Turcia, tara in care crestinii traiesc in TEROARE. Radicalismul …

Diyarbakir's Christians suffer in margins of Turkey war www.al-monitor.com

Turcia, care la un moment dat se putea lauda cu 2 milioane de crestini, a ajuns sa gazduiasca intre granitele sale de-abia 120.000, mai putini chiar si decat Iranul. Desi, oficial, este o republica laica, nu exista nicio indoiala ca guvernul si cei 117.000 de imami suniti din Turcia lucreaza impreuna

In noaptea loviturii de stat esuate, cele 85.000 de moschei ale natiunii au chemat credinciosii musulmani sa iasa in strada pentru a-si apara presedintele.

Considerand ca ei sunt cei care au pus umarul la apararea democratiei in Turcia, anumite grupari sunite musulmane extreme isi directioneaza acum furia catre comunitatile de crestini din diverse parti ale Turciei, scrie corespondentul citat.

In Matalya, un oras din Anatolia, una dintre zonele esentiale ale crestinismului din Orient, acestia au atacat o biserica protestanta. Cuvantul „biserica” este unul grandios atunci cand dorim sa descriem un astfel de lacas de cult. Cladirea nu este altceva decat un mic adapost, amplasat in ditrictul minoritatii alevi din oras. In ciuda unei constitutii asa-numit tolerante, protestantii nu au voie sa construiasca biserici in oras. Chiar si numele bisericii trebuie sa faca referire la o asociatie.

Bande, strigand „Allahu Akbar”, au atacat cladirea respectiva sambata, spargand sticla care inconjura fatada. De asemenea, in Trabzon, un oras situat la Marea Neagra, musulmanii au atacat biserica Sfanta Maria, au spart ferestrele, fortand usa cu ciocanele pentru a o dobori.

Evenimentele din aceasta sambata nu sunt noi pentru oras. In 2007, au fost atacati in Malatya trei angajati ai unei edituri care scotea biblii. Dupa ce au fost torturati, cu mainile si picioarele legate, le-a fost taiat gatul de cinci agresori musulmani.

Un an mai devreme, parintele Andrea Santoro, un preot romano-catolic in varsta de 61 de ani a fost ucis in aceeasi biserica Sfanta Maria. Acesta a fost impuscat in spate, in timp ce se ruga in genunchi in biserica. Martorii au auzit cum tragatorul a strigat „Allahu Akbar”.

Turcia, care la un moment dat se putea lauda cu 2 milioane de crestini, a ajuns sa gazduiasca intre granitele sale de-abia 120.000, mai putini chiar si decat Iranul. Desi, oficial, este o republica laica, nu exista nicio indoiala ca guvernul si cei 117.000 de imami suniti din Turcia lucreaza impreuna.

Dupa ce lovitura de stat a esuat, imamii au fost auziti cantand rugaciunea Selah, rezervata de obicei anuntului unei morti. „Realitatea este ca Turcia nu e nici democratie, nici republica seculara”, spune Yuce Kabakci, un pastor din Istanbul.

„Nu exista nicio separare intre Stat si Biserica. Nu exista nicio indoiala ca guvernul foloseste moscheile pentru a transmite mesaje catre sustinatorii sai locali. Exista, acum, o temere in societate ca oricine nu este sunit este o amenintare pentru natiune. Chiar si clasele educate evita sa se asociaze cu evrei sau crestini. E mai mult decat suspiciune. E un fel de a scapa de cineva care nu este sunit”, incheie Kabakci.

Citeste mai mult aici – http://www.aktual24.ro/turcia-tara-care-crestinii-traiesc-teroare-radicalismul-musulman-sunit-capata-noi-dimensiuni-dupa-lovitura-de-stat/

Turkey’s Tradition of Murdering Christians – Gatestone Institute

https://www.gatestoneinstitute.org/8577/turkeychristians-murders

Gatestone Institute

Jul 31, 2016 – In Turkey, it is „ordinary people” who murder or attack Christians, then the … The prosecutor claims that the act „was not a terrorist act because the … can live as brothers and sisters and unite for the common good for all.

4 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    aug. 14, 2016 @ 01:47:22

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  2. Ioan
    aug. 14, 2016 @ 07:50:46

    Germanii obligati sa-si ascunda BIBLIILE, francezii darama mosheile, Erdogan in Turcia darama Biserici Crestine si terorizeaza crestinii, musulmanii din Orientul Mijlociu omoara crestinii, si cu toate astea conducatorii Romaniei vor sa le costruiasca MEGA (!) moscheea, iar Poporul Roman tace …deocamdata! Cand se va trezi, sa nu fie PREA TARZIU!

    16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei. (Daniel 6)

    Dupa cum se vede, Daniel nu si-a adus leii in casa si nici nu a intrat de buna voie in groapa cu lei , ci a fost aruncat! Leii erau hraniti de la distanta, nu le dadeau mancarea din mana!

    Doamna Merkel a facut altfel, spre nenorocirea multora si fizic si spiritual! Se pare ca nu a citit cartea „Daniel” din BIBLIE, cu toate ca parca pretinde a fi crestina. Nu cumva sa fie si ea nevoita sa se ascunda de …lei, nu numai BIBLIILE!

    Mare lucru si Intelepciunea venita de sus, scrisa in…BIBLIE, pe care ea nu o are, spre nenorocirea multora din Europa!

    Ce sa mai zicem si de Romania si conducatorii ei, care o iau pe urmele lui Merkel cu MEGA (!) moscheea, pe care francezii s-au convins ca trebuie …daramate, NU construite, cum vor Nastase, Ponta, Iohannis si alti …interesati financiar de comisioane grase, adica mita mare, spre nenorocirea poporului Roman!! Toti cei enumerati si alti sustinatori ca ei, pretind a fi crestini, care „crestini” sunt interesati de profituri persinale, chiar daca dupa ei vine…potopul de nenorociri!

    Iata ce zice Cuvantul Lui DUMNEZEU – BIBLIA: 3. Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sînt pedepsiţi. (Proverbe 22).

    DUMNEZEU sa aiba mila de Romania, Europa, America si Lume, ca de la oameni nu sunt sperante!

  3. Trackback: Turcia, tara in care crestinii traiesc in TEROARE. | Crestini.com
  4. Trackback: Turcia, tara in care crestinii traiesc in TEROARE.  | Rezistența Creștină
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari