BARBOSU … EVANGHELIA PROSPERITATII ?!

Cristi

Mike Olari: Este oare Cristian Barbosu un propovaduitor al evangheliei prosperitatii, asa cum unele situri din blogosfera romaneasca pretind? Daca da, atunci problema este intr-adevar grava, si de aceea ne-am permis sa o abordam si noi, dar putin altfel decat alte postari. Noi credem ca daca cineva are de spus ceva, fie pe blog, fie in viata privata, principiul din Matei 18 trebuie aplicat, si de aceea am mers la sursa si ne-am interesat despre cateva detalii mentionate pe acest subiect. Si ce am aflat … oare sa ne surprinda?

Da, Barbosu a fost recent intr-un turneu de evanghelizare dar ceea ce ni se pare interesant este ca cei care scriu acest gen de articole posteaza doar ceea ce considera ei ca ar influenta cititorii inspre reactii negative, exagerand si voit lasand nescris adevarul. Si care este adevarul? Din cele 7 intalniri pe care le-au avut in acest turneu, 2 au fost in salile unor hoteluri, celelalte insa in biserici clasice penticostale sau baptiste, si una in sala unui cinema invechit de pe vremea comunismului. Intr-unul din hoteluri, lumina a avut probleme, sistemul acustic era stricat, cateva perdele rupte si nu existau bai pe hol – ca sa pricepem cat de luxos a fost acel hotel … I-am intrebat pe unde s-au cazat, fiindca daca au atatia bani précis ca au stat pe la hoteluri – intr-un singur loc au stat la pensiunea unui frate, in toate celelalte locatii fiind cazati in familii, ca orisicare alt grup plecat in misiune in Romania. Este interesant cum poti defaima pe oricine cand motivul inimii tale asta vrea, alegand sa scrii doar ceea ce vrei tu sa vada altii si preluand informatii doar din partea unor denigratori din speta ta. Uitandu-ne la sursele citate de cel ce a publicat articolul, ele provin de la denigratorii lucrarii Harvest, 2 situri care si-au propus distrugerea lucrarii Harvest si despre care se stie intre cei din SUA care au verificat – repet – verificat faptele mentionate – ca majoritatea sunt fie neadevaruri, fie elemente exagerate si trunchiate postate cu scopul de a da senzatie si de a defaima un om si o lucrare. De ce oare cei care au preluat aceste informatii de pe acele situri, nu le verifica, sa vada ca James McDonald nu locuieste intr-o asemenea vila si nici nu ia un asemenea salar, iar bugetul anual al organizatiei o fi mare, saritor la cer pentru noi romanii, dar pentru o organizatie care inglobaza peste 100 de biserici in toata lumea, si doar cea din Chicago are peste 13,000 de participant intr-un weekend, plus studiouri de radio, tv, etc, nu e nimic iesit din comun! Proverbe 18:17 ne invata ca “Cel care vorbeşte întîi în pricina lui, pare că are dreptate, dar vine celalt, şi-l ia la cercetare.” Si cand vorbim despre oameni si lucrari ale lui Dumnezeu, trebuie sa cercetam si sa verificam fiindca defaimarea este un pacat cu consecinte grave, mentionat in Scripturi (1 Cor 6:10).

Daca e sa revenim insa la Barbosu, este el sau nu un propovaduitor al prosperitatii? Noi credem ca da si avem argumente clare pe care ne bazam. Doar in acest turneu, au fost peste 230 de hotarari scrise pe care cei din audienta le-au luat si le-au adus la crucea lui Isus, ca semn al pocaintei si dedicarii lor catre Dumnezeu. Nu maini ridicate, nici calcule facute prin aproximatie ci hartii scrise, numarate de pastorii bisericilor participante. Ce dovedesc aceste lucruri? Ca Barbosu intr-adevar este un propovaduitor al prosperitatii … spirituale! Si asta se vede clar in roadele lui si ale lucrarii lor. Fiindca dupa roade ii veti cunoaste. Spre exemplu nu stiu cati stiti, dar in biserica din Arad toti membri sunt in grupuri mici unde saptamanal li se cere pe langa rugaciune si discutiile din Scripturi sa dea socoteala in baza unor intrebari la care trebuie sa raspunda toti membrii grupurilor mici, si deci, ai bisericii. Stiti care sunt acestea?

  1. Mi-am indeplinit scopurile personale in ceea ce priveste rugaciunea, citirea Scripturii si memorarea ei?
  2. Am chivernisit cu grija resursele pe care mi le-a dat Dumnezeu (bani, timp, talent, etc)?
  3. Exista cineva pe care trebuie sa-l iert? Din familie, grup, biserica, societate?
  4. Am pacatuit barfind, aratand un spirit critic sau de gelozie?
  5. Am profitat de oportunitatea de a-L marturisi pe Hristos?
  6. Cum m-am implicat in slujirea bisericii sau al lui Christos in aceste saptamani?
  7. In ce fel am cautat sa am input spiritual in viata copiilor mei?
  8. Cum mi-am indeplinit datoria de dragoste si respect fata de sotul/stia mea in aceste saptamani?
  9. M-am expus vreunui material indecent, sau am avut un comportament neadecvat cu vreo persoana de sex opus in saptamanile astea?
  10. Sunt constient de vreun pacat nemarturisit din viata mea?

CITESTE in intregime aici – http://family2fam.com/2015/03/26/barbosu-evanghelia-prosperitatii/

3 comentarii (+add yours?)

  1. Lucia Tudosa
    mart. 27, 2015 @ 00:28:10

    Hmmm, imi place cum pui problema,Rodi draga.Este dureros sa -i auzi pe cei care pretind ca sunt crestini,ca mint despre persoane pe care nu le pot „ajunge „ca nivel…Iar intrebarile sunt atit de serioase, ca m-am cutremurat…cei care au scris defaimator, ar putea lua setul de intrebari sa raspunda la ele;
    Domnul sa te binecuvinteze !

    • rodi
      mart. 27, 2015 @ 00:32:54

      Draga Lucia, imi pare bine ca mi-ai scris. La noi e tarziu si am uitat sa scriu numele fratelui Mike Olari, autorul articolului. Si da, foarte bine a pus problema. Se vorbeste atat de mult despre persoane si biserici fara ca sa fie cunoscut de ‘vorbitori’, in unele instante, chiar de loc. Dar, Dumnezeu isi apara lucrarea Sa si slujitorii Sai. Venind din Arad, stim foarte bine impactul Evangheliei predicate si vestite prin Pastorul Cristian Barbosu. Dumnezeu sa-l binecuvanteze si sa continue sa lucreze prin el oriunde va vesti Cuvantul Sau! God bless you!

  2. dininimapentrutine
    mart. 27, 2015 @ 07:10:36

    Reblogged this on pastor ciprian barsan .

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari