Coplesit de creatia lui Dumnezeu – Colinele de Ciocolata din Insula Bohol

Photo credit Descopera.Ro

Sunt cu siguranţă cel mai important şi admirat obiectiv turistic natural din Insulele Bohol situate în Arhipelagul Filipinelor. De la distanţă, aceste formaţiuni geologice arată aidoma unor uriaşe muşuroaie ciocolatii, făurite de nişte cârtiţe din legendele cu giganţi. Mulţi dintre cei care au văzut pentru prima dată fotografii cu aceste coline nu au crezut că astfel de forme de relief există în realitate, fiind convinşi că ar fi vorba de nişte trucaje. Însă nu era vorba de niciun trucaj. Dealurile sau colinele conic-rotunjite, mărginitel la poale de o junglă luxuriantă, există în realitate şi oricine ajunge să le viziteze are impresia că a intrat într-un tărâm fantastic, în care basmele devin palpabile.

Din punct de vedere ştiinţific, Colinele de Ciocolată din Insula Bohol, sunt o mare formaţiune geologică alcătuită din numai puţin de 1.260 de coline şi geologii cred că numărul lor real este de 1.776 coline, restul fiind ascunse încă de jungle. Întreaga formaţiune este situată într-o porţiune de teren de circa 50 de kilometri pătraţi.
Colinele sunt acoperite de o iarbă verde, dar care în anotimpul secetos se usucă şi ajunge să aibă o culoare brun-ciocolatie, fapt de la care colinele din Bohol şi-au primit numele deventi deja brand naţional al Filipinelor.
Sunt atât de apreciat în insulă, încât figurează în prezent pe steagul provinciei şi simbolizează de asemenea bogăţia şi varietatea cadrului natual al insulei-provincie.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari