„EREZII Nimicitoare „, Strigatoare la Cer, in …” Crestinism „!

bible

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,

Toata Gloria in Veci !!!

          =EREZII Nimicitoare „, Strigatoare la Cer, in …” Crestinism „!=
 
1. În norod s-au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i-a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică. 
2. Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău.
3. În lăcomia lor vor căuta ca, prin cuvîntări înşelătoare, să aibă un cîştig dela voi. Dar osînda îi paşte de multă vreme, şi pierzarea lor nu dormitează.
(2 Petru 2:1-3)

In lumea denumita crestina sunt multe, prea multe confesiuni, fiecare pretinzand ca e varianta adevarata, si pe toate celelalte le considera a fi eretice.

    Pentru a vedea care-i adevarul, trebuie sa luam ETALONUL, care in crestinism nu poate fi altul decat Sfanta Scriptura – BIBLIA. Deci sa vedem ce zice BIBLIA:

I. CE inseamna EREZIE si cateva lucruri legate de erezie:

 1. Lepadarea de Stapanul lor (vedem in textul citat mai sus), adica Stapanul a zis una si ei fac altceva, schimba, inlocuiesc cu ce le place, traiesc cum le place, etc.

 2. CINE e STAPANUL?

 DOMNUL ISUS HRISTOS e „… Stăpînul, care i-a răscumpărat…”, „Vrednic eşti tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile: căci ai fost jungheat,  şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sîngele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam. (Apocalipsa 5). Cine e Cel care afost jungheat? Domnul Isus Hristos. El ne-a rascumparat cu sangele Sau.

 3. Care-i MOTIVUL  celor care raspandesc erezii?

„…lăcomia să aibă un cîştig dela voi. Sa fie ei stapani, sefi, sa aiba ei cat mai multi adepti pe care sa-i comande, sa faca ce zic ei, nu ce zice Stapanul, si acesti adepti sa le dea cat mai multi bani,
si alte produse.

 4. CUM se obtin toate astea?

prin cuvîntări înşelătoare

5. Care-i CONSECINTA pe care o vor suporta acesti inselatori si cei ce-i urmeaza?

„… osînda îi paşte de multă vreme, şi pierzarea lor nu dormitează. „erezii nimicitoare

II. Cateva EREZII raspandite de catre acesti inselatori printre cei lesne crezatori si nedocumentati BIBLIC, pentru ca nu-i intereseaza ce zice Stapanul in BIBLIE.

A. Inchinarea la oameni, la „sfinti”.

In BIBLIE nu e mentionat nici un caz ca cineva s-ar fi inchinat la Maria, mama Domnului Isus. 

Şi intrând în casă, au văzut pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, şi căzând la pământ,  şi deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie şi smirnă. (Matei 11)

Şi intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har,..(Biblia ortodoxa,Luca 1)  Deci, magii s-au inchinat ” , Pruncului, iar in al doilea text, ingerul a salutat-o pe Maria.E un caz cand un om nedocumentat a vrut sa se inchine lui Petru si altii care au vrut sa se inchine si sa aduca jertfe apostolilor Pavel si Barnaba: 

25. Cînd era să intre Petru, Corneliu, care-i ieşise înainte, s-a aruncat la picioarele lui, şi i s-a închinat.
26. Dar Petru l-a ridicat, şi a zis: „Scoală-te, şi eu sînt om!” (Faptele apostolilor 10)

13. Preotul lui Jupiter, al cărui templu era la intrarea cetăţii, a adus tauri şi cununi înaintea porţilor, şi voia să le aducă jertfă, împreună cu noroadele.
14. Apostolii Barnaba şi Pavel, cînd au auzit lucrul acesta, şi-au rupt hainele, au sărit în mijlocul norodului, şi au strigat:
15. „Oamenilor, de ce faceţi lucrul acesta? şi noi sîntem oameni de aceeaş fire cu voi
; (Faptele apostolilor 14). Petru si Pavel le spune oamenilor ca si ei sunt oameni ca ei, sa nu se inchine lor.

Si un caz cand apostolul Ioan a fost rapit la Cer: 
8. Eu, Ioan, am auzit şi am văzut lucrurile acestea. şi după ce le-am auzit şi le-am văzut, m-am aruncat la picioarele îngerului, care mi le arăta, ca să mă închin lui.
9. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sînt un împreună slujitor cu tine, şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păzesc cuvintele din cartea aceasta. Închină-te lui Dumnezeu.” (Apocalipsa 22).
Lui Ioan ingerul ii spune sa nu i se inchine lui, pentru ca si el e numai un slujitor, si ii mai spune si cui sa I se inchine: Lui DUMNEZEU. Inchinarea la icoane, idoli (sculpturi, statuiete, etc.)22. S-au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;
23. şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor,(Romani 1).3. Căci obiceiurile popoarelor sînt deşerte. Taie un lemn din pădure; mîna meşterului îl lucrează cu securea; 4. îl împodobeşte cu argint şi aur, şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine.
5. Dumnezeii aceştia sînt ca o sperietoare de păsări într-un ogor de castraveţi (Sau: ca un stîlp tras la strung), şi nu vorbesc; sînt duşi de alţii, pentrucă nu pot să meargă.” „Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă niciun rău, şi nu sînt în stare să facă niciun bine.” (Ieremia 10).
Inchinarea si rugaciunile la morti, moaste: Parascheva, Arsenie Boca, Brancoveanu, etc.19. Dacă vi se zice însă: „Întrebaţi pe ceice cheamă morţii şi pe cei ce spun viitorul, cari şoptesc şi bolborosesc,” răspundeţi: „Nu va întreba oare un popor pe Dumnezeul său? Va întreba el pe cei morţi pentru cei vii?
. Slujbele pentru morti si minciuna trecerii mortului din locul de chin in locul cu verdeata

desigur ca pentru astfel de slujbe se platesc sume frumoase, preotului, sau preotilor, miza fiind mare!

22. Cu vremea săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat.

23. Pe cînd era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, şi pe Lazăr în sînul lui,
24. şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.`
25. „Fiule`, i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mîngîiat, iar tu eşti chinuit.

26. Pe lîngă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar avea să treacă de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată.` (Luca 16).

  Se intelege clar ca poti plati orice suma aici pa Pamant ca din chinuri nu te poate scoate preotul sau oricati preoti ar fi?!
  Rezolva-ti problema TU insuti AICI pe Pamant si ACUM, nu maine! Nu da pasarea din mana pe cea de pe gard! Nu-ti lasa soarta in mana altora sa ti-o rezolve dupa moarte, ca nimeni nu poate face asta, e MINCIUNA!
E. Biserica si Mantuirea. Alta erezie! Biserica nu poate da mantuirea, sau salvarea de la iad!
 Biserica nu e o cladire, ci totalitatea celor mantuiti, adica salvati de la iad. Biserica nu salveaza pe nimeni, ci ea e salvata sau mantuita de DOMNUL ISUS HRISTOS.

6. Isus i-a zis: „Eu sînt calea, adevărul şi viaţaNimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine. (Ioan 14).

Omul acesta se înfăţişează înaintea voastră pe deplin sănătos, în Numele lui Isus Hristos din Nazaret,…

12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.” (Faptele apostolilor 4).

 Fiul Lui DUMNEZEU – ISUS HRISTOS este SINGURA Persoana desemnata, trimisa, vrednica si acceptata de DUMNEZEU, care poate reface legatura dintre DUMNEZEU si om!!!

F. Cultul crucii. Nimeni in BIBLIE nu si-a facut semnul crucii, nu si-a facut o cruce si nu s-a inchinat la cruce.
Si-atunci de ce atatia isi fac cruce si se inchina la ea? Ca sa adauge ei ce le place, sau ce le-au spus altii, preotii, etc.
G. Monahismul. In BIBLIE nu sunt calugari si calugarite, izolati de lume, ci dimpotriva DOMNUL ISUS le-a spus ucenicilor: 

 Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.  (Marcu 16). Unii au mers mai departe si i-au oprit pe preoti sa se casatoreasca.

1. Dar Duhul spune lămurit că, în vremile din urmă, unii se vor lepăda de credinţă, ca să se alipească de duhuri înşelătoare şi de învăţăturile dracilor, 

2. abătuţi de făţărnicia unor oameni cari vorbesc minciuni, însemnaţi cu ferul roş în însuş cugetul lor.
3. Ei opresc căsătoria şi întrebuinţarea bucatelor,
..

(I Timotei 4). Astfel de erezii incurajeaza homosexualitatea, si alte pacate, in astfel de asa-zise biserici, manastiri, chilii, lucru foarte frecvent, cunoscut si recunoscut azi.

  H. Botezul copiilor mici.  In BIBLIE nu se gasete nici un singur caz in care sa fi fost botezat un copil mic, dimpotriva, au fost botezati mii de adulti, persoane care au crezut in mantuirea prin DOMNUL ISUS si s-au pocait de pacatele lor. Nimeni nu poate crede in locul altei persoane (nasii).

16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. (Marcu 16)

38. „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos,..(Faptele apostolilor 2).

Botezul se face prin scufundare (asta si inseamna „botezat”= „scufundat”; vine din greaca, nu stropit,si se face: „… în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh.  (Matei 28:19).

I. Preotii.

Cine doreste poate consulta BIBLIA in greaca (limba in care a fost scris Noul Testament), Wikipedia, BIBLIA in engleza, etc.

14:23 cheirotonEsantesde autois presbuterous kat ekklEsian  (presbuterous = batrani)

23 Au rînduit presbiteri în fiecare Biserică, (Faptle apostolilor 14:23); (presbiteri batrani)

23 And when they had ordained them elders in every church(KGV) (Acts 14:23); (eldersbatrani)

11.apostolous, prophEtas, euaggelistas, poimenas, didaskalous (Ephesians 4:11);

11.And he gave some, apostles; and some, prophets; and some, evangelists; and some, pastors and teachers; (Ephesians 4:11)

11. şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, prooroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători, (Efeseni 4:11)

HIEREUS (gasiti in textul din Noul Testament in greaca) = PREOT / PRIEST (Luca 1:5) / (Luke 1:5)
 5…era un preot, numit Zaharia, (Luca 1:5)
5…a certain priest named Zacharias, (Luke 1:5); (engleza)
(Zaharia era preot dupa Lege, inainte de nasterea fiului sau, Ioan Botezatorul, si inainte de nasterea DOMNULUI ISUS HRISTOS).
  Deci, textele in originalul grecesc al Noului Testament, pot fi gasite pe link-urile de mai sus , si am dat si traducerile in romana si engleza. Pe link pot fi gasite textele cu litere grecesti, desigur.

  Sa recapitulam (in greaca, romana, engleza):

PRESBUTEROUS (in greaca) = BATRANI, PRESBITERI / ELDERS , Nu preoti / priests (Faptele apostolilor 14:23). In

http://www.bibliaortodoxa.ro/

si in

http://www.crestinortodox.ro/biblia/

e tradus „PREOTI” in loc de „PRESBITERI”,adica ” BATRANI „,

ceea ce e gresit; asta probabil ca sa justifice preotii din bisericile ortodoxe si catolice.

POIMENAS (in greaca veche) = PASTORI / PASTORS , Nu preoti / priests 

(Efeseni 4:11)
HIEREIS (in greaca) = PREOTI / PRIESTS (Luca 1:5) 

    Preotii NU se gasesc in Biserica Lui Hristos din Noul Testament, ci numai in Vechiul Testament, in Lege, unde ei mijloceau pentru popor si aduceau jertfe de animale, ceea ce DOMNUL ISUS si apostolii nu au facut. Nici DOMNUL ISUS, nici apostolii nu au avut haine de preoti ca in Lege si nu au facut slujbe cum se fac in bisericile ortodoxe si catolice.  Preotia omeneasca s-a incheiat pentru ca a venit Marele Preot dupa randuiala lui Melchisedec, DOMNUL ISUS HRISTOS, care nu mai moare ca vechii preoti, ci e vesnic. Nu mai e nevoie nici de jertfe de animale pentru ca DOMNUL ISUS s-a dat pe sine Insusi ca jertfa!  (A se vedea in Biblie, Cartea Evrei capitolele 6-10).

  J.  Sarbatori si comemorari la crestini
   DOMNUL ISUS HRISTOS le-a poruncit ucenicilor de atunci si ucenicilor de azi sa comemoreze Cina, sau Impartasirea cu Trupul si Sangele Sau:
19. Apoi a luat pîne; şi, după ce a mulţămit lui Dumnezeu, a frînt-o, şi le-a dat-o zicînd: „Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voisă faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea.
20. Tot astfel, dupăce au mîncat, a luat paharul, şi li l-a dat, zicînd: „Acest pahar este legămîntul cel nou, făcut în sîngele Meu, care se varsă pentru voi.” (Luca 22)

   In ceea ce privesc sarbatorile, DOMNUL ISUS nu a lasat nici o porunca in acest sens si nici macar nu se cunosc datele exacte cand au avut loc evenimentele legate de viata Lui pamanteasca sau de DUHUL SFANT. Atunci ce facem, sarbatorim sau nu? E foarte bine daca sarbatorim, si ne reamintim tot ce a facut DUMNEZEU prin FIUL Sau pentru salvarea noastra de la iad: Nasterea DOMNULUI ISUS (NU craciunul!), Botezul Lui, Schimbarea la fatza, Invierea Lui, Inaltarea la Cer, Coborarea DUHULUI SFANT pe Pamant. De toate aceste Lucrari ale Lui trebuie sa ne bucuram si sa multumim Lui DUMNEZEU, nu numai in unele zile ale anului, ci…in fiecare zi! Datele nu sunt atat de importante, pentru ca toate zilele sunt de la DUMNEZEU, ci conteaza CUM sarbatorim, in curatie de inima, „…nu în chefuri şi în beţii; „ (Romani 13:13). Pentru ca DUMNEZEU mai zice: „…nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!” (Isaia 1:13).

   Am vazut pe unele calendare multime de „sfinti”, oameni sarbatoriti, motiv pentru multi de a-si sarbatori numele, si tot motiv de a face… chefuri si betii, iar DUMNEZEU e impotriva acestora!
     Am dat mai multe texte pentru a se vedea ca nu sunt parerile mele, ale unui om, sau ale unei confesiuni religioase, ci parerile si regulile stabilite de DOMN, de STAPAN! E vorba de DOMNUL ISUS: „Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor.” (Apocalipsa 19:17).
    EREZII Nimicitoare! Pe cine si ce nimicesc? Ca nimicesc viitorul omului e putin spus, pentru ca ele nimicesc eternitatea omului in fericire cu DUMNEZEU, acesta, omul, ajungand in iad!
    EREZII Strigatoare la Cer! De ce strigatoare la Cer? Pentru ca DUMNEZEU nu ramane nepasator; la pacate totul are o limita cand DUMNEZEU nu mai suporta, asa pacate si atatea pacate, si intervine cu pedeapsa inca de aici de pe Pamant! Vedeti Sodoma si Gomora, potopul din timpul lui Noe, pedeapsa evreilor pentru ca L-au rastignit pe DOMNUL ISUS, etc., etc.
4. Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în apele mai de jos de cît pămîntul
5. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii pînă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
.. .(Exod 20).

   ” Crestinism „, scris in ghilimele. De ce? Pentru faptul ca crestinismul adevarat NU e cel propovaduit si practicat in acele „biserici” in care sunt aceste erezii. Deci e un crestinism FALS!
    Crestinismul ADEVARAT (fara ghilimele), Biserica Lui HRISTOS se gaseste NUMAI in BIBLIE si in Bisericile de azi care citesc Biblia si o practica, FARA a SCOATE sau ADAUGA
la Biblie, si FARA a AMESTECA Invatatura din Biblie cu alte invataturi, traditii omenesti, pareri personale, ale unor culte, interpretari, etc.

   6. Isus i-a zis: „Eu sînt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin Mine. (Ioan14). NU biserica, NU preoti, nimeni si nimic altceva, ci NUMAI DOMNUL ISUS HRISTOS. Punct. NU cautati alte cai, pentru ca la sfarsitul calatoriei pe Pamant, o sa va treziti ca ati crezut o EREZIE, o MINCIUNA din traditiile si obiceiurile mosilor si stramosilor, ajungand nu in Rai, ci in iad! Atunci insa va fi PREA TARZIU sa mai schimbati ceva! Pentru a fi siguri de Rai, insa, fiecare trebuie sa  citeasca BIBLIA si sa urmeze invatatura DOMNULUI ISUS. Atat. Nu alte invataturi traditii si povesti omenesti!

    DUMNEZEU sa ne ajute la toti! Amin!

                         Ioan Burca 

– robul DOMNULUI
                                 Doctor in Teologie

Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – 

Ioan Burca – Doctor in Teologie

BIBLIACanta: Grupul” Speranta „, si Prietenii

Fratilor, Credinta Noastra s-o Pastram! -Canta: Surorile Onufrei

http://www.youtube.com/watch?v=yZhzv5paTIE

Glorie MIELULUI! – Canta: Corul si Orchestra Bisericii Baptiste „Speranta”- Oradea

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari