LIBERTATEA EXCLUSIV/Soții Bodnariu și cei șase copii stau într-o căsuță, la munte. ”Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată” 6 decembrie 2017

Pentruca am lipsit de pe internet in aceasta vara, inaintea interviului de la Libertatea, postam scrisoare/comunicat de la familia Bodnariu din Iunie 2017 alaturi de poza de mai sus:

A trecut un an si ne aducem aminte de bucuria care ne-a inundat inimile cand am aflat ca o sa ne primim copiii inapoi. Multumim Bunului Dumnezeu Tatal nostru, pentru purtarea Lui de grija, dragostea, bunatatea si indurarea Lui de care ne-a facut si ne face parte in continuare. 
Permiteti sa va multumim din nou cu aceasta ocazie pentru sprijinul dumneavoastra plin de dragoste si compasiune manifestat in atatea feluri. Ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si credem ca o face.Mai avem niste stiri minunate: prin Harul si Bunatatea lui Dumnezeu Rebeca Bodnariu a venit in lumea noastra cu bine pe 10 mai 2017. Intreaga familie este coplesita de bucurie si Rebecca este o binecuvantare pentru noi. Credem si ne rugam ca ea va fi un liant vindecator in familia noastra. Credem ca prin alaptarea ei si dragalaseniile primelor luni de viata atat Ruth cat si ceilalti copii sa experimenteze ceea ce au pierdut prin ruperea lui Ezekiel, si a familiei in acea perioada cumplita din anul trecut. Ruth se gaseste bine si se recupereaza repede. Ii multumim lui Dumnezeu pentru toate si va multumim si voua tuturor celor care v-ati rugat pentru noi.Va rugam in continuare sa fiti alaturi de cei care trec prin cumplite cosmaruri similare cu cele traite de noi in Norvegia. Auzim de tot mai multe cazuri care trezesc in noi pe deoparte compasiune, durere si tristete si pe de alta dezgust si manie. Suntem recunoascatori tuturor celor care se implica in orice fel, fie in sustinerea cazurilor individuale, fie prin critica obiectiva, aducand la lumina faptele intunericului adica ale Barnevernet (Serviciul Norvegian de protectie a copilului).

Speram cu toata inima ca schimbari reale sa se intample in Norvegia, si ceea ce se intampla multor familii astazi sa inceteze si sa nu se mai intample niciodata. In loc ca familiile sa fie ascultate si ajutate, trist este ca sunt reduse la nimic si calcate in picioare, in incercarea de a le lua toata demnitatea si valoarea, cu dorinta vehementa de a distruge identitatea celor pusi in vizor. Ne aducem aminte prea bine de timpul in care eram sfasiati intre a fi tratati subuman de catre autoritatile Norvegiene si a fi ridicati si incurajati de Dumnezeu prin miile care ne sustineati.

Multumim lui Dumnezeu pentru cei care sunt vocea celor adusi la tacere fie de durerea dramelor in care se afla fie de groaza impusa de asupritori prin amenintarea reala de a nu-si mai vedea niciodata dragii de prunci. Multumim pentru implinitorii poruncilor lui Hristos care ne cheama la dragoste si compasiune pentru cei aflati in necazuri, cei abandonati si nedreptatiti, pentru cei care apara cauza orfanului si a vaduvei, a copiilor lasati fara parinti si a parintilor lasati fara copii. Multumim organizatiilor si entitatilor care au descoperit cadrul mai larg in care isi au locul si rolul rapirile legale de copii.

In toate planurile si actiunile noastre vom continua sa ne incredem in Dumnezeu.
Fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si va multumim inca o data.

Cu dragoste,
Ruth si Marius Bodnariu

LIBERTATEA – INTERVIU cu Marius Bodnariu 6 decembrie 2017

După ce și-a recâștigat micuții în instanță, Marius s-a refugiat cu întreaga familie în România, undeva într-o localitate din Transilvania, unde, de un an și jumătate, își duce traiul liniștit, în cea mai mare discreție. 

Pentru familia mixtă româno-norvegiană, Țara Fiordurilor a fost casă timp de 11 ani. Mai bine de un deceniu în care Ruth a dat naștere celor cinci copii ai lor și în care  Marius  se ”înșurubase” bine într-un post de specialist în IT la o primărie, serviciu din care câștiga destul de bine. Răstimp în care nimic nu părea să tulbure în vreun fel armonia care se cuibărise la ferma socrilor lui Marius, loc în care toți trăiau fericiți.

”Au zis că nu aveam suficient contact vizual cu copiii noștri”

A urmat momentul acela dramatic pe care nu-l va putea uita, cu siguranță, niciodată. Autoritățile norvegiene le-au refuzat dreptul de a fi părinți și le-au luat, pur și simplu, copiii. Pe toți cei cinci. Mai întâi pe mezin, pe ”bebe”, cum îi spuneau ei celui mai mic dintre copilașii lor, și apoi pe ceilalți patru micuți. Șapte, opt luni mai târziu, o instanță norvegiană îi repune în drepturi, le redă fericirea și pe băiețeii și fetițele lor – care până atunci fuseseră încredințați mai multor familii-surogat.

A fost crunt…Nu doresc niciunui părinte să treacă prin ce am trecut noi…”[…] Nu au recunoscut niciodată că au greșit, nici după ce instanța ne-a dat copiii….Dar nu ne-am lăsat în voia sorții, ci ne-am încredințat lui Dumnezeu. Momentul reîntâlnirii a fost… Nici nu știu cum să spun… Copiii ne-au sărit de gât, i-am strâns în brațe, am plâns, ne-am bucurat… Însă, abia când am rămas singuri cu ei în mașină, totul a atins altă intensitate. Abia atunci ne-am descătușat. Și ei, și noi…”, rememorează Marius clipa în care a putut să-și strângă din nou copiii în brațe.

Acum, coșmarul a luat sfârșit, dar amintirile dureroase care i-au marcat atât pe părinți, cât și pe copilașii smulși din propriul cămin, de lângă mama și de lângă tatăl lor, nu mai pot fi șterse. Au rămas agățate cumva între cele două lumi. Între o Norvegie pe care Marius Bodnariu o simte ostilă, și unde nu mai are curajul să pună piciorul, și o Românie natală în care s-a reîntors pentru a-și proteja copiii  – acum șase la număr, după nașterea celui mai mic membru al familiei, o fetiță -, micuți la care ține ca la ochii din cap.  Poate de aceea duce o viață retrasă, undeva într-o localitate din Transilvania.

”Încercăm să o luăm aici de la zero. […] Încercăm să creăm aici, în România, un cadru cât mai normal pentru copii, încercăm să-i vindecăm de trauma prin care au trecut.”, îmi spune Marius.Cei cinci copii au resimțit din plin decizia autorităților norvegiene de a-i lua de lângă părinții lor. Au fost perioade când somnul le-a fost tulburat de coșmaruri, de vise extrem de urâte, care i-au trezit în miez de noapte[..] ”Nu mai am de gând să mă întorc în Norvegia….nu ne mai întoarcem în Norvegia  de teamă că ne vor lua iar copiii. S-ar putea repeta istoria. 

…..am decis să ne stabilim aici, în România. Copiii s-au integrat perfect, merg la școală, la grădiniță, se obișnuiesc cu limba română, la care fac progrese vizibile, suntem în comunitatea unei biserici penticostale. Oamenii de aici ne-au primit extrem de bine…”, continuă Marius incredibila poveste a vieții sale, care a depășit granițele a două țări și a scos mii de oameni în stradă, în semn de susținere.  

Soții Bodnariu au vrut să se stabilească în Bucovina, dar s-au îndrăgostit de Transilvania…

AFLA MAI MULT aici – LIBERTATEA.ro

CREDO TV VIDEO IUNIE 2017

Vă invităm să urmăriți noutățile pe care familia Bodnariu, Marius și Ruth, ni le-a încredințat pentru a vi le transmite, stimați prieteni! Mulțumiți lui Dumnezeu, alături de noi, pentru binecuvântările Sale.

9 comentarii (+add yours?)

  1. Anthony Ianosel, L.C. (Ret)
    dec. 06, 2017 @ 23:35:31

    O, WHAT A WONDERFUL ROMANIAN CHRISTIAN FAMILY–THE BODNARIUS! All Christians who helped in the LIBERATION OF THEIR CHILDREN from the evil hands of a cruel nation, feel exceeding joy, and immense gratitude toward our Holy Father in Heaven! WE are all so HAPPY to see the Bodnariu family enjoying their Christian life and peace and human DIGNITY afforded by Romania! And we are so grateful that Romanian Christians in government have done their part in hastening the liberation of Bodnarius’ family minor children!

    May the Bodnariu family’s unfortunate experience and unspeakable pain suffered at the hands of their cruel oppressors in Norway be a contemporaneous lesson and a thundering NOTICE for all of the modern governmental bureaucracies of Eastern and Western Europe, namely that these bureaucracies must render very CAREFUL RESPECT to the FAMILY, to the teachings of history and to the Christian traditions and legal practices endured for centuries on these two great ancient Christian lands!

    LET US ALL CHRISTIANS KEEP VIGILANCE and our guards up at all time, and let the love of God motivate us to good works, in the service of His kingdom.

  2. Valeria Iancu
    dec. 07, 2017 @ 01:28:57

    A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

  3. octavpelin
    dec. 07, 2017 @ 04:02:02

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  4. Dorian C
    dec. 07, 2017 @ 06:44:45

    A republicat asta pe Christ4roMedia.

  5. Trackback: Familia Bodnariu, stabilită în România după coșmarul Barnevernet, a fost binecuvântată cu al șaselea copil. Marius Bodnariu: „Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată” | ganduri din ortodoxie
  6. Trackback: Familia Bodnariu, stabilită în România după coșmarul Barnevernet, a fost binecuvântată cu al șaselea copil. Marius Bodnariu: „Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată” | ortodoxiadreaptacredinta
  7. Trackback: Familia Bodnariu, stabilită în România după coșmarul Barnevernet, a fost binecuvântată cu al șaselea copil. „Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată”i – Logosul
  8. Trackback: Familia Bodnariu, stabilită în România după coșmarul Barnevernet, a fost binecuvântată cu al șaselea copil. – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
  9. Trackback: Familia Bodnariu, stabilită în România după coșmarul Barnevernet, a fost binecuvântată cu al șaselea copil. Marius Bodnariu: „Nu ne mai întoarcem în Norvegia niciodată” – Noutati Crestine
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari