În Săptămâna Mare, Papa Francisc spune că ”Iadul nu există”

 

UPDATE – Citiți răspunsul Vaticanului la această știre, alături de răspunsul unui catolic proeminent (consilier de președinți) și jurnalist la CNN aici: Biserica Catolică zguduită de afirmațiile eretice ale Papei Francisc. ”Dacă nu există iad, de la ce ne-a salvat Hristos când a murit pe cruce?”

„Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc într-un interviu publicat joi de cotidianul italian La Repubblica.

Într-un interviu acordat presei italiene în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui catolic, Papa Francisc spune că ”Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, citează Agerpres La Reppublica.

“Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc. Potrivit suveranului pontif, după moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, “însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”.

Interviul cu Papa Francisc a fost realizat de Eugenio Scalfari, un jurnalist italian, ateu, de 93 de ani, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie. În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

SURSA – LIBERTATEA

8 comentarii (+add yours?)

  1. Clau
    mart. 29, 2018 @ 15:17:32

    Nu ne mai mira nimic. Din păcate acest Papa este ori foarte naiv ori este pus de cei care doresc din adâncul inimi răul acestei omeniri. De câte ori citesc un comentariu al acestui înalt prelat ma umfla rasul. Dumnezeu sa aibe mila de noi toți. Doamne ajuta!

  2. Adrian J.
    mart. 29, 2018 @ 16:51:16

    just for clarification:

    http://m.hotnews.ro/stire/22370832

    • rodi
      mart. 29, 2018 @ 23:00:52

      da,si ce ne spune comunicatul? Nimic despre ce crede papa. Inca asteptam ca Vaticanul sa dea o declaratia clara asupra teologiei Papei, asupra existentei iadului. E simplu de spus: Exista iadul si pedeapsa vesnica? Da sau Nu. Simplu, da sau nu?

  3. Adrian J.
    mart. 30, 2018 @ 02:17:47

    @rodi

    Da intr-adevar comunicatul nu ne transmite un feedback direct si nici individual al Papei ci mai degraba pozitia „inaltiilor reprezentanti ai Vaticanului“ . Insa atentie nici afirmatia initiala „cum ca iadul nu există“ nu vine direct de la Papa ci e cel mai probabil o interpretare a unui reporter in varsta de 93 de ani care nici macar un reportofon nu foloseste. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca reprezentantii oficiali ai Vaticanului sunt mai in masura sa redea pozitia bisericii catolice decat un varstnic, ateu, amator.
    Personal nu cred ca acest autoproclamat Vicar al lui Dumnezeu pe pamant este un model de urmat dar cred ca noi ca si crestini trebuie sa cautam transparenta, impartialitatea si nepartinirea.
    Mai departe doresc imi exprim atat aprecierea pt acest blog pe care il urmaresc cu mare drag si interes cat si dorinta ca Dumnezeu sa va binecuvanteze efortul si dedicarea cu care lucrati zilnic.
    Adrian J.

    • rodi
      mart. 31, 2018 @ 12:48:47

      cat despre stirea aceasta, am urmarit stirile si nici nu am fi publicat nimic [au mai fost stiri bomba despre Papa si nu le-am dat crezare si nu le-am mentionat pe blog] dar de data asta in SUA ziarele importante, ca si Newsweek si altele mai putin cunoscute au publicat stirea si nu au retras-o cand a venit comunicatul Vaticanului pentru ca (1) Primul comunicat (care a fost deja retras si sters) indica ca jurnalistul ateu ar fi scris un articol bazat pe o intalnire veche cu Papa. Ei au afirmat ca jurnalistul nu s-a intalnit cu Papa. Imi pare rau ca n-am pozat stirea. Ma pregateam sa fac un upadte si sa dam comunicatul si nu mai era. In schimb a aparut un nou comunicat in care spunea ca Papa s-a intalnit cu jurnalistul, dar nu oficial. In cautarea a zeci de articole, am vazut ca pana si catolicii ii cer o declaratie clara la mai multe subiecte si am ales articolul scris de jurnalistul Pat Buchanan pentru ca el explica mai bine de ce Papa nu mai este crezut. Traducerile sunt facute de sotul meu si amandoi citim zeci de articole zilnic si incercam sa verficam sursele la toate inainte de-a face munca asta imensa care speram sa informeze. Acesta este doar un component al blogului, pentru ca partea principala este publicarea mesajelor din Cuvantul lui Dumnezeu spre zidirea credinciosilor. Deasupra tuturor lucrurilor, avem un Dumnezeu care vegheaza asupra noastra si ne da putere sa slujim [neplatiti – reclamele sunt datorita faptului ca bloguim gratis pe WordPress] cu mult drag. Multumim pentru aprecieri, le pretuim pentru ca sunt rare 🙂 si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  4. octavpelin
    mart. 30, 2018 @ 03:33:52

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  5. Vicki Sasu
    mart. 31, 2018 @ 01:14:24

    • rodi
      mart. 31, 2018 @ 12:12:59

      multumim. Daca ati fi intrat la linkul de mai sus, ati fi gasit comunicatul si traducerea lui in articolul care l-am publicat la cateva ore dupa stirea initiala. Am indicat mai clar (cu rosu) ca la acel link se poate citi si comunicatul Vaticanului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari