”Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda şi El pe vecie.”

Photo credit pinegrovecommunitychurch.com Ieremia 29:13 Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.

 

Marius Livanu: A-L căuta pe El, înseamnă să te duci tu după Domnul. El se va lăsa găsit de tine dacă cauți voia Lui, dacă cauți din toată inima să vorbești cu El, să ai părtășie cu El.

Este foarte periculos dacă nu Îl cauți din toată inima, pentru că poți să ajungi să vi precum o făceau odinioară cărturarii și fariseii, deoarece și ei Îl căutau și veneau după Isus… Dar cu ce scop? Îl pândeau ca să Îl poată crucifica, Îl căutau ca să Îl ispitească, să Îi poată găsi vreo vină, să Îl poată acuza… acesta era gândul lor!

Și Iuda împreună cu mulțimea cu săbii și cu ciomege au venit după Isus, dar nu L-au căutat pentru că doreau să se conformeze, ci pentru ca să Îl prindă, fiind ”trimişi de preoţii cei mai de seamă, de cărturari şi de bătrâni”, nu aveau intenția de a-I sluji Domnului.

Dacă Îl cauți pe Dumnezeu dintr-o dorință sinceră, dacă vrei să te comformezi voii Lui, dacă vrei să te apropi de El și să Îl slujești pe El, Dumnezeu se lasă găsit!

Sursa

8 comentarii (+add yours?)

  1. mike
    oct. 19, 2014 @ 13:48:47

    Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine –majoritatea crestinilor, sterge a doua afirmatie si o inlocueste cu -Dumnezeu e dragoste – . E Dumnezeu dragoste?? desigur,Da –Ioan -3 -16- Fiindnca atit de mult a iubit Dumnezeu lumea, incit a dat pe singurul Sau Fiu ( jertfa) –ca oricine crede in EL, sa nu piara , ci sa aiba viata vesnica. Dar ,aceasta -dragoste -e conditionata – sa facem voia Lui ca sa raminem in -dragostea Lui- asa ca dictonul ,,-Dar daca-L vei parasi, Te va lepada si EL pe vecie” e un adevar incontestabil- Ma supar mult, cind aud predicatori care spun ca Dumnezeu ne iubeste -No matter what- si nu face precizarea –ca daca te-ai predat Lui, nu mai faci ce vrei tu – ci doar voia Domnului -altfel , urmeaza acest neplacut adevar-lepadat-.Apostolul Pavel ne lumineaza in acest sens in Evrei-6 vesrsetele 4 la 8.– Tare i-mi plac de cei ce nu se tem sa spuna lucrurilor in lumina adevarului.si putin le pasa de -(politically- correct.)Blessing

  2. Avram
    oct. 19, 2014 @ 21:34:27

    Mike,
    In vremuri ca acestea, oamenii vor sa auda invataturi care-i gadila la urechi. Si aceasta nu este spre binele lor. Daca cineva se intoarce la Dumnezeu, nu mai poate trai in pacat, Omul cel vechi s-a dus si acum nu el traieste ci Christos traieste in el. Nu putem fi si cu Dumnezeu si cu mamona. Domnul Isus a spus ca nimeni nu poate sluji la doi stapani. Deci daca slujim lui Christos, atunci trebuie sa se vada in noi faptele Duhului, si nicidecum a firii pmantesti, sau a intunericului.
    God Bless You!

  3. Marius M
    oct. 20, 2014 @ 13:27:47

    Brother Mike, ai zis ca multi zic „Daca-L vei cauta Dumnezeu e dragoste”. sounds right to me. Eu cred asta! dar ai zis „majoritatea crestinelor” zic asta………..prea putini zic asta. Ma uit la Orthodocsi, in Romania sunt 75% sau mai mult din populatie………ei zic ca prin fapte suntem mintuiti .etc…..si nu inteleg Eph 2:8-10 sau dragostea Lui pentru noi. Dumnezeu e dragoste! 1 John 4:8-10

    I don’t feel that his love is conditioned on anything we did…He died while we were sinners (we certainly didn’t love Him then) Romans 5:6). In his love for me and you, he gave us a choice to accept Him or refuse His love. He loves us to the end…….He will love us until our last dying breath….all the way to hell, we would have died and gone to hell and He still would have said ” I loved you”. In His love he gave us the opportunity to choose Him. nothing ever forced upon us. The definition of love is one of agape.

    Putem sa argumentam ce zic, dar mai bine spune care predicatori te supara?
    evanghelici? Romanii ? Americanii? e o predica anume?
    Acuma poate tu te referi la pozitia legata de doctrina, in special la Calvinisti……..
    eu ma gindesc la Spurgeon, Johnathon Edwards, sau altii care traiesc in ziua de astazi……..dar cei care ascult eu vorbesc mult despre pacat, si consecintele pacatului, si nu prezinta o evanghelie ieftina. Hebrews 12:5-12

    Deci poti sa raspuns in engleza sau romaneste……..my first choice is English…..far fewer errors for me

  4. mike
    oct. 20, 2014 @ 22:34:11

    @ Marius M–aI auzit de Beny Hinn,Paula White,–? au facut ei voia Domnului? sunt ei -epistole vii- ,modele -pentru cei ce vor sa se pocaiasca? (aici pot da o sumedenie de exemple chiar si dintre romani)– Dupa cum am zis in comentariul precedent Dumnezeu e dragoste dar ne lasa sa alegem –deci –dar daca l-am ales pe EL trebue sa si traim ca EL- mandatory !. Referitor la –God lowe us -no matter what – Charles Stanley repeta mereu fara sa completeze si renuntare la pacat -ma supara vorbitorii care ocolesc adevarul -sau il distosioneaza- pentru a obtine avantaje ,( vezi -Anglicanii si alte denominatiuni care au introdus homo in conducerea bis. -stiind bine ca Dumnezeu uraste -sodomitii) chiar si financiare. Acum am o intrebare pentru tine – cine a obligat pe cineva sa se pocaiasca?–( sa faca un legamint in care respectivul –jura sa faca de aici in colo doar -VOIA DOMNULUI.)- NIMENI – dar aici, apare o –obligatie– personala a celui ce se preda, pe care daca nu o respecta ,a pierdut, iar contractul( juramintul) devine nul. Daca tu crezi ca Dumnezeu ne iubeste chiar dupa ce am jurat sa facem voia Lui-dar(continuam sa facem voia celui rau)–eu nu ma opun e alegerea ta. Oare degeaba scrie Ap Pavel in Evrei 6 -v4-8- Oare din dragoste (agape) Domnul lasa sa se intimple –citez vers -8- din Evrei -6-) Dar daca aduce spini si maracini, este lepadat si aproape sa fie blestemat si sfirseste prin a i se pune foc– Sinces sa fiu nu-mi doresc o astfel de ,,dragoste,, in dreptul meu. si nici pentru altii God bless you

    • rodi
      oct. 21, 2014 @ 07:02:52

      Printre ei, si Derek Prince (tanarul), care a afirmat intr-o predica (mai de mult) ca Dumnezeu i-a spus: de ce nu poti sa predici doar harul meu, fara sa mai mentionezi conditii? Si de atunci s-a hotarat sa predice cat mai des numai harul, fara sfintenie. Duhul Sfant, care face lucrarea sfintirii in noi, asa ceva l-ar invata pe Prince, mai ales cand lumea traieste in cele mai mari pacate si nu numai lumea, dar si crestinii. L-ar invata pe Prince sa o ia mai usor cu indemnurile lui Pavel la sfintenie, ca altfel nu-i va atrage? Dar Pavel a predicat TOATA evanghelia peste tot, nu doar jumatate. Nu degeaba sunt milioane care isi predau viata pe stadioane si la cruciade cand li se predica doar harul, dar apoi sunt lipsiti de putere sa traiasca o viata dupa cum cere Hristos urmasilor Lui sa traiasca. Ei niciodata nu-si abandoneaza starea pacatoasa, care inseamna ca Duhul Sfant nu a facut o lucrare in viata lor, ci doar ei si-au ameliorat constiinta ca vor fii si ei mantuiti si vor scapa de judecta care vine. Dar uita ca cine traieste in pacat continuu nu va vedea imparatia lui Dumnezeu. De fapt, cum sa uite, cand niciodata nu li s-a spus/predicat? Those types of people have not heard the real Gospel!
      John Piper are un articol excelent despre sfintire aici – http://www.desiringgod.org/sermons/how-the-spirit-sanctifies
      …si imi place o zicala care zicea un american: „The reason some people cannot find sanctification in the Word of God is the same reason that a burglar cannot find a policeman.”
      and by the way, toti care predica numai harul, fara sfintenie si ‘obedience’ to Christ, ajung best sellers pentru ca asta doreste lumea, o pocainta usoara fara prea multe cerinte. Si asa, Derek Prince a ajuns in topul celor mai bogati 10 pastori din lume si nicio surpriza ca este pro ‘prosperity gospel’ si daca esti membru in biserica lui, e usor sa fii crestin, astepti ca harul sa te tot ierte pana mori. Astfel de oameni isi bat joc de jertfa Domnului Isus.
      In multe instante si mai ales predicatorii care isi cumpara cate o ora la televizor, nu mai propovaduiesc Evanghelia intreaga, ci doar partile populare sau se pun la ‘fundraising’.
      Dar Hristos e pe tron si El isi va face lucrarea!!!

  5. mike
    oct. 20, 2014 @ 22:52:53

    @ Marius M– cred ca nu ai inteles cind am spus- citez-majoritatea crestinilor sterg a doua afirmatie( adica- dar daca-L vei parasi, te va lepada si EL pe vecie) si o inlocueste cu -Dumnezeu e dragoste- Deci – Daca IL vei cauta sa va lasa gasit de tine . e propzitie separata –poate eu nu am fost corect in scriere- sorry

  6. Marius M
    oct. 20, 2014 @ 23:14:05

    ya, it’s ok……..cred ca vorbim de doua lucuri diferite. Eu vorbesc despre oameni nemintuiti si tu vorbesti despre oameni care nu traiesc ce scrie in biblie si totusi se numesc crestini.
    Despre Charles Stanley ……..ce sa zic…..imi place multe lucuri despre el…….si altele nu imi plac.
    Benny Hinn am crezut ca a disparut si de Paula White stiu prea putin……eu ascult pastori evanghelici ….adica care predica din biblie, si nu povesti si minuni fara nici o doctrina. Deci la televisor ma uit odata pe an la cate o predica, daca nu mai putin.

    oricum procesul de sfintire dureaza o viata intreaga….si cel care zice ca nu are pacat este un mincinios……dar tot in 1 Ioan zice cine e nascut din Dumnezeu nu mai poate pacatui……………se pare ca e o contradictie……………….si totusi raspunsul la dilema asta o gasim in Romani 8

    I don’t know, parca la Romani (nu carte si poporul nostru) se da cu biciul prea greu …..am obersvat ca prea putin cunosc dragostea Lui Dumnezeu. Si la Americani se pune accent pe Harul Lui Dumnezeu fara de a arata sfintirea care se cere de la noi. Sunt doar generalitati si sigur ca sunt exceptii la ce zic. Bine ar fii ca la Romani sa se vorbeasca mai mult de dragostea Lui Dumnezeu, cred ca s-ar pocai mult mai multi oameni, am cunoscut prea multi care parasesc biserica fiindca unii pun o greutate la pocainta care nu o cere biblia si chiar Domnul Isus a vorbit cu Farisei despre asta. Mark 9:42

  7. Marius M
    oct. 21, 2014 @ 16:01:36

    Deci ma-m gindit la ce a spus Mike. Eu ascultam destul de mult pe Charles Stanley cind ma-m pocait , dar acuma nu prea mai am ocasie. Nu sunt un ucenici a lui si intentea mea nu e sa il apar sau sa vorbesc de rau de el (e un slujitor a Domnului).
    Dar afirmatie ca el nu vorbeste despre pacat e gresit. Ma-m dus la pagina lui , si am gasit sute de predici si articole legat de PACAT. see below a few
    E una daca ai ceva cu doctrina lui care pare Calvinista, dar el predica evangelie, si mult sa intors la Dumnezeu datorita invaturii lui.

    http://www.intouch.org/you/article-archive/content?topic=covered_by_grace_free_to_sin_article#.VEaxcvldWSo

    http://www.intouch.org/resources/article-archive/content.aspx?topic=The_Consequences_of_Sin_Article#.VEbIQfldWSo

    http://www.intouch.org/resources/bible-studies/content.aspx?topic=From_Sin_to_Clear_Conscience_study

    http://www.intouch.org/resources/bible-studies/content.aspx?topic=The_Power_to_Resist_Sin_study

    sunt multe altele de nu am timp sa le studiez pe amanut

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari