Rodica Volintiru – Conferinta Femeilor la Biserica Elim Chicago

rodica volintiru

Cand am postat acest articol, nu am observat ca l-am postat cu data de Ianuarie 2012, in loc sa-l postez pe 2013. Pentru ca toti cei inscrisi la blog l-au primit prin email si sa nu se piarda linkul original, il repostez astazi ca sa apara si tuturor cititorilor care ne citesc accesand pagina blogului zilnic prin HOME PAGE.

Via CredoTV. Rodica isi incepe un mesaj adresat femeilor la minutul 26. Aici cateva notite din mesajul din primul video:

 • min 38:00 – sa avem grija ce spunem copiilor nostri, sotilor nostri, in Proverbe 18:21 spune ca „moartea si viata stau in puterea limbii.” Cum adica? Nu e Dumnezeu implicat acolo. Dumnezeu a stiut, pentru ca El a creat totul prin Cuvant, El ne-a dat noua acelasi lucru, aceiasi putere si aceiasi autoritate – prin ceea ce spunem, noi atragem viata sau moarte. Atragem binecuvantare sau blestem. Mai de vreme sau mai tarziu te vei intalni cu ceea ce ai vorbit. Daca cititi in proverbe, de cate ori este amintit cuvantul limba si gura si buze, ceea ce noi vorbim. In Matei 12, Domnul spune, „Din prisosul inimii vorbeste gura. Deci ce ai inima, aia vorbesti. Va veni vremea judecatii cand vei da socoteala de orice cuvant nefolositor- nu neaparat blesteme, pacate, injuraturi. Vom da socoteala de orice cuvant neflositor care ne-a iesit din gura. Ce vrea Domnul sa ne spuna prin asta?
 • In 1 Petru 4 spune ca „cine vorbeste, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu.” Revenim din nou la puterea cuvantului. Dumnezeu a zis si s-a facut. El porunceste si ia fiinta. Cuvintele lui Dumnezeu aduc binecuvantare, lumina, revelatie. Cand tu incepi sa vorbesti cuvintele lui Dumnezeu, ceva incepe sa se intample. Vrasmasul nu mai are putere asupra ta. Marcu 11:22-24 spune sa ai credinta in Dumnezeu. Conditia? Sa crezi ca ceea ce zici se va face si vei avea ceea ce tu ai cerut. Intelegeti cat de important este ceea ce noi vorbim? Cuvintele noastre sa fie putine si drese cu sare. Sa dea har celor care le aud.
 • Sa fim sincere, cate pacate si greseli am facut cu limba si cu gura noastra?

Rodica, a 8-a nascuta in familie a auzit ca mama ei, care avuse cei 8 copii intr-un timp relativ scut, nu ar fi dorit-o. Aceste cuvinte au urmarit-o si ca consecinta, Rodica a incercat de mai multe ori sa isi curme viata. Dar, Dumnezeu veghea si avea un plan cu ea.

 • (min 45) Stii ca Dumnezeu are un destin pentru tine? Cunosti tu destinul care il are Dumnezeu pentru tine? Si te intreb: De ce te-ai pocait? Ca sa scapi de iad? De ce te-ai nascut pe acest pamant? Ca sa ai o casa, o masa, o familie si apoi ne rugam pentru o rapire? Nu-i numai atat. Dumnezeu a dat pamantul in mana omului. Dumnezeu vrea sa transforme acest pamant prin mine si prin tine. Dumnezeu vrea sa fim lucratori impreuna cu El. El ne-a dat fiecaruia un destin si in fiecare din noi a pus abilitati si calitati si daruri supranaturale. Toti suntem madulare in trupul lui Hristos. Hristos este capul, biserica este trupul- inclusiv femeia si barbatul. Tu esti un madular in trupul lui Hristos. Ti-ai gasit scopul, ti-ai gasit menirea? 
 • Tu esti creata ca sa invingi. Tu esti creata ca sa fi biruitoare. Tu esti creata ca sa faci o diferenta in lumea aceasta. Tu esti creata ca sa aduci viata. Eva inseamna viata. Tu, care esti casatorita si ai copii, tu ai adus viata.
 • Pacatul, necredinta, nestiinta, indiferenta, confortul poate anuleaza aceste mari lucrari care sunt in viata noastra.

Rodica crestea in adunare, dar simtea un mare gol si o mare nevoie de a fi iubita

 • Mamelor, aveti grija. Noi, generatia mai in varsta (mai ales noi, Romanii) nu am fost invatati cum sa aratam dragoste pentru copii. O avem, dar nu a aratam si aceasta este foarte gresit. Copiii au nevoie sa le spui ca-i iubesti, sa-i managi si sa plangi cu ei. Nu numai sa-i certi si sa le spui: Nu aia, nu aia. Noi am fost invatati din duhul comunismului peste noi. Inca mai avem din traditia romaneasca si cultura peste noi. Dumnezeu vrea sa ne elibereze, sa intelegm dragostea de tata, supranatural divin. Ca noi s-o avem la fel si sa o dam mai departe. (Ca si copil) am nevoia sa ma duc (la mama) si sa ma plang, sa ma deschid. Si pentru ca nu gasesc in noi, se duc la altii si isi deschid inima la altii. Si poate ca gaseste o persoana care nu e potrivita si ii duce din rau in mai rau. Copilul fuge de acasa din cauza ca nu gaseste dragoste acasa. Chiar daca il iubesti, dar daca nu i-o arati iti pierzi copilul.
 • Foarte multi copii de credinciosi cand trec de varsta de 15 ani sau mai mult au luat-o razna. De ce? Si au fost la biserica. De ce? Acasa nu este dragoste. Si al doilea, nu a vazut in noi o relatie de dragoste cu Dumnezeu. Ci, a vazut in ni doar o dictatura: Dand legi. Trebuie sa aratam dragoste si ingaduinta pentru ca traim in vremea harului si nici unul n-am mai rezista de aici, daca Dumnezeu ne-ar pedepsi dupa Vechiul Testament. Cate pacate am facut fiecare si gresim in fiecare zi? Dar inca este har. Domnul Isus mijloceste. Asta nu inseamna ca incurajezi pacatul. Nu, nici atat. Dar stiu, pentru ca la noi in cultura noastra este mai mult: Nu te duce, sa nu faci- sa taiem. Trebuie sa jungem sa echilibram, sa intelegem si puterea dragostei.
 • Noi femeile suntem create dupa inima si frumusetea lui Dumnezeu. A pus asa frumusete in noi. Si de aceea suntem, in acelasi timp, suntem mai sensibile si avem nevoia de a fi iubite. Adu-ti aminte, prima data cand te-ai intalnit cu un baiat, tu nu ai dorit sex. Ai dorit sa fi iubita, sa fi apreciata si ai dorit sa ti se spuna un cuvant de dragoste: „Ce frumoasa esti. Atat de mult imi place de tine. Te iubesc.” Asta este inima fetelor. Noi am fost create ca sa dam viata, sa fim iubite si sa iubim.
 • Mamelor, vreau sa va incurajez: Nu e prea tarziu. Nu conteaza ce varsta ai. Cheama-ti copii. Nu-i certa, spune-le ca-i iubesti. Dragostea se invata.
 • Daca ai un gol in suflet, indiferent daca ai absolut tot, daca golul este acolo, Domnul vrea sa ti-l umple. Acel gol este creat de Dumnezeu si are forma Lui. Si nimeni si nimic, nici religia ta, nici banii tai, nimic nu-l implineste. Nimic nu te va satisface, decat cand ajungi la asa o adancime de relatie cu Dumnezeu, un foc care te patrunde si inclusiv El si puterea Lui intra in tine si Il simti, Il vezi, Il crezi. A intrat in tine si totul se transforma in tine si-n jurul tau. Vorbesc din propria mea experienta. Am ajuns sa ma castoresc si sa zic: Doamne, mi-ai dat printul, mi-ai dat copii si totusi lipsa mea e asa de mare. Am luat carti, am luat cd uri, Biblia sa nu mai spun. Eram insetata, eram atat de dornica dupa Dumnezeu. Eram disperata. Si vreau sa-ti spun: Daca n-ai ajuns la disperare, nu poti sa gusti acea plinatate. Ca Dumnezeu vrea plinatate. Nu doar franturi, nu te multumi cu roscove, nu te multumi cu anumite clipuri, anumite revelatii. Tanjeste si du-te. „Vreau mai mult din Tine Doamne!” Dar, ti se cere jertfa. Ti se cere sa platesti un pret.
 • Ma rog ca Domnul sa produca in tine o disperare. Daca ai ajuns in disperare esti in locul cel mai potrivit. Trebuie neaparat sa fi intr-o pustie ca sa realizezi ce buna este apa si ce minunat este cand intalnesti un izvor. Pentru ca atunci cand avem de toate, nu mai realizezi cat de importanta este apa sau chiar mancarea. Pentru ca ai. Du-te intr-un post de 10 zile, de 20 de zile, de 40 de zile, sa nu gusti mancare. Sa vezi atunci, cand incepi sa mananci ii multumesti Domnului si abia atunci vezi gustul adevarat.
 • Daca treci prin pustie, pustia inseamna un loc de incercare, un loc de suferinta, un loc de dezamagire, un loc de nemultumire. In care esti dezamagit si depresionat. Am intalnit anul acesta atatea femei in depresie din cauza problemelor, de care m-a durut inima. Daca ai probleme si esti intr-un loc de desert, Domnul vrea sa-ti indrepte pasii spre izvor. Este o oaza care este suficient pentru tine sa te adapi. Rauri de apa vie vor curge din tine, cum spune scriptura. Doresti tu lucrul acesta. Dar, te intreb: Esti disperata. Vezi oaza? Oaza trebuie sa o vedem ca ne numim crestine si venim la biserica. Cunoastem cuvantul foarte mult. Predici frumoase. Ce faci cu cuvantul pe care-l auzi? Cat de mult il pui in aplicare?

Primul pas, in afara de disperarea aceasta este:

 1. Decizie – Faci o decizie radicala – Cere Domnului sa ti-o dea. De azi inainte eu incep sa postesc, sa ma rog, sa stau cu Domnul. Decizia de astazi: Ma rup de lucrurile lumesti si firesti. De azi iau o decizie si apoi-
 2. Determinare – Cerei Domnului Determinarea – In al doilea rand: Sa nu cedezi. Sa cunosti puterea Lui, a invierii Lui, dar si a suferintei Lui. Cere-i Domnului: Doamne, ajuta-ma sa Te cunosc, inainte de a-i cere sa-ti rezolve problema. Problema este ca noi ne concentram prea mult la problema. Problemele noastre devin foarte mari, ne apasa in jos si Dumnezeu departe, departe. Eu stiu daca Dumnezeu ma aude si daca imi va raspunde? De aceea, hai sa lasam problemel, nevoile noastre. Nu ca nu le spunem Domnului, ci perseveram si incepem sa urcam pe munte si mergem pe pretul cunoasterii lui Dumnezeu, sa incep sa-i vad frumusetea si slava, sa chem numele Domnului si sa realizez cata putere, cine este El. Cine este in spatele numele Domnului? Pentru ca incepand din Vechiul Testament spune David: Si am chemat numele Domnului. Cunosti tu acest nume al Domnului? Din nou, vrasmasul, datorita problemelor care le avem, a necunostintei,  a pus un filtru ca sa nu vedem frumusetea puterii lui Dumnezeu. Si ne zbatem noi, ca pestele pe uscat si nu avem rezultat. Pentru ca te-ai uitat la tine mai mult si la ce faci tu. Si nu te-ai uitat la ce face El.

Partea 1

Partea 2

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: