Natura Mintuirii lui Hristos Denaturata de ‘Evanghelistii’ Zilelor Noastre de Arthur W. Pink

de la Resurse Crestine.

Natura mântuirii lui Hristos este teribil de denaturată de „evangheliştii” zilelor noastre. Ei predică un Mântuitor de iad, mai degrabă decât un Mântuitor de păcat. De aceea, aşa de mulţi sunt înşelaţi fatal, fiindcă mulţimi întregi vor să scape de iazul de foc, dar nu vor să fie eliberaţi de natura lor lumească şi carnală. Primul lucru spus despre El în Noul Testament este „Şi îi vei pune numele Isus, căci El va mântui pe poporul Lui (nu „de mânia viitoare” ci) de păcatele sale.

Hristos este Mântuitor pentru cei ce-şi dau seama de păcătoşenia excesivă a păcatului, care simt povara lui groaznică apăsându-le conştiinţa, care se detestă pe ei înşişi datorită păcatului, care doresc să fie eliberaţi de sub stăpânirea sa teribilă; Hristos nu este Mântuitor pentru nimeni altcineva. Dacă El a venit să-i „mântuiască de iad” pe aceia care încă iubesc păcatul, El ar fi un lucrător al păcatului, iertându-le răutatea şi alăturându-se lor împotriva lui Dumnezeu. Ce lucru oribil şi blasfemie de nedescris cu care să-L învinuieşti pe Cel Sfânt!

7 comentarii (+add yours?)

  1. Gabi Bogdan
    apr. 18, 2011 @ 00:59:50

    Imi place mult AW Pink, dar aici cred ca nu sint intru totul de acord cu el. E drept ca el ne mintuieste de pacatele noastre, ptr. ca pacatul ne trimite in iad, minia lui Dumnezeu venea peste noi din cauza pacatelor noastre. Asa ca una o implica pe cealalta.John Bunyan has a excellent book, „Saved by grace” ( i am reading it now)
    Our problem was not the sin per say, it was the wrath of God that was coming towards us because of our sins, and the Lord Jesus absorbed His wrath on the Cross so we might live. Ultimately we are saved from God , by God , for God.( Rob Bell does not believe this, as far as i can tell)
    On the other hand he is right, if we come to Christ ONLY because we want to avoid hell, we will not be saved. I just listened to David Platt sermon you posted a while back, thanks for posting it. what a powerful speaker, he is only 30 years old i think.

    • rodi
      apr. 18, 2011 @ 08:55:30

      This text serves as a good reminder to remember the call of the Gospel to follow Jesus vs. the striving to avoid hell.
      …and David Platt is (I think) going to be the next big preacher. May God keep him in his humble and impassioned preaching of the Word! If you also listened to the one at Multnomah and heard him recount what an awkward, shy person he was and you look at him today, it is clear proof of God having called him to preach to the nations. I’ll upload some more soon. Right now google video is taking down their video site (deleting all video) and I have to download and reupload many videos I posted before, otherwise they will be lost. (And Google is giving everyone 2 weeks to save any video they might have had on their site). If you have any favorite sermons that you found on ‘google video’, you might want to download yourself.

  2. rodi
    apr. 18, 2011 @ 09:53:56

    e interesant, nu? au fost vremuri cind se predica ‘iadul’ si oamenii (aparent) se pocaiau de frica (oare citi au fost adevarati crestini pina la sfirsitul vietii?). Azi, se neaga iadul de multi, cu scopul de a trai o viata lumeasca si a satisface firea ca totusi pina la urma Domnul va fi bun. (Oare cum se zice ‘wishful thinking’ in Romaneste? because that’s what it is)
    The pendulum swings wide from generation to generation, it seems…
    Parca ne este greu sa tinem linia dreapta a Evangheliei pentru ca ne traim viata nu ca oameni recunoscatori pentru ce a facut Dumnezeu pentru noi (ca El nu ne datora nimic), ci vrem ca Dumnezeu sa fie recunoscator pentru ceia ce facem noi pentru El.

  3. Aurel
    iun. 19, 2011 @ 18:51:42

    nu exista iad in sensul inteles de evanghelici

    Iuda 1:7
    Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor, care se dăduseră ca şi ele la curvie şi au poftit după trupul altuia, ne stau înainte– ca o pildă,– suferind pedeapsa unui foc veşnic.

    sodoma nu mai arde si azi…..doar ca efectele acelui foc sant vesnice.
    Eu cred ca tot asa este si cu iadul.

    Nu pot percepe un Dumnezeu bun si milostiv si mai ales DREPT, care sa dea o pedeapsa vesnica de chin fara sfarsit,pt o viata gresit trata de cativa zeci de ani sau mai putin.
    De asemenea nu pot concepe un rai in care sfintii canta cu harpa slava Lui Dumnezeu in pace si in bucurie eterna,in timp ce daca te uiti in jos vezi parintii si frati sau prietenii ce nu lau primit arzand si urland in kinuri fara sfarsit.

    • rodi
      iun. 19, 2011 @ 22:53:55

      Daca noi credem ca Dumnezeu este intr-adevar Dumnezeu; atunci noi putem sa ii punem parametrii (sau limita)si sa zicem ca e nedrept? Noi nu putem, prin mintea noastra paminteasca, sa il judecam pe Dumnezeu.

      Chiar daca pe niciunul nu ne-ar mintui, El tot ar fi drept si bun pentru ca El ne-a creat si are dreptul sa faca ce vrea El cu noi. Dar faptul ca a dat pe insusi Fiul Sau ca ispasire pentru pacatele noastre arata cit de bun si milostiv este El.

      Pe deasupra, daca tu crezi in Isus Hristos atunci nu poti sa negi existenta iadului. Am scris aici -http://wp.me/p1eavz-2N6 pe scurt despre iad. In tot Noul Testament sint 1850 de versete atribuite Domnului Isus (ce a spus El). In 13% din aceste versete, Domnul Isus vorbeste despre judecata si iad. El vorbeste mai mult despre judecata si iad decit vorbeste despre cer. Deci nu crezi in iad = nu crezi in Domnul Isus.

      Nu crede Hollywoodul ca in cer se sta si se cinta din harfe. Daca intr-adevar il cunosti si il iubesti pe Isus, atunci te vei bucura sa il lauzi pe Dumnezeu si pe Domnul Isus o vesnicie intreaga. In Biblie ni se spune in parte ce bucurie ne asteapta, dar sa nu il limitam pe Dumnezeu cu mintile noastre omenesti, ca scrie Pavel la 1 Corinteni 2:9 –
      totuși, așa cum este scris, ochiul n-a văzut, urechea n-a auzit și mintea nimănui nu și-a putut imagina ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru cei care-L iubesc
      cam cum iti imaginezi acest verset? Nici nu poti, pentru ca el zice ca nici un om nu a vazut asa ceva vreodata.
      Eu nu pot sa cred doar unele parti a Bibliei. Cred totul. Citesc comentarii si pareri, dar cele care ma invata sint cele care iau in serios Biblia intreaga si nu aleg doar ce le place. Ori credem in Isus ori nu credem. Daca da, atunci El ne transformeaza viata deja de aici de pe pamint si ne pregateste pentru ziua cind ne va desavirsi. Daca nu credem, atunci incercam citeodata sa negam ce scrie in Biblie, sau sa reinterpretam.

      Dumnezeu nu forteaza pe nimeni, dar fiecare stie si simte responsabilitatea in inima lor fata de El. Fiecare are o decizie de facut in viata asta. Problema este ca noi de multe ori credem ca nimic nu intrece placerile acestei lumi, cind in realitate placerile acestei lumi sint toate o desertaciune care nu ne aduc adevarata bucurie sau pace si liniste in sufletul nostru. Golul acesta nu poate fi umplut de nimeni altul decit Dumnezeu. Vezi, El in mila Sa ne atrage la El, dar noi il refuzam. Dumnezeu sa iti umple inima de aceasta pace, ca sa il cunosti pe deplin si sa il iubesti fara motiv, si sa ai complecta incredere in El; ca El nu doreste moartea nimanui. Pavel iarasi spune – 2 Petru 3:9
      Domnul nu întîrzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
      Dumnezeu este plin de dragoste si bunatate, dar e si drept, si intr-o zi El va judeca pe cei ce i-au respins chemarea.Sa dea Dumnezeu sa nu fim si noi printre aceia. Iti doresc numai bine, si iti multumesc ca ti-ai facut timp sa scrii acest comentariu.Sper ca ve mai citi mai multe. Am multearticole despre acest subiect in Limba Engleza la pagina de Apologetica. Stii ca pentru vreo 1700 de ani nu au existat prea multi care sa nege iadul, ci doar in ultimele secole oameni incep sa nege doctrine ale Bisericii tot mai multe. Dumnezeu sa iti ajute sa il intelegi prin Cuvintul Sau Biblia si sa il cunosti pe deplin.

  4. Trackback: Arthur W. Pink on The Fall and Free Will (5) « agnus dei – english + romanian blog
  5. Trackback: A W Pink – The Law and the Saint (Part 1) « agnus dei – english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari