Florica Cherecheș – Declarație de Presă – „Familia – piatra de temelie a viitorului unei națiuni”

oradea-miting-22-oct-2016-foto-florica-chereches

Declarația politică de azi din plenul Parlamentului, a avut titlul „Familia – piatra de temelie a viitorului unei națiuni”.

florica-chereches-deputat-foto-cdep-ro8.000 de persoane au participat sâmbăta trecută la Oradea, pe o vreme ploioasă și rece, la o adunare populară pentru susținerea familiei naturale, cea formată din bărbat și femeie. Ca soție, mamă, dar și ca deputat, m-am alăturat mulțimii, dorind să înțeleg direct de la sursă, ce îmi cer cei pe care îi reprezint în Parlamentul României.

Vorbitorii, reprezentanți ai tuturor cultelor creștine, familii diverse, familia Bodnariu pentru care românii au ieșit în stradă ca să-și recupereze copiii, cetățeni simpli, și-au manifestat atașamentul pentru valorile familiei și au exprimat necesitatea clarificării definiției familiei, pentru a înlătura orice interpretare greșită.

La începutul acestui an, 3 milioane de oameni au semnat pentru demararea procedurilor de revizuire a Constituției României, mai exact, pentru modificarea art. 48, alineat 1 din Constituția României. Inițiativa cetățenească dorește înlocuirea sintagmei „soți” din definiția familiei, astfel încât aceasta să devină: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”Această familie este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare, care asigură continuitatea poporului român. Familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații și se bazează pe două criterii: căsătorie și descendență.

Pentru noi, românii, familia nu este „un stil de viață”, ci este legată fundamental de rolul de părinți. Dacă acest rol esențial nu mai este luat în considerare, familia se reduce la o simplă recunoaștere guvernamentală a afecțiunii dintre doi sau mai mulți cetățeni iar conceptul de familie este diluat până acolo că nu mai poate fi recunoscut, și devine lipsit de sens.

Inițiativa celor 3 milioane de cetățeni nu are scopul de a lupta împotriva cuiva ci de a afirma ceea ce este adevărat, normal si firesc. A spune adevărul înseamnă a da dovadă de dragoste, nu de ură. A nu spune adevărul înseamnă in schimb ură si indiferență. Mii de ani, oamenii au acceptat adevărul că familia se constituie prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, adevăr confirmat si de credința creștină. Proiectul de modificare a Constituției nu cere incriminarea homosexualității. El are drept scop protejarea unei valori importante pentru milioane de oameni. Ni se cere să fim toleranți dar asta înseamnă să acceptăm și să respectăm credința și practica cuiva chiar dacă nu o împărtășim. Iar în acest caz, nu e vorba de o credință oarecare ci de crezul că familia are un rol important în societate, rol în care nu poate fi substituită, acela de a crește generația de mâine.

Urmează să ne pronunțăm prin vot asupra cererii cetățenilor care ne-au acordat încrederea lor și ne-au trimis să îi reprezentăm în Parlament. Vom răspunde noi conform așteptărilor majorității cetățenilor sau le vom înșela încrederea? Vom face scut în jurul copiilor noștri și vom garanta viitorul lor într-o societate puternică sau vom abdica de la principiile și de la credința noastră? Vă îndemn să cugetați asupra acestor întrebări și să faceți ce este bine pentru familiile din România, pentru cele prezente și pentru cele viitoare! Eu așa am să fac, de dragul copiilor și nepoților mei!

doamna deputat Florica Cherecheș

4 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    oct. 26, 2016 @ 02:37:45

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  2. Ghita Lavric
    oct. 26, 2016 @ 18:59:26

    Da cred ca am gasit ceva de bine despre ea Afla mai mult aici – http://www.fchereches.ro/despre-mine/

    • rodi
      oct. 26, 2016 @ 19:14:55

      am descoperit saitul doamnei Chereches mai de mult si m-a impresionat mult detaliile din viata dinsei. Dumnezeu sa o binecuvanteze si sa-i dea izbanda!

  3. Ilie Georgeta
    oct. 27, 2016 @ 09:37:03

    …EU ZIC CA ,AICI ESTE UN …CUM SA-I ZIC , CRED CA ESTE CEVA CARE INTR-UN FEL NE DEPASESTE DAR EU BANUI CEVA …DACA PAPA ESTE DE ACORD IN ACEASTA PRIVINTA , AICI SE ASCUNDE UN SECRET …SI IATA CE CRED EU …,PENTRUCE SA-R PERMITE ASEMENEA …IAR , NU STIU CUM SA LE ZIC…DAR CERT ESTE CA , E POSIBIL SA-SE GINDIT MARILE MINTI LUMINATE CA , SUNTEM PREA MULTI INGHESUITI PE ACEST PAMINT SI DACA SA-R FACE ASEMENEA GOGONOMII ,NU SA-R MAI IMMULTI LUMEA ATIT DE REPEDE CIMAI CU INCETINITORUL CA, DE , CUM SA FACA COPII DOI OAMENI DE ACELAS SEX ?SI NE-AM MAI RARI, SI NA-R MAI FI NEVOIE DE ATITA MINCARE PE CARE O CONSUMA FIECARE FAMILIE …CE ZICETI DAR , DECE NU SA-R GINDI PAPA LANISTE SOLUTII, CARE E GREU DE IMAGINAT DAR CIND VREA OMUL ,CE NU FACE ?IN LOC SA FACEM BOMBE , CA TOTI SUNTEMDISPUSI LA IDIOTENII , ADICA ,EU NU CRED CA EXISTA TARA ,CARE SA NU AIBA ARMAMENT SI DECE AM CAUTA SA NE OMORIMINTRE NOI , SI NAM FACE IN ASA FEL INCIT SA TRAIM CU TOTII IN LINISTE SI PACE ASTA EU ZIC , CA SI LUI IISUS IAR PLACE ……AM ZIS CA IN LOC DE ARME , SA FACEM OAZE DE IN DESERURILE ALEA CARE SUNT PLINE CU NISIP SA IA NISIPUL DIN DESERTURI SA LE BAGE IN VULCANII AIA CAREW SUNT STINSI ,CA , SUNT DESTUI SI IN DESERTURILE ALEA , PRECIS ESTE SI APACA ALTFEL NA-R FI NICI NISIP SI DACA NU , SA SE ADUCA APA PRIN TUBURI…ASA CUM AUFACUT CEI DIN NAINTEA NOASTRA…ADEVARATI OAMENI LUMINATI..MARI ARHITECTI …SIINSTALATORI , CARE AU FACUT DIN IMPOSIBIL ,POSIBIL SI SA NE MUTAM SI ACOLO ,CA , SI ALA ESTE TOT PAMINTUL LUI DUMNEZEUSI ESTE LOC SA FACI SI FERME SI SA IMPADURESTI PAMINTUL SI SA-L ARI SA -TI FACI RECOLTA TA STITI CE MARE FERICIRE AR FIPE PAMINT ?SI AVID TE TOATE IN CASA TA , CE-TI POTI DORI DECIT SA AI COPII ?SI DACA II AI ,AI AVEA SI CU CE SA-TII CRESTI CE ZICETI DE IDEIA MEA ?DECIT BOMBE NU-I MAI BINE SA TRAIESTI ATIT TU CIT SI URMASII TAI INTR-O VAZA DE MARE FERICIRE ?NU FUGIND DIN CALEA MORTII CI , AJUTIND CA PAMINTUL SA RODEASCA SI SA NE HRANEASCA ATUNI POATE CA SI IISUS AR VENI PE SFINTUL PAMINT SA NEMINTUIASCA FARA DE NICI O JUDECATA …AMIN CA DOAMNE ,TIE MAINCHIN SI FIULUI TAU IISUS CEL SFINT SI BUN IMPREUNA CU SFINTUL DUH …IN VECI AMIN ……………AZI ODATA INTR-UN AN ,DE SFINTUL DUMITRU ,OTOMBRIE 27- 2016 AM CREZUT CA LAM PIERDUT …VA MULTUMESC CA MI LA-TI REDAT

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari