Opinia publica este indreptatita sa primeasca un raspuns de la Ambasada Romana din Washington D.C.

Clujeanul George Cristian Maior și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui SUA Barack Obama PHOTO via

Clujeanul George Cristian Maior și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui SUA Barack Obama PHOTO via

In FOTO: Noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, George Maior, și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Barack Obama. Maior i-a vorbit liderului de la Casa Albă despre simpatia pe care o au românii față de SUA şi despre modelul pe care ţara noastră îl reprezintă pentru statele din regiune.

George Maior Ambasador SUA 2015Daca stirea ca intr-adevar Ambasada Romana din Washington DC a refuzat categoric orice sprijin sau consiliere referitoare la solicitarea comunitatii romanesti din USA privind evenimentul din fata altei ambasade-norvegiana in cazul nostru- este adevarata, atunci trebuie sa spunem ca s-a creat un precedent.

Oricine stie faptul ca rolul unei ambasade in strainatate este acela de a
reprezenta tara dar si a proteja si consilia cetatenii aflati temporar sau permanent
in strainatate. Cu alte cuvinte,personalul ambasadelor este obligat prin lege sa se puna in permanenta la dispozitia solicitantilor,oferind in limita posibilitatilor ajutor de orice fel,sau cel putin consiliere,cel putin verbala, in situatii de exceptie.

In cazul unui refuz categoric de respingere a doleantei solicitantilor, Ambasada este oblicata, tot prin lege, sa comunice official motivul refuzului de asistenta consulara.

Logic, avand in vedere dependenta Ambasadei de Ministerul de Externe, deci al Guvernului Romaniei, presupunem ca trebuie sa existe cel putin doua motive care care au condus la refuzul de colaborare de care se vorbeste cu indignare in media:

  • 1. recomandarea primita de la Bucuresti de a se evita orice legatura cu actiunea pasnica de protest din fata Ambasadei Norvegiei, din motive strict diplomatice.
  • 2. atitudinea instantanee a ambasadorului si personalului din ambasada de a nu se identifica cu protestatarii crestini, penticostali si baptisti din strada. Probabil a vrut sa dea impresia, poate si norvegienilor, ca acest caz Bodnariu este doar unul al unei anumite denominatiuni minoritare crestine…

Nu stim care este varianta cea mai paluzibila,dar personalul ambasadei ar trebui sa stie ca ei sunt veniti si primesc salarii din bugetul statului prin contributia cetatenilor romani,tocmai si pentru situatii din acestea,situatii in care si ortodocsii,si neoprotestantii si catolicii si altii sunt… romani !

Cred ca opinia publica este indreptatita sa primesca un raspuns. Din respect pt.conationali , Ambasada trebuie acum sa nu taca…! Opinia publica asteapta.

Radu Oprea

Phoenix, Arizona

CITESTE – Ambasada României în SUA a refuzat orice sprijin pentru participanții la protestul de vineri de la Ambasada Norvegiei în Washington D.C în favoarea familiei Bodanariu

4 comentarii (+add yours?)

  1. Cristy Circota
    ian. 14, 2016 @ 03:18:42

    Ambasada daca vrea raspunde daca nu nu raspunde dar ministerul de externe are obligatia de a da un raspuns , nu poate pasa in alta parte responsibilitatea de a face lumina in acest caz.

  2. Rista Gheorghe
    ian. 14, 2016 @ 07:21:19

    Nu are inportanta cine raspunde.Atitudinea ambasadei trebuie sa aibe un motiv destul de intemeiat. Aici vorbim de doleantele,asa cum se scrie mai sus, a catorva sute de oameni.Este normal sa ne putem aceasta intrebare de ce ei au refuzat dialogul cu acei oameni. poate ca ieste un motiv pe care romani adunati la Washington DC nu il cunosc.Cred ca ma intelegeti ce eu vreau sa spun.

  3. N.Dumiritu
    ian. 14, 2016 @ 08:54:37

    De gandit
    – se spune ca daca cativa cetateni americani ar avea probeme pe undeva,America ar trimit chiar si un portavion sa-i salveze
    -se spune ca daca cativa turisti germani ar avea probleme pe undeva, cum sa si intamlat ieri in Turcia,ministrul de ext.Steinmayer ar pleca cu primul avion la Istambul.
    -se spune ca daca la Nice sunt raniti cativa francezi intr-un atentat,presedintele Hollande ar fi in stare sa mearga chiar su cu renumita lui biciceta pana acolo !
    -se spunae ca daca cateva zeci de mii de romani din diaspora ar vrea sa voteze la ambasade,acestea primesc ordin sa-asi reduc programul de lucru, egal ca oamenii stau cu zilele si pe ploaie in stada.
    -se spune ca daca o familie exceptionala are problema in Norvegia,dupa doua luni
    guvernul anunta official ca a inceput,cu precautie, ce credeti-sa monitorizeze cazul
    -se mai spune ca daca vreo 1000 de romani doresc sa vorbeasca pasnic cu cei de la Ambasada din DC, acesta isi inchide urgent portile,probabil considerand-se in stare de asediu.
    Si se mai spun inca multe-pana cand Doamne !

  4. octavpelin
    aug. 22, 2016 @ 03:46:17

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari