Situatia din Siria si starea Bisericii de acolo – relatare

Pentru mai multe informații legate de Biserica din Siria, se află cu noi corespondentul-șef internațional Gary Lane. SUA s-au implicat în mod direct în războiul civil din Siria. Care vor fi urmările?

Donald Trump: Cred că există deja o urmare pentru Bashar al-Assad, președintele Siriei, care știe acum că Donald Trump nu glumește. Astfel, va avea grijă să nu provoace un alt atac ca acesta. Dușmanii Americii, cei care se opun Statelor Unite precum Rusia, Iran, au condamnat acțiunea. Însă aliații Americii susțin acțiunea lui Donald Trump. S-ar putea să formeze o coaliție și să exercite presiuni asupra lui Assad și să se ajungă la o înțelegere pentru a pune capăt acestui război de șase ani.

Președintele Trump a folosit un limbaj religios în declarația sa. Să-l ascultăm.
Donald Trump: Marți, președintele Siriei, Bashar al-Assad a lansat un atac groaznic cu arme chimice împotriva unor civili nevinovați. Niciun copil al lui Dumnezeu nu ar trebui să sufere în mod atât de groaznic. Vom cere înțelepciune de la Dumnezeu pentru a ne putea confrunta cu provocările lumii tulburate. Ne rugăm pentru viața celor răniți și pentru sufletul celor care au decedat. Noapte bună și Dumnezeu să binecuvânteze America și întreaga lume. Vă mulțumesc.
Gary, ce ne spune folosirea acestor expresii despre președintele Trump?

Gary Lane: Este interesant pentru că a spus că niciun copil al lui Dumnezeu nu ar trebui să aibă așa o soartă. El chiar a simțit asta. A văzut acele imagini, chiar el a spus că a văzut acele imagini și l-au mișcat. Astfel, a simțit o obligație morală să facă ceva, bazată probabil, pe credința sa iudeo-creștină, conform căreia nu putem să nu acționăm și nu putem lăsa ca răul să biruie lumina. Lumina trebuie să biruie răul. Cred că a simțit o responsabilitate morală să acționeze.

Apropo de lumina care biruie răul. Siria are o biserică veche de mii de ani. Cum se descurcă în mijlocul războiului?
Gary Lane: Nu se descurcă bine deloc. Este o biserică lezată. Mulți creștini au plecat. Cei care au rămas, au văzut cum li s-au distrus bisericile, rudele lor au fost ucise de către SIIL sau de alte grupări militante. Însă a rămas acolo o rămășiță. Ei au nevoie de rugăciunile noastre.
În cadrul acelei rămășițe, poate avea biserica vreo influență? Poate să fie o lumină în întuneric în această perioadă?

Gary Lane: Sunt câteva biserici, cunosc cel puțin o biserică în Alep care a rămas. Ei hrănesc oamenii, nu doar pe creștini ci și pe musulmani, le oferă adăpost, le dau haine, și împărtășesc și Evanghelia cu ei. Acesta e un aspect pozitiv. Sunt de părere că încă mai pot fi lumină în întuneric.
Să schimbăm puțin subiectul. Președintele Egiptului s-a întâlnit recent cu președintele Trump în Washington. Creștinii copți din Egipt au fost foarte interesați de acea întâlnire. Care este motivul?

Gary Lane: Sunt două motive. Vor ca Trump să procedeze la fel ca Egiptul și să declare despre Frăția Musulmană că este un grup terorist, fapt ce nu s-a întâmplat până acum. Apoi vor să se exercite presiune asupra președintelui Egiptului să facă mai mult pentru creștini. Creștinii din Egipt sunt încă persecutați. Nu s-a schimbat mult de la înființarea Frăției Musulmane. Nici asta nu s-a întâmplat. Poate Congresul va acționa mai mult decât Casa Albă.
Vom continua să ne rugăm pentru ei. Gary Lane, îți mulțumim că ai acceptat invitația.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 23, 2017 @ 03:21:35

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari