EXCLUSIV Digi24.ro. Mama care a câștigat procesul cu Barnevernet, pe cale să fie expulzată din Norvegia

Photo Familia Avramescu FB

Povestea familiei Avrămescu Cruz – doi soți cu dizabilități auditive ai căror copii, luați de Barnevernet, nu s-au întors acasă nici măcar după ce instanța a dat câștig de cauză părinților – a fost prezentată de digi24.ro la mijlocul lunii ianuarie. De atunci încoace, nu doar că soții nu au reușit să-și ia înapoi băieții de 5, respectiv 6 ani, dar mama a primit înștiințare că a fost deschisă împotriva sa procedura expulzării. Motivul invocat de Poliție? Presupunerea că există „circumstanțe personale care reprezintă o amenințare reală, imediată și suficient de gravă împotriva considerentelor sociale de bază”.

Roberto și Adrian au fost luați de lângă părinții lor, Andreea Sorina (cetățean român) și Roberto Cruz (cetățean norvegian), pe 19 martie 2014, după ce ar fi povestit la grădiniță că au fost bătuți acasă. Pe numele soților Avrămescu Cruz au fost deschise două procese. Unul privind îngrijirea copiilor, altul penal, pentru acuzația de violență asupra acestora. În primul proces, instanța decide definitiv, în ianuarie 2015, că nu există motive pentru ca băieții să fie luați din sânul familiei. Cu alte cuvinte, că decizia Barnevernet de a-i separa pe copii de părinți nu a fost întemeiată. Al doilea proces continuă însă, iar, în octombrie 2015, vine pronunțarea în prima instanță: soții sunt condamnați la câte cinci luni de închisoare și plata unei amenzi de 3.000 de coroane fiecare. Pentru ca absurdul să fie complet, în absența unei decizii definitive în acest caz (subliniem, recursul se judecă încă), Poliția a declanșat, acum câteva zile, procedura expulzării mamei.

Presupunerile, suficiente pentru declanșarea procedurii

Printr-un act intitulat „avertizare prealabilă” și înregistrat cu data de 2 februarie, Secția de Poliție Indre Ostfold a comunicat Andreei Sorina Cruz că „autoritățile pentru imigrare pregătesc procesul de expulzare” conform legislației privind imigrarea. „Un străin cu drept de ședere poate fi expulzat atunci când considerente privind ordinea publică sau siguranța dictează acest lucru. O condiție pentru expulzare este ca, în cazul străinului, să existe sau să se presupună că există circumstanțe personale care reprezintă o amenințare reală, imediată și suficient de gravă împotriva considerentelor sociale de bază”, se explică în documentul oficial trimis de Poliție familiei Cruz.

De la câțiva kilometri la peste 2.500

O decizie de expulzare a Andreei Sorina Cruz, dacă va fi luată de Directoratul pentru Imigrări (UDI), înseamnă pentru familia Cruz nu doar separarea celor doi soți, ci și pierderea, practic, a oricărei șanse de recuperare a celor doi copii. În plus, dacă părinții reușesc acum să-și vadă băieții, plasați în localități diferite, o dată pe lună, timp de trei ore, după expulzare acest lucru nu va mai fi posibil.

[….]

MAE analizează situația

Contactat de digi24.ro, Ministerul de Externe de la București a precizat că are în atenție evoluția cazului Avrămescu Cruz și că urmează să formuleze un punct de vedere.

Avocatul cuplului, Eva Frivold, consideră nejustificată și nedreaptă decizia Poliției de declanșare a procedurii expulzării mamei. Într-o declarație apărută în numărul de ieri al ziarului norvegian Smaalenenes Avis, avocatul subliniază că soții Avrămescu Cruz au fost deja lăsați fără copii, riscă o pedeapsă penală în procesul încă pe rol, iar acum se adaugă pericolul expulzării.

„Avocata care îi reprezintă pe fata şi pe ginerele meu este ea însăşi foarte supărată pentru că autorităţile au continuat manevrele de a păstra copiii deschizând acest al doilea proces, pe care acum îl invocă şi ca motiv de expulzare a fiicei mele. Reţineţi, acuzaţiile aduse fuseseră deja demontate într-un prim proces chiar de către o instanţă de judecată. În acest moment, fata mea este dărâmată, iar nouă ne este limpede că autorităţile norvegiene încearcă să îi îndepărteze pe copii de părinţi ţinându-i separat şi continuând să îi spele pe creier”, susţine Constantin Avrămescu, bunicul matern din România al micuţilor Adrian şi Roberto.

În lumina ultimelor evoluţii, familia de la Craiova a soţilor Avrămescu Cruz va reveni cu telefoanele la Ambasada şi Consulatul României din Norvegia, ne spune domnul Avrămescu, care admite că se află de câteva săptămâni în contact cu reprezentanţii Bucureştiului la Oslo.

CITESTE mai MULT aici – http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/EXCLUSIV+DIGI24+RO+Mama+care+a+castigat+procesul+cu+Barnevernet+

12 comentarii (+add yours?)

  1. Valeria Iancu
    feb. 09, 2016 @ 12:37:00

    Reblogged this on Dumnezeu e în control.

  2. Trackback: EXCLUSIV Digi24.ro. Mama care a câștigat procesul cu Barnevernet, pe cale să fie expulzată din Norvegia | Pastor Ciprian Barsan
  3. Dorian C
    feb. 09, 2016 @ 13:19:51

    Reblogged this on Christ4roNews.

  4. cornelilioi
    feb. 09, 2016 @ 14:11:12

    Reblogged this on ENCOURAGE by cornelilioi.

  5. Cristian
    feb. 09, 2016 @ 16:48:26

    Iata de ce numai si numai protestele nu sunt suficiente si de ce este neaparat nevoie de interventia supranaturala a Domnului!! Se pare ca nici macar castigarea unui proces impotriva Barnevernet nu aduce neaparat izbanda. DAR DOMNUL VA DA IZBANDA!!

  6. octavpelin
    feb. 11, 2016 @ 02:27:41

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  7. Trackback: Norvegia AUDE ! | agnus dei - english + romanian blog
  8. anatatar
    mai 29, 2016 @ 20:51:20

    Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

  9. Trackback: Cazul familiei Avrămescu Cruz din Norvegia. Desi de doi ani au castigat procesul, au primit un ordin sa se prezinte la inchisoare | agnus dei - english + romanian blog
  10. Trackback: APEL URGENT LA RUGACIUNE SI POST pentru familia Avramescu – Parintii sunt somati sa se prezinte la inchisoare | agnus dei - english + romanian blog
  11. Trackback: Evenimentul Zilei – Andreea Avrămescu: Mama din Craiova care a învins Barnevernet a fost condamnată definitiv la închisoare în Norvegia | agnus dei - english + romanian blog
  12. Trackback: UPDATE- Familia Avramescu-Cruz: Ambii parinti in inchisoare la doi ani dupa ce au castigat procesul | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari