Florin Ianovici – Din lume, dar nu ca lumea [1] Cum sa-ti birui dusmanul din tine – Prodocens Media

in the world not of the world

Din lume, dar nu ca lumea – Photo credit truthandcharity.net

Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. – Ioan 17:15

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El. Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume. Şi lumea şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. – 1 Ioan 2:15-17 Florin Ianovici mai 2015 rodiagnusdei

Biblia spune ca Domnul Isus Hristos s-a rugat Tatalui ceresc, cu putina vreme inainte sa plece in ceruri si printre altele, a facut o rugaciune in care a zis: Pazeste-i de lume. Asta inseamna ca lumea ne va ataca.  Nu te rogi sa fi pazit de cineva, decat in masura care acel cineva te ataca. Acel cineva este un dusman, care iti pune  in pericol integritatea. Dvs. sunteti constienti ca lumea aceasta in care traim , ne pune in pericol integritatea noastra morala si integritatea noastra spirituala? Sunteti convinsi ca lumea si tot ce inseamna lumea este intr-un permanent razboi cu copilul lui Dumnezeu? Dumnezeu sa ne ajute, Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Vreau sa identific cateva dintre pericolele pe care lumea aceasta e atat de dusmanoasa fata de copiii lui Dumnezeu. O sa va rog sa privim la trei personaje din Vechiul Testament. Vom vorbi despre Samson, despre Saul si Solomon….

Primul pericol – de tip Samson, omul care a biruit leul, dar nu si-a biruit eul. Despre dusmanul din launtrul nostru si cele trei modalitati prin care poti sa birui dusmanul din tine:

  1. A trai mereu cu gandul ca Isus Hristos te-a scos din groapa pacatului, intr-un duh de recunostinta.
  2. Omul care traieste mereu gandinduse la ce-a facut Domnul pentru el, omul care constientizeaza in permanenta slabiciunile lui, omul care spune ‘eu sunt cel mai slab dintre toti, asa ca trebuie sa ma pazesc de toate’.
  3. Si omul care traieste cu gandul la vesnicie.

Samson-Eats-The-HoneyOamenii purtau respect. Cine-i Samson? Cel ce a omorat leul. Cine-i Samson? Spuneau filistenii: am incurcat-o, a venit unul care cu mainile goale ucide leii. Si a prins respect. Si Samson a vazut respectul celorlalti.

Dar Dumnezeu din cer a spus: „Leul din tine, daca-l birui, atunci capeti cinstea lui Dumnezeu din cer. Pentru ca e o viclenie, aici, a celui rau. Iti permite o viclenie a biruintei. Va spun un lucru.

Au fost momente in viata cand intr-un mod neasteptat, in cel mai amar ceas al vietii mele, cand m-am gandit ca nu se va intampla nimic bun, pentru ca nu meritam si am stiut ca L-am intristat pe Dumnezeu, Dumnezeu mi-a dat o biruinta extraordinara. Dar nu trebuie sa lasi ca biruinta aceasta extra ordinara sa te insele. Sa-ti insele vigilenta si dimpotriva sa spui: pentru ca mi-ai dat biruinta, ma pocaiesc in sac si in cenusa si inteleg ca esti un Dumnezeu al indurarii, care vrei sa ma schimbi. [….]

Oameni buni, daca vreti sa biruim dusmanul din noi, cautati biruintele spirituale. Cautati implinirea planului lui Dumnezeu in viata pentru ca asta iti da un sentiment extraordinar de puternic.

VIDEO by Prodocens Media

VEZI partea [2] aici – Florin Ianovici – Din lume, dar nu ca lumea – Atacul acestei lumi

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari