Florin Ianovici – Inaltarea lui Hristos!

Photo credit wikipedia

Inaltarea lui Hristos!

Ioan 3:14 „Şi, după cum a înălţat Moise şarpele în pustiu, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului…”

Cand Dumnezeu le-a promis copiilor sai paine din cer, de fapt, El le-a facut un dar mai mare decat painea: cerul insusi. De fiecare data cand asteptau painea ei priveau cerul.

Animalele scormonesc si colinda pamantul pentru hrana. Cei ce poarta chipul lui Dumnezeu trebuie sa priveasca cerul si vor avea paine.

Orice om care uita, ignora sau uraste cerul coboara, devenind din ce in ce mai mic in ochii lui Dumnezeu.

Orice om care iubeste cerul si il priveste mereu cu dor, devine mai mare in inima lui Dumnezeu: Psalmii 78:25 „Au mâncat cu toţii pâinea celor mari, şi le-a trimis mâncare să se sature.”

Painea celor mari este painea celor care privind spre cer, spun: ,,multumesc Tata!”

Cand sufletul se scarbeste de painea cereasca si refuza sa priveasca cerul atunci Dumnezeu il lasa sa stea cu serpii pamantului: Numeri 21:6 „Atunci Domnul a trimis împotriva poporului nişte şerpi înfocaţi, care au muşcat poporul, aşa încât au murit mulţi oameni în Israel.”

Otrava acestor serpi ducea la o fierbinteala mare in trup care ucidea. Cate patimi aprinse zac in om: Romani 1:27 ” s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii…”

Ce pedeapsa dreapta: cand iti este drag pamantul vei ajunge sa privesti cu frica fiecare crapatura a lui sa vezi daca nu iese vreun sarpe care sa te muste!

Dumnezeu a lasat un leac pentru cei care se pocaiesc: un sarpe inaltat de Moise pe prajina care nu e altceva decat umbra lui Hristos inaltat pe cruce!

Nimeni nu va fi inaltat la cer pana cand nu va fi inaltat pe cruce, in rastignirea de sine! Hristos S-a inaltat dar mai intai S-a lasat tintuit pe cruce ca leac pentru fierbinteala patimilor care ucid sufletul omului pe care El il iubeste atat de mult!

Nasterea Domnului vine cu minciuna numita Craciun. Pastele aduce iepurasul cu ouale vopsite!

Dar Inaltarea este a noastra, a Bisericii. Fara confeti, fara minciuna rafturilor din magazine, fara reni zburatori. Ci doar cu bucuria celui care priveste cerul, painea, harul iertarii, marginile pamantului si spune:

Hristos S-a inaltat! Slava Lui!

Ce e Nou la PAGINA Florin Ianovici

5 comentarii (+add yours?)

 1. napoleonus
  mai 30, 2014 @ 07:32:44

  culmea, vb unul care foloseste cuvantul Craciun in predicle sale…

  • rodi
   mai 30, 2014 @ 09:01:48

   e una sa folosesti cuvantul ‘Craciun’, ca sa te referi la o sarbatoare care este cunoscuta intre necrestini ca si ‘Craciun’ si alta sa sarbatoresti pe Mos Craciun si sa pui accent pe cadouri (cum se face in tarile din Vest) si pe alte obiceiuri care nu sarbatoresc intruparea Fiului lui Dumnezeu. Ca sa inteleaga si cei necredinciosi, va trebui sa folosim cuvinte ca si Paste si Craciun ca punct de referinta la aceste evenimente.

 2. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Florin Ianovici – PLEDOARIE PENTRU DUHUL SFÂNT – 1.Singurătatea | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: