Facebook: Vorbiti intre voi cu psalmi…. (3) Lovit cu ghetele in fata… poti sa ierti?

Isus ii privea de pe cruce:  Tata iarta-i ca nu stiu ce fac… (Luca 23:33-35)

Gabi Lupescu – Exista doua feluri de critici:

Un soldat avea obiceiul sa sfarseasca fiecare zi citind din Biblie si rugandu-se. In timp ce ceilalti se strangeau in baraci sa se culce, el se punea pe genunchi langa patul sau.

Unii dintre colegi l-au vazut si au inceput sa-si bata joc de el. Dar intr-o noapte abuzul a depasit limita cuvintelor, in timp ce statea in rugaciune, un soldat si-a aruncat ghetele si l-a lovit in fata. Ceilalti au ras, cautand prilej de bataie, dar razbunarea nu a venit.

A doua zi dimineata cand cel care aruncase ghetele s-a trezit, nu i-a venit sa creada ce a vazut. La capatul patului se aflau ghetele lui lustruite. Imagineaza-ti cum e sa lustruiesti ghetele care te-au lovit ! Aceasta necesita un nou nivel de bunatate. Aceasta inseamna sa hotarasti care va fi raspunsul tau inainte ca ofensa sa se produca !

Unii din baietii din baraca erau „lideri”, motivati de mandrie si insensibilitate. Asa raspunde intunericul la lumina. Altii erau „supusi”. Ei nu erau neaparat rai !!!… ci doar slabi ,si le era teama sa fie diferiti…

De ce s-a rugat Isus de pe cruce: „Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac ?” Fiindca El a inteles ca cei care au fost crescuti intr-un mod anume, care sunt manati de anumite forte, care se lupta cu probleme nerezolvate si cu teama, care sunt programati de minte care nu este nascuta din nou au nevoie de Dumnezeu. Si El a vazut lucrul acesta ca o oportunitate de a-L marturisi pe Dumnezeu. Aceasta necesita mai mult decat o religie de duminica. Este nevoie de un raspuns ca al lui Hristos, care sa constituie un exemplu si care sa fie transparent, care ii face pe ceilalti sa se ridice si sa-ti puna intrebari. Cele mai importante lucruri nu sunt „drepturile” tale sau eul tau ranit; ci Cel pe care il reprezinti…!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: