Nelămuriri

Comunitatea Bucuresti

Septembrie 2014 Noul Comitet – Comunitatea Penticostala Regionala Bucuresti. Florin Ianovici-presedinte, Emil Mestereaga-vicepresedinte, Mărcuţ Comariţa-secretar. Membri de la dreapta la stanga: Nelu Floarea, Petre Veronel, Dan Eugen, Chelu Iulian, Costel Gramada, Ivan Stefan.

CITESTE COMUNICATUL aici – https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/09/22/comunicat/

Astazi, 2 octombrie, la biserica Betel din Bucuresti, Emil Mestereaga, noul presedinte al Comunitatii Penticostale din Bucuresti, care a luat locul fratelui Pastor Florin Ianovici dupa ce fratele a fost suspendat de Liderii Cultului Penticostal, a informat biserica la sfarsitul programului de Dumnica dimineata de hotararea luata impotriva fratelui Pastor Florin Ianovici si anume ca dansul  a fost suspendat de catre Cultul Penticostal din Romania pe timp de sase luni. Dansul a citit in fata membrilor bisericii, Comunicatul Cultului. Membrii bisericii au fost socati de aceasta decizie (decizie cu care majoritatea din ei nu au fost de acord), cerand explicatii, care nu au venit.

Prin aceasta suspendare Pastorul Florin Ianovici a fost schimbat din Functia de Presedinte al Comunitatii din Bucuresti, a fost inlaturat din slujba de Pastor al Bisericii Betel din Bucuresti si i s-a interzis sa predice Evanghelia public, atat in biserica locala cat si in alta parte timp de sase luni. Conducerea Cultului Penticostal din Romania i-a facut de cunoscut pastorului ca dupa sase luni,  cazul va fi reanalizat.

Motivul acestei suspendari este insa foarte neclar, pentru faptul ca nu se arata cauza pentru care pastoral Florin a fost destituit. Ce este si mai trist este faptul ca Pastorului Ianovici nici macar nu i s-a fost dat dreptul sa se apere public de acuzatiile aduse impotriva lui. Ne intrebam, la fel ca multi altii, in special membrii bisericii Betel ca oare ce a putut face dansul asa de rau incat a fost disciplinat in felul acesta? Oare ce fel de pacate a savarsit acest frate ca sa fie tras la raspundere in felul acesta? Cauza care a adus la aceasta suspendare, nefiind clarificata,  aduce de la sine tot felul de speculatii din partea oamenilor, si acuzatiile de care este invinuit pastorul ar putea fi cu totul altele.

Blogul AgnusDei a transcris multe din predicile sale inspirate de Duhul Sfant, care au avut rasunet peste tot intre fratii romani Penticostali, Baptisti si de alte confesiuni, atat din Romania cat si din Diaspora. Dar si multi oameni care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu au avut ocazia sa auda Evanghelia Domnului prin acest frate uns de Domnul.

Acest Comunicat publicat pe site-ul Cultului (cultul penticostal.ro), lasa multe dubii care mai degraba seamana confuzie in loc sa dea claritate situatiei. Ar fi bine si am zice crestineste, ca fratii din cult care au aplicat aceasta sentinta impotriva fratelui Florin Ianovici sa explice si motivul sau fapta pentru care dansul a fost suspendat temporar. Si asta pentru faptul ca sa nu mai poata exista nici un fel de speculatie asupra motivului sau a faptei care a adus  la aceasta suspendare. Mai ales si pentru faptul  ca nu i s-a luat dreptul de a se impartasi cu Cina Domnului. Aceasta denota ca fratele Ianovici nu a putut face ceva asa de grav pentru a merita o pedeapsa de felul acesta.

Fratele Florin Ianovici a devenit o figura publica si este bine cunoscut in intreaga lume mai ales intre romani si de aceea se cuvine ca acest caz sa nu fie tratat cu superficialitate, mai ales ca majoritatea membrilor din biserica Betel sunt foarte socati de actiunea cultului si de modul in care fratele Emil Mestereaga a facut acest anunt(dupa Cina Domnului)? Cerem Conducerii Cultului Penticostal sa clarifice aceasta decizie pentru ca adevarul si dreptatea sa triumfe si pentru ca membrii bisericii Betel sa nu sufere din aceasta pricina, si pentru ca toti ceilalti care au ascultat vreodata predicile fratelui Florin Ianovici sa nu ramana cu un gust rau si pentru care sa nu se ajunga a fi o pricina de poticnire. O datoram acestor frati si surori si tuturora. Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute sa faceti o alegere corecta. Amin. Blogul AgnusDei.

Mina Ianovici:

Florin îşi trăieşte aproape fiecare zi a vieţii lui în post şi rugăciune…pentru alţii. Să îţi pui mâinile peste oameni şi să te rogi fără o pregătire spirituală este ori naivitate, ori spectacol. Iubeşte pe Dumnezeu din toată inima lui şi iubeşte lucrarea Duhului Sfânt. Iubeşte oamenii şi are milă şi de cei care îl sapă şi îi fac rău, pentru că aşa vrea Dumnezeu. Munceşte până la epuizare, fără să se plângă.

În urmă cu vreo 10 ani am făcut o boală gravă. Teoretic nu mai aveam nicio şansă. A intat în post imediat după ce a debutat boala, aproape zi de zi, până la epuizare. După 5 ani am fost vindecată. Toată căsnicia noastră e presărată de gesturi uluitoare pe care Florin le-a făcut faţă de mine, faţă de copiii noştri, dar şi faţă de alţii.

Citeste mai mult aici –https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/02/22/newsnet-crestin-%E2%80%A0-mina-ianovici-raspuns-privind-acuzatiile-aduse-lui-florin-ianovici/

Mihai C. Eu m.am intors la Hristos prin predicile lui … Ianovici, iar Ianovici si-a facut timp intr-o seara mocirloasa de iarna si a venit cu masina pe strada mea ca sa vb cu mine si sa ma incurajeze sa vin la Hristos si astfel m-a ajutat sa ies din intunecimea religiozitatii catolice in care traiam !

Rafael D.: Nu este bine sa spun ce am fost inainte, public .. dar din cea mai joasnica stare posibila Dumnezeu mi-a vorbit printr-un om pe nume Florin Ianovici care m-a sfatuit, m-a invatat si am crescut spiritual prin predicile lui .. iar acum sunt misionar pe termen lung in Nepal si in India, nu spun asta ca o lauda, ci vreau sa il scot pe Dumnezeu in evidenta. Nici nu vreau sa il ridic in slavi pe fratele respectiv, dar pur si simplu pentru ca omul acesta a stat la dispozitia lui Dumnezeu, viata mea s-a schimbat radical si rodul se vede.. sunt sigur ca sunt multi care au aceasi poveste .. scriu lucrul acesta ca sa incurajez in primul rand pe fratele meu Florin, si pentru cei care isi pun semne de intrebare cu privile la el .. un om se cunoaste dupa roadele lui .. iata eu sunt un rod.

Update 26 noiembrie

Am primit informatii de la un frate astazi:

Dacă se dorește cunoașterea faptelor care au condus la suspendarea lui Ianovici, vă pot spune cu certitudine un singur lucru:
– nerespectarea hotărării Comunității al cărei președinte era Ianovici se referă la faptul că într-o ședință de Comitet un frate a fost revocat din slujba de prezbiter, iar ulterior Ianovici l-a ajutat pe acest frate cu o mașină de la fundația unde slujește, ca să aducă niște balast pentru un punct de misiune din sud. Această faptă a fratelui a fost considerată vinovată deși mașina nu era a Cultului.
– comportamentul nedem se referă la faptul că Ianovici a comentat decizia de supendare în fața Executivului amenințând că va scrie pe internet despre nedreptatea care i se face.
Ceea ce afirm este cunoscut de la unul dintre frații care erau de față când i s-a comunicat suspendarea.(au fost doi frați de față când Executivul i-a comunicat lui Ianovici decizia de suspendare)
Apreciați voi ce fel de judecată e aceasta.

Ștefan Vasile

80 comentarii (+add yours?)

  1. CIUPULIGA SEVER DORIN
    oct. 02, 2016 @ 23:45:45

    Multumesc pentru aceasta informare,trebuia facuta atunci cand s-a dat comunicatul.Cred ca fr.Florin si sotia sa sunt datori cu o luare de pozitie clara din partea dinsilor avand in vedere ca sunt foarte multi care ai iubesc si apreciaza.Binecuvantarea Domnului peste ei si toata casa lor !!!

    • Avram
      oct. 02, 2016 @ 23:54:07

      CIUPULIGA SEVER DORIN
      Mai bine mai tarziu decat niciodata. Credem ca Cultul Penticostal nu trebuie sa trateze acest caz cu superficialitate, si sa-i dea ocazie fratelui Florin sa se apere public. God bless you.

  2. Cristian
    oct. 03, 2016 @ 01:09:42

    Sa se apere impotriva cui si pentru ce daca el deja a fost judecat si condamnat si acum suporta consecintele acestei judecati . Prea tarziu , acum urmeaza doar judecata Domnului , omul a facut deja judecata .

  3. Geanina Butaru
    oct. 03, 2016 @ 01:20:47

    ATUNCI CAND VORBEAM DESPRE PASTOR ADEVARAT CARE CU ADEVARAT II PASA DE OITELE LUI SI ATUNCI CAND VOIAM SA MA ZIDESC ASCULTAND O PREDICA INSPIRAT DE DUHUL LUI D-ZEU IL CAUTAM SI APOI ASCULTAM PE FRATELE FLORIN IANOVICI,NU STIU CE ACUZATII I SE ADUC CA ORICUM SUNT SIGURA CA SUNT NEFONDATE DAR BINE AR FI SA AFLE CEI CE AU LUOAT ACEASTA DECIZIE CA CU SIGURANTA AU GRESIT CA MI AU LUOAT ACEST DREPT AL MEU DE AL ASCULTA PE ACEST FRATE SCUMP (TATAL AL CELOR PESTE 250 DE ORFANI),EU SI CA MINE MULTI NE RUGAM SI D-ZEU DREPTATII NE VA RASPUNDE FACANDU I DREPTATE ACESTUI FRATE ,D-ZEU SA L BINECUVANTEZE PE EL SI FAMILIA LUI!

  4. barzilaiendan
    oct. 03, 2016 @ 01:48:38

    Probabil că ar fi mult mai comod și mai prudent să nu mă bag … Totuși, cred că ar trebui să avem mai multă încredere în cei aleși să conducă și coordoneze lucrările unui cult creștin. Ei știu că păcatului nu trebuie să i se facă publicitate. Nu câștigă nimeni, doar dușmanul. Cred că zarva multă nu-i va face bine nici celui în culpă. Nu vă grăbiți să declarați drept erou pe unul care este pus sub disciplină.

    • Raimond
      oct. 03, 2016 @ 09:36:39

      Frate dan barzilai….spune-mi te rog de cine au fost alesi cei din cult ….?de Domnul prin Duhul Sfant ca pe vremea lui petru si pavel sau prin oameni ?

      • Alin
        oct. 03, 2016 @ 18:43:16

        Eeeeeiiii…aicI ai atins o coarda sensibila. Din păcate nu cred ca-L vom mai vedea vreodată pe Duhul Sfant la alegeri. Nu se mai practica nici în bisericile mici darămite în conducerea cultului.
        Oare niște oameni firești pot și știu sa aleagă niște oameni duhovnicești…?

    • dani
      oct. 03, 2016 @ 17:12:47

      Corect subliniat ….ce nu vor sa imteleaga unii e ca oricine poate cadea si apostolul Pavel a spus ca se poarta aspru cu trupul lui ça nu dupa ce à prédicat la altii el insusi sa fie lepadat….este o mare greseala in a idolatriza pe cineva oricine ar fi el…prin faptul ça dorim sa se faca publice astfel de lucruri ne arata imaturitatea spirituala….cultul a procedat corect dandui sansa fratelui sa se smeriasca si sa arate cu adevarat cine ii…eu cred cu adevarat ça daca se va smerii va fi reprimit…deci insistentele astea de a face totul public nu vor face bine nici cultului si nici fratelui Ianovici.

    • Avram
      oct. 03, 2016 @ 20:51:27

      barzilaiendan
      va multumim pentru comentariu si pentru tot sprijinul pe care ni l-ati acordt de-a lungul anilor. Parerea mea este ca ar fi fost mult mai bine daca cazul Pastorului Florin Ianovici sa fi fost dus prima data in fata bisericii unde dansul a slujit ca Pastor. Si apoi daca era necesar sa fie judecat de conducerea Cultului. Suntem cat de cat la curent cu acest caz si credem ca pedeapsa este mult prea severa. God bless you

      • nelu viorel
        oct. 04, 2016 @ 14:06:19

        Atunci Duhul sfant a fost prea sever cu Anania si Safira….pentru o simpla minciuna. Si nici macar nu erau lideri, urmati de multimi.

    • tudor
      oct. 05, 2016 @ 15:01:16

      E comod in „adevar” sa acordam incredere actiunilor dictatoriale …fratesti.Daca maine iti vine randul si nimeni nu se baga?

    • tudor
      oct. 05, 2016 @ 15:43:21

      Nu se specifica de ce a fost pus sub disciplina si procedura a fost ciudata.Cei despre care scrie V.Croitoru sunt inca la putere?

    • popaines
      nov. 06, 2016 @ 07:26:38

      La cate mizerii se intampla in mai toate cultele, tradionale sau nu, nu ar trebui sa ne mai mire nimic, Un lucru este cert, atunci cand un om a Lui Dumnezeu are har, cultura, initiativa, isi inmulteste talantii daruiti de Dumnezeu, iubeste aproapele ca pe sine insusi si nu face rabat de la virtutiile in care a fost educat si crede cu strasnicie, trebuie sa i se dea cu ciocanul peste degete. Este valabil in mai toate domeniile, cu atat mai mult in Biserici. Adevarul este ca un asemenea om este incomod si in opinia „distinsilor” prelati, trebuie inlaturat. Nu este de mirare de ce Romania cade incet, dar sigur pe panta abrupta a faradelegilor. Dumnezeu sa ii ocroteasca familia fratelui Florin Ianovici, pe care o respect, iubesc si o port pe brate de rugaciune. Cum ” Toate lucrurile , lucreaza împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu,”, sunt ferm convinsa, atat eu, cat si marea majoritate a celor care l-au cunoscut, fie personal, fie pe calea undelor, ca Dumnezeu a vrut sa desparta „oile de capre” si il va binecuvanta intr-o maniera la care nimeni nu se asteapta , fiindca Dumnezeu este suveran si El face de rusine lucrurile nebune ale lumii. Binecuvantari ceresti frate Florin, din partea tuturor Timisorenilor si oamenilor de bine!

  5. Dontu Sorin
    oct. 03, 2016 @ 02:31:53

    Stimați frați, ramân tare surprins și îngrijorat de lipsa de maturitate de care dați dovada cei de la agnus dei în acest caz.Cum puteți cere să se facă public detaliile acestui caz? Chiar nu mai sunteți deloc responsabili de ce cereți? Nu vă dați seama ca ar crea un haos? Nu vă gândiți că ortodocși stau cu tunurile pe noi și abia așteaptă să ne execute? Este foarte clară și corectă decizia Comitetului Executiv. Este acuzat de lucruri foarte grave si este dovedit vinovat de cel puțin 14 capete de acuzare. De ce nu spune el, Ianovici care sunt acuzațile? Este liber să o facă, sau îî este rușine de ce a făcut? Tuturor ne pare rău de faptul că s-a întâmplat așa dar este direct responsabil.Trebuie doar să se pocăiască și după 6 luni poate fi reabilitat. Este chiar așa greu să te smerești 6 luni?Cei de la agnus dei, vă rog în numele Domnului Isus să nu faceți un joc murdar al cuiva anume. Vă știm oameni onești dar cu acest articol ne clătinați puternic încrederea. De ce simțiti voi nevoia să fiți părtași cu un om dovedit vinovat și care ș-ia recunoscut parte din păcate?Credeți că dacă ar fi nevinovat Domnul ar îngădui să treacă prin asa ceva? Cum vă permiteti să puneți la îndoiala decizia consiliului Bisericesc? vezi aici lista.https://rodiagnusdei.files.wordpress.com/2014/12/10403200_874526909277773_8091587534329422676_n.jpg

    • Alex
      oct. 03, 2016 @ 10:51:37

      14 acuzatii pe capul lui Florin Ianovici, este ceva foarte grav. Am doua lucruri care imi dau de gandit. 1) De ce nu l-ati oprit mai repede pe fr. sa nu comita pastor fiid atatea pacate? 2) Eu asa stiu ca Penticostalii cred in proorocie. Cum abordati proorocia sorei din biserica Betel Bucuresti din data de 15 Octombrie 2015?

    • Alin
      oct. 03, 2016 @ 18:47:15

      Oooo fratele meu sa fi tu sănătos de câte ori Dumnezeu a îngăduit sa sufere pe nedrept creștinii… La … cred ca nu e nevoie sa iti dau exemple ;(

    • Avram
      oct. 03, 2016 @ 20:40:39

      Dontu Sorin
      De unde aveti aceste informatii despre aceste 14 capete de acuzare? In Comunicat nu scrie asa ceva. Din comentariul dumneavoastra se poate observa (usor) ca nu agreiati cu Pastorul Ianovici. Imi aduc aminte cu alta ocazie cand pe cel pedepsit de Cult(nu vreau sa-i dau numele dar sunt sigur ca stiti despre cine vorbesc), ati spus ca este „un slujitor al Marelui Stapan” si „Domnul sa-i puie in munte sub picioare”. De ce de data aceasta va exprimati in acest fel in acest caz? Sa nu tinem cu unii si sa improscam pe altii. God bless you.

    • Cris
      oct. 04, 2016 @ 13:57:50

      La ce sa se smereasca??Daca este gasit vinovat de cele 14 capete de acuzare atunci el devine descalificat definitiv din functie de slujitor si conducator.Problema e ca vorbiti aiurea fiind cam cu bârfele la curent.habar nu aveti ce capete de acuzare aj fost puse si va grabiti sa dati cu bâta în balta ca orice om fără discernamant.Cine sunt cei din conducerea Cultului penticostal??Stiii????Sunr oameni cu trecut netransparent .Stiai??Unii erau securisti si tradatori??Stiai???Daca nu stii anumite lucruri atunci informeazate inainte sa arunci cu noroi.Daca nu macar taci si nu mai scrie caci nu faci altceva decat sa arunci ocara(psalmul 1:1).

    • Dorin
      oct. 04, 2016 @ 21:35:23

      Domnul sa te binecuvinteze frate.corect spus si transant.
      Pe 18 frati din acest comitet îi cunosc indeaproape.oameni ai lui Dumnezeu credinciosi buni si cu mult discernamant.
      Faptul ca nu se publica faptele e o dovada de maturitate .si daca s-ar publica ar zice „lumea „. de unde stiti nu e adevarat etc.Florin Ianovici sa dea dovada de ascultare de mai marii lui,si sa se pocaiasca

      • Avram
        oct. 05, 2016 @ 21:46:01

        Dorin,
        Iti respectam opinia, dar nu inseamna ca ai dreptate. Ai vorbi public in felul acesta despre Pastorul din biserica din care faci parte (sa-i spui sa se pocaiasca)? Este bine ca respecti conducerea Cultului Penticostal, dar ce fel de respect dai Pastorului Florin Ianovici?

  6. Victoria Rogojan
    oct. 03, 2016 @ 04:40:15

    Vai de cei ce leaga un suflet pe pamant si nu e legat si in cer ! Dumnezeu sa apere cauza fratelui Florin Ianovici si a familiei lui, sa scoata adevarul la suprafata si parasii lui sa ramana de rusine ! Am mai scris si mai scriu inca odata, ” Pomul care aduce rod spre Slava Domnului , este lovit !” Ma rog ca Dumnezeu sa-l intareasca si sa-l binecuvinteze pe fratele Florin Ianovici cu prezenta lui Dumnezeu in inima si in familia lui , ca nimeni si nimic sa nu-l clinteasca de pe cale !

    • dani
      oct. 03, 2016 @ 17:24:07

      Din comentariul dumneavoastra reiese ça toti ceilalti frati pastori din cult sunt dusmani si doar fratele Ianovici ii adevarat…..v-ati ratacit rau de tot

  7. viorelcosar (@viorelcosar)
    oct. 03, 2016 @ 05:06:20

    Am citit cate ceva despre fratele Florin Ianovici atunci cand i-au fost aduse cateva invinuiri prin luna februarie a acestui an. Sincer nu pot sa cred toate aceste acuzatii impotriva lui, deoarece cred ca in spatele acestor acuzatii se afla o persoana care din punct de vedere crestineste nu este credibila. Iar femeia care face acea marturie cred ca a fost mincinoasa (se poate gasi marturia ei). In alta ordine de idei biserica ,,BETEL” a carui pastor a fost fratele Ianovici poate hotara singura cine s-o pastoreasca , nu vreau sa dau idei dar asa cum a facut biserica ,,SFANTA TREIME” de la Beius cand a fost alaturi de fratele Pustan atunci cand a fost invinuit de aceiasi persoana (parerea mea) poate face si biserica BETEL daca bineinteles are incredere in fratele Ianovici si in familia lui. Si daca nu sant alte ,,interese” la mijloc. Eu personal ma rog pentru fratele Ianovici si pentru familia lui care trece prin astfel de incercare ca Dumnezeu sa-i dea putere sa iese cu bine, mai plin de bucuria mantuirii si cu o marturie mai puternica. Doamne! Eu nu pot sa cred ca omul care a lasat baroul de avocati cu un salariu foarte mare pentru a Te sluji pe Tine si biserica Ta sa fie tarat in astfel de mocirla. Binecuvanteaza-l Doamne! Si fa ca adevarul sa iese la lumina. Amin!

  8. Gabriel
    oct. 03, 2016 @ 05:07:09

    Rusine sa va fie pentru ca tratati in acest fel un frate ca Florin Ianovici!!!….Actiunile voastre fariseilor va arata adevarata voastra fata….Ca orice conducere in tara aceasta sunteti si voi compromisi! Domnul nu va trece peste aceste fapte asa usor cum credeti voi; o sa platiti mult pentru ceea ce faceti! Rusine!!!

    • Dan Alexandru
      oct. 03, 2016 @ 14:42:50

      Dle Gabriel, cu ce autoritate scandați atâta rușine la adresa altora? Mai înainte de a le fi altora rușine, mai bine să ne fie fiecaruia in parte pt somnul care naște monștrii…de tot felul…

      • Monique
        oct. 03, 2016 @ 16:13:27

        Stimate domn, ca frate nu cred…as putea sa va spun, stiu din surse sigure, ca acesti oameni din conducerea cultului, au facut greseli grave, ungand diaconi in biserici „frati” care beau si se imbata, care se purtau urat cu nevasta..cu toate acestea, au dat din umeri cand au foat intrebati si au continuat.. deci de ce as avea incredere orbeasca in acesti oameni? Cine nu greseste, sa arunce primul cu piatra!

  9. Trackback: Nelămuriri. Motivul suspendari pastorului Florin Ianovici este insa foarte neclar – CrestinTotal.ro
  10. Trackback: Motivul suspendării pastorului Florin Ianovici este neclar | Crestini.com
  11. tony
    oct. 03, 2016 @ 06:01:33

    nimeni n are drepul sa judece si sa puna deoparte pe cineva fara ai da dreptul sa si apere cauza si nu comitetul executiv singur trebuia sa faca asta ci adunarea generala a bisericii asa sa procedat si cu fr pustan diavolul vrea sa I tintuiasca si sa ii puna la colt pe toti cei ce se ridica in numele Domnului Isus si aduc roade ptru inparatia lui Dumnezeu ..acel comitet executiv trebuie sa dea o explicatie poporului lui Dumnezeu din bis betel astfel va iesi ff rau .imi pare rau ptru d.voastra drag comitet executiv dar nici unul din voi nu calca pe urmele fr florin ianovici ..este dovedit de Dumnezeu ca este cu el .a lucrat si lucreaza Dumnezeu prin el …

  12. GRIGORE MARIAN
    oct. 03, 2016 @ 06:17:05

    Atata timp cat nu se face publica vina fratelui Florin Ianovici,vor exista suspiciuni.Sau poate ca nu se vor publica pt. ca nu exista,asta insemnand ca ascensiunea fratelui a deranjat pe cineva care si-a vazut scaunul in pericol.Daca si in turma DOMNULUI se umbla cu lucruri ascunse inseamna ca sunt timpurile din urma,cand satana v-a intra foarte puternic in biserica.Fratilor din conducerea cultului penticostal,si un criminal are dreptul sa se apere,el de ce nu se poate apara?De ce se umbla cu lucruri ascunse?Sau a-ti uitat dv. ca in fata CREATORULUI nimic nu sta ascuns?Dumneavoastra nu aveti dreptul sa-l judecati pt. ca avem un singur judecator,DOMNUL ISUS HRISTOS.Vedeti sa nu luptati impotriva DOMNULUI.Ma voi ruga ca sa se faca lumina in acest caz,pt.binele biserici DOMNULUI.

  13. douavieti2015
    oct. 03, 2016 @ 06:34:23

    Omul nu-i mai da voie fratelui Florin sa vorbeasca niciunui om despre Hristos 6 luni.
    DUMNEZEU a poruncit ca toti sa mergem sa vestim Evanghelia.
    Este drept sa ascultam mai mult de oameni decat de Dumnezeu?
    Sa raspunda cei ce se cred dumnezei!

  14. Cristian
    oct. 03, 2016 @ 07:32:55

    off topic! Doua propuneri de postari:

    video: Vaticanul-In slujba lui Antichrist!

    ––-

    Semnele apariției lui Anticrist

    Semnele apariției lui Anticrist

    Posted on 26/09/2016 by aurelgh
    „Copilaşilor, este ceasul cel de pe urmă. Şi, după cum aţi auzit că are să vină Antihrist, să ştiţi că acum s-au ridicat mulţi antihrişti – prin aceasta cunoaştem că este ceasul de pe urmă.” (1 Ioan 2:18)

    „Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării, potrivnicul care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu.” (2 Tes. 2:3, 4)

    “Cele mai multe dintre bisericile zilelor noastre sunt pline de oameni pierduți și când Antihristul își va face apariția, îl vor urma în mod cert! De ce? Pentru că el este religios și le va arăta semne și puteri mincinoase și aceștia nu au puterea lui Dumnezeu înlăuntrul lor, nu-L au pe Duhul Sfânt în ei, astfel că vor crede minciunile lui.

    Ei trăiesc sub influența unor profeții false, nu au avut niciodată nașterea din nou, nu au fost regenerați niciodată, n-au fost schimbați niciodată într-o făptură nouă! Ei habar n-au ce însemnă nașterea din nou, nici măcar nu înțeleg când încerci să le explici. Ei nu vor putea face față arătării Antihristului niciodată, pentru că nici măcar nu sunt mântuiți, și tocmai din această cauză avem milioane de convertiri false în bisericile fundamentaliste ale zilelor noastre….

    De ce credeți că George Whitfield și Jonathan Edwards s-au dus în biserici mai întâi atunci când au predicat? Pentru că acolo se aflau majoritatea oamenilor pierduți!”

  15. Deea
    oct. 03, 2016 @ 07:56:01

    Nimeno nu la oprit pe fratele Ianovici si nici chiarvpe fratele Pustan sa se ridice si sa declare public ca sunt nevinovati , si chiar asta a fist si este elamurirea mea , daca sunt nevinovati de ce nu spun asta cu gura lor ??

    • Marian
      oct. 03, 2016 @ 10:36:31

      Bine spus. Vad ca fr ianovici are foarte multi avocați, dar el de ce nu se apară… dacă tace înseamnă că este de-acord cu decizia comitetului executiv.

    • valentin
      oct. 03, 2016 @ 15:46:49

      cei de la cult nu il lasa sa se apere ,dar gandestete cum cei de la cult il lasa sa ia cina DOMNULUI DC A FACUT LUCRURI GRAVE

  16. UCENICIIFBI
    oct. 03, 2016 @ 08:17:54


    “Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!” (Is. 5:20)

  17. Ivan R.
    oct. 03, 2016 @ 10:18:22

    Poate ca fratele Ioanovici insusi nu si-ar dori ca sa-i fie facute public faptele pentru care este acuzat:).
    Daca cererea aceasta ar primi raspuns pozitiv aceeasi sustinatori ar spune „asa ceva nu se face” sau „minciuni”, etc.
    Daca Cultul si Comunitatea ar publica faptele cuiva, ca asa vreau eu sau oricine altcineva ar da dovada de lipsa de inteleciune.
    Si pana la urma o astfel de publicare nu ar face altceva decat sa potoleasca curiozitatea multimii, doar atat.
    Apoi a suspenda din functie pe cineva de talia lui Ianovici, nu este chiar un lucru simplu, si personal nu cred ca cineva (chiar Cultul fiind acesta) ar incepe o astfel de procedura care naste asa mari si multe pasiuni, fara sa aiba motive intemeiate.

  18. Val
    oct. 03, 2016 @ 11:25:42

    de ce toti acuzati cultul ca nu aduce dovezi si nu il acuzati pe FI ca nu da el amanuntele dorite?!–adica, sa spuna el de ce a fost acuzat de cult, etc. Sunt convins ca lui i s.au comunicat toate lucrurile…

  19. Trackback: Cazul Florin Ianovici: Nelamuriri in privinta suspendarii – Stiri Crestine | Info Crestin |Evenimente Crestine | Predici Online|Cantari Crestine
  20. IONESCU Paul
    oct. 03, 2016 @ 12:36:32

    Ceva, undeva trebuie să aibe legătură cu banul. Alt motiv nici nu i-ar interesa pe mai marii cultului.

  21. UN MADULAR DIN TRUPUL DOMNULUI ISUS
    oct. 03, 2016 @ 13:37:28

    AM SI EU O INTREBARE .DE CE NU S-AU FACUT RUGACIUNI SAPTAMANA TRECUTA PT PASTORUL IANOVICI? DUMINICA TRECUTA .DE CE PASTORUL STEFAN SI ,CEI DE LA CONDUCERE A BETELULUI NU AU INSTIINTAT MEMBRII BISERICII SA SE ROAGE PT PASTORUL IANOVICI , SA ANUNTE CA TRECE PRINTR O INCERCARE ,NU NEAPARAT SA DETALIEZE .
    NE -AU SPUS IERI DUMINICA SA NE RUGAM ,DE PARCA VROIAU SA NE MANIPULEZE .FOARTE URAT SA TE FOLOSESTI DE CINA DOMNULUI .SA DAI UN ANUNT CA NIMENI SA NUMAI POATA VORBI .TE FOLOSESTI DE CUVANT DE CINA ,CA SA NUMAI PUTEM VORBI . SA TE FOLOSESTI DE LUCURILE ASTEA ,CU ATATA VICLENIE,ADEMENIRE … .SA VOTEZE MEMBRII BISERICII BETEL NU CULTUL PENTICOSTAL .POCAITI-VA MAI INTAI VOI .JUDECATA INCEPE CHIAR DE LA CASA DOMNULUI ISUS SI VA INCEPE CU DVS CEI DE LA CONDUCEREA CULTULUI PENTICOSTAL .
    PE DOMNUL ISUS NU IL PUTETI MANIPULA ,LINGUSI ,CUMPARA .LA EL TOTUL ESTE GOL SI DESCOPERIT.

  22. Alexandru
    oct. 03, 2016 @ 13:57:48

    Pentru cei ce il sustin pe fr Ianovici:

    – In predicile sale, el condamna minciuna.
    1) Comunicatul despre el spune „a folosit minciuna si distorsionarea adevarului”.
    2) A nesocotit autoritatea cultului. Aceasta inseamna nesupunere, nesmerenie. Sau mandrie.
    3) a nerespectat o hotarare a comitetului CRB a carui presedinte era. Adica, ei impreuna hotarasc ce este mai bine pentru el, el este de acord verbal. Practic nu. Asta inseamna nestatornicie. Nepasare.
    4) Comportament nedemn de un slujitor al Cultului Penticostal. Aici pot intra multe lucruri.

    Personal, consider foarte bine felul in care a fost prezentata situatia in Comunicat. Indiferent cat de iscusiti scriitori ar avea Cultul Penticostal, se creiau 2 tabere: PRO si CONTRA.
    INDIFERENT de cate amanunte si dovezi prezenta Cultul Penticostal, ramaneau aceleasi tabare: PRO SI CONTRA

    Asa ca, Cultul Penticostal nu ofera lux de amanunte, ceea ce face un BINE!. Ganditi-va… daca peste 6 luni fr Ianovici este repus in slujba… si in comunicat erau explicate toate lucrurile cu lux de amanunte… nu-i era oare stirbita slujba?

    Ar trebui sa multumiti Cultului Penticostal pentru:

    1) Seriozitate. Dupa ultimele alegeri se pare ca pacatul nu se tolereaza ci se pedepseste indiferent de nume!
    2) Intelepciune. N-au publicat cu lux de amanunte situatia fratilor suspendati sau exclusi.
    3) Comunicat. Aduceti-va aminte anii trecuti ce rare erau comunicatele, si ce rar se tinea legatura cu bisericile. Uneori , erau suspendati frati si nu se stia nimic de ei. Iar ei pe teren inca predicau evanghelia..

    Eu nu as astepta comunicat din partea fratelui Florin Ianovici. (chiar daca unii dau refresh pe pagina dansului de facebook). Eu as astepta 6 luni, si daca fratele Ianovici ramane la ceia ce a propovaduit, se va smeri, tacerea lui va aduce rezolvare, Nu faceti dintr-un sfant un idol. Fiindca sfintii pot avea caderile lor. Nu va doriti sa cunoasteti ce este dupa cortina.. Nu va incarcati cu lucruri ce se spun de fapt la marturisire.. Ci aduceti-va aminte de predicile pline de har ale dansului. Si rugati-va ca sa ramana smerit.

  23. Alex
    oct. 03, 2016 @ 14:03:27

    O sa treaca cumva si acesti 6 luni, vine primavara si o sa fie cald si bine. Daca este strict secret, de ce ati publicat comunicatul acela peste tot? Trtebuia discutat direct cu fr. Ianovici si dansul antelegea ca trebuie sa stea in concediu 6 luni, dupa ce a dat publicitatii acel comunicat, acuma cei mari tac mac. Asa guvern asa se lucreaza. Pentru mine este un lucru clar si am inteles tacerea ambelor parti.

  24. valentin
    oct. 03, 2016 @ 15:18:49

    FRATILOR GANDITIVA LA UN SINGUR LUCRU DC FRATELE IANOVICI FACEA LUCRURI GRAVE ,CUM POATE CULTUL SA L LASE SA IA CINA DOMNULUI

  25. Valentin Feraru
    oct. 03, 2016 @ 15:29:48

    Fratilor dc fratele florin a facut lucruri nedemne de un slujitor zic cei de la cult ,atunci de ce cei de la cult il lasa sa ia cina DOMNULUI,

  26. CIUPULIGA SEVER DORIN
    oct. 03, 2016 @ 15:42:31

    Prentru intelegerea unor aspecte ar fi bine sa fie citite cartile lui Ioan Mitrofan-,PIGMEI SI URIASI cat si continuarea in vol 2 care se intituleaza PASI,-carti care prezinta realitati din alt cult,dar cu multe lucruri de retinut.As vrea sa retineti cateva aspecte.Cei din conducerea Cultului Penticostal sunt in multe aspecte inplicati in politica.Se vorbeste tot mai mult la timpul prezent de ofiteri activi SRI,chiar cochetari cu cercurile masonice,ceea ce nu prevestesc lucruri bune ci mai degraba starnesc mania lui Dumnezeu.Eu unul nu pot crede in vinovatia fr.Ianovici Florin!!.Ca are greseli are insa probabil cei care al pun la zid se simt vredinci sa dea cu piatra in el.Domnul sa aiba milla .

  27. valentin
    oct. 03, 2016 @ 15:43:13

    sa ne rugam pentru fratele nostru ca DOMNUL SA L INTARESCA

  28. valentin
    oct. 03, 2016 @ 15:44:07

    UYHU

  29. COJOCARU LIDIA
    oct. 03, 2016 @ 15:45:23

    ANONIM
    Cand Dumnezeu le-a spus acuzatorilor femeii desfranate ca cel fara pacat sa arunce primul cu piatra, voi ce faceti paganilor cu PASTORUL FLORIN IANOVICI ?Indiferent ce ar fii facut nu sunteti mai buni decat el, asa ca incetati sa mai luati hotarari nedrepte, dupa bunul vostru plac! Chiar daca a gresit ,spre deosebire de voi,el a invatat sa se pocaiasca, si Domnul il va ridica, iar inca de duminica am simtit ca Biserica „BETEL” fara pastorul FLORIN IANOVICI se va intoarce la ceea ce a fost inainte de venirea lui.

    • Geanina Butaru
      oct. 04, 2016 @ 01:31:24

      aveti perfect dreptate,unde scrie n biblie ca D- zeu a pus deoparte pe cineva ,obiceiuri si traditii inventate de asa zisi ales,i,de cine ales ?i de ei ca nu cred ca D-zeu ia ales,EL ne indeamna la iertare si iubire,chiar daca fratele Ianovici a gresit ceiace nu cred avem la TATAL un MIJLOCITOR,cine esti tu omule sa pui deoparte un bun slujitor,un frate drag? tuturor (mai putin celor alesi)obiceiuri si traditii,atunci cand cazi te ridici si pleci daca nu se gaseste vre un ales sa ti dea cu piciorul sa cazi din nou ,mi e rusine ca qavem in frunte asemena alesi!

  30. Giani
    oct. 04, 2016 @ 03:01:43

    Baniiiii ii macină pe toți.Nu au ei nici o treaba cu biserica sunt niste flamzi.Mi scârbă de ei cu o grămadă de păstori cu Duhu Sfânt i au alungat.

  31. Zele Daniel
    oct. 04, 2016 @ 07:35:00

    Ma rog pt fratele Florin Ianovici inca de cand am aflat despre aceasta incercare, ca Dumnezeul caruia ai slujim sa il tina in bratul sau de Tata sa nu il lase nici o clipa , predica Cuvantul cu indrazneala si scoate suflete din ghiarele celui rau si asta celui rau nu place si se lupta sa il doboare . Dumnezeu ma mangaiat de atatea ori prin predicile pline de puterea a Duhului Sfant , acum se cade ca si noi la randul nostru sa lasam piatra jos si sa ne rugam pt dansu si familia lui . God bless you
    D.

  32. MEMBRU BETEL
    oct. 04, 2016 @ 09:28:07

    STIMATI PRESEDINTI AI CULTULUI PENTICOSTAL ,NE PUTETI DA AFARA DINTR-UN CULT ,CLADIRE, DAR NU DIN TRUPUL DOMNULUI ISUS .TRAIEREA SI ASEZAREA O VA FACE DOMNUL ISUS, ERAU PERSOANE CARE AU VRUT SA SE BOTEZE IN URMA CUVANTULUI , A PREDICII ROSTITE PRIN SLUJITORUL DOMNULUI ISUS, RESPECTIV IANOVICI F .SI CAND AU VAZUT CE SE INTAMPLA IN BISERICA DUMINICA ? CE IMPRESIE CREDETI CA SI-AU FACUT DESPRE DVS ?? URAT MOMENT V-ATI ALES SA DATI ANUNTUL DUMINICA IN TIMPUL CINEI .POATE ATI UITAT, DAR ROLUL BISERICII ESTE SA ADUCA OAMENII LA MANTUIRE .OMUL DUHOVNICESC ADUCE ROADE DUPA ASTA IL VETI CUNOASTE .

    • rodi
      oct. 04, 2016 @ 10:15:05

      ne rugam si postim si noi pentru biserica dvs. ca Dumnezeu sa lucreze si nici o persoana sa nu se piarda in mijlocul acestei furtuni. Domnul sa aiba mila si sa va dea izbanda sa puteti trece biruitori pein aceasta incercare.

    • Avram
      oct. 04, 2016 @ 20:29:20

      MEMBRU BETEL,
      Ce este mai trist este ca au facut acest anunt intentionat in ziua Cinei Domnului. Intentia a fost sa aduca biserica la tacere. Dezgustator! God bless you.

  33. Tavy
    oct. 04, 2016 @ 10:59:24

    Stimată familie Avram,

    Motivele suspendării pastorului Ianovici sunt foarte clare pentru cei care știu să citească:
    – ignorarea avertizării scrise pe care a primit-o în luna aprilie 2016 ;
    – perseverarea în minciună și distorsionarea adevărului ;
    – nesocotirea autorității conducerii Cultului ;
    – nerespectarea unei hotărâri a comitetului CRPB.

    Ce argumente mai clare doriți ? Vă așteptați să primiți înregistrări pe care să le postați pe blog ? Doriți să vedeți detalii din dosar aruncate în massmedia pentru a face o bălăcăreală publică ?

    Dvs. tineți partea unui om, iar prin aceasta puneți la îndoială judecata și buna credință a celorlalți 32 de membri ai Consiliului Bisericesc; fr. Ianovici era al 33-lea. După gândirea Dvs, pastorul Ianovici este curat, iar toți ceilalți, reprezentanți ai bisericii din toată țara și din Diaspora, sunt mânjiți și au ceva cu dânsul.

    Scrieți că nu înțelegeți ce păcat a putut face atât de grav încât să fie suspendat din funcția de pastor, dar să-i fie lăsat dreptul să se împărtășească. Nu ați citit în epistolele Apostolului Pavel că standardele după care se judecă un slujitor sunt mai înalte decât cele care se aplică membrilor de rând ? Asta pentru că slujitorul trebuie să tragă biserica în sus, nu în jos.

    Minciuna este un păcat suficient de grav ca să-i ducă pe oameni în iad (Apoc. 21:8,27, 22:15). Nu vi se pare suficient de grav și pentru a atrage suspendarea din slujba de pastor ?

    Nesupunerea față de cei puși în dregătorii este condamnată în termeni foarte duri de Scriptură (vezi 2 Petru 2 și Epistola lui Iuda). Ați citit undeva că se face excepție în cazul pastorilor cu priză la public?

    Chiar nu vă dați seama de ridicolul afirmațiilor pe care le faceți și de impertinența pretențiilor pe care le aveți ? Sau vi s-a urcat la cap numărul mare de vizitatori pe blog și aveti impresia că vă puteți permite astfel de abordări impertinente ?

    Văd din păcate că vă încăpățânați în demersul decredibilizării acestui blog și continuați să faceți politică nu doar laică (ex mesaj anti-Băsescu de la dl. Ardelean), ci și bisericească. În doar cateva zile ați coborât de la rangul de blog de informare la cel de can-can.

    Cu respect și cu tristețe,
    Gabriel Octavian CIMUCA

    • Radu Oprea
      oct. 04, 2016 @ 19:09:52

      Stimate frate Tavi,

      Din articol nu reiese faptul ca fam.Avram sustine neaparat si neconditionat pe fr.pastor Ianovici.Articolul se refera explicit la Comunicatul conducerii Cultului Penticostal,care este considerat de cea mai mare parte a enoriasilor , insufficient de complet. Acuzatiile sunt formulate la modul general dupa un ‘ tipar” sec si rece,cu care ne-am obisnuit deja (vezi si cazul Pustan dar si altele). Rezultatul este bine si correct subliniat in articolul scris de Agnus Dei :
      ” Acest comunicat produce mai multa confuzie dacat lamurire”. -iata de unde si
      titlul articolului :NELAMURIRI !
      Avand in vedere faptul ca este vorba de un lucrator binecunoscut in mediul evanghelic, parerea multora este ca in astfel de situatii de criza,este necesara o atitudine mult mai precauta.
      Domnul cu noi in continuare !

      • Avram
        oct. 04, 2016 @ 20:23:04

        Radu Oprea,
        Frate Radu, ati explicat perfect motivul acestui apel, catre Cultul Penticostal. Noi cautam dreptatea si adevarul si nu ne place favoritismul. Multumim pentru ajutor. God bless you.

    • Avram
      oct. 04, 2016 @ 20:17:59

      Tavy,
      Fratele Radu Oprea ti-a dat raspunsul in locul meu. God bless you.

  34. Zele Daniel
    oct. 04, 2016 @ 14:08:25

    Lai prins tu Tavy cu minciuna

    • Tavy
      oct. 04, 2016 @ 15:29:23

      Nu am lucrat niciodată cu Dânsul și nici nu am slujba să-i controlez activitatea.
      Sunt însă alții care au primit această însărcinare, au făcut o analiză și au discutat probele în cadrul Consiliului Bisericesc, care este format din 33 de pastori.

      Mi se pare de bun simț, chiar dacă nu cunosc toate detaliile, să dau crezare la 30 care iau o hotarâre de disciplinare a unuia singur. De asemenea, consider că cei care sar în apărarea celui disciplinat (punând la îndoială credincioșia celor 30) au ei înșiși probleme cu morala creștină sau sunt atât de atașați de un om încât nu mai sunt capabili să gândească logic.

      Intrebarea ta denotă o problemă generalizată și tot mai evidentă în biserici: oamenilor li s-a urcat democrația la cap și nu mai vor să țină cont de reguli și de autorități. Foarte mulți se comportă ca pe vremea judecătorilor: fac ce le taie capul, fiecare vrea să fie șef și se cred în măsură să ceară socoteală oricui, mai puțin lor înșiși.

  35. CIUPULIGA SEVER DORIN
    oct. 04, 2016 @ 14:47:27

    Se spune ca pe Daniel nu l-au mancat leii in groapa fiindca a stat cuminte in coltul lui si nu i-a tras de mustati.Sa fie oare adevarat ???

    • Avram
      oct. 04, 2016 @ 20:13:22

      CIUPULIGA SEVER DORIN,
      Nu te lua dupa ce se spune. Daca iei Biblia si o deschizi la Cartea lui Daniel, capitolul 6, vei gasi adevarul.God bless you.

  36. Costel Prunda
    oct. 04, 2016 @ 16:27:10

    Vai de capul vostru. Din nou in apararea lupilor…

    • Avram
      oct. 04, 2016 @ 20:01:57

      Costel Prunda,
      Noi nu aparam nici un lup. Cine este lupul la care te referi? Se pare ca nu ai citit bine acest apel sau l-ai citit si inteles dupa cum ai vrut. Dumneata ce te crezi, lup sau oaie?
      God bless you.

  37. Beni Albu
    oct. 04, 2016 @ 16:37:01

    Mi se pare ridicol ca pedeapsa e pe 6 luni. Mai nou excrocheriile si abaterile de la doctrina nu mai sunt pedepsite drastic, 6 luni dupa care, daca ii pare rau o poate lua de la capat. Sunteti exact ca ortodocşii care mută preoții in alta parohie cand l-au prins cu mata in sac. RUŞINEEEE! Stiu si la baptisti un caz de pastor hot dovedit… a fost mutat in alta parohie, mai retras, la tara…. ne mai miram ca fura guvernantii cand consiliul bisericesc tolereaza … 6 luni pentru pacat? Auzi, 6 luni!???

  38. Lidia Zotoiu
    oct. 04, 2016 @ 18:06:36

    DACA SINT 30 DE SECURISTI IN FRUNTEA CONDUCERII TREBUIE NEAPARAT CREZUTI ?

  39. simona
    oct. 05, 2016 @ 13:51:33

    Motivele suspendării pastorului Ianovici sunt foarte clare pentru cei care știu să citească:
    – ignorarea avertizării scrise pe care a primit-o în luna aprilie 2016 ;
    – perseverarea în minciună și distorsionarea adevărului ;
    – nesocotirea autorității conducerii Cultului ;
    – nerespectarea unei hotărâri a comitetului CRPB.

    nu stiu ce avertizare ar fi primit in luna aprilie deci nu am ce sa comentez,dar la categoria ” minciuna si distorsionarea adevarului” e un termen vag ..de ce ?…pentru ca Adevarul e unul Singur,si cel care face adevarata evaluare e Duhul lui Dzeu ,El ia viata de la unii asa cum a fost Anania si Safira si adevarata judecata o face Dzeu ,si mai e vag datorita interpretarii,de exemplu :daca aduci subiectul ”cercei” biserica se imparte in grupuri si subiecte de genu sunt,iar daca nu zici cum zice cultul distortionezi adevarul…nu cred asta..nu zic ,ca nu cunosc adevaratul subiect ,zic doar ca perceperea adevarului e individuala asa cum si perceperea si modul in care il experimentam e tot individuala insa revelatia acestui adevar e chiar insusi Dzeu…cateva din aceste acuzatii au fost aduse si fratelui Pustan-nesupunerea fata de conducerea cultului-lucru pe care nu l-am inteles,orice pastor trebuie sa asculte mai mult de Dzeu decat de oameni,dar cand scoti din slujba pe un pastor dai de gandit celorlalti,si cei din conducere trebuie sa gandeasca cui dau prilej prin asemenea afirmatii si prin scoaterea unui om al lui DZeu din slujba Lui,adica sunt atatea scandaluri in alte biserici gen Londra unde unii pastori sunt bine platiti,biserica e impartita,altii au plecat,altii au fost jigniti,si asa mai departe dar tot au ramas in ”functii” dar pentru ca ”donau” bine cultului ,cultul a tinut sa ii pastreze in functii..dar nu in acest caz..un pic mi se pare bizar ce se intampla,si daca as fi eu,as intreba biserica pentru ca biserica tre sa fie cea care hotaraste daca sa il tina de pastor..si sa isi continue lucrarea pentru ca si ascultarea de cult are repercursiuni,adica incuviiteaza ca esti vinovat de ceeea ce esti acuzat,iar daca consider ca sunt nevinovat tre sa apar aceasta nevinovatiea,atfel cele 6 luni in penitenta nu face decat rau si lui si bisericii lui Hristos..cum ar fi dupa 6 luni fratele Ianovici sa vina si sa zic” gata m-am pocait,o sa zic cum zice cultul,o sa fac cum zic ceilalti,si o sa fiu o marioneta draguta care o sa va cant cum vreti voi numai sa ma tineti in functie”..:))..schimbarea mentalitatii e lucrarea Duhului Sfant..si suntem judecati dupa deciziile noastre..dar orice decizie ar lua cred ca cea mai buna solutie era sa se intrebe biserica…Noi suntem ai lui Hristos!

  40. elenamarinalexe
    oct. 05, 2016 @ 14:50:48

    Ce fotografie grăitoare şi …interesantă…Privind-o pare amuzant că acest Meştereagă, aşa micuţ şi pirpiriu a acceptat să i-a locul fratelui Florin Ianovici, fără mustrări de conştiinţă, el care se autodenumea, îl citez: . Florin Ianovici îmi este coleg de slujire … Chiar l-am crezut acum câteva luni că ar fi străin de bârfele care se vehiculau…În cele şase puncte definitorii, într-un comentariu pe blogul meu, Hai la plimbare: https://hailaplimbare.blogspot.ro/2016/03/cand-tacerea-devine-de-plumb_12.html , se străduia să mă convingă de faptul că el nu are nicio legătură cu cazul Ianovici. Cine se scuză se acuză! Ei, acum domnule Meştereagă ce mai zici? Că pare aproape de domeniul absurdului, ca tocmai tu să fii ales în locul …pe care ţi l-ai dorit cu ardoare. Una peste alta, eu îţi spun ceva: Niciodată, dar NICIODATĂ nu o să fii la nivelul spiritual pe care l-a atins fr. Ianovici.şI ŞTII DE CE? Pentru-că nu ai sinceritatea lui, harul, dragostea pentru a evangheliza oamenii, dăruirea lui în slujba Domnului!

    PS.Şi faptul că, F. Ianovici are drept de participare la Cina Domnului, deşi este suspendat pe şase luni, asta ce mai este, ce aberaţie?

  41. tudor
    oct. 05, 2016 @ 15:28:24

    Daca nu ne mobilizam acum pentru apararea celor nedreptatiti maine va fi prea tarziu .Lupii care pazesc stana? Se pare ca da.

  42. Me
    oct. 05, 2016 @ 16:41:42

    Oamenilor!!! Acestui frate i s-a interzis de catre asa zisul cult sa se apere sa sa explice public ceva!! Nu mai cereti acest lucru dansului. Cultul la sudpendat, cultul da dea explicatii logice.
    Multi ar vrea sa il apare pt ca sunt martori vii a lucrarii lui Dumnezeu prin el. Asta o pot spune sute de persoane, dar oricum nu este vorba despre faptul ca aparam o persoana anume, ci despre faptul ca Dumnezeu a vorbit public prin mai multi prooroci despre dansul ca este o persoana curata inaintea Lui, ba chiar s-au prezis si aceste situatii de acum! De ce e asa, o stie El, Dumnezeu si cei ce au cercetat lucrarile prin Duhul Sfant, lucrari prin frati certificati de cult. Dumnezeu ii va da putere fr Florin sa treaca peste aceste jigniri, mai rau va fi de cei care l-au acuzat, daramat, etc.daca nu se pocaiesc. Dumnezeu a vorbit, nu oamenii. Iar cultul e format din oameni care speram sa FIE frati.Multi il credem NEVINOVAT pe drept. Stim prea bine de ce!! In rest, toate cele bune tuturor!

  43. Ghita Lavric
    oct. 06, 2016 @ 19:42:55

    Citind mesajele odata am patit ca rabinul acela la care au venit doi oameni in conflict pe rand si si-au spus fiecare pasul,iar rabinul ii spune primului ai dreptate,vine al II lea i-l asculta si-i spune sa stii ca si tu ai dreptate,apoi vine al treilea ca martor ii spune rabinului ca nici unul din cei doi nu are dreptate,rabinul asculta si spune:sa stii ca si tu ai dreptate…Omeneste…cred ca si rabinul avea dreptate..Ca sa nu spun ceva care sa nu reziste prin proba timpului,am incercat sa privesc in sus in speranta ca poate voi intelege macar o umbra de lumina si prin fereastra aceasta sa pot intelege si asta as dori,cum se vad lucrurile prin PRISMA CERULUI.(cred ca asta ne dorim fiecare,nu stiu cum e la voi,dar mai patim si nu rar, cand intai vorbim si dupa aceea vine lumina).Fara sa am pretentia de inspiratie..,personal as considera ca aceasta parabola ar fi o recomandare spre autocercetare in fata Domnului ,caci este posibil; ca multi din noi sa vedem lucrurile partial,si in procente de adevar,M-am intrebat si intrebati-va,atunci cand a-ti luat o anumita pozitie pe ce va-ti bazat..?..Pe sentimente de simpatie,pe resentimente,pe dovezi sau reguli bisericesti,asta vizavi de pastori si slujitori..?Cati sunteti chear asa siguri pe pozitie,sau argumentand parca am incerca sa ne convingem si pe noi insine si unii pe altii,si ne-am mira daca Dl n-ar gandi la fel…NU VOI FACE PE JUDECATORUL…desi daca ma gandesc bine aproape orice pozitie ar putea fi clatinata ipotetic,De ceea ce mi sa parut ca fiind cea mai credibila am sa spun ceva,,si anume ca ar trebui sa acordam credibilitate comitetului”si ar parea normal …dar..cand ma uit bine si nonconformistul Isus a rasturnat mesele comitetului schimbatorilor de bani si asta de doua ori,asta ca sa ne spuna ca mai sunt si exceptii de proteste, mutand judecata din sinedriu, la care avea drept de apel..in MEDIA si f-ookul timpului Säu.,.atitidine ce a dat de cap teologilor,Dar uite ca atunci cand biserica este in pragul unei reformatiuni si reorganizari din temelii uneori nu este alta cale..Nu as putea spune cata dreptate sau nedreptate ar avea fiecare din aceste trei entitati fr Florin,Sinedriul ,sau noi Comitetul poporului,…dar un lucru stiu ca puterea corupe ,iar puterea totala corupe total..de aceea in lumea politica a unei tari puterea este impartita tot in trei ,prezidentiala,juridica si executiva,sa se poata controla una pe alta…SI MAI CEVA..De-a lungul istoriei Domnul a mai ingaduit ca marile imperii(si cele religioase,ex catolicii) sa se mai imparta ,atunci cand stapaneau prin formalism si conservatorism mintiile oamenilor…si nu uitati asta vine..

  44. Zele Daniel
    oct. 07, 2016 @ 13:41:46

    Fratele Ianovici se ocupa de 250 copii ai strazi cei ce lau pus sub disciplina de cati se ocupa? Poate stiti dvs Barzilaiendan sau poate tu Tavy

  45. catalina holczberger
    nov. 03, 2016 @ 00:35:53

    Eu cred ca aici e vorba de egoism acest frate afost greu lovit si batjocorit de cei ce au crezut ca fac bine ,Dar vai de noi singurul Judecator este Domnul Isus !!! pacat ca si in biserica Domnului este mai rau ca si afara .Nimeni nu a tinut cont cat bine a facut Fr Ianovici si a fost dat de o parte Dl Isus va face dreptate

  46. Ștefan Vasile
    nov. 26, 2016 @ 00:58:25

    Dacă se dorește cunoașterea faptelor care au condus la suspendarea lui Ianovici, vă pot spune cu certitudine un singur lucru:
    – nerespectarea hotărării Comunității al cărei președinte era Ianovici se referă la faptul că într-o ședință de Comitet un frate a fost revocat din slujba de prezbiter, iar ulterior Ianovici l-a ajutat pe acest frate cu o mașină de la fundația unde slujește, ca să aducă niște balast pentru un punct de misiune din sud. Această faptă a fratelui a fost considerată vinovată deși mașina nu era a Cultului.
    – comportamentul nedem se referă la faptul că Ianovici a comentat decizia de supendare în fața Executivului amenințând că va scrie pe internet despre nedreptatea care i se face.
    Ceea ce afirm este cunoscut de la unul dintre frații care erau de față când i s-a comunicat suspendarea.(au fost doi frați de față când Executivul i-a comunicat lui Ianovici decizia de suspendare)
    Apreciați voi ce fel de judecată e aceasta.

    • Avram
      nov. 26, 2016 @ 01:11:38

      Stefan Vasile,
      Va multumim pentru aceasta informatie. Daca asa stau lucrurile, acesta nu este un motiv pentru care fratele Ianovici sa fie suspendat. Daca se poate verifica ceea ce spuneti atunci trebuie ca fratelui sa-i fie revocata suspendarea. God bless you

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari