Tiberiu Pop – Cum trebuie abordat pacatul?

flesh-v-spirit-1-john-3-9

Cum trebuie abordat pacatul?

1 Ioan 3: 9 spune: „Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste, pentru ca samanta Lui ramane in el; si nu poate pacatui, fiindca este nascut din Dumnezeu.”

Societatea in care traim si influentele americane ne spun ca Dumnezeu in dragostea Lui va trece cu vederea o viata repetata in pacat. Insa vedem in acest verset ca apostolului Ioan are o alta mentalitate cu privire la pacat. Cine este din Dumnezeu nu pacatuieste. Dumnezeu este sfant si natura Lui nu poate accepta pacatul. Asta inseamna ca noi trebuie sa ne aliniem la standardele lui Dumnezeu si nu Dumnezeu la standardele noastre. Asta inseamna ca sfintenia devine o prioritate si o tinta zilnica, iar marturisirea parte din fiecare rugaciune.

Oricine este nascut din Dumnezeu nu pacatuieste. Ce vrea sa spuna Ioan aici? Ca oricine este a lui Dumnezeu chiar daca mai cade, el nu ramane jos ci se ridica in picioare. De gresit sau de cazut se mai intampla, dar cine este din Dumnezeu nu ramane jos, ci se ridica pentru ca stie ca are un Dumnezeu sfant si ca sfintenia este o necesitate pentru a ne putea apropia de El. Asta a vrut sa spuna Ioan, ca cel neprihanit de sapte ori daca cade, se ridica inapoi de fiecare data, pentru ca este nascut nu din carne si nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu care are toata puterea in cer si pe pamant si care are sa judece vii si mortii. A Lui sa fie slava si cinstea si gloria, in veci de veci. Amin si Amin.

Tiberiu Pop

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari