähtää pyllylleen maahan, mutta en ole siitä varma.„

Lastentarhanopettaja Harri Mäkinen on lausunut, että Mihail kertoi seuraavana päivänä päivähoidossa seuraavasti: ”Isi hyökkäsi äidin päälle ja äiti hyökkäsi isin päälle. Andrea ja Maria yrittivät auttaa äitiä. Mihail ei ollut uskaltanut. Se oli Mihailin mielestä pelottavaa ja poliisi oli tullut kotiin”.

Petri Jalaskoski on vaarantanut vakavasti Mihailin turvallisuuden ottamalla vauvan liikkuvasta autosta pois. Meidät vietiin turvakotiin, jossa pystyttäisiin takaamaan fyysinen ja psyykkinen turvallisuutemme. Koska en saanut tarvitsemaani apua (esim. tulkkia), en ymmärtänyt mitään viranomaisten ohjeita sekä lapset kokivat turvakodin hirveänä paikkana, menimme takaisin yhteiseen kotiimme Petrin kanssa. Ajattelin mennä nopeasti töihin, saada vakituisen työpaikan ja tarpeeksi rahaa, että Petristä erilleen muuttaminen mahdollistuisi. Tämän olen tehnytkin.

3. 12.7.2008

Tulin töistä yöpäivystyksestä. Olin eritäin väsynyt ja halusin ottaa lasten kanssa päiväunet. Petri kielsi ja aloitti jotain remonttia niin, että en saanut nukutuksi. Tämä on tapahtunut monta kertaa aiemminkin. Tällä kertaa Petrin 17-vuotias poika tuli kimppuuni, kun yritin saada heitä ymmärtämään, että minä ja lapset haluamme nukkua. Poliisi totesi paikan päällä, että miehen poika on hajottanut kämpän. Petrin poika heitti minua kohtaan painavan työkalulaatikon niin, että se osui myös 2-vuotiaaseen sylissäni olevaan poikaan.

4. 30.1.2010

Noin 21.45 katselin lasten kanssa valokuvia, tyttäreni Andrean huoneessa. Petri Jalaskoski tuli huoneeseen ja sanoi, että lasten olisi jo syytä mennä nukkumaan. Vastasin hänelle, että laitan lapset nukkumaan, kun olemme katselleet kuvat loppuun. Pian tuon jälkeen talo meni pimeäksi. Ajattelin ensin, että kyse on sähkökatkoksesta. Andreea huomasi, että Petri oli katkaissut sähköt pois sähkötaulusta. Andreea laittoi sähköt takaisin, minkä jälkeen menin lasten kanssa iltapesuille. Yritin laittaa Petrin makuuhuoneen oven kiinni, mutta hän tuli ulos huoneesta ja kävi minuun käsiksi. Petri kuristi minua samalla tavalla kuin aiemmin: Hän oli minun takanani ja laittoi käsivartensa kaulani ympäri. Tytöt (Maria ja Andreea) tulivat auttamaan minua. Maria ilmeisesti löi hampaansa lattiaan silloin, kun kaatui sylissäni alleni. Näin, kun Petri heitti Andreean päin seinää.

Petrin kertomus tapahtumasta: ”Noin kello 21.00 kerroin vaimolleni,että pienet lapset olisi syytä laittaa nukkumaan.(…)Koska vaimo ei ryhtynyt kanssani nukuttamaan lapsia päätin mennä makuhuoneeseen sulkien huoneen oven perässäni.Ryhdyin lukemaan kirjaa sängyssä.Pian tuon jälkeen tytärpuoleni Andreea tuli huoneeseen laittaen huoneeseen valot päälle,lisäksi hän jätti oven auki jolloin musiikki kuului huoneeseen.Pyysin häntä sammuttamaan valot ja sulkemaan oven.Andreea ei kuitenkaan tehnyt kuten pyysin.Siitä syystä menin hänen luokseen ja työnsin hänet ulos huoneesta(….)Syntyi jonkin verran suusannallista riitaa. Riidan yhteydessä Andreea oli hyvin hyökkäävä minua kohtaan. Lopulta sekä Camelia että Andreea ryhtyivät puremaan minua. Andreea puri minua käteen. Sain hänet kuitenkin helposti irti kädestäni, Camelia puri toiseen käteeni. Häntä en saanut helposti irti, koska hän on voimkkaampi. Sain hänet kuitenkin lopulta työnnettyä irti. (…) Camelia ja Andreea tulivat uudelleen kimppuni, vaikka tilaNNE OLI MIELESTÄNI AIVAN RAUHALLINEN. He molemmat purivat minua uudelleen käteen.Sain työnnettyä Andreea kauemmas.Tuossa yhteydessä väänsin Camelia kädestä .mutta se johtui siitä,että yritin saada hänen hampaansa irti kädestäni.(…)Maria oli koko tuon ajan sylissäni.Saatuani naiset irti äsistäni laskin Maria lattialle.”

Paikalla ollut poliisi totesi, että Andreea oli silminnähden järkyttynyt ja vei Petrin putkaan. Sen jälkeen kukaan viranomaisista ei ole puhunut Andreean kanssa. Andreea oli tuolloin 8-vuotias.

Se on totta, että olen purrut Petriä, mutta vain puolustaakseni itseäni. Petrin vammoja on kuvattu ja puremajäljet ovat vain oikean kyynärpään alueella. Ne ovat voineet tulla vain sillä tavalla, että Petrin käsivarsi oli kaulani ympärillä, ei Petrin kertomalla tavalla. Petri kertoi, että oli lukemassa kirjaa, kun Andreea tuli ja laittoi huoneeseen valot päälle. Huoneessa ei ollut yöpöytää tai pöytälamppua ja valot on laitettu päälle vasta Andreaan tultua huoneeseen. Petrin kertomuksen mukaan hän olisi lukenut pimeässä.

Tämän jälkeen olemme eronneet ja muuttaneet pois yhteisestä asunnostamme.

5. 30.6.2010

Naapurit ovat tehneet kotirauhan rikkomisesta ilmoituksen poliisille. Petri Jalaskoski ja hänen äitinsä Marita Jalaskoski tulivat monta kertaa ja huusivat kotimme pihalla. Petri Jalaskoski pahoinpiteli minua taas kotona lasten läsnä ollessa mm. heittämällä kengät päähäni.

Petri kaappasi lapset päiväkodista ja kertoi minulle ja lapsille, että me emme näe toisiamme enää ikinä. Hän ei suostunut kertomaan poliisille tai sosiaalipäivystykseen lasten olinpaikkaa. Seuraavana päivänä Petri palautti lapset päiväkotiin.

Mihail on kertonut mm. oikeuspsykologi Heikki Merimaalle ja tapaamispaikan valvojalle, että Petri Jalaskoski on painanut hänen päänsä veden alle niin, että hän ei ole voinut hengittää. Petrin kertomuksen mukaan: ”Shampoon huuhtelun lisäksi tässä tilanteessa oli tarkoitus harjoitella sukeltamista”. Tämä tapahtui, kun Mihail oli 3-vuotias. Minä itse en muista tilannetta, vaikka Mihail kertoi, että olin tapahtuneesta erittäin pelästynyt. Varmasti on traumaperäinen amnesia.

Pyydän huomioimaan, että jokainen väkivaltatilanne on alkanut siitä, että Petri on pahoinpidellyt lapsia (myös Petrin kertomusten mukaan). Olen itse joutunut uhriksi, koska olen puolustanut lapsia.
Vuonna 2010 ja eron jälkeen Petrin käyttämä henkinen väkivalta on jatkunut viranomaisten kautta. Kukaan ei ole halunnut tutkia asiaa, vaan sen sijaan viranomaiset ovat toimineet jatkuvasti Petri Jalaskosken tahdon ja vaatimusten perusteella. Meitä on rangaistu kaikilla keinoilla. Poliisi on toistuvasti kieltäytynyt tutkimasta lapsiin kohdistunutta väkivaltaa, lastensuojelu ei ole ottanut kantaa ja oikeus on rangaissut meitä. Kaikki rahat ja voimavarat on viety. Kukaan viranomainen ei ole kuunnellut lapsia. Lasten pelkoreaktiot on tulkittu yksipuolisesti Petrin puheen perusteella, täysin ilman todisteita.
Lopuksi tapaamispaikka Puhuri kieltäytyi järjestämästä isän ja lasten välisiä tapaamisia, koska he totesivat ne lasten edun vastaisiksi. Petri Jalaskoski on mm. kertonut viranomaisille, että lapset pitäisi pakottaa luottamaan isäänsä hukuttamalla. Seurauksena tästä minut on tuomittu maksamaan isot uhkasakot ja lapset pakotetaan menemään valvomatta koko viikonlopuksi isän luokse niin, että viranomaiset hakevat lapset väkisin kotoa.
Petri Jalaskosken käyttämä henkinen väkivalta on ollut todella törkeää ja jatkunut niin pitkään, että minulle ja lapsille on jäänyt traumoja elämän loppuun asti. Tässä on vain joitakin tapahtumia elämästämme. Kaikkia kokemiamme kärsimyksiä ei ole mahdollista kirjoittaa, koska siitä tulisi jo pitkä kirja.

Camelia Jalaskoski

12 comentarii (+add yours?)

  1. energein7
    mai 27, 2016 @ 07:13:24

    Reblogged this on energein7's Blog.

  2. octavpelin
    mai 27, 2016 @ 08:49:41

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  3. Trackback: Cazul Dr. Camelia Smicala din Finlanda – Truth Troubles: Why people hate the truths' of the real world
  4. Trackback: Cealaltă față a medaliei | 24 life
  5. Trackback: FINLANDA – Dr. Camelia Smicală nu mai știe nimic despre copiii ei. Chiar nu mai are niciun drept aceasta mamă? | agnus dei - english + romanian blog
  6. Trackback: FINLANDA – Dr. Camelia Smicala: Mi-au TAIAT DREPTUL de a-mi mai VEDEA COPIII pentru ca am FACUT PUBLIC cazul meu in MEDIA | agnus dei - english + romanian blog
  7. Trackback: Cealaltă față a emigrării | ARMONIA MAGAZINE - USA
  8. Trackback: Cealaltă față a emigrării | DiasporaTV
  9. Trackback: Cealaltă față a emigrării-publicat de Redactia Diaspora Tv din Vienna /AUSTRIA- RadioMetafora.ro
  10. Trackback: Finlanda – Cazul Smicala: Casele de copii au camere de arest la fel ca intr-o inchisoare. Aici este plasat Mihai cand se revolta si vrea acasa | agnus dei - english + romanian blog
  11. Trackback: Dr. Camelia Smicala si-a vazut copiii: Mihai si Maria nu mai zambesc….. | agnus dei - english + romanian blog
  12. Becheci Stela
    nov. 20, 2016 @ 17:01:28

    Stiu ca numai bunul Dumnezeu cel Atotputernic poate intervenii in aceasta situatie extrem degrea si dificila,tot prin intermediul oamenilor. De aceea, rugam pe cei din fruntea tarii noastre sa intervina pentru recuperarea copiilor furati , pt. ca este o adevarata drama aceasta poveste de viata a acestei mame cu scumpii ei copilasi. Rugam pe bunul Dumnezeu sa lase intelepciune si autoritate celor din fruntea tarii care se vor ocupa de acest caz deosebit, la fel ca si celelalte cazuri care au mai fost si sunt, si Domnul sa reantregeasca toate familiile care sunt despartite de copiii lor.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari