Creștinii nigerieni cer imediata eliberare a singurei FETE CREȘTINE, LEAH, răpită de Boko Haram, după ce grupul terorist a dat drumul tuturor celorlalte fete

TRAD. AGNUS DEI de la CHRISTIAN TODAY

Congresul Creștinilor din Nordul Nigeriei (CNNC) a cerut ieri președintelui Muhammadu Buhari să o salveze pe Leah Sharibu, singura fată creștină care nu a fost eliberată de militanții Boko Haram după răpirea fetelor de la o școală din Dapchi.

Un purtător de cuvânt al grupului, Larry Yammai, a declarat in timpul unei sesiuni de informare din Kaduna că, deși a împărtășit bucuria cu părinții celorlalte fete Dapchi, de eliberarea fiicelor lor de săptămâna trecută, a existat îngrijorare pentru fata creștină care este încă în captivitate.
CNNC notează cu mare îngrijorare răpirea unui alt grup de fete de școală . În timp ce ne bucurăm că aproape toate fetele au fost eliberate, suntem foarte triști că fiica noastră, domnișoara Leah Sharibu, este încă ținută din cauza credinței ei „, a spus purtătorul de cuvânt.

„Adevărul este foarte evident, că proiectul de distrugere pus la cale de Boko Haram este adresat foarte mult creștinilor. CNNC condamnă cu fermitate această tendință rea și îndeamnă președintele Buhari să intervină urgent pentru eliberarea imediată a acestei tinere fete.

Potrivit New Telegraph, Leah este păstrată în custodie din cauza refuzului ei continuu de a renunța la credința ei creștină.

Purtătorul de cuvânt a spus că grupul a apreciat eforturile guvernului Buhari până în prezent, însă a cerut eliberarea fără întârziere a celorlalte fete din Chibok și a altor victime. „Este ironic faptul că teroriștii reținuți sunt eliberați în număr mai mare în numele de-radicalizării, în timp ce captivii lor sunt încă deținuți”, a spus el.

Fetele Dapchi au fost dintre cele mai recent deținute de Boko Haram, după ce grupul terorist a răpit, la o dată separată, 276 de eleve de la școala secundară guvernamentală din orașul Chibok din statul Borno, în aprilie 2014, cu unele dintre ele eliberate, cel mai recent în luna ianuarie a acestui an .

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari